ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bla123Bla
המדע הוכיח בצורה מתמטית/פיסיקלית מסודרת כי מימד הזמן נוצר לאחר המפץ הגדול ולא היה קיים מאז ומתמיד.
נכון, וכאן אני הולך לפילוסופיה:
נניח היקום נוצר לאחר המפץ הגדול. מה הביא למפץ הגדול? מה הביא את מה שהביא למפץ הגדול? ומה הביא את מה שהביא שהביא למה שהביא למפץ הגדול? בסוף חייבת להיות נקודת אפס ובטבע לדעתי זה לא הגיוני, כל דבר חייב להיווצר איכשהו. לכן, אם ניקח יישות על טבעית, לצורך העניין נכנה אותה אלוהים הגיוני שהיא בראה את העולם (אם נניח הנחת יסוד שהיא על טבעית והייתה קיימת מאז ומתמיד).
התנ"ך הוא שכולל את הצפנים ונבואות, לכן אנו מדברים על אותו דבר.
ההבדל בין מה שאתה דיברת עליו לבין הצפנים הוא שפה אתה צופה תהליך שקורה בדר"ך בעולם, אך האם קורה בדרך כלל בעולם שראש הממשלה רבין נרצח וזה כתוב שחור על גבי לבן והוא הוזהר עוד שנה לפני? או שכיתוב בפירוט מה יביא לניסיון להכחדת עם ישראל (השואה)?
מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים אני אלך בדרך הבאה:
עזוב תנ"ך, נלך למשהו יותר מאוחר:
איך בספר הזוהר כתוב במילים ברורות דברים שהמדע גילה (עזוב את מה שהמדע של שנת 1000-1900 גילה) רק בעידן החלל? לדעתי זה פשוט לא הגיוני שהדברים האלה יכתבו סתם ללא ביסוס ולבסוף יתגלו כנכונים.
נהניתי לדון איתך, אני חייב לישון כדי להתעורר להתייצבות בנקודת איסוף מחר.
לילה טוב.
|
טוב לדעתי סיכמנו את הנושא כבר עברנו לדעות אישיות במקצת.
"מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים" , זה כבר ממש לא יפה מה שאתה עושה,
חוסר אמונה באלוהים?! מי אתה עכשיו שתקבע כמה אני מאמין? אז אני לא הולך לבית כנסת אוקיי? ואני לא לובש כיפה ולא אומר ברוך השם. אז מה!? זה קובע את רמת האמונה שלי באלוהים!? חד וחלק ,לא!
לך תדע אולי אני מאמין הרבה יותר ממך,אבל בדרך שונה!
ד"א דעתי היא שאמונה לא אמורה להראות במעשים שאתה עושה וכד'.. אמונה זה דבר פרטי לדעתי
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה!