![]() |
[C#] משוואה ריבועית ממעלה שניה
|
חחח נחמד מסובך טיפה החישובים (תסדר את זה יפה נעים לעין)
דרך אגב איך עשיתה התקנה? |
לא הורדתי,
אבל מה זה? תוכנה שמחשבת את השורשים של משוואה ריבועית? עשיתי גם פעם כזו תוכנה אבל בC. אתה מכניס לה משוואה ריבועים ממעלה שנייה והיא מחשבת את השורשים על פי נוסחת השורשים (לא משהו מסובך, זה היה התוכנית הראשונה שעשיתי). חוץ מזה, עשיתי תוכנית לחקירה פונקציה פולינום חוץ מהציור, כלומר, תחום הגדרה, נקודות חיתוך, קיצון (נגזרת), אסימטוטות. |
בינתיים אני בתהליך הורדה, אבל סתם שתדע לא צריך להגיד משוואה ריבועית ממעלה שנייה מהסיבה הפשוטה שמשוואה ריבועית לא יכולה להיות ממעלה אחרת (ריבועית=ממעלה שנייה).
|
ציטוט:
זה נחמד אני לומד את זה כרגע המתמטיקה :) |
ציטוט:
זה עם הנגזרות..מן הסתם אני לומד עכשיו ככה שלא יכולתי לעשות.. |
ציטוט:
נגזרת משמשת למציאת קיצון כאשר y`=0 ובלי קיצון אתה לא יכול לצייר את הפונקציה. |
ציטוט:
כלומר, "הלכתי" (בשביל זה יש לולאות לא?) פיקסל פיקסל ובדקתי את הY מול הX.. |
ציטוט:
כל מה שאתה צריך לעשות כדי לצייר זה נקודות חיתוך עם הצירים (מציבים x=0 מוצאים את הy ולאחר מכן מציבים y=0 ומוצאים את הx), למצוא נקודות קיצון על ידי נגזרת ולמצוא max או min של נקודת הקיצון על ידי נגזרת שנייה, אסימטוטות: אנכית על ידי תחום ההגדרה, אופקית על ידי lim.. |
ציטוט:
בכל מקרה..בשביל לחבר את הקווים בגרף אין דרך אחרת חוץ מלעשות איך שעשיתי, כי אם לא, אז זה יצייר ישר ולא מעוגל... זה לא הכי חסכוני כי ככה אפשר לעשות שהלולאה תעבוד עד הנקודות קיצון וכו'...אבל בכל זאת..אין דרך אחרת בשביל לחבר את הנקודות כמו שהם אמורות להיות. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 14:53. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ