הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   [מאמר] חריף למתחילים *גרסה מיוחדת להוסטס* (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=73280)

עמרי שוסטר 04-04-09 19:28

[מאמר] חריף למתחילים *גרסה מיוחדת להוסטס*
 
בין אם מדובר ברוטב הטבסקו המצוי או הסחוג, רוב הסיכויים שיצא לכם לאכול מאכלים חריפים. יצא לכם אי פעם לשאול את עצמכם מהי חריפות? ובכן, חריפות (בצורה הקלאסית) היא תחושת גירוי הנגרמת מקבוצת חומרים ובעיקר קפסאיצין - חומר שומני הנמצא בפלפלים חריפים (צ'ילי). פלפלים מסוימים נוטים לריכוז גבוה יותר ולכן הם חריפים יותר. שלא להתבלבל עם חלק מהחומרים האחרים המעוררים תחושה דומה, אין קפסאיצין בשום, פלפל שחור או חזרת. זה מתחיל בגמבה הפשוטה (ודומיה) שעקב פרט טכני (גנטי) לא מיצרת קפסאיצין בכלל, חסרת חריפות ועד לאותם פלפלים אקזוטים שיגרמו גם לגבר שגברים לבכות (ולא מעט). את החריפות כמו כל דבר אחר אפשר למדוד (אז שלא יעבדו עליכם ב"מבחני טעימה"). את החריפות מודדים ביחידות סקוביל (Scoville Heat Units - SHU), ובפשטות ככל שהפלפל מדורג ביותר סקוביל, הוא חריף יותר. לדוגמה רוטב הטבסקו של חברת מקילני (אותו בקבוק קטן שאפשר למצוא בכל פיצריה) מדורג לטענת החברה באיזור ה-2,500-5,000 סקוביל. להמחשה, קפסאיצין בצורתו הטהורה מדורג מעל ל-15,000,000 סקוביל. כמובן שיש דרגות ביניים ולא מדובר בפער עצום כל כך. פלפלי הבנרו (Habanero) מסוימים למשל דורגו ב-450,000 סקוביל. למי שלא הבין, מדובר בפלפלים *ממש* חריפים. רק כדי לסדר את הדברים בצורה ויזואלית, הנה טבלה עם פלפלים יחסית מוכרים מול דירוג הסקוביל שלהם:

http://www.peppers.co.il/images/scoville.jpg

אנחנו יודעים שאכילת פלפלים חריפים גורמת לאותה תחושת חריפות, אך איך אפשר לטפל באותה תחושה במידה ואינה רצויה? ובכן, מכוון וקפסאיצין הוא חומר שומני, חומר בסיסי כמו חלב יהיה יעיל בהרבה יותר ממים (שבמקרה הטוב ביותר רק יפזרו את הקפסאיצין ברחבי הפה).

למידע נוסף

mlnn 04-04-09 19:32

לנעוץ!

SpiKerG 04-04-09 19:36

חולה על חריף!!!

לא יודע למה , אבל שאני מוסיף חריף לאוכל זה עושה לי אותו יותר טעים ..
ושאני אומר חריף , זה חריף !! :)

עמרי שוסטר 04-04-09 19:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 706740)
חולה על חריף!!!

לא יודע למה , אבל שאני מוסיף חריף לאוכל זה עושה לי אותו יותר טעים ..
ושאני אומר חריף , זה חריף !! :)

אני תמיד משווה את החריפות לגזים בקולה. פשוט משעמם בלי. |קורץ|
גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים).

Amits 04-04-09 19:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706741)
אני תמיד משווה את החריפות לגזים בקולה. פשוט משעמם בלי. |קורץ|
גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים).

שלח לי פלפלD:
סתם.
גם אני גידלתי פלפלים(חריפים) פעם, עד שנמאס לי(:

Dima 04-04-09 19:57

אחלה של כתבה עמריקו :)
סיפרת לי פעם כמה קפסיצין יש בגז מדמיע ושחכתי.

עמרי שוסטר 04-04-09 20:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 706743)
שלח לי פלפלD:
סתם.
גם אני גידלתי פלפלים(חריפים) פעם, עד שנמאס לי(:

אתה יודע במקרה אילו?

ben 04-04-09 20:14

אני גידלתי פעם פלפלים D:
אדומים קטנים כאלה ..
לא יודע תשם =/

RAS 04-04-09 20:19

יכול להיות נחמד הקטע הזה של הגידול..כמה כסף צריך להשקיע? ויש ספרים ללימוד וזה? או באינטרנט משהו.. (צריך גם זמן ברור אבל זה יש)

עמרי שוסטר 04-04-09 20:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RAS (פרסם 706748)
יכול להיות נחמד הקטע הזה של הגידול..כמה כסף צריך להשקיע? ויש ספרים ללימוד וזה? או באינטרנט משהו.. (צריך גם זמן ברור אבל זה יש)

תלוי מאוד במשאבים שלך ותכנית הגידול שלך. אני למשל בגדל במגוון טכניקות מתקדמות שדורשות השקעה כספית (הידרופוניקה, ארופוניקה וכו'), אבל תמיד אפשר לגדל סגנון "גטו". יש לי אתר באנגלית עם הסברים בנושא, אבל אני מתכנן לכתוב סט שלם של מאמרים בפסח (תודות להדממה) בעברית. תמתין כמה ימים ויהיה לך את כל המידע שאתה צריך.

RAS 04-04-09 21:13

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706749)
תלוי מאוד במשאבים שלך ותכנית הגידול שלך. אני למשל בגדל במגוון טכניקות מתקדמות שדורשות השקעה כספית (הידרופוניקה, ארופוניקה וכו'), אבל תמיד אפשר לגדל סגנון "גטו". יש לי אתר באנגלית עם הסברים בנושא, אבל אני מתכנן לכתוב סט שלם של מאמרים בפסח (תודות להדממה) בעברית. תמתין כמה ימים ויהיה לך את כל המידע שאתה צריך.

מממ, אוקיי תודה רבה..מתי שתסיים אם תזכור תשלח לי ה"פ |קורץ|

עמרי שוסטר 04-04-09 21:16

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RAS (פרסם 706758)
מממ, אוקיי תודה רבה..מתי שתסיים אם תזכור תשלח לי ה"פ |קורץ|

כשיצא לך, תבדוק את www.peppers.co.il. זה כנראה יהיה בתפריט הקטגוריות בצד תחת "גידול" או משהו בסגנון.

Adir 04-04-09 23:15

מעניין :)
חיפשתי קפסאיצין בגוגל, הבלוג שלך מופיע בעמוד הראשון, למה הסרטון לא עובד שמה ?

Amits 04-04-09 23:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706745)
אתה יודע במקרה אילו?

לא ממש, היו לסבתא שלי כאלו בגינה (היא שתלה) אז היא הביאה לי כמה שאני אשים בגינה בבית.
אגב, הם היו קטנים כאלו וחריפים בטירוףP:

שליחטא 05-04-09 04:01

דרך אגב יש מחקרים שמראים שהתימנים רזים יותר
בגלל שהחריף באוכל שלהם שורף קלוריות בזמן האכילה

עמרי שוסטר 05-04-09 05:32

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Adir|HomeServ.co.il (פרסם 706777)
מעניין :)
חיפשתי קפסאיצין בגוגל, הבלוג שלך מופיע בעמוד הראשון, למה הסרטון לא עובד שמה ?

אני אבדוק, תודה. :-)
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 706779)
לא ממש, היו לסבתא שלי כאלו בגינה (היא שתלה) אז היא הביאה לי כמה שאני אשים בגינה בבית.
אגב, הם היו קטנים כאלו וחריפים בטירוףP:

מה שמכנים "סודניה"? מדובר ב-African Birdseye. בהחלט חריף במידה ומגודל בצורה הנכונה.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי שליחטא (פרסם 706796)
דרך אגב יש מחקרים שמראים שהתימנים רזים יותר
בגלל שהחריף באוכל שלהם שורף קלוריות בזמן האכילה

לא יצא לי לשמוע על זה (מה גם שאני אוכל יותר חריף מכל תימני ואני לא ממש רזה |Lol|), אבל כן יצא לי לראות מחקרים שמצביעים על קשר בין קפסאיצין והריגת תאים סרטניים (במיוחד בסרטן הערמונית). בכלליות מדובר בפרי עשיר (בצורה בלתי רגילה) בויטמינים וכל טוב, לכן בריא לאכול פלפלים חריפים. בניגוד למיתוס, פלפלים חריפים לא גורמים כיב קיבה.

SpiKerG 05-04-09 09:36

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706741)
אני תמיד משווה את החריפות לגזים בקולה. פשוט משעמם בלי. |קורץ|
גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים).

אגב תדעה שקראתי פעם מאמר , שלא אכול הרבה חריף זה לא בריא.
כי זה פוגע בכבד או משהו כזה....

MusicMan 05-04-09 14:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706749)
תלוי מאוד במשאבים שלך ותכנית הגידול שלך. אני למשל בגדל במגוון טכניקות מתקדמות שדורשות השקעה כספית (הידרופוניקה, ארופוניקה וכו'), אבל תמיד אפשר לגדל סגנון "גטו". יש לי אתר באנגלית עם הסברים בנושא, אבל אני מתכנן לכתוב סט שלם של מאמרים בפסח (תודות להדממה) בעברית. תמתין כמה ימים ויהיה לך את כל המידע שאתה צריך.

אני מחכה!

vadimg88 05-04-09 15:07

אני מניח שאתם מודעים לזה שאכילה רבה של חריף יכולה בסופו של דבר לגרום נזק לכבד/קיבה? ישנם מקרים שהיא גם גורמת לכויות.

אני מדבר על הפלפלים החריפים במיוחד, לא על ה jalepenos

SpiKerG 05-04-09 15:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי vadimg88 (פרסם 706867)
אני מניח שאתם מודעים לזה שאכילה רבה של חריף יכולה בסופו של דבר לגרום נזק לכבד/קיבה? ישנם מקרים שהיא גם גורמת לכויות.

אני מדבר על הפלפלים החריפים במיוחד, לא על ה jalepenos

אההה אני לא היחידי שקרא את זה...

באמת ראיתי איזה משהו שהיה כתוב על זה..

עמרי שוסטר 05-04-09 18:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 706819)
אגב תדעה שקראתי פעם מאמר , שלא אכול הרבה חריף זה לא בריא.
כי זה פוגע בכבד או משהו כזה....

ציטוט:

נכתב במקור על ידי vadimg88 (פרסם 706867)
אני מניח שאתם מודעים לזה שאכילה רבה של חריף יכולה בסופו של דבר לגרום נזק לכבד/קיבה? ישנם מקרים שהיא גם גורמת לכויות.

אני מדבר על הפלפלים החריפים במיוחד, לא על ה jalepenos

בתור אחד שמנשנש הבנרו בין ביסים, אשמח לקרוא את המאמר. אני יודע שקפסאיצין מוגדר כרעל (המינונים הזמינים אינם קטלניים, אפילו לא קרוב) ועודף קפסאיצין (שמתורגם לתחושת גירוי מוגברת) מוגדר כהרעלת קפסאיצין, אבל אני גם יודע שנזק לקיבה עובדתית הוא לא עושה בשום מינון. במידה ויש בעיה קיימת, הקפסאיצין יכול לגרום לאי-נוחות. בקשר לכבד, כמו שאמרתי... אשמח לקרוא בעצמי.

SpiKerG 05-04-09 18:49

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706903)
בתור אחד שמנשנש הבנרו בין ביסים, אשמח לקרוא את המאמר. אני יודע שקפסאיצין מוגדר כרעל (המינונים הזמינים אינם קטלניים, אפילו לא קרוב) ועודף קפסאיצין (שמתורגם לתחושת גירוי מוגברת) מוגדר כהרעלת קפסאיצין, אבל אני גם יודע שנזק לקיבה עובדתית הוא לא עושה בשום מינון. במידה ויש בעיה קיימת, הקפסאיצין יכול לגרום לאי-נוחות. בקשר לכבד, כמו שאמרתי... אשמח לקרוא בעצמי.

הלוואי והיתי זוכר איפה קראתי את זה..
זה היה מינימום לפני שנתיים-שלוש .

עמרי שוסטר 08-04-09 15:04

וכך בא פלפל לעולם:
http://img227.imageshack.us/img227/8...scotchbonn.jpg

:-)


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 06:02.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ