הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   שאלה בקשר למס ולמכס (בקשר להבאת דברים לארץ) (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=43053)

Ori The Man 07-04-07 22:19

שאלה בקשר למס ולמכס (בקשר להבאת דברים לארץ)

אני רוצה לקנות רובה פיינטבול ושישלחו לי אותו לארץ
צריך לשלם מיסים על כזה דבר?
אם כן איזה וכמה

sheeze 07-04-07 22:45

ברור שתשלם, אי אפשר לדעת כמה.
חוץ מזה, יש סיכוי לא קטן שיחרימו לך את זה במכס כי זה יוגדר כנשק (כן, אפילו שזה לפיינטבול).

Eyal Jerbi 07-04-07 22:45

עד 200 דולר לא אמורים לקחת מכס.

Ori The Man 07-04-07 22:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Eyal Jerbi (פרסם 454725)
עד 200 דולר לא אמורים לקחת מכס.

נגיד וזה 250$ הרי אין להם דרך ממשית לבדוק (אני יודע איך זה הולך שיש לי מחירונים והכל) אבל מה הסיכוי שיגלו מחיר מדוייק?

FreakBox 07-04-07 22:52

גדול מאוד...
לי היה מזל שחזרתי מפריז עם הXbox 360 תפסו אותי במכס אבל אמרתי שזה מתנה מדודים שלי.. (:
אז שיחררו אותי ולא הייתי צריך לשלם חח (:

Ori The Man 07-04-07 23:18

אני הייתי עם סוני פלייסטשן 2 בתיק על הגב אפילו לא עצרו אותי :S
אבל שולחים לי את זה ב FEDEX או UPS הם עדיין בודקים כמה הכל עולה וכל זה..?

Beesites 07-04-07 23:30

במוצרים שמביאים איתך כשאתה מגיע מחו"ל ההגבלה היא של 200$. הם לא קטנוניים איתך, במיוחד כשמדובר בדברים ל"שימוש עצמי" (רצוי ללא הקופסה או עם קופסה פתוחה).

לגבי מוצרים ששולחים לך מחו"ל, ההגבלה היא של עד 50$, כשהשולח צריך להצהיר על ערך המוצר/ים.

במקרה של יבוא פרטי, ואם אין "בעיות מיוחדות", פשוט תצטרך לשלם את המכס בסניף הדואר הקרוב לביתך (זה כמובן במקרה ששולחים לך את זה בדואר/EMS).

אם השולח לא מצהיר על ערך המשלוח או שיש חשש שערך המוצר שונה מהערך שהוצהר עליו, תקבל זימון להגיע לשחרור דבר המכס. אם מדובר בדואר, תצטרך להגיע לבית הדואר-מכס בתל אביב. אם מדובר בחברת שילוח תצטרך להגיע לנתב"ג.

כשתגיע תצטרך לשלם מכס ותשלומים נוספים (כמו תשלום "אגרת מחשב", "היטל בטחון", "תשלום ללשכת המסחר" ועוד). אם הערך המוצהר בסדר, זה מסתכם בזה. אם לא, תצטרך לנסות לשכנע אותם בצדקתך. החבר'ה האלה כמובן לא מטומטמים, והם כן (בניגוד למה שכתב זה שמעלי) יודעים כמה עולים דברים.

תאמין או לא - גם הם יודעים לגלוש באינטרנט, ויש להם מחירונים לכל דבר - מחזיות ועד ריאקטורים גרעיניים. אם יש אי התאמה, יש גם קנס שהם יכולים להטיל.

זהו בפשטות. במקרה של רובה פיינטבול, אני מתאר לעצמי שתצטרך גם לקבל עליו אישור ממכון התקנים לפני שתוכל לשחרר אותו מהמכס. לא בטוח, אבל אני מתאר לעצמי שכן. אגב, זה כמובן אלא אם יש בעניין הזה תקנה כמו משהו שאומר שרק חברה שעומדת בקריטריונים מסויימים יכולה לשחרר מוצר כזה מהמכס.

Ori The Man 08-04-07 03:18

אני יכול לקנות בארץ מאנשים פרטטים רובים שקנו מ paintball.co.il ואם רוצים לקנות מהם צריכים להיות חבר מועדון ושיכירו אותך שיראו שאתה לא עושה שטויות
עכשיו ממש יקר שם

אם אני מביא במזוודה יש מצב עולים עלי?
כי הבאתי רובה אוויר רק שטסתי מדיטרויט לאלסקה פתחו לי תמזוודה וזהו החזירו הכל כמו שצריך למקום :)
אבל פה זה מתכת וכאלה

אבל תחשוב אם אני קונה מ ebay המחיר יכול להיות שונה :)

Beesites 08-04-07 06:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Ori The Man (פרסם 454809)
אני יכול לקנות בארץ מאנשים פרטטים רובים שקנו מ paintball.co.il ואם רוצים לקנות מהם צריכים להיות חבר מועדון ושיכירו אותך שיראו שאתה לא עושה שטויות
עכשיו ממש יקר שם

אם אני מביא במזוודה יש מצב עולים עלי?
כי הבאתי רובה אוויר רק שטסתי מדיטרויט לאלסקה פתחו לי תמזוודה וזהו החזירו הכל כמו שצריך למקום :)
אבל פה זה מתכת וכאלה

אבל תחשוב אם אני קונה מ ebay המחיר יכול להיות שונה :)

אם יש מצב שעולים עליך? שאלה שאלתית. אם יתפסו אותך אז כן, אם לא אז לא. ובכלל - אם הוא לא עולה משמעותית יותר מ 200$, אז אתה יכול להביא אותו איתך.

רק מומלץ לברר מראש שמותר להביא דבר כזה. פשוט תרים טלפון (אחרי החג) למכס ותשאל אותם.

alex 08-04-07 08:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Beesites (פרסם 454821)
אם יש מצב שעולים עליך? שאלה שאלתית. אם יתפסו אותך אז כן, אם לא אז לא. ובכלל - אם הוא לא עולה משמעותית יותר מ 200$, אז אתה יכול להביא אותו איתך.

רק מומלץ לברר מראש שמותר להביא דבר כזה. פשוט תרים טלפון (אחרי החג) למכס ותשאל אותם.

בבקשה

קטגוריה 1:

אם הבאת את המוצר אתך מחו"ל, או שלחת אותו בחבילה במשקל נמוך מ-30ק"ג, והערך המוצר קטן מ-$1000, והוא לשימוש אישי, אזי הוא נקרא "פרט משולב" ובטבלאות של המכס הוא נקרא "פרט מכס 818".

קטגוריה 2:

כל מה שלא נכלל בקטגוריה 1. ברישומי המכס יקרא "פרט מהותי".

http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:13.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ