![]() |
סידור הדטא בייס
אהלן ,
חשבתי על איזה שהוא רעיון של משחק AJAX רק שיש בעיה אחת. המשחק כביכול יעבוד עם חדרים , ועם ניקוד ושני שחקנים השאלה שלי היא איך אפשר לסדר את הדטא בייס בצורה של חדרים חוץ מID כלשהוא מכיוון שזה יטחון את המסד עם השיטא הזו.. |
ציטוט:
|
אני לא מחפש לעשות את ככה שיהיה קל לרמות.
הכוונה שלי בכל הנושא , זה איך המשחקים הגדולים שעובדים על חדרים כביכול עובדים עם המסד , יש להם מלא חדרים ולכל חדר מלא מאפיינים ומלא משתמשים , איך אפשר לסדר את המסד בצורה כזאת של חדרים , בטוח יש איזה שהוא שיטה למשל כמו many on many אם יש פה איש דטה בייס תן איזה עצה P: תודה ,מור. |
הייתי שמח לעזור, אבל אני ממש לא מבין למה הכוונה.
מה רע בלייצר ID לכל אחר? נקרא לו RoomId. בהנחה שכל משתמש יכול להיות בחדר אחד בכל רגע נתון, תיצור טבלת קישור בין משתמש (UserId) לחדר (RoomId) וזהו ותגדיר את שני הערכים הללו כמפתח של הטבלה. |
בס"ד.
סתם לדוגמא , אם נגיד יש כמה אלפים של חדרים , עם כמה אלפים של שחקנים , לעדכן כל שחקן ושחקן כל שניה את הטבלה של החדר שלו זה יטחון את המסד , אבל חשבתי על אולי לעשות צאנלים שזה כביכול יהיה טבלאות שונות ואז כל חדר יחפש בצאנל שלו. אבל כשחושבים על זה , זאת לא הבעיה עכשיו , זאת בעיה לעתיד לבוא בע"ה שיתפתח המשחק אז לא צריך לשבור את הראש על זה עכשיו. |
אתה צריך לשמור את המידע איפשהו.
האפשרויות שעומדות בפניך: 1. DB - הכי פשוט, הכי נוח ויחסית קל להגדיל את כמות המכונות בעתיד אם צריך ולשתף בינהן את המידע 2. דיסק - אתה לא מנצל את היכולות של ה-RAM של השרת ולפעמים זה יכול ליצור צוואר בקבוק מבחינת ביצועים (יש הגבלת I/O - קריא כתיבה לדיסק). כמו כן יותר קשה ויקר להגדיל כמות מכונות ולשתף מידע בינהן. 3. זיכרון וירטואלי (RAM) של השרת - הכי מהיר שכן לקרא מולכתוב לשם לוקח הרבה פחות זמן מאשר דיסק/DB. מנגד המקום מאוד מוגבל ויותר יקר. כמו כן יותר קשר לגדול במצב כזה כי זו ממש בעיה לשתף את המידע הזה בין מספר מכונות שונות. אלא אם כן אתה יודע שתוך כמה חודשים בודדים אתה הולך לגדול בצורה מסחררת, אני הייתי ממליץ לך להצמד ל-KISS, במיוחד כאשר מדובר במשהו שאתה מתחיל ולא יודע לאן זה ילך. תבסס את זה על DB וכשהזמן יגיע תוכל לשכתב ולחשוב על פתרונות יצירתיים איך לאזן את השימוש שלך במשאבים של השרתים: גם הדיסק וגם הזיכרון הוירטואלי. אפשר לחשוב על פתרון יפה שישלב DB עם קאשינג של המידע בזיכרון הוירטואלי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 00:12. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ