הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   עיצוב וגראפיקה (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=13)
-   -   מדריך | לעיצוב לוגו תוך דקות בודדות (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=86735)

cubes 12-12-10 02:45

מדריך | לעיצוב לוגו תוך דקות בודדות

עיצוב לוגו יכולה להיות מטלה לא פשוטה, קיימים כ"כ הרבה גופנים וסגנונות ללוגואים, ובתור מעצב זה לפעמים נורא קשה להחליט מאיפה להתחיל.

עיצוב לוגו לא אמורה להיות מלאכה קשה, ובטח שהיא לא אמורה לקחת לך הרבה זמן.

במדריך הבא אני אראה לכם את תהליך שאני מקווה שיעזור לכם ליצור לוגו איכותי ומקצועי תוך דק' ולא שעות.

השיטה הזו צריכה להתאים לכל לקוח שיהיה לכם.

במדריך זה אני אשתמש לדוגמה בלוגו שעיצבו לחברה בשם "Petra Capital". פטרה קפיטל זאת חברת בוטיק שמספקת את שירותייה לחברות פיננסים/ארגונים מוסדיים וכן לחברות חציבה / תעשייה המילה פטרה משמעותה סלע ביוונית.

הלוגו שהשתמשתי בו במדריך הזה, לקח זמן קצר מאוד אם אדייק כ- 5 דק' עבודה בלבד, והוא מצריך adobe illustrator, הלוגו הזה יכול לתת לכם כיוונים לעבודות עתידיות שלכם.

אז בואו נתחיל…

המדריך המלא

DavidGriver 12-12-10 06:17

דקות ספורות זה קצת הגזמה, אבל אהבתי את הרעיון. אני מנסה להכנס לתחום העיצוב לוגואים חזק (כרגע אני לא הכי מבין בזה) אם תוכל לעלות מדריכים לטכניקות לעיצוב לוגואים באילוסטרייטר, ועוד דברים בסגנון אני מאוד אשמח.

Arturb 12-12-10 14:11

אין טכניקות ליצירת לוגו, הכל זה בראש.
כל עוד יש רעיון ותמונה כללית בראש, ניתן ליצור לוגו במהירות (תלוי ביכולות הגרפיות).

השיטה בה אני עובד:

א. אגירת מידע על הלוגו (מהו מייצג, לאיזה קהל הוא פונה).
ב. שרטוט מספר סקיצות עם עיפרון על דף נייר.
ג. בחירת סקיצה סופית ומעבר לעבודה עם Illustrator.

אחלה מדריך, יעזור להרבה !

אביחי 12-12-10 14:40

מדריך מעולה ומוערר מחשבה.

franko 12-12-10 15:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי אביחי (פרסם 788883)
מדריך מעולה ומוערר מחשבה.

+1

cubes 12-12-10 15:38

תודה רבה חברים,
שמח לדעת שמצאתם את המדריך יעיל.
אתם מוזמנים להגיב על המדריך בבלוג ולשתף קשיים או רעיונות משלכם בפוסט.

ronka 12-12-10 16:30

http://www.cre8ivecommando.com/creat...not-hours-115/
DUDE

DavidGriver 12-12-10 16:37

אין לך בושה?
לגנוב מדריך של אדם אחר?

אביחי 12-12-10 17:24

אולי הוא תרגם אותו ברשות ושכח לשים קרדיט?

the-shadow 12-12-10 21:12

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ronka (פרסם 788901)

אוי ואבוי איזה פדיחה
אולי באמת הוא שכח לציין שהוא לא כתב את המדריך , אלה רק תרגם
ואם ככה , אז תודה על התרגום.

cubes 12-12-10 21:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי the-shadow (פרסם 788919)
אוי ואבוי איזה פדיחה
אולי באמת הוא שכח לציין שהוא לא כתב את המדריך , אלה רק תרגם
ואם ככה , אז תודה על התרגום.

כמובן שאני לא כתבתי את המדריך הנ"ל אלא תירגמתי אותו והוספתי מהפן האישי שלי.

ציינתי במדריך שהוא נלקח מאתר אינטרנט אחר, תסתכל בהתחלה

DavidGriver 12-12-10 22:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 788923)
כמובן שאני לא כתבתי את המדריך הנ"ל אלא תירגמתי אותו והוספתי מהפן האישי שלי.

ציינתי במדריך שהוא נלקח מאתר אינטרנט אחר, תסתכל בהתחלה

הוספת את זה אחרי שאמרנו שזה מאתר אחר =]

cubes 12-12-10 23:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DavidGriver (פרסם 788934)
הוספת את זה אחרי שאמרנו שזה מאתר אחר =]

הבלטתי את זה, כי כנראה אנשים כמוך לא ראו את זה..

DavidGriver 12-12-10 23:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 788936)
הבלטתי את זה, כי כנראה אנשים כמוך לא ראו את זה..

מתנצל שקפצתי למסקנות |;P

*Bluz 13-12-10 19:54

זה מין טרנד ישראלי מטומטם לדעתי. לתרגם מדריכים.. מי צריך את זה?
א. יש google translate
ב. זה פשוט מעאפן לדעתי לקחת מדריך של מישהו אחר ולשים בבלוג שלך.
ג. חומר מקורי זה מה שיעיף את הבלוג שלך באוויר ולא תרגומים.

מנהג ישראלי משונה ומגונה לדעתי.
בוא נגיד שלא הייתי נכנס לבלוג שלך אחרי שהייתי רואה דבר כזה אלא ממשיך לקרוא מדריכים מהאתר המקורי כי שם באמת יש דברים מקוריים.
פז.

cubes 13-12-10 21:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי *Bluz (פרסם 789018)
זה מין טרנד ישראלי מטומטם לדעתי. לתרגם מדריכים.. מי צריך את זה?
א. יש google translate
ב. זה פשוט מעאפן לדעתי לקחת מדריך של מישהו אחר ולשים בבלוג שלך.
ג. חומר מקורי זה מה שיעיף את הבלוג שלך באוויר ולא תרגומים.

מנהג ישראלי משונה ומגונה לדעתי.
בוא נגיד שלא הייתי נכנס לבלוג שלך אחרי שהייתי רואה דבר כזה אלא ממשיך לקרוא מדריכים מהאתר המקורי כי שם באמת יש דברים מקוריים.
פז.

מרבית הפוסטים הם תוצרת ביתית, מידי פעם מוצאים משהו טוב אז אין שום סיבה לשתף,

אני אישית חושב שאתה טועה, וGOOGLE TRANSLATE הוא כלי שעדיין לא בשל מספיק בשביל לתרגם מילים בהקשר שהם נאמרים.

אין לי שום בעיה שתקרא מהבלוג המקורי, אם אין לך בעיה עם אנגלית.

*Bluz 14-12-10 00:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 789027)
מרבית הפוסטים הם תוצרת ביתית, מידי פעם מוצאים משהו טוב אז אין שום סיבה לשתף,

אני אישית חושב שאתה טועה, וGOOGLE TRANSLATE הוא כלי שעדיין לא בשל מספיק בשביל לתרגם מילים בהקשר שהם נאמרים.

אין לי שום בעיה שתקרא מהבלוג המקורי, אם אין לך בעיה עם אנגלית.

א. אין לי בעיה עם אנגלית יש לי באזור ה-700 לקוחות בחו"ל ואני שולח בממוצע 15-30 אימיילים ביום באנגלית.

ב. לא הייתי קורא את הבלוג שלך כי הוא לא מקצועי מהסיבות הבאות:

1. תוכן לא מקורי.

2. בבלוג עיצוב וטכנולוגיה מקצועי לא הייתי מכניס סיפורים של "פרשת שבוע" (שכמובן לא אתה כתבת אבל יפה שטרחת לציין את זה הפעם) לא יודע מאיפה בא לך הרעיון, אבל שיהיה בהצלחה עם זה.

3. בלוג בנושא עיצוב ללא עיצוב או עם תבנית שנראית כמו פייסבוק נראה לי כמו בלוג ילדותי לא מקורי ומגוחך. אבל זה בטח בשביל שאנשים ילחצו על פרסומות האדסנס שלך כדי שתוכל לעשות עוד 5$ דולר בחודש ואני אופטימי.

4. לא הייתי קורא בלוג שמאשר תגובות ספאם כמו התגובה בפוסט הזה: http://www.idomain.co.il/65-breathtaking-poster-design/
אני מקבל בערך 10 כאלה ביום באתר שלי ואת כולם אני מוחק כי הם ספאם נטו. למה שמישהו אמריקאי ירצה לקרוא את בלוג בעברית ברמה נמוכה. אגב גם הפוסט הזה הוא לא שלך אבל יפה שציינת את זה אשמח לראות משהו מקורי ושימושי שאתה כתבת ולא עוד round-up של תמונות\פוסטרים\עבודות\מדריכים.
משהו מ-ק-ו-ר-י !

5. מגניב זה עוד ממשיך: בלי להאמץ מצאתי עוד פוסט שאתה ציינת שאתה ריכזת את התוכן בו
הפוסט שלך: http://www.idomain.co.il/35-%D7%A2%D...7%D7%A8%D7%99/
הפוסט המקורי: http://designtutorials4u.com/35-awes...and-resources/

הפעם שמתי screenshot שיראה שכתבת שאתה ריכזת את זה לפני שתוכל לשנות את זה "באלגנטיות".
http://img217.imageshack.us/img217/2792/3030470660.jpg

ג. אחלה בלוג! אני לא יכול לחכות למדריך הבא!

*Bluz 14-12-10 00:32

מצטער על הדאבל.

cubes 14-12-10 10:01

אני מרגיש שהתגובות מגיעות מתוך עמדה ולא מתוך חוות דעת אמיתית...
קצת חבל שאתה מנסה לפגוע בשמו של הבלוג עם תגובות לא אובייקטיביות אולי זה בגלל בלוג אחר שקיים ברשת ששייך לחבר שלך דניאל שטרנליכט gandtblog..com שגם הוא דרך אגב מעתיק פוסטים ואף לוקח קרדיט לעצמו וראיתי שאתה דווקא מאוד אוהב את הבלוג הזה

נ.ב
חיפוש קטן בגוגל יכול להביא לך עוד הרבה בלוגים חלקם איכותיים יותר וחלקם פחות, שהעתיקו את הפוסט אחד לאחד (לפחות אצלי לא נעשה רק קופי פייסט)

לצפייה בתוצאות: לחץ כאן

ולא כולם יודעים או רוצים לקרוא באנגלית אז..
אם לא מתאים לך להיכנס אז אל...אבל אל תשמיץ!

*Bluz 14-12-10 11:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 789055)
קצת חבל שאתה מנסה לפגוע בשמו של הבלוג עם תגובות לא אובייקטיביות אולי זה בגלל בלוג אחר שקיים ברשת ששייך לחבר שלך דניאל שטרנליכט gandtblog..com שגם הוא דרך אגב מעתיק פוסטים ואף לוקח קרדיט לעצמו וראיתי שאתה דווקא מאוד אוהב את הבלוג הזה

נ.ב
חיפוש קטן בגוגל יכול להביא לך עוד הרבה בלוגים חלקם איכותיים יותר וחלקם פחות, שהעתיקו את הפוסט אחד לאחד (לפחות אצלי לא נעשה רק קופי פייסט)

לא השמצתי ידידי, ציינתי עובדות. הבלוג של דניאל הוא כמו שאמרת של דניאל ולא שלי אז זה לא ממש מעניין אותי אני לא מבין מה אתה מציין את זה בפני כאילו הוא שלי. ואגב אם תסתכל תראה שיש שם חומר ומדריכים מקוריים. מה שהוא עושה זה ענינו שלו ולא שלי אני לא מבין למה אתה חושב שזה קשור.
אם אתה כבר רוצה לציין משהו בפני אז יש לי אתר משלי bluzgraphics.com אתה מוזמן להכנס אליו ולראות שגם התבניות והכל שם חומר מקורי. שזה מגניב אגב לא יודע למה אנשים אוהבים חומר מקורי זה מין קטע מוזר כזה, תנסה את זה מתישהו.

וזה שאתה מראה שיש עוד אנשים מפגרים שעושים אותו דבר כמוך לא הופך אותך לבסדר כי "תרגמת" אותם וטענת שהם שלך. תחשוב קצת בהגיון ותבין שהתגובות שלך מגוכחות.

אבל...אחלה בלוג! לא יכול לחכות לפוסט הבא! |כן|

cubes 14-12-10 12:40

ציטוט:

נכתב במקור על ידי *Bluz (פרסם 789056)
לא השמצתי ידידי, ציינתי עובדות. הבלוג של דניאל הוא כמו שאמרת של דניאל ולא שלי אז זה לא ממש מעניין אותי אני לא מבין מה אתה מציין את זה בפני כאילו הוא שלי. ואגב אם תסתכל תראה שיש שם חומר ומדריכים מקוריים. מה שהוא עושה זה ענינו שלו ולא שלי אני לא מבין למה אתה חושב שזה קשור.
אם אתה כבר רוצה לציין משהו בפני אז יש לי אתר משלי bluzgraphics.com אתה מוזמן להכנס אליו ולראות שגם התבניות והכל שם חומר מקורי. שזה מגניב אגב לא יודע למה אנשים אוהבים חומר מקורי זה מין קטע מוזר כזה, תנסה את זה מתישהו.

וזה שאתה מראה שיש עוד אנשים מפגרים שעושים אותו דבר כמוך לא הופך אותך לבסדר כי "תרגמת" אותם וטענת שהם שלך. תחשוב קצת בהגיון ותבין שהתגובות שלך מגוכחות.

אבל...אחלה בלוג! לא יכול לחכות לפוסט הבא! |כן|

מרבית התכנים בבלוג הם תוצרת ביתית, אתה מוזמן לדפדף לקרוא וליהנות,

בנוגע לאתר שלך, איך אפשר להביא חומר לא מקורי אם התוכן שיש שם הוא על טמפלייטים שיצרת?
הבלוג הוא לא בלוג אינפומטריבי אלא פרסומי. לכן הדבר שונה,

יום טוב

*Bluz 14-12-10 18:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 789071)
מרבית התכנים בבלוג הם תוצרת ביתית, אתה מוזמן לדפדף לקרוא וליהנות,

בנוגע לאתר שלך, איך אפשר להביא חומר לא מקורי אם התוכן שיש שם הוא על טמפלייטים שיצרת?
הבלוג הוא לא בלוג אינפומטריבי אלא פרסומי. לכן הדבר שונה,

יום טוב

גאון הדור, לכן אני אמרתי "האתר שלי" -על כל תוכנו.. ולא "הבלוג שלי".
האמת שדיפדפתי יש בדיוק 2 עמודים ולא ממש נהנתי. יש פרשת שבוע ואיזה קבוצת פרשת שבוע ויש את הפוסטים המועתקים.

cubes 14-12-10 18:58

ציטוט:

נכתב במקור על ידי *Bluz (פרסם 789127)
גאון הדור, לכן אני אמרתי "האתר שלי" -על כל תוכנו.. ולא "הבלוג שלי".
האמת שדיפדפתי יש בדיוק 2 עמודים ולא ממש נהנתי. יש פרשת שבוע ואיזה קבוצת פרשת שבוע ויש את הפוסטים המועתקים.

לאט לאט יהיו תכנים אל תדאג =]
הבלוג קיים חודש...

בקרוב יהיו שם כמה דברים שימושים מאוד למעצבים.

zoharesh 18-12-10 14:27

למה כל הזמן לחפש מה לא בסדר.....אז אתה יכול לקרוא מדריכים באנגלית, יש הרבה שלא. התרגום של גוגל הוא מסריח ביותר, וההמרה של אבי לעברית והאופן בו הוא תרגם את המדריך פשוט מדהים.
יוזמה מבורכת אבי
אחלה של בלוג :)

k.machine 18-12-10 17:48

אאוץ'.. |Rolleyes|

Netraffic 18-12-10 23:21

ב"ה

אינני יודע עד כמה הלוגו ייצא מרהיב, עד כמה ניתן לעשות אותו בדקות -
אולי הביצוע, אבל לוגו זה הרבה יותר מביצוע. על כל פנים אני מאוד אוהב
את הבלוג שלך :) , פוסט נחמד ...

KadarYair 24-12-10 21:36

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DavidGriver (פרסם 788903)
אין לך בושה?
לגנוב מדריך של אדם אחר?

הוא אמר איפה שהוא שהוא כתב אותו?
אולי הוא תירגם אותו ופשוט ניסה לעזור לאנשים פה?

איך לך אין בושה לצאת עליו ככה בלי לברר את הפרטים האלה קודם.
בגלל זה מספר האנשים שבאמת מנסים לעזור מתוך רצון טוב הולך ופוחת בעולם.

DavidGriver 24-12-10 21:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KadarYair (פרסם 790470)

תקרא את כל האשכול. אני התנצלתי שקצפתי למסקנות |קורץ|

ronka 25-12-10 01:27

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KadarYair (פרסם 790470)

תפסיקו לשחק אותה ראש קטן .. הוא פירסם את המדריך וזה היה ניראה כאילו זה משהו שהוא כתב, אחרי שהבאתי לינק למקור האמיתי אז הוא הוסיף שורה שזה מתורגם מזה וזה.

ביננו אם אף אחד לא היה עולה עליו הוא לא היה מוסיף שום שורת קרדיט .. אנחנו חיים בישראל, מעטים מאוד(מאוד) היו עושים דברים כזה.

cubes 25-12-10 21:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ronka (פרסם 790489)
תפסיקו לשחק אותה ראש קטן .. הוא פירסם את המדריך וזה היה ניראה כאילו זה משהו שהוא כתב, אחרי שהבאתי לינק למקור האמיתי אז הוא הוסיף שורה שזה מתורגם מזה וזה.

ביננו אם אף אחד לא היה עולה עליו הוא לא היה מוסיף שום שורת קרדיט .. אנחנו חיים בישראל, מעטים מאוד(מאוד) היו עושים דברים כזה.

Ronka - אם היית קורא ועוקב בבלוג היית רואה שבפוסטים קודמים גם היו איזכורים וקישורים לפוסטים מקוריים במידה והם מתורגמים

שבוע טוב

agepox 28-12-10 15:14

תודה אחי

HeDop 02-01-11 23:08

נייס, ראיתי את זה לא מזמן אם אני לא טועה במקום אחר.

FaR.D 15-01-11 18:12

ציטוט:

נכתב במקור על ידי cubes (פרסם 789055)

נ.ב

שמע אבי אתה באמת בן אדם מיוחד.
בנוסף להכל, אני רואה שלא טרחת לציין בשום מקום את ההשראה לשם המקורי של הבלוג שלך, "עיצוב וטכנולוגיה". וואו מדהים, מכל השמות בעולם שיכלת לבחור, בחרת את השם היחידי שמישהו שאתה מכיר כבר המציא לפני כמעט שנתיים לבלוג שלו - "עיצוב גרפי וטכנולוגיה".

קצת כבוד עצמי, קצת מקוריות. אתה אמור להיות מעצב לא? אלה תכונות בסיסיות במקצוע הזה.

cubes 15-01-11 20:17

ציטוט:

נכתב במקור על ידי FaR.D (פרסם 792790)
שמע אבי אתה באמת בן אדם מיוחד.
בנוסף להכל, אני רואה שלא טרחת לציין בשום מקום את ההשראה לשם המקורי של הבלוג שלך, "עיצוב וטכנולוגיה". וואו מדהים, מכל השמות בעולם שיכלת לבחור, בחרת את השם היחידי שמישהו שאתה מכיר כבר המציא לפני כמעט שנתיים לבלוג שלו - "עיצוב גרפי וטכנולוגיה".

קצת כבוד עצמי, קצת מקוריות. אתה אמור להיות מעצב לא? אלה תכונות בסיסיות במקצוע הזה.

דניאל,
על פי מה קבעת שהשם נלקח בהשראה ממך?
קצת גוגל ימצא עוד כ- -486,000 תוצאות, שאחד מהם הוא בצלאל, שאם כבר אקח השראה אז זה מהם,

ראוי לציין
שאף פעם לא לקחתי תוכן/ השראה מהבלוג שלך, ובמידה והייתי עושה זאת אז לא הייתי מכניס קרדיטים בפוסטים.

שנינו מתעסקים בתחום העיצוב והטכנולוגיה וכל אחד מביא את הפן האישי שלו, ולכן התכנים שלנו שונים למרות ששנינו עוסקים באותו תחום.

Josh 17-01-11 09:33

לדעתי הבלוג של אבי הוא נחמד וחביב.
אני מסכים שראוי לציין את מקור הפוסט המתורגם, אבל עצם העובדה שהוא מתורגם אינה הופכת אותו לחסר חשיבות.
הרבה ישראלים ישמחו לקבל חומרים מעניינים מתורגמים באיכות טובה (גוגל טרנסלייט לא נחשב תרגום).
לכן לדעתי ה"עליהום" הזה היה מיותר...
מי שמרגיש שהבלוג הזה לא תורם משהו מיוחד, יכול פשוט להתעלם ממנו, אין סיבה לתקוף אדם שמשקיע זמן ומאמץ להביא חומרים שימושיים לקהילת הגרפיקאים הישראלית...

בכל אופן זו דעתי.

לגבי הפוסט עצמו. יש בו כמה יסודות מעניינים ושימושיים אבל אני חושב שבכל מקרה, עיצוב לוגו זה לא משהו שלוקח כמה דקות.

You 17-01-11 13:25

תודה רבה על המדריך! שימושי

israel 17-01-11 21:55

אדם לאדם זאב
ובזה נסגור את אשכול קרבות האגו הזה

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 14:49.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ