הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   האצת האתר בצורה אוטומטית ע"י שיפור בסקריפט (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=96086)

Kernel 16-03-12 13:40

האצת האתר בצורה אוטומטית ע"י שיפור בסקריפט

כתבתי בבלוג שלי סקירה על סקריפטים שמאיצים את טעינת האתר,
לצורך הדגמה העתקתי את האתר של sPD.co.il והצגתי מס' דרכים להמהרתו.

הארות/הערות/תגובות - בבקשה בבלוג.

Dennis Ray 16-03-12 16:46

פוסט מצויין, תודה רבה.
אני פריק של אופטימיזציה :), אין ספק שאיישם לפחות את אחד מהכלים שהצעת בפרויקטים הכבדים של החברה.
מעולה, באמת :)

Kernel 16-03-12 18:14

היי Ray, תודה רבה.

אם אתה מעוניין להתמקצע יותר בנושא הזה, אני ממליץ לך 2 הספרים של סטיב סאודרס (לפי הסדר)
High performance websites
Even faster websites

(באמזון וב-Ebay תמצא את הספרים במחיר הרבה יותר נמוך)

בספרים מוסבר הנושא ברמה הרבה יותר מפורטת, עם המון דוגמאות והסברים.
שבת שלום,
אבי.

IgalSt 16-03-12 20:30

אכן מאמר מעניין.
תוכל אולי לפרסם את הקישורים לאתרי המראה כדי שניתן יהיה להשוות את הקוד שמגיע בפועל לדפדפן?

Kernel 16-03-12 21:16

שלום יגאל, אני לא יכול לפרסם את קוד המקור של האופטימציה שלי, אחרי הכל מדובר בפרנסה שלי,
תוכל לקרוא עוד על imaeg data uri(שיפור מאוד יעיל) כאן.

שים לב ש-data:image לא נתמך ב-IE7 (ועוד כמה דפדפנים ענתיקה) אז יש לתכנן שימוש נכון מראש.

IgalSt 16-03-12 23:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Kernel (פרסם 838342)
שלום יגאל, אני לא יכול לפרסם את קוד המקור של האופטימציה שלי, אחרי הכל מדובר בפרנסה שלי,
תוכל לקרוא עוד על imaeg data uri(שיפור מאוד יעיל) כאן.

שים לב ש-data:image לא נתמך ב-IE7 (ועוד כמה דפדפנים ענתיקה) אז יש לתכנן שימוש נכון מראש.

לגיטימי :)

לגבי ההשימוש ב-data uri, מה היתרון פה?
כלומר, אם אתה מכניס את את המידע ב-CSS אז מתבצע קאשינג של ה-CSS ועל הדרך של התמונה, אבל אם אתה משתמש בתגית img וה-src שלה embedded, אז אתה לא מנצל את הקאשינג של הדפדפן.. לא חבל?
או שהעלות לגשת לשרת ולבדוק אם היה עדכון עבור תמונות (בד"כ קטנות - בהן מתבצע בד"כ השימוש ב-data uri) לא שווה את המאמץ?

דניאל 16-03-12 23:11

מחמיא :)
אני מתאר לעצמי שאני אהיה איתך בקשר בנוגע לתוצאות..

אדיר 16-03-12 23:47

תגובה מלאה פרסמתי בפוסט.

בקשר לקוד המקור - די חבל שלא ניתן לראות את התוצר הסופי, זה יכול להיות מועיל ומלמד מאוד.
מצד שני, הסיבה מובנת בהחלט :).

כמו שציינתי בבלוג, פוסט מעולה.

Kernel 17-03-12 02:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי IgalSt (פרסם 838352)
לגיטימי :)

לגבי ההשימוש ב-data uri, מה היתרון פה?
כלומר, אם אתה מכניס את את המידע ב-CSS אז מתבצע קאשינג של ה-CSS ועל הדרך של התמונה, אבל אם אתה משתמש בתגית img וה-src שלה embedded, אז אתה לא מנצל את הקאשינג של הדפדפן.. לא חבל?
או שהעלות לגשת לשרת ולבדוק אם היה עדכון עבור תמונות (בד"כ קטנות - בהן מתבצע בד"כ השימוש ב-data uri) לא שווה את המאמץ?

כשאתה מטמיע תמונה כ-data uri בקובץ css אתה חוסך בקשת GET לתמונה, ניתן ליישם את זה גם בעמוד ה-html, אבל אז אתה מאבד את ה-caching (מתאים לדפי נחיתה).

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 17:51.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ