התחלנו שוב פעם עם הדיון הזה.
היות וזה נידון כ"כ הרבה פעמים, אני אתמקד רק ב2 נקודות שאני לא ממש מסכים איתה. אני מוסיף לדברי אלעד, אין טעם שאני אחזור מילה במילה על דבריו.
Eye-Soft - אתה טוען ש ASP.NET היא לא למתכנת מתחיל. אני מבצע חלוקה קצת שונה. אני ממליץ, לפני שקונים ספר על ASP.NET, לקנות קודם ספר על השפה בה אתה תעבוד (בדוט.נט זה ילווה אותם ב WinForms, Web Application, mobile וכו') וללמוד ברמה טובה בעיקר את כל ענייני ה Syntax וOOP. בד"כ, ספרי ASP.NET לא מיועדים לאנשים שלא יודעים בכלל Syntax של השפה, וילמדו את זה בתמצות רב מדי לטעמי.
בשלב הזה, אני ממליץ לרכוש ספר של ASP.NET, שמלמד בשפה שלמדת מקודם, שישר מלמד את הטכנולוגיה. אח"כ, מי שירצה יקנה ספרים שדנים בעבודה עם DB, ספרים על ה .NET Framework, שיטות פיתוח, עבודה מתקדמת עם ה Controls שקיימים.
לסיכומו של דבר, ASP.NET, בהחלט כן למתכנת מתחיל ב Server Side (קודם, כמובן, ללמוד HTML וJS). יש בה דברים שעושים את החיים קלים, יש בה דברים שעושים למתכנת מתחיל חיים נוחים. אני ממליץ עליה גם למתחילים. מובן, שלא מייד צריך לצלול לנושאים המתקדמים(את Web Parts ובניית Membership Provider ועבודה מתקדמת עם Login Controls ופקדים אחרים ועוד נושאים שקשורים לקבלת-החלטות, שיקולי ביצועים, ארכיטקטורת WEB וכו', אפשר להשאיר לשלב יותר מתקדם), אבל גם הבסיס של המתחילים מאד מוצק ונמצא בחזית הטכנולוגיה.
httpmaster - עוקפת בכל תחום אפשרי? אתה מוכן בבקשה לבסס את הדברים שלך?
לא מכיר את Perl בצורה מעמיקה. אבל, CGI חלף מהעולם ממזמן. היחידים שמשתמשים בזה הם וואלה!, וגם זה בגלל מחסור בתקציב.
הערה כללית - המנוע של .NET לא פתוח, אבל חופש הפעולה ענק, לא פחות מPHP ששם המנוע כן פתוח. החל מהתקנת רכיבים, "שכלול" ה Controls שקיימים (בין אם ע"י בניית Providers משלך, ובין אם כ"י ירושה מ Controls שקיימים ושימוש ב override כדי לדרוס דברים קיימים, ולהוסיף דברים חדשים), ועוד הרבה מאד אפשרויות שלא אגיד "בלתי מוגבלות", אבל הגבולות מאד מאד רחבים. רוב הסיכויים שאף פעם לא תצטרך משהו שמעבר לגבול, משהו שאתה לא יכול לעשות בגלל שדוט.נט סגורה.
זהו בפסים כלליים.
אם יש הערות ושאלות ספיציפיות אני אשמח להגיב. אני מאמין שכבר היום אני אכתוב על זה איזשהו מאמר שאני אלנקק אליו בכל דיון כזה, שכנראה צצים כפטריות לאחר הגשם.
Last edited by omaniusd; 16-06-06 at 05:47..
|