ציטוט:
בתקופת התנ"ך זה היה אסור בהחלט :|
היו מוציאים להורג כל אחד שהיה עוסק בזה וכל אחד שהשתמש בזה.
שאול המלך לדוג' העלה את רוח דויד כדי לקבל חיזוק ונענש עונש חמור - הוא וכל בניו מתו במלחמה.
|
חח אתה עושה את כאילו טענתי אחרת ואתה מסביר לי. בו אני אפרט מה כתבתי:
ציטוט:
בכל מקרה אני לא מאמין בסיאנס שקיים כיום, אני כן מאמין שבימי התנ"ך הייתה דרך לזימון נשמות
|
אני מני שזה מובן.
ציטוט:
אם לא היה דבר כזה- לא היה חוק נגד זה
|
אם הסיאנס לא היה נכון, לא היה חוק נגד זה (הכוונה- יש חוקים בתורה נגד סיאנס, משמע היה דבר כזה).
לסיכום: יש חוק כזה בתורה, לא מאמין שהסיאנס שעושים היום גורם לזימון נשמות.
ותודה שאתה מסביר לי על התנ"ך, אך אני יודע כל מה שתוכל ללמד אותי (כי זה בסה"ך פשט, אין מה להבין שם).
ציטוט:
מה הטעם לעשות את כל המצוות וזה אם אתה לא מאמין בזה?
חוץ מזה למה לא להתחיל להאמין בישו או במוחמד?
יש הרבה יותר מאמינים..
|
משפט ראשון- צודק במאה אחוז.
משפט שני- בגלל זה מי שמתחזק צריך לחקור, מה יותר הגיוני מה יותר נכון.
למשל האיסלאם מבחינתי היה נשלל כאשר הייתי רואה את המשפט "מרים אחות אהרון אם ישו" שזו טעות שלא הייתה מתבצעת ע"י נביא או אלוהים.
את הנצרות הייתי שולל כאשר הייתי רואה שישו אומר "לא באתי לשלול את דברי התורה והנביאים", אך בפועל כמעט כל המצוות השתנו והתורה עצמה השתנתה למרות שחל איסור על לשנות מילה אחת בתורה.
משפט שלישי- לא קשור, אם חוקרים היסטורית מגלים שיש להם הרבה מאמינים כי פשוט היו הורגים את מי שלא הסכים להאמין, הן דתות מיסיונריות.
ציטוט:
אתה אומר שטויות - מי שמאמין צריך להאמין מהלב.
אני מקווה שאתה לא מאמין "כי אין לך מה להפסיד".
|
קודם כל, איך אפשר להאמין מהלב? כולה שריר...(אני מבין את הכוונה שלך, אין צורך להגיב על מה שאמרתי).
אבל נניח שהולכים על הלב במובן הנשמה- אי אפשר להאמין רק מהלב, יש ציווי גדול בתורה להאמין אמונה מוחית. הרי אלוהים בכבודו ובעצמו ירד באש על הר סיני, אז איך האמונה יכולה להשאר לבבית ולא מוחית (בלי קשר לציווי של אמנוה מוחית).