הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   [שאלה] איך אני גורם לשינוי מידע בתוך קובץ על ידי עריכת דף? בבקשה כנסו! (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=15785)

Homie 13-02-06 14:37

[שאלה] איך אני גורם לשינוי מידע בתוך קובץ על ידי עריכת דף? בבקשה כנסו!

שלום, שמי שלומי [חבר של אלי, אני כותב דרך החשבון שלו בגלל שאני לא קיבלתי אישור באימייל כשנרשמתי)

קיצר, אלי חוזר רק עוד יומיים והוא השאיר אותי עם מערכת ניהול תוכן שלו.

ויש קובץ config.php שבוא כתוב את ההגדרות של האתר, לדוגמא: שם האתר, כתובת האתר, שם כל דף וכו'.

וכדי לשנות את השם של האתר אני צריך להתחבר דרך FTP ואז לערוך את הקובץ config.php.

אבל אני רוצה שאני יכנס ללוח הבקרה יהיה עמוד שאם אני אכתוב את שם האתר אז זה ישנה בקובץ.

אפשרי? ואם לא, אז איך עושים את הדבר הפשוט הזה, הריי לכל מערכת ב-PHP יש אפשרות כזו, איך גורמים לכך שעל ידי עריכת הנתונים אז זה ישתנה, כמובן במקום להתחבר ל-FTP.

תודה רבה

ViPeRt 13-02-06 14:59

עריכה זה קטע די בעייתי...
אני עשיתי ככה:
הרי אתה יודע את הצורה של הקובץ פשוט תעשה אותה אם הנתונים הקיימים תשנה איפה שאתה רוצה וכתוב במקום הקובץ הקיים...

Homie 13-02-06 19:46

מצטער, אבל לא ענית לי תשובה 'אמתית'.

בניה 13-02-06 19:51

בס"ד

א.אתה יכול לבדוק איך עושים את זה בIPS למשל.
ב. אתה יכול לנסות להשתמש בstr_repace.
אם אני יודע שההגדרה
PHP קוד:

$pass='asd' 

אפשר לעשות
PHP קוד:

str_replace('asd',$NewValue,$file_content); 

כמובן שזה בעיתי אבל אפשר להתגבר על הכל.

Homie 13-02-06 23:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי בניה
בס"ד

א.אתה יכול לבדוק איך עושים את זה בIPS למשל.
ב. אתה יכול לנסות להשתמש בstr_repace.
אם אני יודע שההגדרה
PHP קוד:

$pass='asd' 

אפשר לעשות
PHP קוד:

כמובן שזה בעיתי אבל אפשר להתגבר על הכל.

IPS, מערכת הפורומים? אם כן, אז היא משתמשת במסד נתונים. פשוט מאוד מכניס את הנתונים לטבלה שנבחרה, התוכן שבטבלה שנבחרה הוא שם האתר. ולכן כדאי להציג את שם האתר, הוא שואב נתונים מהבטבלה ומכניס. הגיוני, לא?

ובכן, אני ממש לא מעוניין שזה יהיה ככה, אני מעוניין להחליף את שם האתר בתוך קובץ, או במשפט אחד "שינוי מילה בתוך קובץ PHP על ידי שמירת נתוני דף."

קיצר, לא הבנתי מה התכוונת עם ה:
PHP קוד:

ואיך משתמשים בזה, תאמין לי שאין לי מושג בגרוש ב-PHP, אלי יצר לי את המערכת, ולעזאזל הוא לא נמצא לידי. בכל מקרה אשמח מאוד אם תסביר לי ממש מדוייק איפה אני כותב מה אני משנה כך שאני אלחץ על הכפתור "שמור שינויים" אז מה שכתבתי ישתנה בקובץ config.php.

עוד משהו, יש לי בפאנל אפשרות "שינוי פרטי מנהל ראשי" ושם יש לי אפשרות לשנות את הסיסמא והשם משתמש בטופס בדיוק כמו שאני רוצה, וכשנכנסתי לקובץ ראיתי שהוא לוקח את השם משתמש והסיסמא מטבלה במסד, וכאשר משנים משהו אז הוא שומר את מה שרשמתי בטבלה מחדש.

אבל זה מהמסד, ולכן אני לא מעוניין בכך.

תודה לך, שלומי.

ViPeRt 13-02-06 23:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Homie
מצטער, אבל לא ענית לי תשובה 'אמתית'.

עניתי לך תשובה 'אמיתית' פשוט אתה עצלן ורוצה קוד מוכן!

Homie 13-02-06 23:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ViPeRt
עניתי לך תשובה 'אמיתית' פשוט אתה עצלן ורוצה קוד מוכן!

ממש לא, שים לב שוב למה שכתבת ותבין שסתם הוספת תוכן לנושא, אני מודה לך שניסית לעזור, אבל המשפט שלך ממש לא עזר ואין לו משמעות.

ואני לא מחפש קוד מוכן, אני פשוט מאוד מתעניין במה שבניה אמר, ואני ממש אשמח אם הוא יסביר לי בדיוק על מה מדובר ואיך זה מתבצעה.

meshuga 13-02-06 23:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Homie
ממש לא, שים לב שוב למה שכתבת ותבין שסתם הוספת תוכן לנושא, אני מודה לך שניסית לעזור, אבל המשפט שלך ממש לא עזר ואין לו משמעות.

ואני לא מחפש קוד מוכן, אני פשוט מאוד מתעניין במה שבניה אמר, ואני ממש אשמח אם הוא יסביר לי בדיוק על מה מדובר ואיך זה מתבצעה.

האמת היא שאם אין לך מושג בגרוש, תתחיל ללמוד
אתה צריך את זה:
טיפול בקבצים
+
מה שהוא אמר לך עם str_replace למרות שאני לא הייתי עושה את זה ככה....
בכל מקרה....אם אתה לא יודע, אל תנסה לקחת דברים שגדולים עליך ולהתחיל לחשוב שהכל יפול עליך מהשמים...אם אתה לא תעזור לעצמך למה שמישהו אחר יעזור?

ViPeRt 13-02-06 23:59

קודם כל שאת הדרך שאני עשיתי ולדעתי היא יותר "בטוחה" כי אולי יש לך שם משהו שווה לאותו משתנה או משהו שזה יחליף בין שניהם.

ויש משהו שמאוד מפריע לי... כתבת: "ואיך משתמשים בזה, תאמין לי שאין לי מושג בגרוש ב-PHP" ובחתימה שלך כתוב שאתה מתכנת וגם אתה מוכרמ מערכת העלת קבצים ב php...

משהו פה לא מסתדר לי.

d0rix 14-02-06 00:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ViPeRt
קודם כל שאת הדרך שאני עשיתי ולדעתי היא יותר "בטוחה" כי אולי יש לך שם משהו שווה לאותו משתנה או משהו שזה יחליף בין שניהם.

ויש משהו שמאוד מפריע לי... כתבת: "ואיך משתמשים בזה, תאמין לי שאין לי מושג בגרוש ב-PHP" ובחתימה שלך כתוב שאתה מתכנת וגם אתה מוכרמ מערכת העלת קבצים ב php...

משהו פה לא מסתדר לי.

תומר פעם הבאה תנסה לקרוא יותר טוב...
ציטוט:

שלום, שמי שלומי [חבר של אלי, אני כותב דרך החשבון שלו בגלל שאני לא קיבלתי אישור באימייל כשנרשמתי)

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 14:40.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ