View Single Post
ישן 30-12-05, 22:35   # 80
shev.com
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

shev.com לא מחובר  

השנה אני לא חוגג - בגלל שאני בקושי הולך עדיין, מקווה שעוד כמה שבועות זה יסתדר.
בדרך כלל, אני חוגג לא מסיבות דתיות, אלא מסיבה שנגמרת שנת כספים ומתחילה חדשה ))
דרך אגב.. מתי ישו נולד? לא בחג המולד? (מולד, הולדה, נולד??). אז מה בדיוק קרה שיש 5 ימים בין מתי שהוא נולד לתאריך שמתחילים את השנה?
אה.. אתם בעצם רוצים להגיד שהשנים - לוח שנה גרגוריאני זה בכלל מימי הרומאים!! כלומר זה הרבה לפני בכלל שישו בכלל נכנס לתמונה.
למי שלא יודע מה זה לוח שנה גרגוריאני, צריך להבין שהרומאים פיתחו את לוח השנה שאנחנו מכירים היום. הקיסר אוגוסטוס לדוגמה... הוא המקור לשם חודש אוגוסט.
ישו נולד לקראת סוף השנה, ואין לו שום קשר לתחילת השנה או סוף השנה. הוא נולד ב-24-25 בדצמבר.
לפי מה שאני יודע, ותקנו אותי חופשי כי אני לא מתיימר להגיד שאני יודע את זה בוודאות, סופרים את השנים מאז הולדתו, אבל בעצם החודשים והשנים הם משהו שרירותי ונקודת הכניסה של ישו היא עניין של נוחות והרגל שנתפס ומאפשר לתת נקודת זמן של "אוקיי. בו נספור מפה". אין לזה אלמנט דתי בפני עצמו (נזכיר שוב שהלוח שנה נקבע עוד על ידי הרומאים הרבה לפני ישו).
אז אנחנו חוגגים חג נוצרי? או רומאי? יש פה בכלל אלמנט דתי? לפי הבנתי, וכאמור תרגישו חופשי לתקן אותי, זה ארוע בשביל לשמוח ואין בו ממש אלמנט דתי כמו איזה "נס" שקרה לגויים שבגללו יש איזה חגיגה או פולחן דתי. בארה"ב סילווסטר לדוגמה זה שם שכמעט לא מכירים. מכירים רק את New Years Eve - השנה החדשה (וכאמור זה עניין של ספירה לפי לוח שנה רומאי עתיק ועניין של נוחות לספור לפיו,.. ועניין של בדרך כלל - חורף, קר ואיזה סבבה,.. אפשר לעשות שמח בכל זאת).
אני הבנתי שאין פה בכלל אלמנטים דתיים, על כל פנים לא זכור לי שיש איזה טקסים דתיים או מיוחדים עם איזה אירוע שמציינים בו משהו נוצרי דתי.

סולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ מפעילת שב.קום - שירותי אחסון אתרים מאובטחים
טל: 03-6421228 http://shev.com