![]() |
נושא הקרדיטים ? מה הולך?
למעצבים שפה,
מה הולך עם נושא הקרדיטים בעיצובים? אתם שמים קרדיטים למטה? מה קורה במידה והלקוח אומר שהוא לא מעוניין בקרדיט ? זה אומר לקחת יותר כסף כי אין קרדיט? מה המצב עם זה?.. |
כן לקחת יותר כסף אם אין קרדיט, לפי דעתי לפחות.
לי תאמת אישית לא ממש מפריע שאין את הקרדיט שלי למטה, אבל אני כמובן מעדיף שכן יהיה. |
גם אני ככה,
לקיחת תוספת תשלום , אבל לא יודע מה איתך , אני מכיר הרבה מעצבים שאצלם קרדיט זה מינימום הכבוד ., אין ממש הסבר למה,אבל גם אצלי קרדיט זה לתת כבוד למעצב שעיצב לך את האתר וישב שעות עליו . אפילו אם אף אחד לא מסתכל על זה,זה מביא הרגשה טובה.. [כמו שמתכנתים עושים תוכנה,שמים קרדיט ואף אבל אף אחד לא יודע מזה הכיתוב הזה שיש למטה,אבל לאותו מתכנת זה עושה טוב בלב ] |
ציטוט:
יש גם לקוחות רציניים שמסתכלים ב-WHOIS. |
א. במידה והעיצוב מוצלח, מסתכלים ישר על הקרדיט על מנת לראות ע"י מי האתר נבנה, כך שהמעצב מתקדם.
ב. במידה ולקוח מעוניין להוריד קרדיט - תוספת תשלום סמלית, לא מוגזמת. ג. במידה ולקוח רוצה לשים קרדיט שלו על העיצוב, תוספת תשלום כפולה. |
ארתור אתה צודק,
זה מה שעשיתי, רק שהטעות שלי שלא ביררתי אם זה כולל להשים קרדיט שלא שלי ,או פשוט בלי קרדיט . ואני לא מדבר רק על הקטע של עיצוב מוצלח אז מסתכלים על הקרדיט , אלה גם על התחושה, לי זה עושה נעים להכנס לאתר ולראות למטה תסמל שלי ,או תשם , בכל מקרה,אני בקשתי תשלום אבל לא שאלתי תדבר הכי חשוב באמת,האם יושם קרדיט אחר או שיהיה שם ריק . , |
אני לא מעצב, אבל לעיתים יש מעצבים שאני עובד איתם שבונים אתרי אינטרנט באופן אישי, ככה שיש לי ניגוד אינטרסים.
בקרדיט למטה (Powered by ControlPanels.co.il) אני מקשר לעמוד אודות הפרוייקט בדף הבית, עם שם המעצב, שם המקודד, שם המתכנת ומנהל הפרוייקט בפועל. ככה כולם מרוויחים. |
אני לא מבקש קרדיט ואפילו טרחתי להוריד אותו מכמה אתרים
כשעובדים מול חברות, רובם המוחלט לא שמים קרדיט ובצדק. במגזר הפרטי זה כבר משהו אחר ציטוט:
ואל תשכח שהלקוח משלם לך ממיטב כספו ולאחר סגירת הפרוייקט הקניין עובר אליו ואתה נשאר עם הכסף. |
אני מדבר על זה שהלקוח מוריד תקרדיט שלי ושם במקום קרדיט שלו .
אני חושב שפה כן צריך לקחת עוד תשלום על זה, |
לא צריכים להיות מקרים כאלה בכלל ... זה אומר שהבן אדם פשוט לא רציני. מה הוא יעני לוקח קרדיט על עיצוב שלא שלו בכלל?
|
דוגמא למה שרשמת רונקה:
http://www.nsns.co.il - אתר שאני עיצבתי, לאחר הקידוד הופתעתי לגלות שאין לי קרדיט והוא שונה אפילו. לכן, לפני כל עבודה אני דואג לברר את נושא הקרדיט. |
כמו המקרה של ארתור זה בעצם המקרה שקורה לי ,
רק שאני לקחתי תוספת תשלום על הורדת הקרדיט , אבל לא על זה שישימו קרדיט אחר ,שלא שלי , ואז בעצם יוצא שאנשים שנכנסים לאתר רואים תקרדיט השני כמי שעיצב את האתר , וככה אני מפסיד. לכן לפי דעתי צריך לקחת תוספת תשלום כפולה על זה , ואו פשוט להתווכח ולא להוריד [קצת קשה-יכל להביא להפסד הלקוח ] אבל זה דבר מעצבן לפי דעתי , מאוד מעצבן , אני עובד שעות על זה ובסוף הוא "כאילו " עשה תעיצוב . . |
חח
מה אתה מסתבך סתכל מה אני עושה אם אני עושה למישו לוגו או באנר דברים קטנים או אפילו פורום אז אין לך אפשרות לשלוט על זה כלכך אבל אם אני מעצב אתר, אני פשוט שם קרדיט לא גדול, קטן, לפעמים רק לוגו ולפעמים רק Design By texture ושם להם את זה שמה למטה ומדביק להם אותו לבלוק ככה שהם לא יכולים להוריד רק אם הם יירצו להוריד זה יהיה גם את כל הלייר שאליו הדבקתי את הקרדיט (שאני מדביק לליר רציני, בלוק או משו) ואז פשוט זה נשאר :P אלה אם הם זונות ומבקשים ממעצב שיוריד את זה, כאילו שייטשטש אבל אין להם מה לעשות. |
חחח ,אחלה דרך..
אבל אני מדבר על זה שהלקוח מבקש להוריד ... לא להתחכם איתו ולהתחיל ריב חח |
ציטוט:
|
ציטוט:
למרות שאפשר להוריד את זה בקלות עם קצת ידע בפוטושופ,אפשר לשים את זה על רקע קצת יותר מורכב ואז לא יוכלו,למרות שיש אפשרות חדשה בCS5 שנראלי שתוכל להוריד את הקרידיט |
אבל מה שאתם אומרים זאת לא המטרה,
ותתפלאו אפשר להוריד הכל, אז לוקחים קצת סיכון ועושים איזה טשטוש קטן שמה.. מה גם ,שלא ראיתי אף מעצב ששם קרדיט ,[מדביק לפי הרעיון שלכם ]על איזה בלוק או משהו מתוחכם וחשוב.. כולם עושים אותו הדבר,למטה וזהו..ככה שזה לא הכי רלוונטי. גם בצייר אפשר להוריד את זה.. |
ציטוט:
וזה לא רעיון שלי,פשוט הסברתי למה הוא מתכוון אני בעיקרון כשאני מתכנת אני שם קרידיט אליי,מקסימום הלקוח מבקש להוריד אז מורידים,ואולי אני מצפין את החלק של הזכויות כדי שלא יעשו זכויות למישהו אחר,אבל זה כשהלקוח עושה ששטויות |קורץ| |
מה זאת אומרת מצפין?
אתה מכתוון בקידוד כן ? |
ציטוט:
אף לקוח רציני לא יקבל מערכת עם "חלקים מוצפנים". קרדיט/לא קרדיט מסכמים בהסכם לפני נתינת הצעת המחיר. הלקוח מאפיין את מה שהוא רוצה - שואלים אותו שאלות כדי לכוון אותו - ונותנים הצעת מחיר. לא אומרים "עם קרדיט זה 3400 ובלי קרדיט זה 3700".... |
מה שהכוונתי זה פשוט להדביק לו את הקרדיט למקום שיהיה מאוד קשה להוריד אותו
כל דבר אפשר להוריד!! ואין מה לעשות עם זה אם הבן אדם יירצה הוא יוריד, ואין לך כלום אבל כלום מה לעשות נגד זה כי לפני שלקוח קונה ממך עיצוב אתה לא חותם איתו על שום חוזה או שום דבר.. ככה שאין לך מה לעשות, מה שכן אתה צריך להסדיר איתו לפני זה את העיניין, וגם אם הסדרתה איתו לפני והוא מוריד אין לך מה לעשות נגד זה... http://www.evo.co.il/ עיצבתי את הלוגו בתמורה שישים לי קרדיט באתר, זה היה תקופה שהתחלתי עם האתר שלי, אז רציתי פירסום זה קרה לפני שבוע וחצי, אני בא עכשיו אני רואה שאין קרדיט. http://www.mizrahit-fm.co.il/ עיצבתי להם את האתר, לא רק שלקחו את ה-PSD והרסו את כל העיצוב, אני מתבייש לקחת על עיצוב כזה קרדיט גם שסגרתי איתם על באנר באתר+ג'ינגל ברדיו. מה שקיבלתי זה פצצה לפנים מהם. אין לך מה לעשות נגד זה. המקרים שהבאתי זה לא בדיוק מה שאתה מתאר, אבל זה מראה לך שאין מה לעשות, ואתה צריך לקחת בחשבון מהתחלה שהוא לא ישים ואם הוא ישים, אתה צריך לשמוח (למרות שזה ממש לא אמור להיות ככה) אבל ככה זה.. |
ככה זה כשמתעסקים עם אנשים לא רציניים ... לומדים מטעויות.
|
ציטוט:
ואני אוסיף: חתימת חוזה לפני תחילת העבודה, אשר מסדיר את כל התנאים, זה דבר חשוב מאוד, ומונע את אי הנעימות שנוצרת כשלא חותמים על חוזה, במיוחד בעניין הקרדיט. להבא, כשאתם (מעצבים ומתכנתים) סוגרים על עסקה זכרו לחתום עם הלקוח על חוזה והוסיפו אליו את כל התנאים של העבודה. מקווה שעזרתי לכם :) תודה ויום טוב, גיל שפירא. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ואגב בעניין הלקוחות של "כמה מאות", מניסיוני בתחום, הם רובם לא רציניים ולא מוכנים לא לחתום על חוזה, וכך גם מידת הרצינות שלהם על הפרוייקט. מקווה שלמדתם משהו ושיהיה לכם יום טוב, גיל שפירא. |
ציטוט:
|
אוקיי בעניין הזה אתה צודק כשמדובר באמת בעבודות קטנות (מהודעותיך הקודמות לא הבנתי את ההגדרה שלך לעבודות קטנות, עכשיו כבר כן),
אך התגובות הקודמות שלי מדברות על עבודות של עיצוב/תיכנות (ולא עבודות קטנות אלא פרוייקטים שלמים). עריכה: לwipi - במידה ואתה רוצה להמשיך לדון עימי בנושא הזה, אשמח לבצע זאת בהודעות פרטיות, למניעת ספאם בדפי הפורום. תודה, גיל שפירא. |
חוזה ?
זאת אומרת עורך דין והכל ? כי אני אף פעם לא השתמשתי בחוזה, ואני דווקא מדבר על לקוחות שרובם לא ילדים , היו לי לקוחות גם מעל גיל 18 שפשוט לא שמו למרות שבעיצוב שמתי . בכל מקרה, אשמח להסבר בעניין החוזה, והאם זה שווה ,והאם ניתן להפר את זה ..ומה קורה במידה ומפרים תחוזה .. [לא נראה לי שתביעה על סמל כן ? ] |
ציטוט:
חוזה הכוונה להסכם עבודה שבו מפורטים כל התנאים של העסקה. כמובן ששתי הצדדים שחותמים על החוזה צריכים להיות מעל גיל 18 (אחרת לחוזה אין תוקף). רצוי להכין את החוזה עם עורך דין אך לא חייב. כמובן שאם החוזה מופר, קיימת אפשרות לתביעה בבית דין לתביעות קטנות על הפרת סעיף מהחוזה. קח את כל מה שאמרתי כאן כהמלצה ממני, אך זכור כי זה לא מהווה תחליף להתייעצות עם עורך דין. |
זה סתם מיותר לחתום על זה.
אני חושב שחוזה זה סתם בלאגן, אתה צריך לערב עורך דין שעולה כסף וזה בטח לא חלק! מה גם שחצי מהמעצבים עובדים עם פוטושופ פרוץ, ולא מספקים קבלות (שזה כאילו הרבה יותר בסיסי מחוזה אני חושב..) אז על חוזה.. כאילו הלכתה רחוק קצת לא? בסך הכל הרבה מעצבים עושים את זה סתם בשביל הכיף ולזמנם הפנוי, ככה שהם לא כאלו רציניים אני מניח ברמה של ה"עסק" שלהם |
בוא אני יגיד לך משהו...
במקום להסתמך על חוזים וכל מיני דברים פלספניים כאלה - תתחבר עם הלקוחות שלך תעבדו כמו חברים ולא בצורה שבה אתה העבד של הלקוח שלך רוב האנשים רציונאלים והגיוניים וישמחו לתת קרדיט למי שעשה את העבודה עבורם :) |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 02:50. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ