![]() |
פרוייקט גאמא?
דפדפתי קצת בגוגל והבנתי שגאמה זה כעיקרון מסלול יוקרתי שקשור למחשבים בצה"ל.
מישהו יכול להסביר לי אולי מניסיון אישי מה הולך שם בדיוק ואם זה משתלם באמת? |
לפי מה שהבנתי זה מסלול ממש טוב, ורק תותחים באמת מתקבלים לשם..
אצלי מהכיתה אף אחד לא התקבל כולל הגאון הכיתתי |
תמשיך לגלל, אתה תקבל הרבה מידע.
בגדול גאמא של שם גדול להרבה דברים/מסלולים ולא משהו ספציפי. |
גאמא זה מסלול האיתור העיקרי של חיל המודיעין למקצועות המחשב ועוד כמה דברים.....
לא חובה להיות גאון כדי להתקבל (יש מסלולים שכן אבל אני מדבר באופן כללי), בקטע של הגאונות הגיון בריא יכול בהחלט להספיק. מה שכן כדי להתקבל צריך פשוט לדעת מחשבים (מן הסתם.... ואני מדבר על דברים שלא מלמדים בבית ספר), ולהרשים אותם בראיון האישיותי..... כעקרון לרוב המסלולים בהתחלה יש קורס ואז אתה משרת במקצוע, זה עוזר כי אתה רוכש מקצוע וניסיון בה ואחר-כך יהיה אפשר לעבוד בהייטק אחרי שאתה משתחרר.... חוץ מזה זה תמיד טוב להרגיש שאתה עושה משהו עם השירות שלך ותורם.... |
ציטוט:
גאמ"א מורכב מכמה קורסים, וגם כמה תפקידים שהם OJT בסה"כ זה המסלול שאחראי על איתור של מלש"בים למקומות בכל חיל המודיעין, אחת היחידות שמגיעים אליה היא 8200 (אבל לא רק) אם יש לך שאלות יותר ספיצפיות שאפשר לענות עליהם.. אני אשמח לנסות לעזור |
ציטוט:
יש לי זימון מחר בבית השיריון בתל-אביב, הבנתי שיתנו לי לעשות כמה מבחנים ולהתמודד מול סטודנטים שבאמצע הלימודים שלהם לתואר ראשון במחשבים... אני בכלל לא גאון ובגרות עברתי בקושי... הם מחייסים לזה חשיבות? עוד משהו, קראתי שכדי להגיע לשם צריך להיות בעל פרופיל נמוך, אני בעל פרופיל 97 וקב"א (כנראה) גבוהה... הבנתי שאם אני נופל מגאמא אני הולך לגיוס קרבי, שזה מה שאני רוצה במילא בתור אופציה ב'.. השאלה היא אם אני כן מתאים, הצבא ככה מוותר על מישהו שיכול לתת שירות קרבי? |
כן, רק אל תבנה על זה יותר מדי. לא יהיה חסר אנשים שסיימו בגרות בהצטיינות וכו'.
|
הייתי היום במיונים, באמת רוב הדברים שאמרו - היו... לא היה קטע תכנית חופשי שאתה בוחר בשפה שאתה יודע... נאלצתי לענות עם סי שארפ על מבחן התכנות... והידע שלי בסי שארפ לא בשמיים... (זה מה שלומדים במגמה)
|
ציטוט:
|
ציטוט:
גם לא קב"א וגם לא דפ"ר התשתית של המבחנים ושל הראיונות של חיל המודיעין מספיק איכותית.. ככה שהם לא נשענים על דברים אחרים. הדבר היחיד שיכול לפסול זה תחקיר בטחוני בעייתי. |
קב"א לא פקטור?
דווקא כן. רק כדי לקבל מיונים אתה צריך לעבור סף. 52 (+/-) כדי להתמיין לגאמא. 54 (+/-) כדי להתמיין לשחקים. ואני מאמין שקב"א גם משפיע על הקבלה עצמה. המבחנים של שחקים באמת בודקים את היכולת המוחית שלך. אבל המבחנים של גאמא יותר מתמקדים בידע המוקדם שלך. (למרות שכמובן גם הם בוחנים באיזשהי רמה אתה היכולת המוחית שלך). לכן כנראה לקב"א כנראה כן תיהיה משמעות.... (במיווחד כאשר ישווה משהו עם קב"א 52 למשהו עם קב"א 56). גם בנוגע לפרופיל לא הייתי ממהר להגיד שאין לזה משמעות. אני אישית כשהתמיינתי למודיעין שאלו אותי ולא פעם אחת מה הפרופיל שלי..... למרות שכן מי שאמת באמת טוב הפרופיל לא ימנע ממנו להתקבל.... |
אם אני אגיד משהו, אתם מבטיחים לא להתעצבן?
אני יודע שאנחנו בפורום טכנולוגי ושכולנו "ילדי מחשבים" שכאלו, אבל מחשוב זה לא הכל. במיוחד בצה"ל... בתור אחד שהתמיין לתחום המחשוב בצה"ל ובחר בדרך אחרת, תאמינו לי שיש הרבה מעבר למחשוב. במידה ויש פרופיל מתאים, למה לא קרבי? למה לא תפקידים מודיעיניים לאלו עם פרופיל עורפי? יש המון תפקידים מעניינים. |
ציטוט:
אני חושב שכל אחד צריך לתרום במה שהוא טוב. מלש"ב שחושב שהוא יכול לתרום מעצמו יותר בתחום הפיזי, שילך לקרבי. לעומת זאת מלש"ב שחושב שהוא יכול לתרום מעצמו בתחום הטכני, שינסה להתקבל ליחידות טכנולוגיות. |
ציטוט:
זה שיש הרבה אנשים שרוצים להגיע למודיעין לא אומר שיש מספיק אנשים , רובם לא עוברים דרישות סף ומאוד קשה לקבוע מי מתאים ומי לא לפני שאנשים הוכיחו את עצמם בשטח . |
ציטוט:
כמות החיילים הקרביים היא קרובה לאפסית. הגענו למצב שלא רק יש עדיפות להשתמט משירות, אלא שגם המגויסים בוחרים בג'וב על גבי שירות קרבי. בתוך "קרבי" יש חי"ר, תותחנים, שריון, מודיעין שדה, הנדסה וכו'. הקרבי הוא למען המדינה, אך יש אינסוף תפקידים קרביים לכל דבר שיכולים להוות עניין אישי לכם. זה אומר תותחן, צלף חי"ר, כלבן, קשר וכו'. אל תשללו שירות שלא רק תורם למדינה ולכם, אלא גם יכול להיות מעניין (אמנם הזיכרונות הרבה יותר ורודים אחרי השירות, אבל הם שם). משום מה הדור שלנו מביט על הלוחמים כפועלים שחורים. הג'ובניק הוא פתאום היוקרתי. אני לא מזלזל באף אחד, אבל הבחור שיושב במשרד ופותח תקלות לא מקריב הרבה. מה קרה לימים שבהם השאיפה היתה סיירות וטיס? |
ציטוט:
אין מה לעשות , מודיעין הוא הנשק הכי חזק של צה"ל . במדינה שההבדל בין חיים למוות הוא 300 קילומטר זמן התרעה (במקרה הטוב ביותר) אין ברירה אלה להעשיר את המודיעין גם על פני דילול הכוחות בשטח . |
ציטוט:
אני משרת בבסיס שכמות הג'ובניקים בו לבד משתווה לכמות הקרביים כללית בצה"ל. |
ציטוט:
מסלול גאמא הוא מסלול שמשתווה לסיירת , הרבה רוצים , מעט מתקבלים ומי שמתקבל תורם הרבה למדינה . אם יש נושא אחד שאתה לא יכול לצאת נגדו זה הניסיון של אנשים להתקבל למודיעין ,אנשים שחותמים קבע , עובדים מסביב לשעון ותורמים מהידע שלהם והיכולות שלהם למדינה . להתייחס לכל הג'ובניקים כמו אל טפילים זה ראיה מאוד מאוד מעוותת של המציאות , אני חושב שהגיע הזמן שתצא מהפוזה הקרבית . |
אני מעדיף להשתמש בשכל שלי בצבא ולתרום פה 100% מהיכולות שלי כי אני עובד עם זה כל החיים שלי.
אני מקווה שאתם מסכימים שהצבא זקוק למוחות בדיוק באותה המידה שהוא זקוק לכמות חיילים קרביים מינימלית... |
ציטוט:
אני לא חלק מהפוזה הקרבית. אני ידידי, ג'ובניק (תומך לחימה, ארר...). אני עוסק במחשבים (לא יכול לפרט בדיוק במה) ובתהליכים לעבור לשירות קרבי. הבחירה שלי שונה משלך, כי אני פשוט לא מרגיש סיפוק בתפקיד. אני לא מדבר על עליונות הקרביים, אני סך הכל אומר שחייל במחסום לא פחות חשוב ממנ"ת וכו'. בעולם מושלם החלוקה תהיה הגיונית בין קרבי וג'וב, אבל האמת היא שיש חסך מטורף בחיילים קרביים. ציטוט:
שורה תחתונה אני לא אומר "ג'ובניק זה בזבוז זמן... לכו לקרבי", אלא "שקלו את האפשרות לתרום בצורה אחרת... יש צורך ממשי". |
עמרי, שקלתי הרבה אפשרויות ביניהן ללמוד בקורס פרמדיקים ולהיות קרבי בקבע.. אבל מצד שני אתה יודע יש את הלחץ של ההורים, שמעדיפים שאני אלמד...
בכל מקרה אני מחלק את התפקידים בצה"ל לתפקידים חשובים, וכאלה שפחות חשובים. בתפקידים החשובים נכנסים כמובן כל הכוחות הקרביים בצה"ל וגם אלה שיושבים וחושבים ובעצם כך מגנים על המדינה כמו שאותו לוחם יוצא לשטח ומגן על המדינה. |
ציטוט:
כיום צורת המחשבה המקובלת היא איך להשתמט משירות או להעביר אותו בצורה הכי חפשנית. ה"מורעלים" כיום יותר מכוונים למקצוע יוקרתי מאשר תרומה. |
ויכוח מיותר , מי שיכול לתרום בתחום המודיעין שינסה להתקבל לתוכנית מי שלא מתאים שצה"ל יטפל בו וידאג שיגיע ליעדו .
זה שאתה מנסה להגיד "יש אנשים שמחפשים ג'ובים" זה כמו להגיד יש אנשים שמחפשים לא לעשות צבא , אז יש . אין קשר בין קבוצות האוכלוסיה המדוברות . אתה רוצה להיות קרבי , בכיף , אתה רוצה להיות ג'ובניק בכיף , אתה רוצה להשתמט , גם בכיף . אני חושב שכולם מקובלים , הצבא שלנו חזק , כל טענה להגיד שחסר חיילים קרביים וכל הדברים האלה מיותרת תמיד חסר , זה כמו שתשאל כל בן אדם אם יש לו מספיק כסף ולא משנה כמה יש לו הוא תמיד יגיד שהוא ישמח לעוד . |
ציטוט:
לכל מטבע יש שני צדדים ידידי. |
עומרי אתה קצת לא מבין את המצב שבה אנחנו נמצאים....
יש סיבה שלפרויקטים מסוימים בחיל המודיעין, תקשוב ועתודה הצבא מאפשר לגייס אנשים עם פרופיל 97. בכמות החיילים הקרביים לא ננצח את האויב. האויב בכל מקרה גדול מאיתנו בהרבה מאוד. בגלל זה חשוב מאוד לשמור על עליונות טכנולוגית ובמצב של ההיום זה לא טריוויאלי. ממש לא בטוח שאם יש משהו שבאמת מתאים (אני לא רק מדבר על מודיעין אלא שוב גם על עתודה וכמה פרויקטים חשובים בחיילות האחרים) אז לא הייתי חורץ בכזאת בטחה שהתרומה שלו תיהיה משמעותית יותר בקרבי..... |
|
ציטוט:
בכל מקרה לא אמרתי לכו רק לקרבי, אבל מי שיכול... למה לא? |
ציטוט:
ואנחנו צריכים להודות כל יום על זה שיש משהו שמוכן ללכת לסכן על חיו כדי שנחייה בבטחה, אבל מי שלא רוצה ללכת לקרבי והתקבל ליחידה ג'ובני'קית כזאת או ואחרת שהצבא הגדיר אותה כחשובה (ונתן לה אפשרות לגייס גם אנשים עם פרופיל גבוה) לא צריך להרגיש רע לגבי זה וגם הוא עושה עבודה חשובה מאוד. סך הכל אנחנו מתמודדים עם מדינות כמו איראן ואני לא באמת חושב שזה יפתיע משהו (אם הוא יחשוב לרגע) שמדינות כמו איראן למשל משקיעות הרבה מאוד תקציב ושמות אנשים מאוד חכמים ובלי ניסיון עבודה רב בתחום הטכנולגייה הצבאית (אפשר גם להבחין בעובדה שבאולמפיאדות של נוער בתחומים המדעים אירן עוברת בהרבה את ישראל), וכשישראל שמה מולם ילדים בני 18 חשוב שלפחות שהם היו מבין הטובים ביותר..... |
ציטוט:
שוב, אני לא מדבר על המש"קי עץ גולני למינם... אלא על אותם חיילים שבוחרים לתרום בצורה "אינטלקטואלית" כפי שמישהו פה בחר לתאר ומזניחים את החיילים העומדים במחסום. אתה יודע כמה רכזי התרעה, מש"קי מד"ק וכו' יש בצה"ל? תאמין לי שלא חסר. אלו התקנים שתמיד מאיישים. כשחסר, צה"ל יודע למלא. הלוחמים בשטח הם אלו שחסר להם כוח אדם, וחייל אחד פחות בגזרה או מחסום זה סיכון חיי אדם. מי שרוצה לתרום בג'וב, כל הכבוד על הרצון לתרום. עכשיו צריך להתעורר ולהבין שזה לא "אני אהיה במודיעין ואתרום לא פחות מקרבי אם לא יותר, אז למה ללכת לקרבי?", אלא "אני רוצה לתרום, אני אפקח את העיניים ואבין שאם אני יכול לשרת כקרבי (ויש אינסוף בחורים מבריקים שלא יכולים לשרת בקרבי), אז למה לא לתרום?". |
חבר'ה, לשמור על בטחון מידע בבקשה.
|
ציטוט:
התכוונתי לכתוב בעלי ויצא לי בלי. XD |
ציטוט:
אני חזק בבט"ש, אל תדאג. |קורץ| |
חבר'ה מצטער על ההקפצה, עברתי את המבחנים כנראה, וביום שני הקרוב יש לי ריאיון אישי ל"אחד ממסלולי גאמ"א" בבית מעריב (מה שפעם היו עושים בבית אליהו..)
ניסיתי להוציא מהחיילת את השם של המסלול (אר"מ/ממ"ס) והיא לא הייתה מוכנה להגיד לי והיא טענה שזה מסלול שגם השם שלו מסווג... רציתי לשאול האם יש פה מישהו שמתכוון להגיע גם, או שהיה ומוכן לספר לי קצת מה הולך לשם (בגבולות המותר כמובן)? ושאלה OFFTOPIC אם יורשה לי, קיבלתי מנילה קרבית והייתי מעוניין מאוד לצאת לקורס פרמדיקים בצבא (בתור מתנדב ומדריך במד"א), משום מה לא קיבלתי את האפשרות לסמן "קורס פרמדיקים", הבנתי שצריך דפ"ר 60 לפחות וקב"א גבוהה, איך זה הגיוני שאני ממויין לגאמ"א ולפרמדיקים לא קיבלתי זימון? יכול להיות שהמיונים בגאמ"א הם אלה ש"הרסו" לי? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אין לי מושג כמה ראיונות, כתוב לי "ראיון לאחד ממסלולי גאמא", חוץ מזה אין לי שמץ של מושג מה הולך שם.
עמרי, אני לא יודע למי לפנות, התקשרתי למספר שמופיע כאן: http://www.aka.idf.il/giyus/general/...67&DocID=31982 וענה לי איזה בחור שלא הבין מה אני רוצה ממנו והפנה אותי למספר אחר שלא עובד בכלל. הצבא הזה לא רציני בכלל... וכדי שיענו לי בלשכת גיוס אני צריך לחכות ימים על הטלפון וגם אז עונות לי חיילות מבולבלות שמעבירו אותי ממספר למספר. |
ציטוט:
יותר הגיוני לנסות לדבר עם קצין מיון בלשכת הגיוס ומשם הפניה למה שנחוץ, אם נחוץ. |
בנוגע לפארמדיקים - אין לי מושג
בנוגע לראיון שהיית בו - בהצלחה... על הדרך אם אפשר קצת לנצל את האשכול - יש למישהו מושג מה זה 'מבחני אישיות' בגאמא - כמובן לשמור על ב''מ - ???? |
אם אתה מדבר על המבחנים הראשונים שעושים לפני הריאיון, אני חושב שאתה מדבר על שאלון 300... שבודק לפי מי שהבנתי רמת עקביות בעיקר.
|
זה מבחנים אחרי 4 ראיונות משהו כזה.. מדובר במבחני פסיכולוגיה רגילים - היםו עברתי היה נחמד :)
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 17:37. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ