ציטוט:
שמע...דבר אחד אני לא תומך במדינה במה שהם לא עשו עד עכשיו...הפגיע בתשתיות...
לבנון בשבילי היא האויב האמיתי...כי היא נותנת לחיזבאללה שהוא ארגון טרור מוכרז להתנהג בתור הצבא שלהם ואפילו לתת להם אמצעים (מי שזוכר את פגיעת הטיל בסטי"ל...זה היה עם מכ"מ של הצבא הלבנוני לפי מה שאמרו) ואני לא מבין למה אם המדינה הזאת משתפת פעולה אנחנו לא מכריזים שום דבר נגדה?
|
הדעה שלי הפוכה משלך, חיזבאללה היא האוייב האמיתי. אך אני בעד לפגוע במטרות טקטיות בלבנון (בסיסי צבא, תכנות מכ"ם, תחנות חשמל וממסר, מפעלים וכו...). אבל מה זה יעזור לנו?
עם לבנון או בלי לבנון החיזבאללה נשאר חיזבאללה, ובנושא הזה אין מה לעשות! לא איכפת לו מהחשמל ומהכלכלה של לבנון (תמיד יש את אירן שתביא כסף), לא איכפת לו ממש מהצבא הלבנוני (הוא רואה את עצמו כהצבא), לא איכפת לו מהאזרחים וגם אם כן, רק מהשיעים.
נמוטט את לבנון בלי לפגוע ישירות בחיזבאללה- חבל על הזמן והכסף.
ציטוט:
בזה..אני לא מסכים עם המדינה שלא ביצעה..בכל השאר..עם ח"א הם צודקים 100%..אם היית רואה אתמול חיים הכט היה מטרה של מחבל מבוקש...המטוס הגיע היה עם הסמן והודיעו לו בקשר שיש 3 ילדים בהמשך הכביש...לא באוטו של המחבל לא כלום...בהמשך הכביש...וביטלו את המשימה...ובזה אני תומך..כי הרושם שאנחנו נשאיר על העולם אם נהרוג את ה3 ילדים האלה ואת המחבל..יהיה יותר גרוע ועדיף כבר לבטל.
אז כן..יש חילוקי דעות..והרחבת הפעילות הקרקעית היא הכרחית לקיום שלנו..כי אסור לנו לעשות עם ח"א עוד..ורק נשאר להכניס חי"ר..
|
הנה, עם הפעולה שם אני לא מסכים. ילדים ימותו במלחמה הזאת כי המחבלים מסתתרים מאחוריהם, אפשר להאשים רק את הרוצחים.
לחיל האוויר יש עוד הרבה מה לעשות, זו כבר לא לחימה בשטחים...לא יהיה קרב אחד בלי מסוקי/מטוסי תקיפה של צה"ל. כמו כן אולי אפילו כדאי להפיל פצצות בשטחים של החיזבאללה (ירי לא מדוייק) רק בשביל ליצור פחד אצל אויבנו. אני לא בטוח מה יש עוד לעשות, אבל זה עובדה שחיל האוויר עדיין עושה כל יום יותר מ-100 הפצצות. להכניס חי"ר בלי כתישה של השטח זה יהיה אסון, אני אומר לך את זה בתור אחד שנלחם בעבר עבור צה"ל והמדינה ובתור אחד שמנסה לדבר עם החברים בלבנון שמזדמן להם. כל כפר שניכנסים אליו צריך להוריד את כל הבתים וזהו, גם ככה נשארו שם רק מחבלים.
רק להזכיר, הנושא העיקרי שעליו כתבתי הוא:
די להכתבות מצד העולם, אנחנו צריכים לפעול עפ"י מה שנכון וטוב לנו...לא לצרפת או ארה"ב.
אגב,
ציטוט:
אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
|
תהיה בטוח שהאמריקים מקבלים תמורה מישראל עבור כל מה שהם נותנים לנו.
ציטוט:
אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד
|
ברור, אבל זה בדיוק מה שאני אומר...לממשלה אסור לשים זין על אף מדינה ואף גורם מחו"ל.
B52- כמובן רק דוגמא לכתישה.