![]() |
יש לי שאלה...
שלום,
אני צריך לדעת איך אני עושה כאשר יכנסו לכתובת מסויימת כמו: blabla.php?f=55 הוא יקח את המספר - 55 במקרה הזה ויציב אותו בשאילתה. דוגמא: PHP קוד:
יעני אם נכנסים ל 2 [?f=2] זה יריץ את השאילתה עם id='2'.... Help Plz:qqb014: |
הנה
PHP קוד:
mysql_query |
שקד בדיוק למדתי את זה במדריך דומה בphp-il, תודה רבה לך בכל מקרה.
|
ציטוט:
מכוון שכבר יישמת את הפעולה ונתת לו תוצאה, הוא לא לומד מכך כלום. להלן ההסבר: המשתנה הגלובאלי $_GET מיועד עמ"נ להוציא נתונים שנשלחו אילנו בשיטת השליחה GET(במקור -שיטת שליחת טפסים). כעת אנו מעוניינים להוציא מידע שנשלח אל הכתובת, מה שאנחנו רוצים בעצם זה למצוא מידע שנשלח אילנו בצורת GET. כעת בוא נבין את זה לעומק העניין. מה שיטת הGET עושה אצלנו בטפסים? בטופס, הGET לוקח את כל הנתונים ושולח אותו פשוט לתוך GET, אם נחשוב על זה בצורה כזו אנו יכולים לעשות זואת לבד ע"י שיטת POST!, בעצם ה GET מקצר לנו את התהליך הזה ושולח בקשה אל הדפדפן שהוא יבצע זואת!. בוא נסביר את פעולת הGET בצורת אלגוריתם-קוד: מידע נשלח בצורת POST - מועבר לכתובת שהנתונים של POST מוכלים בו: PHP קוד:
כעת נבין לעומק מדוע אנו משתמשים דאווקה בGET ולא ע"י משתנה ישיר. כאמור במדריך "הגנה נגד הזרקות כתובת"(בצע חיפוש בפורום), אנו משתמשים בGET עמ"נ להגן על הקוד שלנו מפני הזרקות. PHP קוד:
PHP קוד:
קצת ארוך... אבל אני מקווה שזה ילמד אותך משהוא לעומק יותר... בהצלחה! |
Ikki
תודה רבה! קראתי הכל זה היה לי די ברור מאליו אבל תמיד טוב לשמוע אישור על הדברים שאתה חושב. שוב תודה. |
ועוד משהו קטן.
עדיין להציב את מה שקיבלת בתוך משתנה, לבודק שאם המשתנה הוא רק מספר(במידת הצורך שצרכים רק מספר), אם הוא לא להראות שגיאה שאתה כתבת, כי אם תקבל ישר ולא תבדוק אז תוצג למשתמש שגיאת קוד וזה יאפשר לכל אחד שמבין טיפה למחוק לך את הטבלאות/מסד הנתונים\: |
ציטוט:
|
somebody
אלמוג יא חצי אשכנזי!!! לא הבנתי מילה... נדבר כבר במסן. |
פשוט ומסודר:
PHP קוד:
|
בעע, כבר תיקנתי לך את הקוד המלא, ואני מחכה לך שתתחבר :|
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:01. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©