View Single Post
ישן 21-05-06, 21:03   # 2
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר
 
meshuga's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 35
הודעות: 7,601

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי XcorN
97: בריא לחלוטין – כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה: חי"ר, חיל ההנדסה וכו'. במקרים של בעיות קלות מאוד (כגון צורך במשקפיים) מלווה בסעיף שאינו מוריד את הפרופיל, אך פוסל את החייל מהתנדבות לחלק מהיחידות המובחרות. לקורס טיס אפשר להגיע עם משקפיים עד מספר מסויים משנת 2005.

82: בעיה קלה – כשיר לשירות קרבי במרבית יחידות השדה (לדוגמא עיוורון צבעים).

72: בעיה בינונית (לדוגמה: בעיות ברכיים או גב, אסטמה, אלרגיות או מספר גבוה במיוחד במשקפיים) - בלתי כשיר לשירות בחי"ר אך כשיר לשירות קרבי ביחידות כמו חיל השריון וחיל התותחנים.

64: בעיה קשה (לדוגמה: אסטמה מרמה מסוימת) - בלתי כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה.

45: בעיה קשה מאוד (לדוגמה: אסטמה קשה או בעיה אורתופדית חמורה) – בלתי כשיר לשירות קרבי ולקורסים צבאיים רבים, לעיתים פסול לשירות ביחידות שדה (תלוי בסעיף הליקוי).

35: פרופיל חדש לחולי סכרת, חירשים, חולי אפילפסיה וסובלים מצליאק.

31: מתנדבים – הפרופיל הנמוך ביותר שאדם יכול לקבל, ועדיין להיות בשירות פעיל. פטור כמעט מכל חובה אפשרית.

24: בלתי כשיר זמנית לשירות (לדוגמה: ניתוח בזמן השירות, רגישות חמורה לעקיצות דבורים, תת-משקל זמני) - פטור זמני ומעקב אחת לכמה חודשים עם אפשרות שחרור קבוע לאחר תקופה מסוימת.

21: בלתי כשיר לחלוטין לשירות צבאי מסיבות בריאות (גופניות או נפשיות). בעלי פרופיל זה יכולים להתנדב לשירות צבאי מקוצר ללא טירונות.
אם אני לא טועה לפני 2005 היה אפשר להגיע עם משקפיים (מידה קטנה) לטייס...ממה שאני זוכר היה לחבר של אח שלי משקפיים (לא כל הזמן...לקריאה או משהו אחר)...והוא הלך למיונים..נפל בירפ"א ב'.
  Reply With Quote