ציטוט:
מגלן היא יחידה שעוברת הכשרה שלא אני ולא אתה יודעים...לפחות בינתיים...נכון..היא לא ברמה של מטכ"ל..אבל היא עדיין נחשבת ליחידה עילית.
אם הרמטכ"ל היה רוצה להשמיד את לבנון ולסגור את הסיפור הוא יכול....אם הרמטכ"ל רוצה להעלים את בירות ואת נאסראללה ביחד איתה הוא יכול...אבל...המדינה לא תרשה לו..וזה מה שהוא התכוון..הוא התכוון שבפעולה העכשווית זה לא יגמר עם ח"א...כי אסור לו להגזים...כי אם אנחנו נשמיד את כל לבנון..המלחמה כביכול תיגמר..אבל הנזק התדמיתי של ישראל יהיה תמידי ומוחלט...
|
הכוונה שלי ביחידת עילית הייתה שונה. גם הפלס"רים נחשבות יחידת עילית והאמת, שהייתי בשטחים לא ראיתי אותם עושות משהו יותר מיוחד ממה שאני עשיתי בתור חייל בגדודי הצנחנים.
אבל נעזוב את זה, לא אני ולא אתה יכולים להגדיר מי הן יחידות העילית של צה"ל.
תסכים איתי שאנחנו לא יכולים ואסור לנו גם עם כל העולם לא קשור להשמיד את לבנון על אזרחיה (מדבר איתך אחד שבכל פעם מאז שהייתה לו זכות בחירה תמך בימין הקיצוני).
יש גבולות מסויימים, אנו עדיין לא קרובים אליהם. אם הממשלה תיתן אישור יש לחיל האוויר הרבה מה לתת ועדיין לא לעבור את הגבולות הללו. שהממשלה נתנה, ראינו איך חיל האוויר שיתק את עזה ושאר השטחים אולי ב20% מכוחו.
ציטוט:
בדיוק אחי...אני איתך בדבר הזה..לגמרי
כנראה לא הבנתי אותך נכון=\
אני גם חושב כמוך...שצריך להרחיב את הפעילות של חיל האוויר ליותר מסיבית.
גם הטייסים חושבים ככה...חבל שלא ראיתה תתוכנית של חיים הכט אתמול...
הם ממש נחושים להרחיב תפעולה ושיתנו להם יד יותר חופשית ומעשית
|
אם חשבת לרגע שאני מפקפק ביכולותיו של חיל האוויר הישראלי אז תדע לך שאני מעריץ של הטייסים האלה. אבל כנראה היה משהו בדברי שהראה כאילו אני מפקפק בחיל האוויר. ההתנגדות היחידה שלי היא לממשלה- רק היא יכולה להחליט באיזו עוצמה נתקוף.
ציטוט:
בקשר לעריכה שלך..לא יהיה אישור לפעול ביותר כוח (מבחינת הפצצות של ח"א על בנייני מגורים שאולי מצויים של מחבלים אך יש גם "חפים מפשע")...כי פצצה של טון שנופלת על בניין עם 200 איש...אולי זה יהרוג 10 מחבלים מבוקשים...ובעיניי זה מצויין...וגם בעינך...אבל בעיני העולם זה לא נראה טוב..זה נראה רע מאוד.....וככה זה עובד..ולא תוכל לשנות את זה כי ה190 כביכול חפים מפשע הם העיקר...והמחבלים הם הטפל..
אגב, זה לא אשמת הממשלה..זה אשמת העולם...
|
חיל האוויר הפיל שתי פצצות של טון על ביתו של סלאח שחאדה בעזה בלי בעיה תוך כדי הרג אזרחים רבים- תומך בזה לגמרה. אבל זו כן אשמת הממשלה שהיא נותנת לעולם להכתיב לנו תנאים.