![]() |
שאלה| הדרך הנכונה לבניית מאגר הגדרות למערכת PHP
אהלן.
כחלק מהעבודה שלי אני בונה מערכת דינאמית, שחלק גדול מההגדרות שלה צריכות להיות דינאמית. חשבתי על שתי דרכים ליצור את ההגדרות, על מנת שיהיה ניתן לעדכן אותם, ולהשתמש בהם בלי לצרוך הרבה משאבים. הנה הן: 1. לאכסן את כל הנתנים בטבלה, לכל הגדרה - רשומה בטבלה. זאת דרך שתהיה די בזבזנית, כי הגדרות צריכות להיות בשימוש בכל העמודים במערכת. כך שתצרך להיות שליפה של המון דברים בכל ריענון. 2. כמו בכמה מעררכות שראיתי, לבנות קובץ הגדרות, שכתוב בPHP, שהPHP תערוך ותסדר בו את הנתנוים. וברגע שארצה להשתמש בו אני פשוט אעשה REQUIRE... אין לי עדיין נסיון עם כתיבה ושמית קבצים, וכל הדברים האלה... רציתי לדעת האם הדרך הזאתי יותר נכונה ויעילה מהדרך הראשונה. תודה (: |
אני תמיד מעדיף מסד, הרבה יותר נכון ונוח לעבוד ככה, מזה "שליפה של המון דברים"?
אם זה בשליפה אחת לא צריכה להיות בעיה. |
אני האמת משתמש בשני השיטות..
תלוי בגודל המערכת ובעוד מספר פמטרים.. |
xml בתיקיה מוסתרת שתשלוף ממנו את הנתונים לפי הצורך או למערך
|
תראה אני אומנם לא מתכנת,
אבל אני לומד מסדי נתונים, מסדי נתונים זאת השיטה הנוחה ביותר והפשוטה ביותר שאני מכיר (ואני מדגיש, שאני מכיר). אתה יכול לבנות מאגר נתונים מאוד מאוד חכם בעזרת מסד נתונים. הכל תלוי בידע שלך. |
הכל תלוי איזה נגישות צריך להיות ליוזר
אם העריכה היא מהפאנל ניהול בלבד אז XML או ARRAY יספיקו אם אתה רוצה לתת ליוזר גישת עריכה לקובץ אז היתי מציע YAML או INI בהצלחה |
אישית אני משתמש בקובץ הגדרות / מערך, אם אתה רוצה משהו מורכב תשתמש ב XML. לא ממליץ להשתמש במסד במקרה הזה.
|
כל אחד ומה שנוח לו
אני משתמש במסדי נתונים כי יותר נוח לי ככה וגם לשמור על אחידות שלא נתון Xאני שומר במסד ונתון Y אני שומר בקבצים או בשטית שמירה אחרת |
הכל תלוי בצרכים :
אני בונה למשל מערכת עם דף התקנה שמנהל ממלא לפני השימוש... אז הוא מכניס שם טבלת מסד, שם משתמש סיסמא וכו' במקרה הזה אני ישתמש בקוד PHP לשמירת הנתונים ועריכתו מהפאנל. אם יש לי "הגדרות יבשות" שלא אמורות להשפיע על המסד ... במקרה כזה אני מעדיף מסד. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:16. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ