ציטוט:
נכתב במקור על ידי עומר
טוב לדעתי סיכמנו את הנושא כבר עברנו לדעות אישיות במקצת.
"מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים" , זה כבר ממש לא יפה מה שאתה עושה,
חוסר אמונה באלוהים?! מי אתה עכשיו שתקבע כמה אני מאמין? אז אני לא הולך לבית כנסת אוקיי? ואני לא לובש כיפה ולא אומר ברוך השם. אז מה!? זה קובע את רמת האמונה שלי באלוהים!? חד וחלק ,לא!
לך תדע אולי אני מאמין הרבה יותר ממך,אבל בדרך שונה!
ד"א דעתי היא שאמונה לא אמורה להראות במעשים שאתה עושה וכד'.. אמונה זה דבר פרטי לדעתי
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה!
|
ידידי, אני הבנתי מהמילים שלך ("זה יכול לשגע בנאדם") שאתה מתקשה להאמין באלוהים, וזה כלללא עלבון אם זה מה שאתה חושב. גם לי פעם היו קשיים וכרגע זה בטח שלא יכול לשגע אותי. אם הבנתי לא נכון (אתה בעצמך מנסה לטעון שהנבואות לא נכונות, איך זה הופך אותך למאמין בדיוק?) אזאני מתנצל.
ציטוט:
לך תדע אולי אני מאמין הרבה יותר ממך,אבל בדרך שונה!
ד"א דעתי היא שאמונה לא אמורה להראות במעשים שאתה עושה וכד'.. אמונה זה דבר פרטי לדעתי
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
|
אולי באמת, אבל מי שלא מאמין לנבואות שאלוהים בכבודו ובעצמו שלח לעמנו, לא יכול להאמין באלוהים הרבה יותר מאנשים אחרים. נכון, אפשר להאמין באלוהים בלי להאמין בדברי התורה (שלפי מה שאתה מנסה להוכיח כל האשכול, אתה לא מאמין בה) אבל זהו לא אלוהי ישראל, אלא בורא עולם (דברים שונים לגמרה).
ציטוט:
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה
|
עוד טעות, פעם אמונה, תפילות, אי בושה ביהדות היו אפילו חשובות יותר מחיים, ועל זה אלפי יהודים בהיסטוריית האנושות מתו על קידוש השם (כי התפילות, האמונה, הפולחן- היו יותר חשובים מחיים, פרנסה וכו...).
עריכה- אני אסביר בקצרה למה חשבתי שאתה לא מאמין:
-אתה מנסה לפריך את נבואות התורה.
-אתה לא מאמין שהתורה נשארה כמו שהיא מאז נתינתה במעמד הר סיני.
משני דברים אלה ניתן להסיק הרבה. אבל אם אתה בכל זאת מאמין, בלי שני אלה אז זו לא אמונה ביהדות אלא אמונה בקיומו של אל שברא את העולם (פשוט וזהו).