View Single Post
ישן 14-08-06, 06:59   # 35
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי HebreWeb
ואתה שמאמין בה' ומאמין שהוא הוציא אותנו ממצריים ועשה את כל הניסים האלו....זה אומר שהוא קיים?
לא, האדם יכול ליצור במוח האנושי כי דבר שהוא ירצה ואף להאמין שהדבר נכון. אני מניח שה' קיים.
ציפית שאני אתן לך תגובה מתחכמת כדי שתוכל להגיד שיש ניגודים בין הדברים שלהם, אז לא, אני לא כזה.

דרך אגב,
אם נשמות קיימות והן על טבעיות חייב להיות מישהו שיצר אותם והמישהו הזה הוא גם יישות על טבעית.
בעצם אם אתה מאמין ברוחות רפאים/נשמות אתה חייב להאמין ביישות על טבעית שיצרה אותן (אם אתה מעוניין לדעת למה, אני אפרט), הטבע לא יכול ליצור דבר כזה בתהליך הברירה הטבעית.

במידה ואתה מאמין שנשמות הן דבר טבעי (זה מה שאמרת שאתה מאמין) משמע שהן סוג של צורת חיים זה אומר שגם הן יכולות למות לכן כבר יורדת האופציה שהן משהו מיוחד, סה"כ עוד יצור חי שיכול למות. כמו כן זה אומר שהן צריכות להפיק אנרגיה בדרך כלשהי, להתרבות וכו...(תכונות של כל ייצור חי בכדור הארץ). ובכלל אם הן טבעיות, אפשר להוכיח את קיומן בדרך פיסיקלית (שזה לא הופך אותן למשהו יותר מיוחד ממרבה רגליים). אם זו האמונה שלך בנשמות (אני בכלל לא מאמין בקיום של חיים לאחר המוות), אני רואה שבאמת אין מה לפתח את הדיון הזה.
  Reply With Quote