![]() |
איך למיין לפי לייקים?
שלום אני ממש יודה למי שיתן לי רעיון איך אני מצליח למיין לפי כמות לייקים של פייסבוק
נניח יש לי כמות כתבות מסוימת באתר ואני רוצה למיין לפי כמות הלייקים את הכתבות האם זה אפשרי? |
בדיוק באתי לפתוח על זה נושא, הקדימו אותי :)
|
אפשרי לדעתי ע"י JS... לבדוק בתוך ה-iframe את מס' הלייקים ולסדר על פי התוצאות.
|
זה נורא כללי לומר שאפשר לעשות משהו עם JS, אני בטוח שאפשר גם עם PHP ... ועוד כמה שפות... אני חושב שצריך קצת יותר מידע
|
|
אלמוג, תודה על הקישור אבל אני מכיר אותו, זה עדין לא פותר את הבעיה של מיון לפי כמות לייקים, קח בחשבון שמעבר על כל הדטה בייס שלי וכל הזמן לעדכן את הליקיים אצלי ואח"כ למיין אותם קצת לא בא בחשבון ...
מה ששלחת מאפשר להוציא כמות לייקים לקישור ספיצפי או כמה כמה עמודים במקביל, אבל אני בספק אם אני יכול להריץ את זה על כמות רשומות מאד גדולה. ואח"כ מה לגבי המיון שלהם... בקיצור זה עדין לא פותר כלום. אם זה יעזור לך גם אני יכול לזרוק עוד 2 לינקים בנושא... http://www.saschakimmel.com/2010/05/...d-shared-urls/ http://canvoo.com/blog/21028/faceboo...t-inaccuracies |
אתה עושה צחוק?
אתה מוציא את כל רשימת הלייקים לתוך מערך ומבצע סורטיג של זה ב PHP.. (רץ עליו בלופ .. ) |
אתה מבין שאתה מדבר כאן על משהו שמאד לא יעיל?
נניח ויש לי 50 אלף רשומות עם לייקים,אתה מבין שבשאילתה של פייסבוק אתה צריך לרשום את כל ה 50 אלף,ונניח ורשמת וזה אשכרה החזיר לך משהו ואני קולט את כולן לתוך מערך בכל פעם שמישהו נכנס לאתר אני עושה את הלופים האלה בצורה מלאכותית נראה לי שאתה עושה צחוק, מה זה אתר של 2 וחצי אנשים? בעקרון אתה צודק, כנראה שזה יעבוד איכשהו, וחשבתי על הפתרון כזה אבל כנראה הייתי צריך למקד לפתרון יעיל ... כי כמו שכבר אמרתי ראיתי את הקישור הזה... אני מחפש פתרון פחות מעמיס, אולי להריץ איזה שאילתה של פייסבוק ושהמיון ירוץ על השרתים שלהם אולי לקצר את השאילתה באמצעות איזה פקודה בשביל שאני לא אצטרך לרשום 50 אלף רשומות בתוך ה SHARED URL . חוץ מזה יש סכמות וinsights וגראפים פתוחים של פייסבוק , אין שם איזה כלי שיכול לייעל את התהליך? |
אשמח אם תמתנו את הטון. בסך הכל אתם פה בשביל להתייעץ אחד עם השני, אין טעם לתקוף.
|
יש לך אפשרות להשתמש ב file_get_contents
ולקבל נתונים מ- את "שאילתא" תחליף בשאילתא שאלמוג נתן בקישור אחר כך תכניס למסד\מערך ותסדר לפי גודל |
חס ושלום מי תוקף אנחנו בסה"כ מדברים בלהט :) כי הדברים קרובים לליבנו.
אלמוג אני מקווה שאתה לא חושב שאני תוקף אותך. אני יודע שאתה מנסה לעזור ואני ממש מעריך את זה. בניגוד לכל המתכנתים האחרים כאן שקוראים וממשיכים הלאה למרות שיש להם רעיון או דרך לעשות את זה. בכל מקרה אני עוד יותר אעריך פירוט לגבי אופן העשיה והתייחסות למקרה של כמות גדולה של נתונים. |
ציטוט:
http://www.saschakimmel.com/2010/05/...d-shared-urls/ הבעיה בדרך הזו כפי שפרטתי לאלמוג, במקרה של הרבה מאד נתונים השיטה הזו בעייתית לשימוש לדעתי. כמו כן כפי שתוכל לראות בקישור שהפנתי אליו כאן, השאילתה לא תומכת ב ביטוי LIKE בשאילתה מה שדורש הכנסה של המוני קישורי URL אל תוך השאילה כדי להכניס אותם למערך. אומנם חשבתי על פתרון להריץ את זה פעם ביום כך שזה לא יהיה מעודכן ושזה ירוץ נניח בשעות בהם יש קצת פעילות באתר אבל זה פתרון שאני מעדיף לא לבצע כרגע כי אני מאמין שחייבת להיות דרך לבצע את הפעולות הללו על השרת של פייסבוק. |
אני עשיתי אצלי (באתר TubeIt - איפה שביקשת שאני אעזור לך) כמו שאמרת - אני מריץ קרון ג'וב עם השאילתה ששגיא רשם ואני עובר על כל התוצאות פעם ב20-30 דקות בערך. ברגע שאני אראה שזה רץ לאט מידי אז או שאני יעשה את זה פעם ביותר זמן או שאני אחלק אותו לשלבים פשוט, שכל פעם יטען בערך אלף.
|
ואתה שומר את התוצאות של הלייקים אצלך בדטה בייס או שאתה ישר מציג?
|
בדאטה בייס.. כמו שאמרתי, זה רץ עם קרון ג'וב ומעדכן את הטבלה פעם בכמה זמן
|
תודה על התשובות של כולם
|
אני לא מכיר או חושב שיש דרך אחרת. אתה חייב לבצע את זה באופן ידני בעזרת לופ.
ביצועים בעייתיים? תעשה קאשינג! או שתגביל את זה לכמות מצומצמת של נתונים(סורטינג כזה אפשרי רק ל-X אייטמים, רק בעמוד ראשי וכו') או שלא תעשה את זה בכלל. למען האמת, אני גם ככה לא מת על הרעיון של הסתמכות כל-כך עיקרית בנתונים מבחוץ. |
תודה אלמוג, למען האמת אני בור בנושא הקאשינג והקיצור קוד וראיתי שעשית את זה ממש טוב באתר שלך של כושר קרבי, יש לך קישור טוב ללמידה על הנושא?
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:25. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ