View Single Post
ישן 11-08-06, 08:51   # 28
Bla123Bla
חבר פורום

מיני פרופיל

Bla123Bla לא מחובר  

ציטוט:
אבל זה בעקיפין נושא האשכול, מוסריות או החיים שלנו....אז זה מה שאני אמרתי מההתחלה..זה לא מוסריות...זה פעולה לפי העולם....אתה לא יכול לצאת רוצח בעולם כשאתה מדינה...כשאתה ארגון טרור אתה בעקרון מיועד לכך..כשאתה מדינה..לא.
בגלל זה הרבה פעמים שאמרתי מוסריות באשכול התייחסתי אל זה בצורה צינית. עם ישראל מעולם לא היה מוסרי מרצונו ואף פעם לא יהיה. צריך להפסיק להעמיד פנים בשביל העולם.

ציטוט:
היינו פה אבל לא במצב שאנחנו...היינו במצב הרבה יותר גרוע..אפילו קשה לדמיין את זה...בלי העזרה של ארה"ב לא היה לנו את הצבא שיש לנו היום, ואת הכלכלה (שאולי אפילו היא גרועה) שיש לנו היום.
לא צריך להיות ביחסים מעולים עם ארה"ב כדי שהיא תעזור לנו מבחינה צבאית. יש מדינות שביחסים הרבה פחות טובים עם ארה"ב מאיתנו ומקבלות עזרה מבחינה צבאית. השאלה איך זה משרת את האינטרסים של ארה"ב, ברגע שזה ישרת את האינטרסים שלהם הם יחמשו אפילו אל אל קעידה.

ציטוט:
אי אפשר להגיד שאין לנו נתח בכלכלה העולמית, אבל היא בכלל לא תלויה בנו...אנחנו לא כווית ולא ערב הסעודית שיש לנו משהו שאין לאף אחד אחר כמעט....
מדענים, מהנדסים..כולם יברחו מפה וילכו ללמוד בחו'ל...
או, שילמדו פה ויעבדו בחו'ל..
אני לא מאמין שאנשים יברחו מהמדינה בשביל כסף, יש הרבה שכן אבל תאמין לי שיש הרבה שלא.

ציטוט:
לכן..לא היית אוכל תפוח...כי לא היה פה כסף וכלכלה יציבה...ולאט לאט הכל פה היה נהרס.
אנחנו תלויים בעולם, ולא העולם בנו...וזה מה שצריך לזכור ולהפנים.
אני אחד שמנסה להסתכל יותר על דברים שמאחורה, ולא רק על מה שמראים לנו בתקשורת.
לדעתי אם לא היינו בורג *יחסית מרכזי בעולם הזה, פשוט לא היינו פה כבר.

נכון, אולי רמת החיים הייתה יורדת אבל לדעתי רמת חיים זה משהו שולי. יש אנשים שמכונים שרמת החיים שלהם תהיה נמוכה כדי לשמור על העקרונות.

דרך אגב, התוכנית שהייתה על חיל האוויר...יש אנשים שפשוט יכנו אותה בשמה האמיתי "תעמולה".
נכון, חיל האוויר שלנו יכול לעשות מה שהוא רוצה אם יתנו לו, אבל תהיו בטוחים שהטייסים שם לא באמת אמרו את מה שהם חושבים (אולי קצת, אבל הרבה דברים שם נאמרו בגלל התעמולה). הרי ברור שחצי מהלבנונים כבר ראו אותה וזה בטוח שינה משהו אצל רובם.
זה בטח לא אומר שחיל האוויר יכול לרסק את חיזבאללה ביומיים, אבל סליחה אתה יודעים על חיל האוויר יותר טוב ממני ומהרמטכ"ל ומכל הצבא (את לבנון הוא יכול, את חיזבאללה לא).

ואפשר לקחת הרבה דוגמאות מהעולם- צבא שניצח מדינה אבל לא ארגון טרור/"התנגדות":

ארה"ב- וייטנאם.
ארה"ב- סומליה.
ארה"ב- עיראק.
ארה"ב- אפגניסטאן.
ישראל- לבנון (1982-2000).
ישראל- רשות פלסטינית.
ישראל- לבנון (2006- אני מקווה שהפעם ננצח).

אבל מצד שני, כל המלחמות כמעט נגד מדינות (ללא ארגוני טרור מהצד) הצליחו.

Last edited by Bla123Bla; 11-08-06 at 08:59..
  Reply With Quote