הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   ניהול עסק ומודעות דרושים לעסקים רשומים בלבד (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=20)
-   -   דרוש מקודד ומתכנת לאתרים מבוססי Wordpress (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=84916)

SlipY 11-09-10 18:19

דרוש מקודד ומתכנת לאתרים מבוססי Wordpress

גולשי הוסטס שלום,

דרישות:
- אדם \ עסק אשר בעלי הידע והנסיון במערכות Wordpress בעברית.
- ידע בחיתוך עיצוב מ PSD וקידודו בצורה תקנית לכל הדפדפנים.
- התאמת העיצוב למערכת Wordpress
- עמידה בלוחות זמנים

תמורה:
- כספית !

כיצד להציע את עצמכם:
- לשלוח לי אימייל או ליצור קשר במסנג'ר: admin@x-site.co.il

שימו לב, חובה להציג אתרי Wordpress שבניתם.

MaorGetter 12-09-10 15:42

שלום לא שלחתי מייל מכיוון שיש לי שאלה.
במידה ואני מקודד אך אני לא יודע להתאים את הקידוד למערכת WordPress?

someone100 12-09-10 23:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי MaorGeTer (פרסם 778954)
שלום לא שלחתי מייל מכיוון שיש לי שאלה.
במידה ואני מקודד אך אני לא יודע להתאים את הקידוד למערכת WordPress?

אני רוצה להוסיף על דעתו של מאור. כאשר אתה בוחר איש מקצוע שיודע לקודד וגם לתכנת אתה בעצם מוריד את הרמה של שתיהם. קידוד ותכנות אילו מקצועות שמשלימים אחד את השני אבל המיומנות טיפה שונה. נכון שיש מעצבים שהם גם מקודדים אבל עדין איש מקצוע שהוא רק מתכנת או רק מקודד עדיפה על לעשות סלט משתי מקצועות.

Oalddesign 25-09-10 15:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי someone100 (פרסם 779023)
אני רוצה להוסיף על דעתו של מאור. כאשר אתה בוחר איש מקצוע שיודע לקודד וגם לתכנת אתה בעצם מוריד את הרמה של שתיהם. קידוד ותכנות אילו מקצועות שמשלימים אחד את השני אבל המיומנות טיפה שונה. נכון שיש מעצבים שהם גם מקודדים אבל עדין איש מקצוע שהוא רק מתכנת או רק מקודד עדיפה על לעשות סלט משתי מקצועות.

מצד אחד אתה צודק מצד שני אתה לא אם יש מישהו שיכול לעשות הכל לבד זה הרבה יותר טוב, אני אתם לך דוגמא פעם עשיתי למישהו עיצוב והוא הלך למתכנת שלו והוא לא ידע לקודד את האתר למרות שאני ידעתי איך. אז ברגע שהמעצב בונה את העיצוב זה אומר שהוא גם ידע לקודד אותו. אני רואה לפעמים עיצובים של מעצבים שלא יודעים לקודד אז עושים דברים שלא מסתדרים טוב אם הקידוד אז תמיד עדיף מישהו שיודע את שני המקצועות.

astricks 03-10-10 13:36

עשיתם סלט מהסלט :)
עוד לא פגשתי מתכנת שלא יודע לקודד. מצד שני, מעצב שלא יודע לקודד? לא פגשתי יותר מידי מעצבים שיודעים באמת לקודד בלי לעשות סלט למתכנת

BAMB 03-10-10 14:31

למה סלט למה?

MaorGetter 04-10-10 21:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי astricks (פרסם 781898)
עשיתם סלט מהסלט :)
עוד לא פגשתי מתכנת שלא יודע לקודד. מצד שני, מעצב שלא יודע לקודד? לא פגשתי יותר מידי מעצבים שיודעים באמת לקודד בלי לעשות סלט למתכנת

תתפלא אך אני מכיר מתכנתים שלא יודעים לקודד.

solcito 12-10-10 05:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי someone100 (פרסם 779023)

לא נכון. מתכנת צריך לדעת את שפת התכנות שלו מצויין וברמה סבירה ומעלה CSS ו-JS (לפחות אחד מהפריימוורקים), נקודה.
זה לא מוריד מהרמה שלו, דווקא ההפך.
המתכנת לא יודע? שילמד....

mrmistory 19-10-10 11:00

ציטוט:

נכתב במקור על ידי solcito (פרסם 782856)
לא נכון. מתכנת צריך לדעת את שפת התכנות שלו מצויין וברמה סבירה ומעלה CSS ו-JS (לפחות אחד מהפריימוורקים), נקודה.

אף אחד לא חייב ללמוד שום דבר כדי לרצות אדם זה או אחר שננעל בראש ש ALL IN היא השיטה הטובה ביותר.

הדרך הכי מקצועית זה (לרוב זה משרדים כבר שמעסיקים כמה עובדים המקצוענים בתחומם) כאשר:
א. מעצב הוא מעצב נטו + חיתוך
ב. מישה שלוקח תמונות ממעצב (לפעמים מקבל רק PSD) ועושה לפי התקן או התאמת עיצוב לכל מערכת CMS קיימת או מערכת CMS שחברה עובדת עימה.
ג. מתכנת לוקח הכל ועובד.

כמובן, בישראל כמו בישראל הרוב הגדול אוהב להשתמש בתוכנית חיסכון של מנחם הורוביץ ולעשות סלט כדי:
א. באותם משכורות, אנשים עושים יותר עבודה.
ב. לא צריך להעסיק אנשים.
ג. הלקוח לא ישלמו ככה או ככה יותר עבור פרוייקטים כי יש חאפרים בשפא בשוק שעושים היום בעבור חפיסת במבה הכל.

סיכום דעתי בנושא:
א. מסיבה שהמצב לא כל כך מאפשר לכל תחום להעסיק איש מבצוע, אפשר להבין את המצב.
ב. מסיבה שאין מי שישלם או יממן את זה, אפשר להבין את בעל החברה.
ג. עדיף לפחות למתכנת לדעת לחתוך + לדעת CSS כדי לא להפיל עסקה במקרה ומדובר בעסק קטן כדי לחסוך עלויות.

solcito 19-10-10 15:33

ברור שלא חייב, אבל זה די הכרחי.
בקשר לדרך המקצועית שלך, לא יצא לי לפגוש עדיין חברה אחת שלא דורשת מהתכנת שלה לדעת חיתוך ו-JS, או לפחות שיתחייב ללמוד את זה (דרכה).

דעתי על הסיכום שלך:
א. ולפיכך על המתכנת לדעת לחתוך אחרת סיכוייו להתקבל לעבודה קטנים
ב. העניין הכספי הנושא זה לא נכון לפי שיטתך. הצד הכלכלי לפי החזון שלך (שבו יש לשכור 2 אנשים מקצוע, אחד מתכנת ואחד חותך) הוא כזה: אחרי שהחותך יסיים את עבודתו וייתן את התוצר למתכנת ה-JS והמתכנת ילך אליו כל שניה שיבצע לו שינויים בקוד כי זה לא מסתדר לו עם סקריפטים מסויימים שדורשים למשל מבנה היררכי שונה של האלמטים. במקרה שבו יש 2 עובדים קורה גם המצב הלא יעיל הבא: 3 עובדים עוסקים על אותו פרוייקט בו זמנית ולא כולם פועלים בו זמנית. למשל אחרי השלב של החיתוך ה-HTML עובד למתכנתים (צד לקוח וצד שרת שלפי מה שאתה אומר צריכים להיות אנשים נפרדים) והחותך פשוט מחכה לתיקונים ולבנתיים מובטל. או לחילופין שהחותך עובד על פרוייקט חדש וכל שניה מפריעים לו. כך שהפרוייקט נמשך יותר מהצפוי וההפסד הכספי גדול יותר. לעומת המקרה שהמתכנת יודע גם לחתוך וגם JS אז הוא עובד 100% על הפרוייקט.
ג. ומה קורה בעסק גדול שהפרוייקטים הם בסכומים של עשרות אלפי דולרים ויותר? כל שעת עבודה חשובה... וכמו שתיארתי מקודם אתה מבזבז בשיטה זו הרבה מאוד שעות עבודה.

בקיצור, מתכנת צריך לדעת לחתוך וצריך לדעת JS. הוא לא חייב, זו מדינה דמוקרטית עם חופש התעסוקה, אבל הוא פשוט לא יגיע רחוק.

mrmistory 19-10-10 19:25

1.
כל שעת עבודה חשובה כפי שציינת, אבל שעת עבודה של מתכנת פי 2 משעת עבודה של מקודד.
אולי אתה לא מכיר חברות בישראל שעושות את זה, אבל יש מדינות (יש גם בישראל, דרישה לא למתכנת רק לוובמסטר שהוא יודע HTML, JS, CSS ולא מעבר לזה) ששם מקודד עובד פולטיים, מתכנתים (על כל מקודד יש כמה מתכנתים בדרך כלל) עובדים פולטיים ומעצבים.

2.
מה שאתה לא מכיר לא אומר שלא קיים !

3.
מתכנת יודע JS רגיל ובסיסי אבל להגיע למצב של מקצוען תותח ב JS הוא לא אמור להיות.
א. בדרך כלל מתכנתים יודעים JS כשימוש במחלקות קיימות באינטרנט אבל לא פיתוח מחלקות JAVASCRIPT מאפש.
ב. מתכנתים יודעים לשפץ פה ושם משהו שדי רגיל ולא מסובך (גם אתה וגם אני לא יודעים JAVASCRIPT ברמה מקצועית, אפילו אולי 20% מ jquery אין לנו מוסג).

4.
המסכנות שלך אינם נכונות (הם שלך בלבד וזכותך לחשוב).
בנוסף רשמתי מה משפיע על העסקים לעשות מהלכים אלו או אחרים.
הרוב הגדול לא פורחים כאן מסיבה זו או אחרת.

5.
אם אצלך במשרד היה מצב שיש לך פולטיים ג'וב לתת עבודה לעובדים, אתה כן היית משלם חצי למקודד מאשר למתכנת כי ככה עסקים עובדים. גם חוסכים כי מקודדים עם CSS עולים פחות בהרבה!

לפי מה שאתה אומר, כדי לדעת לקודד אתה לוקח מתכנת לעסק שלך ומשלם לו כל חודש משכורת פי 2 או יותר.
זה חור שהכסף בורח משם.

סיכום:
א. יש הרבה גורמים למה כדאי ומומלץ לעשות ככה שכל איש מקצוע יתעסק בעבודה שלו (כאשר יש לך מספיק עבודה לתת לכולם כדי שכולם באמת יעבדו 8 שעות).
ב. אם אין לך לתת עבודה, מן הסתם היגיוני שכל בעל עסק יקח ALL IN וזהו.
ג. אני לא יודע איפה אתה עובד או עבדת אבל אם אתה היית בחברה שלך ALL IN FULL TIME אז אם אתה כבר לא שם, זה כבר טוב. ממש לא הייתי רוצה להיות חמור ולעשות "עיצוב אתרים","בניית אתרים",קידוד אתרים" ובטח גם לא קידום אתרים וכמובן גם לא שיחות טלפון מול לקוחות (זה מה שקורה בחברות של 3 אנשים, פולטיים ג'וב עובדים שם עבדים) כי זה כבר אבסורד.

someone100 20-10-10 00:37

ציטוט:

נכתב במקור על ידי solcito (פרסם 782856)

אני בהחלט מסכים עם mrmistory
אני חושב שאתה מתקשה בעיכול שמקצועיות עולה כסף וחוסר מקצועיות עולה הרבה מאוד כסף וגם זמן.
מה שלא מבינים מנסיון של אחרים כנראה צריך ללמוד מנסיון עצמי וזה ממש כואב כאשר מדובר בכסף וזמן רב.
mrmistory , הציג לך מידע חשוב למה לקחת מישהו מקצועית זה לא רק כדאי מבחינת איכות הפרויקט אלה גם נכון כלכלית.

solcito 20-10-10 01:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mrmistory (פרסם 783753)
1.
כל שעת עבודה חשובה כפי שציינת, אבל שעת עבודה של מתכנת פי 2 משעת עבודה של מקודד.
אולי אתה לא מכיר חברות בישראל שעושות את זה, אבל יש מדינות (יש גם בישראל, דרישה לא למתכנת רק לוובמסטר שהוא יודע HTML, JS, CSS ולא מעבר לזה) ששם מקודד עובד פולטיים, מתכנתים (על כל מקודד יש כמה מתכנתים בדרך כלל) עובדים פולטיים ומעצבים.

חשבון פשוט (ע"פ שכר גלובלי הנהוג בתחום זה). אם משכורת שווה ל-X, אז לי שיטתי שצריך רק מתכנת השכר הכולל יהיה 2X. לפי שיטתך צריך מתכנת ששוה 2X, חותך שווה X ומתכנת צד לקוח (JS) עם שכר של X. יוצא שבשיטה שלך העסק מפסיד פי 2.
ולהזכיר לך שאנחנו חיים ועובדים בישראל. כך שכל השאר לא רלוונטי לעינייננו. אם מתכנת בחו"ל מרוויח פי 2 ממתכנת בארץ מה זה רלוונטי אלי? אם חברה בחו"ל נוהגת אחרת מחברה בארץ מה זה רלוונטי אלי כשאאני עובד בארץ?

ציטוט:

2.
מה שאתה לא מכיר לא אומר שלא קיים !

יצא לי לדבר לאחרונה עם מנכ"ל של חברה מאוד גדולה בארץ ועם מנהל פרוייקטים של חברה די גדולה. כמו כן יצא לי לדבר עם הרבה מנהלים של חברות קטנות וכולם אומרים כמוני. כך שאני לא מביא את דעתי האישית.

ציטוט:

3.
מתכנת יודע JS רגיל ובסיסי אבל להגיע למצב של מקצוען תותח ב JS הוא לא אמור להיות.
א. בדרך כלל מתכנתים יודעים JS כשימוש במחלקות קיימות באינטרנט אבל לא פיתוח מחלקות JAVASCRIPT מאפש.
ב. מתכנתים יודעים לשפץ פה ושם משהו שדי רגיל ולא מסובך (גם אתה וגם אני לא יודעים JAVASCRIPT ברמה מקצועית, אפילו אולי 20% מ jquery אין לנו מוסג).

מתכנת פשוט לא אמור לפתח מחלקות מאפס, בשביל זה יש פריימורקים ופלאגאינים (בכמויות אדירות). ואתה לא יודע מה הידע שלי בפריימורקים מסוגים אלו, אז למה סתם לומר? בדקת וחקרת שאני לא יודע יותר מ-20%?

ציטוט:

4.
המסכנות שלך אינם נכונות (הם שלך בלבד וזכותך לחשוב).
בנוסף רשמתי מה משפיע על העסקים לעשות מהלכים אלו או אחרים.
הרוב הגדול לא פורחים כאן מסיבה זו או אחרת.

הם לא שלי. כפי שאמרתי לך זה לפי מנכלים ומנהי פרוייקטים רבים של חברות גדולות בישראל שמכירים בעובדה שאין דבר כזה מתכנת טוב שאין לו ידע בחיתוך ולפחות אחד מהפריימורקים של JS.
צר לי לאכז אותך אבל השוק פורח גם פורח. והכל בזכות המהלכים של הראש היעיל של הישראלי.

ציטוט:

5.
אם אצלך במשרד היה מצב שיש לך פולטיים ג'וב לתת עבודה לעובדים, אתה כן היית משלם חצי למקודד מאשר למתכנת כי ככה עסקים עובדים. גם חוסכים כי מקודדים עם CSS עולים פחות בהרבה!

לפי מה שאתה אומר, כדי לדעת לקודד אתה לוקח מתכנת לעסק שלך ומשלם לו כל חודש משכורת פי 2 או יותר.
זה חור שהכסף בורח משם.

זאת לא חשיבה והסברתי לך בהודעה הקודמת שלי. החשיבה הזו מאוד מקובעת. בכלכלה יש חשיבות רבה ביותר לגורם היעילות של העובדים. מנהל עסק טוב יודע להרוויח את הסכום המקסימלי ע"י שימוש נכון בכח העבודה שלו, אפילו אם המשכורות גבוהות יותר בשימוש היעיל הזה. אם לא הבנת אני יכול להסביר לך את זה לעומק, פשוט זה ייקח כמה שורות וכבר כתבתי כאן די המון.

ציטוט:

סיכום:
א. יש הרבה גורמים למה כדאי ומומלץ לעשות ככה שכל איש מקצוע יתעסק בעבודה שלו (כאשר יש לך מספיק עבודה לתת לכולם כדי שכולם באמת יעבדו 8 שעות).
ב. אם אין לך לתת עבודה, מן הסתם היגיוני שכל בעל עסק יקח ALL IN וזהו.
ג. אני לא יודע איפה אתה עובד או עבדת אבל אם אתה היית בחברה שלך ALL IN FULL TIME אז אם אתה כבר לא שם, זה כבר טוב. ממש לא הייתי רוצה להיות חמור ולעשות "עיצוב אתרים","בניית אתרים",קידוד אתרים" ובטח גם לא קידום אתרים וכמובן גם לא שיחות טלפון מול לקוחות (זה מה שקורה בחברות של 3 אנשים, פולטיים ג'וב עובדים שם עבדים) כי זה כבר אבסורד.

א. עניין היעילות, ראה תשובתי בסעיף הקודם.
ב. אז מה? הוא יפטר וישכור עובדים בהתאם לפרוייקטים שלו?
ג. אתה עכשיו עושה סלט אחד גדול, אף אחד לא דיבר על עיצוב וקידום. שיחות טלפון ברור שצריך מדי פעם כאיש הטכני של הפרוייקט. וזה לא אבסורד, זה הייטק.

ציטוט:

נכתב במקור על ידי someone100 (פרסם 783795)
אני בהחלט מסכים עם mrmistory
אני חושב שאתה מתקשה בעיכול שמקצועיות עולה כסף וחוסר מקצועיות עולה הרבה מאוד כסף וגם זמן.
מה שלא מבינים מנסיון של אחרים כנראה צריך ללמוד מנסיון עצמי וזה ממש כואב כאשר מדובר בכסף וזמן רב.
mrmistory , הציג לך מידע חשוב למה לקחת מישהו מקצועית זה לא רק כדאי מבחינת איכות הפרויקט אלה גם נכון כלכלית.

בוא אני אספר לך סוד. גם אני חשבתי כמוכם לפני שנתיים, אבל למדתי מניסיון שזו טעות. החישוב שלכם הוא חישוב פשוט ביותר, אתם צריכים להבין שלרווחים של העסק יש גורים גדולים מאוד. אם יודעים לנצל טוב את העובדים (במתכנתים, המחשבים וכו'...) אפשר להגיע לרווחים גבוהים יותר גם אם המשכורות גבוהות יותר. המשכורות זה הוצאה קבועה בעוד שההכנסות לא. אם תסיים פרוייקט לפני הזמן ותתחיל חדש במהירות, ההכנסות שלך יגדלו. ובחברה ההכנסות האלו שוות את השכר הנוסף.

mrmistory 20-10-10 06:15

1. אני אעבוד כפי שנוח לי.
2. אתה תעבוד כפי שנוח לך.
3. בהצלחה.

solcito 20-10-10 10:40

חחחח

mrmistory 20-10-10 12:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי solcito (פרסם 783818)
חחחח

מה בדיוק מצחיק כאן ?

solcito 20-10-10 14:00

זה שאני אעבוד כפי שנח לי ואתה תעבוד כפי שנח לך זה ברור.
אבל או אוני או אתה טועים. אם אני טועה אני רוצה לדעת למה ולקבל תשובות.
השיחה בנינו זה לא מי צודק ומי לא, אלא על שאלה שנשאלה עוד לפנינו, מה עדיף.

mrmistory 20-10-10 14:39

מבחינתי הנושא סגור כי לך יש חשיבה משלך ולי יש חשיבה משלי.
כפי שאני לא מנסה לשכנע אותך, אני מאמין שגם אתה לא מנסה לשכנע אותי שהמחשבה שלך נכונה.

לגבי טעות, לא בהכרח נכון ואולי גם אני וגם אתה וגם חצי שיטה שלך וחצי שיטה שלי לפי אילוצים צריך להשתמש.
לגבי זה שאתה רוצה לדעת, תשאל אצל מנהלים ומנכלים ששאלת עד עכשיו, הבנתי שהתשובה שלהם מספקת אותך והם המדד שלךלכלל העסקים :-)

לגבי שאלה שנשאלה, בין התגובות כאן יש תשובה והיא לפי מצב שבעסק.

בכל מקרה, מכאן מבחינתי אין לאן להמשיך כי זה לא דיון לויכוח או מתן הוכחות לשום צד.

בהצלחה.

solcito 20-10-10 15:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mrmistory (פרסם 783849)
מבחינתי הנושא סגור כי לך יש חשיבה משלך ולי יש חשיבה משלי.
כפי שאני לא מנסה לשכנע אותך, אני מאמין שגם אתה לא מנסה לשכנע אותי שהמחשבה שלך נכונה.

אני לא מנסה לשכנע אותך, אני מנסה לשכנע לעזור לפותח האשכול.

ציטוט:

לגבי טעות, לא בהכרח נכון ואולי גם אני וגם אתה וגם חצי שיטה שלך וחצי שיטה שלי לפי אילוצים צריך להשתמש.
בהצלחה.

מה כל הפילוסופיה הזו? פותח האשכול ביקש משהו ורוצה לקבל משהו. לערבב בין השיטות לפרוייקט פותח האשכול? לפי אילוצים גם סוגרים את העסק אז נגיד לפות האשכול שיסוגר את העסק?

ציטוט:

לגבי זה שאתה רוצה לדעת, תשאל אצל מנהלים ומנכלים ששאלת עד עכשיו, הבנתי שהתשובה שלהם מספקת אותך והם המדד שלךלכלל העסקים :-)
בהצלחה.

אז את מי אני אשאל את איגוד מנהלי תחנת המוניות בתל אביב? לא מספיקה לך הדעה של עסקים שפיתחו את האתרים המובילים בארץ וששורדים שנים רבות גם בתקופות קשות ובעלי רווחים נאים מאוד?

ציטוט:

בכל מקרה, מכאן מבחינתי אין לאן להמשיך כי זה לא דיון לויכוח או מתן הוכחות לשום צד.
בהצלחה.

יופי שאין לך לאן להמשיך אבל פותח האשכול ואחרים רוצים תשובות. אני חלילה לא מתווכח איתך אלא מנסה לעזור ואולי אם טעיתי גם להבין. אבל כמו שאמרתי גם אני חשבתי כמוך לפני שנתיים וכבר שנתיים אני רואה שזאת טעות.

mrmistory 20-10-10 18:50

אז תשתדל לעזור לבחור שפתח אשכול כי אני לא רואה שאתה מנסה לעזור , רק לנסות להוכיח משהו.
NEXT

solcito 20-10-10 21:46

אם אני חושב שחלק מכאן טועים ומנסה להוכיח את זה, זאת דרך מצויינת לעזור לפותח האשכול לא?
בכל אופן, NEXT. מי שרוצה לנסות ההפך שינסה ויאמר לי בסוף אם זה נכון יותר.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:38.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ