הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   שאלות לגבי העתיד כמפתח אתרים, וותיקי ASP/.NET אנא הכנסו! (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=17628)

Virtual NET 12-03-06 22:32

שאלות לגבי העתיד כמפתח אתרים, וותיקי ASP/.NET אנא הכנסו!

אהלן!

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לפיתוח אתרים/אפליקציות ולקבל הדרכה מן הוותיקים.

אני כרגע נמצא תחת התלבטויות בנוגע לעתיד כמפתח אתרים, באיזו טכנולוגיה/שפה לעשות שימוש, מה יותר יעיל מבחינתי, איך העסק של פיתוח אתרי אינטרנט הולך להיראות עוד כמה שנים ועוד שאלות שצצות במוחי..

השאלה הראשונה שלי היא באיזו טכנולגויה/שפה עלי להשתמש?

עד כה עבדתי עם טכנולגית ASP ושפת PHP ובנושא זה אני חייב להודות שאני לא מתלבט כלל.
בתחילת הדרך "זרמתי" והייתה לי חיבה גדולה ל-PHP, בין היתר בגלל שהיא תוצר ישראלי.

לאחרונה, אחרי שחדלתי לנסות ללמוד להשתמש ב-PHP התחלתי להתעניין מאוד ב-ASP.
התחלתי ללמוד את VBSCRIPT ולאחר מכן התחלתי ללמוד איך ליישם את VBSCRIPT ב-ASP.

ASP לעומת PHP היא הרבה יותר קלה, נוחה, התחביר שלה הרבה יותר נוח ואני פשוט נהנה לעבוד עם ASP בניגוד ל-PHP.
העובדה שאפשר להשתמש גם במסד נתונים מסוג אקסס (לא בדקתי האם זה אפשרי ב-PHP) מקלה עלי הרבה יותר!

כמה שאלות שיש לי לגבי ASP:

1. האם כדאי לכתוב את הקוד ב-VBS או ב-JSCRIPT?
האם ישנם הבדלים בביצועים?

2. אני מודע לכך ש-ASP לא התעדכנה מאז צאת ASP3, האם כל הרכיבים שניתנים לשימוש ב-ASP3 מספיקים כדי לפתח אתר אינטרנט דינאמי ברמה של אתר שמפותח בסביבה של NET.
כיום?

יש גם עוד נושאים שברצוני לדון עליהם.

האם אחרי שאני מרגיש שמיצתי את עצמי ב-ASP (זה לא הולך להיות בזמן הקרוב, אולי עוד שנה) כדאי לי לעבור לפתח אתרים בסביבת NET. ?

אני מודע לכך שטכנולגיית NET. היא הרבה יותר חזקה וכמעט בלתי ניתן להשוות בין הכוח של NET. ל-ASP3..

יש לי עוד מספר שאלות:

1. האם כתיבת אתרים ב-CGI עדיין נעשית כיום?

2. התחלתי לעבוד עם ColdFusion של חברת מקרומדיה ואני מוצא את ColdFusion מאוד נוחה, אך האם היא פופלארית בארץ ובעולם?
מה היעילות שלה בעצם? האם היא משמשת לפיתוח אתרים דינמיים?

3. התחלתי לעבוד עם XML,
העבודה עם XML מאוד נוחה וקלה, תוכלו לתת לי דוגמאות לשימוש ב-XML?

omaniusd 13-03-06 06:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WProject
אהלן!

אני כרגע נמצא תחת התלבטויות בנוגע לעתיד כמפתח אתרים, באיזו טכנולוגיה/שפה לעשות שימוש, מה יותר יעיל מבחינתי, איך העסק של פיתוח אתרי אינטרנט הולך להיראות עוד כמה שנים ועוד שאלות שצצות במוחי..

עד כה עבדתי עם טכנולגית ASP ושפת PHP ובנושא זה אני חייב להודות שאני לא מתלבט כלל.

ASP לעומת PHP היא הרבה יותר קלה, נוחה, התחביר שלה הרבה יותר נוח ואני פשוט נהנה לעבוד עם ASP בניגוד ל-PHP.
העובדה שאפשר להשתמש גם במסד נתונים מסוג אקסס (לא בדקתי האם זה אפשרי ב-PHP) מקלה עלי הרבה יותר!

2. אני מודע לכך ש-ASP לא התעדכנה מאז צאת ASP3, האם כל הרכיבים שניתנים לשימוש ב-ASP3 מספיקים כדי לפתח אתר אינטרנט דינאמי ברמה של אתר שמפותח בסביבה של NET.
כיום?

האם אחרי שאני מרגיש שמיצתי את עצמי ב-ASP (זה לא הולך להיות בזמן הקרוב, אולי עוד שנה) כדאי לי לעבור לפתח אתרים בסביבת NET. ?

אני מודע לכך שטכנולגיית NET. היא הרבה יותר חזקה וכמעט בלתי ניתן להשוות בין הכוח של NET. ל-ASP3..

יש לי עוד מספר שאלות:

2. התחלתי לעבוד עם ColdFusion של חברת מקרומדיה ואני מוצא את ColdFusion מאוד נוחה, אך האם היא פופלארית בארץ ובעולם?

3. התחלתי לעבוד עם XML,

בוא נתחיל מההתחלה.
האם כדאי לכתוב בVBS או ב JScript
שאלה שאין סוף לוויכוחים שבזמנו היו עליה.
כעיקרון, תפתח במה שנוח לך, אני אישית, יודע להשתמש בשניהם ומשתמש בעיקר ב VBS.

האם ASP3 יכולה להגיע לרמה של ה .NET?
לא, היא לא יכולה.
יש חמישים אלף דברים ב .NET, שלעשות אותם בASP יהיה או בלתי אפשרי, או מאד מאד קשה, או שבכלל יכריח אותך להשתמש ברכיבים של צד שלישי.

האם אחרי שמיציתי את עצמי כדאי לעבור ל .NET?
לא, לא אחרי שמיצית את עצמך.
כדאי לך לעבור כבר היום.

כתיבת אתרים בCGI
לא, כמעט אף אחד לא כותב ככה היום.
היחידים שמעסיקים מתכנתי CGI, אלה וואלה!, וגם זה בגלל שלפני עשר שנים כשפיתחו את הפורטל שלהם השתמשו בCGI ולאף אחד אין כח להתחיל להמיר הכל.

ColdFusion
לא כ"כ פופולרית, ומעבר לזה, אין לי שמץ של מושג.

XML
RSS, למשל, זה על בסיס הXML.
ב .NET, ה DataSet מתבסס בחלק גדול על XML.
WebServices מתבססים על XML ועל פרוטוקול SOAP.

בהצלחה.

Virtual NET 13-03-06 09:03

שחר תודה רבה על התשובות!

יש לי עוד שאלה שצצה במוחי..,
שאני עובד בסביבת NET. (כמובן ב-ASP.NET, אני מדבר על פיתוח אתרי אינטרנט) באיזו שפה הכי מומלץ להשתמש? אני יודע שזה עניין של נוחות כמו שקורה עם VBS ו-JSCRIPT ב-ASP3 אך האם יש העדפה כלשהי בגלל משהו ספציפי?
אני מבין שאפשר לכתוב ב-ASP.NET עם כל שפה שנתמכת בסביבת העבודה של NET. אך עם איזו שפה אני יכול למצות את הכוח הגדול שטמון בטכנולוגיה?

SITEAM 13-03-06 10:15

ציטוט:

מכיוון שאני לא מתכנת, אני אענה על הסעיף הזה בלבד ומנקודת המבט של בעל חברת איחסון שמציעה שימוש ב-CF של מקרומדיה:
אמנם השימוש ב-CF בארץ עדיין לא נפוץ כל כך, אבל לאט לאט יותר ויותר מפתחים משתמשים בה. בעולם, מצד שני, היא מאוד נפוצה.
אני מאמין שהסיבה שהשימוש בה עדיין לא נפוץ כל כך היא בגלל העלות המאוד גבוהה שלה, יחסית לטכנולוגיות אחרות שמאפשרות הקמת אתרים דינמיים.
עם היישום הזה אתה יכול לפתח אתרים דינמיים, והשמועה אומרת שיקח הרבה זמן עד שמישהו באמת ינצל את כל מה שהיישום הזה מסוגל להציע.

eLad 13-03-06 10:18

ציטוט:

חד משמעית - כן, יש הבדל ענק בביצעים לטובת Jscript. בין אם זה בטיפול ב xmlHttp, טיפול במחרוזות גדולות, עבודה עם RegExp ועוד.

ציטוט:

2. אני מודע לכך ש-ASP לא התעדכנה מאז צאת ASP3, האם כל הרכיבים שניתנים לשימוש ב-ASP3 מספיקים כדי לפתח אתר אינטרנט דינאמי ברמה של אתר שמפותח בסביבה של NET. כיום?
כמעט כל מה שאתה יכול לפתח ב .Net אפשר לפתח גם ב ASP הקלאסית (ASP3), רק העניין הוא שב .Net הרבה מאוד דברים (נניח לוח שנה) מובנים במערכת (למשל קומפוננטות כאלו ואחרות שב asp3 נחשבות לצד שלישי) ולך נותר רק לכתוב שורת קוד אחת ע"מ שיופיעו. מה גם ש .Net מציגה תפיסה חדשה בנוגע לתכנות והיא שונה מאוד מ ASP3.

מה גם .net היא אינה טכנולוגיה ל WEB בלבד.

ציטוט:

כן, כדאי לך לעבור ל .Net שנחשבת כיום לדבר הבא בתחום התכנות (שים לב - לא רק תכנות לסביבת WEB!!!! )

בניגוד למה שרשם הבחורצ'יק מעלי, חבל לקפוץ מענף לענף. קודם תדע משהו אחד על תום, לאחר מכן תמשיך.

ציטוט:

כן, אומנם מועטים אבל יש כמה כאלו (למשל walla)

ציטוט:

כן, CF משמשת גם לפיתוח צד שרת, אני לא מכיר את השפה עד תום ולא עבדתי איתה מעולם ככה שאין לי דעה. מה שכן, איחסון CF לא זול..

ושאלת הבונוס:
ציטוט:

שאני עובד בסביבת NET. (כמובן ב-ASP.NET, אני מדבר על פיתוח אתרי אינטרנט) באיזו שפה הכי מומלץ להשתמש? אני יודע שזה עניין של נוחות כמו שקורה עם VBS ו-JSCRIPT ב-ASP3 אך האם יש העדפה כלשהי בגלל משהו ספציפי?
אני מבין שאפשר לכתוב ב-ASP.NET עם כל שפה שנתמכת בסביבת העבודה של NET. אך עם איזו שפה אני יכול למצות את הכוח הגדול שטמון בטכנולוגיה?
ב ASP3 לא מדובר רק על עניין של נוחות שכן Jscript מהירה יותר בהרבה מהפעמים, ב .Net לעומת זאת מדובר בעניין של נוחות גרידא. ישנם שתי שפות פיתוח פופלאריות ה VB.net וה #C.
הראשונה (vb.net) מזכירה תחביר של VBS והשנייה (#C) מזכירה תחביר של JS. תבחר מה שנוח לך במקרה הזה, כי שניהם אותו דבר.

מה גם שניתן לשלב בין שתי שפות באפליקציה מבלי לפגוע בביצועים (בניגוד ל ASP3)

Virtual NET 13-03-06 10:54

תודה על התשובות!

Sentiment 13-03-06 11:26

ואו תודה כולכם,
אני יודע שאין לי שום קשר לנושא.
אבל גם לי הייתה התלבטות אישית - באיזה כיוון ללכת בעתיד הלא רחוק ב"ה.
תודה כולכם!
חג שמח!

Eye-Soft 13-03-06 11:37

ציטוט:

אהלן!

לא, חד וחלק לא. לא נעים לי להגיד, אבל מה שאלעד אמר הוא פחות הוא יותר שטויות (אל תעלב, פשוט היו אין סוף וויכוחים על זה וגם מיקרוסופט וגם מתכנתים בין הגדולים בעולם אמרו חד וחלק שאין הבדל כלל. ההבדלים הם הסינטקס וזה רק כדי שמי שלא יודע VBS יוכל בכל זאת לעבוד עם ASP. בקיצור זה כדי שמי שיש לו רקע בC יוכל לעבוד שם ביתר קלות.

כיום?
לא, אבל גם בPHP אי אפשר וגם בשום שפת אינטרנט אחרת. לעומת זאת, מכיוון שאין לך אפילו את כל הידע והיכולת של ASP3, אני לא חושב שASP.NET תעזור לך כלל. תעשה מה שאני עשיתי, קודם תלמד ASP עד הסוף, תמצה אותה סופית ואז תעבור. אני אישית עבדתי עם סביבת דוט נט כשנתיים לפני שהתחלתי לעבוד בצורה רצינית עם ASP.NET ואני עוד באתי עם ידע מושלם בVisual Basic וC#.

תשובה למעלה.

יש לי עוד מספר שאלות:

כן, מעשה טיפשי, אבל כן.

המחיר לא שווה את זה. שום לקוח לא יקנה ממך :\

3. התחלתי לעבוד עם XML,
בעיקר RSS ובASP.NET לאכסון זמני של מסד הנתונים והמידע.

ראה בציטוט.

omaniusd 13-03-06 12:26

ציטוט:

שחר תודה רבה על התשובות!

יש לי עוד שאלה שצצה במוחי..,

כל שפה שהיא דוט.נט תיתן לך את אותו דבר.
מה שכן, יש כאלה שמעדיפים שפות מסויימות כי הן דומות לדברים שהם מכירים (VB-->VB.NET למשל).

omaniusd 13-03-06 12:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
חד משמעית - כן, יש הבדל ענק בביצעים לטובת Jscript. בין אם זה בטיפול ב xmlHttp, טיפול במחרוזות גדולות, עבודה עם RegExp ועוד.

כמעט כל מה שאתה יכול לפתח ב .Net אפשר לפתח גם ב ASP הקלאסית (ASP3), רק העניין הוא שב .Net הרבה מאוד דברים (נניח לוח שנה) מובנים במערכת (למשל קומפוננטות כאלו ואחרות שב asp3 נחשבות לצד שלישי) ולך נותר רק לכתוב שורת קוד אחת ע"מ שיופיעו. מה גם ש .Net מציגה תפיסה חדשה בנוגע לתכנות והיא שונה מאוד מ ASP3.

מה גם .net היא אינה טכנולוגיה ל WEB בלבד.

כן, כדאי לך לעבור ל .Net שנחשבת כיום לדבר הבא בתחום התכנות (שים לב - לא רק תכנות לסביבת WEB!!!! )

בניגוד למה שרשם הבחורצ'יק מעלי, חבל לקפוץ מענף לענף. קודם תדע משהו אחד על תום, לאחר מכן תמשיך.

כן, אומנם מועטים אבל יש כמה כאלו (למשל walla)

כן, CF משמשת גם לפיתוח צד שרת, אני לא מכיר את השפה עד תום ולא עבדתי איתה מעולם ככה שאין לי דעה. מה שכן, איחסון CF לא זול..

ושאלת הבונוס:

ב ASP3 לא מדובר רק על עניין של נוחות שכן Jscript מהירה יותר בהרבה מהפעמים, ב .Net לעומת זאת מדובר בעניין של נוחות גרידא. ישנם שתי שפות פיתוח פופלאריות ה VB.net וה #C.
הראשונה (vb.net) מזכירה תחביר של VBS והשנייה (#C) מזכירה תחביר של JS. תבחר מה שנוח לך במקרה הזה, כי שניהם אותו דבר.

מה גם שניתן לשלב בין שתי שפות באפליקציה מבלי לפגוע בביצועים (בניגוד ל ASP3)

ציטוט:

הרבה טחנו את הוויכוח הזה, אבל בפועל, בבדיקות, יש תוצאות לשני הכיוונים.
מעבר לזה, אפילו אם אתה צודק לחלוטין, יש גם עניין של שיקולים נוחות<-->ביצועים, לעיתים, יהיו כאלה שיעדיפו לכתוב VBS כי זה יותר נוח להם, אפילו אם ברור ש Jscript יותר טובה (ועדיין, זה לא מאד ברור).

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:44.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ