לא היה לי כח לקרוא כאן..אבל ישראל בכלל לא הכי חזקה בשום תחום. אלא אם כן אתה משווה מספרים.
כלומר, אם אנחנו עכשיו ניכנס למלחמה עם אויב שיש לו הרבה יותר ממנו (דוגמא: סין, יפן, רוסיה ועוד המון המון המון מדינות כמו צרפת גרמניה איטליה וכו') אנחנו בוודאות נפסיד.
וכמו שאלעד אמר...אנחנו נחשבנו לחיל האויר המוכשר בעולם בגלל מלחמת ששת הימים שם הופלו משהו כמו 400 מטוסי אויב לעומת מספר יחסית מזערי בצד שלנו, אז אפשר אולי להגיד שמבחינת הכשרת חיילים, אנחנו הכי טובים בעולם, והחיילים שלנו אולי הכי חכמים במצבים מסויימים והכי מוכשרים (מבחינת הכשרה לא כישרון) לדוגמא קורס הטייס שלנו שאורך 3 שנים ואני בספק שיש עוד הרבה מדינות שזה ככה אצלם.
כך שבסוף, יש לנו את הטכנולוגיות כמעט הכי חכמות בעולם...במיוחד בתחום האויר אבל אנחנו לא הכי חזקים, נגד מדינות ערביות שיש להם חיל אויר קטן זה לא בעיה, בבסיס אחד אצלנו יש יותר מטוסים ותחמושת מכל סוריה (ידעתם את זה?...ברור שלא)...אבל אם אנחנו פתאום נצא במלחמה עם מדינה רצינית שהכלכלה שלה נורמאלית...ברור שזה לא יהיה כוחות, כך שכשאתם אומרים "ישראל המדינה הכי חזקה בעולם", זה רק תלוי נגד מי היא תהיה...אני בטוח שנגד כל מדינה ערבית במזרח התיכון יש לנו סיכוי...חוץ מאיראן,ערב הסעודית וכו'...למה?..כי הם מדינות עם נפט מה שאומר...שיש להם הרבה כסף, מה שאומר יכולת צבאית הרבה יותר גבוה, אל תשכחו שאנחנו במדינה במצב גירעון תמידי שלא נדבר על זה שהכסף הצבאי שלנו רובו מגיע מארה"ב ....ולא מהכיס שלנו.
בכל זאת..הבהרתי את הנקודה שלי.
|