ציטוט:
נכתב במקור על ידי Niros
במצב שלקוח לא אהב עיצוב?
שלב ראשון זה לבדוק האם יש אפשרות להמשיך עם אותו לקוח עצות לשיפור דרישות שונות וכו'
במידה ולא, אני את זמני לא ביזבזתי סתם לפחות עבודה לתיק העבודות, הצגה בפורום ולך
תדע אולי מכירה לא לאותו לקוח?
יש לנצל את הזמן שהשקעת מטעויות ואולי למטרת רווח.
אני לא מאמין במשפט "הלקוח תמיד צודק"
מי שמבקש ממני דברים שלא בגדר היומי שלי אני לא אענה להם בכלל, ואגיד לו ישירות ביי ביי.
אני לא מנסה להיות אף אחד אני מי שאני מי שלא אוהב את הסטייל שלי לא בא אליי.
|
אני לא מסכים איתך בקטע שהדגשתי בכלל, בשביל זה נועד המקדמות שככה אני עובד, תיראה היום לא חסרים אנשים שיבואו יגידו לך "תעשה לי סקיצה ואני יקנה" ובסוף הוא לא רוצה וגם ביזבזת זמן, ותחשוב שהרבה עושים את זה אז בכלל, להוסיף לתיק עבודות? לא ניראלי, יש לי אצלי משפט שאומר ככה "שלם מקדמה תפוס את מקומך" בלי להשתחצן או משהו אבל לקוחות עומדים אצלי בתור וב-4 חודשים האחרונים לא מצאתי את עצמי פנוי בכלל, עכשיו מי שמשלם מקדמה המקום שלו שמור, ואם בא אליי נגיד מישהו שלא שילם מקדמה אז יוצא לי מצב שאני סתם מבזבז זמן, סתם מעכב לקוחות, בשביל כלום ואתה אומר "מקסימום לתיק עבודות" זה לא עובד ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Andrey | ADwd.net
אכן אפשרות טובה.
אשמח אם תרשום את זה בצורה מעט יותר ברורה כידי שאוכל לעדכן את ההודעה הראשית ולהוסיף את הפיתרון הזה.
|
תיראה... אני ידיגם את זה עליי כדי שזה יהיה יותר ברור.
עכשיו אני כרגע סיימתי להראות ללקוח את מה שעשיתו בשבילו נכון? עכשיו הלקוח לא מבין בעיצוב הוא לא יודע מה טוב ומה לא טוב, ואני בתור מעצב יודע בדיוק מה הולך מה משתלב וכו'...
אז אני פשוט מייעץ לו בדרך שבה אני עומד על שלי, תמיד בהתחלה הם לא מבינים שזה מה שהכי טוב אז אני מסביר לו שמה שהוא מבקש זה לא יסתדר כי אני המעצב אני יודע בדיוק מה טוב ומה לא טוב, הוא לא רואה את העיצוב בדרך שאני רואה, הרבה לא יודעים שמעצב תמיד אבל תמיד יעצב מה שקהל היעד אוהב, לדוגמא עיצובי הוסטינג:
פה בהוסטס הרבה אוהבים עיצובים ילדותיים משהו שלא יראה לעין בעיניי הלקוח המבוגר.
הקהל היותר מבוגר אוהב לראות את האתרים
מסודרים, אוהבים פשטות, חיפוש נוח, משהו נקי בלי הרבה בילבולים ובלי יותר מדי צבעים ובלי יותר מדי הבלטות, בקיצור משהו מסודר מאד.
עכשיו נגיד לקוחות פה בהוסטס תמיד רוצים טיפה ילדותיות אבל הם לא מבינים שעם הם רוצים הצלחה צריך להוריד את הקטע שמסמל ילדותיות, בגלל זה כאן המעצב ניכנס לתמונה וכאן המעצב מייעץ וכמובן תמיד אבל תמיד חייב לתת הסברים למה, אני לא יכול להרשות לעצמי להגיד לו "ככה זה לא יפה" מסבירים למה זה לא משתלב, למה זה יגרום השינוי הזה וכו'...