ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bla123Bla
תראו, אין מה לדאוג לעובי ולשטויות כאלה...כל מי שיהיה בטוח מקלט בזמן הפגזה של טילים עם ראש רגיל (נשק קונבנציונלי) יחיה, במצב של מלחמה אסור להסתכל על נזק לרכוש, רק נזק שנגרם פיזית לבני אדם.
הפחד היחיד שצריך להיות זה מנשק בלתי קונבנציונלי שאז המקלטים לא כל כך יעזרו. תראו, בתכלס נשק כימי הוא לא הכי מסוכן שבעולם אתה חייב לבוא במגע עם החומר ורוב הסיכויים שלאחר זמן מה הוא יתפוגג (כמובן שאנשים יהרגו ממנו, אבל חכו יש עוד). יש לכם נשק אטומי שזה אין מה לדבר, לא משנה היתוך/ביקוע הנזק יהיה עצום. מה שאותי אבל הכי מדאגי זה נשק ביולוגי.
אני לא חושב שלאוייבים שלנו יהיה נשק אטומי אי פעם (כמה שאירן קרובה, היא רחוקה...מה שעשינו לעיראק אפשר לעשות לאירן בלי בעיה), נשק כימי אולי יהיה אבל זה הרבה פחות מדאיג. נשק ביולוגי זה כבר משהו הרבה יותר מסובך, לדעתי הם (האוייבים) יצטרכו עוד עשרות שנים כדי להצליח לפתח נשק ביולוגי (העניין זה לא רק החיידקים, העניין זה הנשק עצמו).
בקיצור לאחר סקירה של הפצצות שאין לאוייבים שלנו, נחזור למה שיש:
רקטות ארוכות טווח (חיזבאללה): תהיו במקלטים תחיו, תהיו בממ"ד/סתם בבית עוד יש סיכוי, כאן כבר עוברים לעניין ההסתברות (אבל ברגע שפוגע ההסתברות היא 100% אז קצת קשה לעשות סטטיסטיקה לדבר כזה).
אם אפשר לרדת למקלט (אין אנשים מבוגרים, המקלט ראוי למחיה- לא שתשארו שם הרבה זמן) תרדו.
|
אדוני הרמטכ"ל,
א. אומנם אין לי בגרות בכימיה, אבל נשק כימי יכול לבוא גם בתצורת גז, לא בהכרח נוזל שאתה צריך לבוא איתו במגע ישיר.
ב. אם יירו עלינו נשק אטומי, אפילו אם המקלט ישרוד את זה (לא ייקרוס), אתה לא תוכל לצאת ממנו כיוון שהאדמה והאוויר יהיו מזוהמים. ראה אסון צ'רנוביל - עד לשוודיה הגיע אוויר מזוהם ונקלט שם בתחנות הניטור שלהם.
ג. לרוסים יש נשק אטומי וכידוע לך, הרוסים ימכרו את אמא שלהם בשביל רובל אחד.
ד. אני מוכן להקריב את המשכורת הצה"לית שלי, פגיעה ישירה של טיל (לא קטיושה, טיל.. אפילו עם ראש נפץ של נניח 50 קילו) בממ"ד תפער בו חור אדיר.
ה. לאיראנים יש כמה טילים עם טווח של 1500 ק"מ (טילים בליסטיים) עם "קצת" יותר מ 100 קילו ראש נפץ. אאל"ט סביבות החצי טון.
ו. בברכה,
אלעד (שסתם ציין כמה עובדות ששמע בחדשות)