![]() |
[PHP] שאלה על הפונקציה define()
למה צריך את הפונקציה define()? (אל תסבירו לי איך משתמשים בה, אלא מתי טוב להשתמש בה.. למה לא לקבוע משתנה רגיל וזהו..?)
תודה, יואב. |
בעיקר נוחות.
|
ציטוט:
|
בגלל שאם זה קבוע דבר ראשו ןלא צריך $ לפנייו ודדבר שני הוא לא יכול להשתנות וכ"ו וזה בהרבה יותר נוח ממשתנה רגיל כמובן שזה גם בטיחותי יותר כי משתנה הוא משתנה וקבוע לא...
|
העבודה של זה יותר יעילה.
מה שבעצם קורה זה שהסקריפט מחליף את כל איפה שמופיע השם של מה שהוגדר בערך. לא מקצה מקום בזיכרון. אם אני לא טועה יש עוד משהו ששכחתי נראה לי, ויש גם עניין של הנוחות שזה כבר טעם אישי. |
ואם נאמר ומישהו בונה פורום ומישהו כותב בפורום את המילה של הקבוע - הוא יכול להציף את הפורום או לא יודע מה..
זה לא תמיד כזה בטיחותי.. |
מזאת אומרת מישהו כותב את המילה של הקבוע?
בהודעות?תסביר את עצמך טוב יותרץ בכל מקרה אם הוא יכתוב בהודעות או בכל מקום אחר המערכת תתייחס לזה כמחרוזת רגילה או איך שתגדיר. ולשאלה , אם יש משתנה שתרצה שתמיד יהיה שווה ל5 (סתם דוגמא) ובמערכות גדולות,ייתכן שבטעות ובלי לשים לב תשנה את המשתנה,וזה יגרום לשגיאה ,לכן משתמשים בdefine . |
הערך הזה נקבע רק בקוד עצמו, לא אם זה נמצא בתוך מחרוזת.
|
בכל מקרה זה לא תמיד טוב.. נגיד שאני אחזור לתכנת את הקוד שאיתו שמתי קבוע ואני אשכח מזה ואכתוב את הקבוע איפשהו בלי לדעת על קיומו, זה יבלגן לי את כל הקוד..
בכלל, אני לא רואה סיבה הגיונית להשתמש בזה. |
ציטוט:
אני אישית גם לא משתמש בזה הרבה ,אבל יש המון שכן. אני בעיקרון משתמש בזה לקובת ה config.php ששם נמצאת כתובת האתר וכו' כך שאני בטעות לא אשנה כתובת זו במהלך קביעת משתנה ואהרוס את כל האתר. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 03:26. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ