הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   חומרה ומפרטים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   core duo 2/quad? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=71611)

SpiKerG 31-01-09 13:23

core duo 2/quad?

אהלן אני קונה מחשב חדש , רציתי לקנות מחשב לפני גמה חודשים אבל התחרטתי ועכשיו אני רוצה לקנות משהו טוב..

השאלה שלי
המחשב הזה טוב?

http://ivory.co.il/product.asp?productid=1311&CatCode=1

אגב איזה מעבד יותר טוב core duo 2 8400 / quad 8200/quad 6600

Shay Ben Moshe 31-01-09 15:56

כל מעבד שרשמת טוב למשהו אחר.
מה המטרה של המחשב? משחקים? סרטים? תוכנות?
בגדול, אני לא ממליץ לקנות מIvory, כיום מעבדים כפולי ליבה מציגים ביצועים טובים יותר (יחס עלות/ביצועים) לאומת quadים.
מפרט ב2000 ש"ח? למשחקים הייתי לוקח E8400 עם כ"מ 9600GT או 9500GT מה שנכנס בתקציב.
לתוכנות הייתי לוקח quad עם כ"מ חלש או אפילו מובנה אם אין צורך בכ"מ.
בהצלחה בקנייה.

SpiKerG 31-01-09 16:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי The Chosen Generl (פרסם 695858)
כל מעבד שרשמת טוב למשהו אחר.
מה המטרה של המחשב? משחקים? סרטים? תוכנות?
בגדול, אני לא ממליץ לקנות מIvory, כיום מעבדים כפולי ליבה מציגים ביצועים טובים יותר (יחס עלות/ביצועים) לאומת quadים.
מפרט ב2000 ש"ח? למשחקים הייתי לוקח E8400 עם כ"מ 9600GT או 9500GT מה שנכנס בתקציב.
לתוכנות הייתי לוקח quad עם כ"מ חלש או אפילו מובנה אם אין צורך בכ"מ.
בהצלחה בקנייה.

אני רוצה לתוכנות ומשחקים בינונים ...
ברמה של נגיד HL2..

אייבורי חנות מעולה.
אני מכיר כמה שקנו מהם ומרוצים , כל אחד והדעה שלו עזוב את החנות כרגע.

Cyeo 31-01-09 17:03

איזה תוכנות? יש תוכנות עריכה גראפית ושירים שמשתמשות ב4 ליבות לכן יהיה יותר נוח ויותר יעיל להשתמש במעבד Q בשבילן.
רוב התוכנות היום לא מנצלות 4 ליבות.

בשביל HL2 לא צריך מחשב מי יודע מה. אפילו המחשב שלי מריץ HL2 (יש לי P4, GF FX5200 ).

מפרט של 2000 שקל בכלל לא מומלץ לקחת E8400 וכרטיס מסך חלש כמו 9600GT או 9500GT (אגב ההבדל ביניהם שמיים וארץ)
הייתי לוקח אפילו E5200 עם כרטיס מסך חזק בהרבה.

SpiKerG 31-01-09 17:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 695880)
איזה תוכנות? יש תוכנות עריכה גראפית ושירים שמשתמשות ב4 ליבות לכן יהיה יותר נוח ויותר יעיל להשתמש במעבד Q בשבילן.
רוב התוכנות היום לא מנצלות 4 ליבות.

בשביל HL2 לא צריך מחשב מי יודע מה. אפילו המחשב שלי מריץ HL2 (יש לי P4, GF FX5200 ).

מפרט של 2000 שקל בכלל לא מומלץ לקחת E8400 וכרטיס מסך חלש כמו 9600GT או 9500GT (אגב ההבדל ביניהם שמיים וארץ)
הייתי לוקח אפילו E5200 עם כרטיס מסך חזק בהרבה.

אני לא צריך כרטיס מסך חזק...
אני צריך רק מעבד ברמה טובה וכרטיס מסך בינוני ואף פחות

Cyeo 31-01-09 17:09

בשביל איזה תוכנות?

SpiKerG 31-01-09 17:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 695886)
בשביל איזה תוכנות?

פוטושופ , מוזיקה / סרטים , דפדפן , ועוד איזה 2,3 תוכנות ..

בקיצור שיחזיק לי נגיד במכה איזה 8-10 תוכנות פתוחות וללא תקיעות ...

עמרי שוסטר 31-01-09 17:14

לריבוי משימות, כמה שיותר ליבות - יותר טוב.

Cyeo 31-01-09 20:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 695887)
פוטושופ , מוזיקה / סרטים , דפדפן , ועוד איזה 2,3 תוכנות ..

בקיצור שיחזיק לי נגיד במכה איזה 8-10 תוכנות פתוחות וללא תקיעות ...

למולטי טאסקינג ועבודה אינטנסיבית עם פוטושופ יהיה לך טוב הQ6600 שעולה לבדו 940-1000 שח. (זה מיותר)
בשביל משימות כאלה אתה תסתדר טוב מאוד גם עם הE7300 ואף הE5200. לא צריך QUAD בשביל זה.

SpiKerG 01-02-09 15:14

אוקיי קניתי את המחשב .
הנה המפרט:

Intel Q8200 core2 quad
Innovision gf 9400 gt 1gb
4gb geil ram
ספק כוח : W300
לוח אם: גיגהבייט ga-ep43-ds3l
HD: 500 GB hitachi sata2

מה דעתכם על המחשב? 

Shay-A 01-02-09 16:05

אחי ספק 300 לא יחזיק לך את זה תחליף ל550 מינימום אם אתה יכול

Cyeo 01-02-09 16:25

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 696048)
אוקיי קניתי את המחשב .
הנה המפרט:

Intel Q8200 core2 quad
Innovision gf 9400 gt 1gb
4gb geil ram
ספק כוח : W300
לוח אם: גיגהבייט ga-ep43-ds3l
HD: 500 GB hitachi sata2

מה דעתכם על המחשב?

ספק כוח חלש מדי, של מי הוא?
לדעתי לא נחוץ לך Q8200 והיית יכול לקחת כרטיס מסך חזק בהרבה ( היית יכול לאזן את זה..)

SpiKerG 01-02-09 16:33

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696067)
ספק כוח חלש מדי, של מי הוא?
לדעתי לא נחוץ לך Q8200 והיית יכול לקחת כרטיס מסך חזק בהרבה ( היית יכול לאזן את זה..)

ספק של ezcool ..
ושאלתי כמה אנשים וזה יחזיק ועד איך , הכרטיס מסך לא צורך הרבה משאבים ומעבד

Cyeo 01-02-09 16:37

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 696068)
ספק של ezcool ..
ושאלתי כמה אנשים וזה יחזיק ועד איך , הכרטיס מסך לא צורך הרבה משאבים ומעבד

תבדוק על הספק כמה הוא אמפר הוא מספק במסילת 12V ותכתוב פה.
והספק יחזיק כן אבל תלוי. חפש בגוגל ביקורות על הספקים של EZCOOL.

SpiKerG 01-02-09 17:04

עדיין לא קיבלתי את המחשב.
אגב מתי שאתם אומרים לא יחזיק300W את המערכת .
למהאתם מתקוונים ? מתי שנגיד אני משחק במשחק שצורך עבודה מרובה של הכרטיס מסך ?
או פשוט לא ידליק את המחשב..?

Cyeo 01-02-09 17:07

תשמע, יש גם ספקי 500W שמספקים אמפר נמוך. זה מאוד תלוי במה שביקשתי ממך להביא. אם עוד לא קיבלת את המחשב אני ממליץ (בחום) להשקיע עוד טיפה ולקחת ספק שהוא לא ג'נרי ( אפילו ANTEC BASIC 500W ספק טיפה ישן אבל אחלה)

SpiKerG 01-02-09 17:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696076)
תשמע, יש גם ספקי 500W שמספקים אמפר נמוך. זה מאוד תלוי במה שביקשתי ממך להביא. אם עוד לא קיבלת את המחשב אני ממליץ (בחום) להשקיע עוד טיפה ולקחת ספק שהוא לא ג'נרי ( אפילו ANTEC BASIC 500W ספק טיפה ישן אבל אחלה)

הבעיה שכבר שילמנו...

Cyeo 01-02-09 17:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 696077)
הבעיה שכבר שילמנו...

מאיפה קנית?
אני אנחש שמאייבורי - הם דוחפים EZCOOL לכל מקום.

SpiKerG 01-02-09 17:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696078)
מאיפה קנית?
אני אנחש שמאייבורי - הם דוחפים EZCOOL לכל מקום.

נכון אייבורי.

תגיד לי בבקשה כאשר אמרת שספק לא יחזיק את המערכת למה התכוונת? מתי שנגיד אני משחק במשחק כבד זה פשוט יתכבה או פשוט בשימוש רגיל של המחשב?
גלישה , תוכנות , משחקים ברמת HL2 ..

עמרי שוסטר 01-02-09 18:34

שום ספק לא מספק את הדירוג שלו, לכן מדובר בדירוג ולא הספק.
אלא אם מדובר בספק ממש לא יציב, אני לא רואה שום סיבה "שלא יחזיק". מבחינה מינ' הוא עונה על כל הדרישות. ספק רציני ולא נחוץ לא יתן לך ביצועים טובים יותר. אחרי הכל הוא לא תולש מהשקע את כמות ההספק, אלא בהתאם לצריכת המערכת.

היו מקרים שהשתמשתי בספקי PC Power & Cooling Turbo-Cool 1KW-SR על מערכות עם צריכה מינ', אבל רק בגלל שהספקים כבר היו ברשותי.

Cyeo 01-02-09 18:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 696096)
שום ספק לא מספק את הדירוג שלו, לכן מדובר בדירוג ולא הספק.
אלא אם מדובר בספק ממש לא יציב, אני לא רואה שום סיבה "שלא יחזיק". מבחינה מינ' הוא עונה על כל הדרישות. ספק רציני ולא נחוץ לא יתן לך ביצועים טובים יותר. אחרי הכל הוא לא תולש מהשקע את כמות ההספק, אלא בהתאם לצריכת המערכת.

היו מקרים שהשתמשתי בספקי PC Power & Cooling Turbo-Cool 1KW-SR על מערכות עם צריכה מינ', אבל רק בגלל שהספקים כבר היו ברשותי.

אני הייתי עם ספק ג'נרי כלשהו (אני לא זוכר של מי אפילו) וסבלתי אחר כך מאוד.. הלוח אם נשרף, עוד בעיות, בסוף הספק עצמו הלך..

הבאתי לו ספק טוב מאוד ב 280 ש"ח,

כמה שילמת על הEZCOOL?

SpiKerG 01-02-09 18:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696101)
אני הייתי עם ספק ג'נרי כלשהו (אני לא זוכר של מי אפילו) וסבלתי אחר כך מאוד.. הלוח אם נשרף, עוד בעיות, בסוף הספק עצמו הלך..

כמה שילמת על הEZCOOL?

אין לי מושג זה נכנס ל"חבילה" ..
אגב יש לי 3 שנות אחריות על הספק , לוח אם .
זיכרון לכל החיים וגם המעבד..

אז 3 שנים אני יכול להיות רגוע .. אולי אני יחליף בעתיד

עמרי שוסטר 01-02-09 19:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696101)

כמה שילמת על הEZCOOL?

ג'נרי הוא מוצר "כללי" ללא שם. אתה לא אמור לדעת של מי הוא.

Cyeo 01-02-09 21:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 696113)
ג'נרי הוא מוצר "כללי" ללא שם. אתה לא אמור לדעת של מי הוא.

לא ממש. ג'נרי הוא לא מושג כללי. גם עכשיו אני עם ספק ג'נרי, של חברת COLORS - IT הסינית.
גם EZCOOL לצורך העניין זה ספק ג'נרי. (אמנם הוא מבין הג'נריים האיכותיים אבל עדיין)

עמרי שוסטר 01-02-09 21:59

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696151)
לא ממש. ג'נרי הוא לא מושג כללי. גם עכשיו אני עם ספק ג'נרי, של חברת COLORS - IT הסינית.
גם EZCOOL לצורך העניין זה ספק ג'נרי. (אמנם הוא מבין הג'נריים האיכותיים אבל עדיין)

צר לי לבשר לך, אבל אין לך מושג מה משמעות המושג.
ג'נרי - עברות המילה 'Generic' - משמעות המילה היא "כללי" או "נטול שם מותג".
חלב שמגיע בשקית חלקה שכתוב עליה 'חלב' בלבד הוא חלב ג'נרי. לחם שמגיע בשקית עם השם 'הלחם של שלמה', הוא לא לחם ג'נרי. כשאתה מכנה מוצר בעל שם מותג "ג'נרי" מדובר בלעג או פשוט חוסר הבנה של המושג.

Cyeo 01-02-09 22:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 696170)
צר לי לבשר לך, אבל אין לך מושג מה משמעות המושג.
ג'נרי - עברות המילה 'Generic' - משמעות המילה היא "כללי" או "נטול שם מותג".
חלב שמגיע בשקית חלקה שכתוב עליה 'חלב' בלבד הוא חלב ג'נרי. לחם שמגיע בשקית עם השם 'הלחם של שלמה', הוא לא לחם ג'נרי. כשאתה מכנה מוצר בעל שם מותג "ג'נרי" מדובר בלעג או פשוט חוסר הבנה של המושג.

אז אני מצטער. כשאני (או כשרוב האנשים) מתייחסים לספק כג'נרי, גם אם הוא בא מחברה מוצהרת, מתייחסים לספק מאיכות "ג'נרית" ע"פ ההגדרה שלך.
כשאומרים ספק ג'נרי מתכוונים לספק שיוצר מרכיבים באיכות ירודה והמספק מתח עלוב ב 5V ובכלל, ובעיקר מתח לא יציב ב12V (שזה הכי חשוב). הנפח של ספק ג'נרי בד"כ מנופח מאוד (ז"א שאם כתוב 500W סביר להניח שההספק שהוא יכול לייצר בפועל הוא הרבה יותר נמוך),
והם בד"כ מספקים מתח לא יציב.

מצטער אם לא הבנת אותי / עשיתי שימוש לא נכון במונח, מקווה שהסברתי את עצמי.

עמרי שוסטר 01-02-09 22:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Cyeo (פרסם 696174)
אז אני מצטער. כשאני (או כשרוב האנשים) מתייחסים לספק כג'נרי, גם אם הוא בא מחברה מוצהרת, מתייחסים לספק מאיכות "ג'נרית" ע"פ ההגדרה שלך.
כשאומרים ספק ג'נרי מתכוונים לספק שיוצר מרכיבים באיכות ירודה והמספק מתח עלוב ב 5V ובכלל, ובעיקר מתח לא יציב ב12V (שזה הכי חשוב). הנפח של ספק ג'נרי בד"כ מנופח מאוד (ז"א שאם כתוב 500W סביר להניח שההספק שהוא יכול לייצר בפועל הוא הרבה יותר נמוך),
והם בד"כ מספקים מתח לא יציב.

מצטער אם לא הבנת אותי / עשיתי שימוש לא נכון במונח, מקווה שהסברתי את עצמי.

אם רוב האנשים או לא, אפשר עוד להתכווח. בכל מקרה, אין ספק שמספק 100% מהדירוג שלו. בתוך אותה הגדרה יש גם קפיצות שיא וטווח סטיה. גם בקשר לרמת ה"איכות" אפשר להתווכח, בכל מקרה ספק (או כל רכיב) בעל שם מותג הוא לא ג'נרי.

Cyeo 01-02-09 22:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 696178)
אם רוב האנשים או לא, אפשר עוד להתכווח. בכל מקרה, אין ספק שמספק 100% מהדירוג שלו. בתוך אותה הגדרה יש גם קפיצות שיא וטווח סטיה. גם בקשר לרמת ה"איכות" אפשר להתווכח, בכל מקרה ספק (או כל רכיב) בעל שם מותג הוא לא ג'נרי.

אצל ספקים באיכות ירודה (מה שאני מכנה ג'נרי) הסטיות והקפיצות הן יותר קריטיות, יותר תכופות ובטווח יותר גדול.

Panda 02-02-09 21:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 696178)

אין בויכוח הזה תועלת, אתה לא מוכיח לאף אחד כלום.. אתה סתם תפסת אותו על המילה.. בדוגרי אני חושב שאין פה אחד שלא הבין למה הוא התכוון שהוא אמר ג'נרי.

zoharesh 08-02-09 11:41

יש לי ספק ג'נרי של 500W כבר שנתיים ומעלה, המחשב שקט. ולא קרה לי מקרה בעבר שהייתי צריך להחליף אותו במשך השנתיים הללו.
אל תפחידו את הבחור - הוא רק קנה את המחשב. יש לו אחריות. לא לדאוג.
ברור מאליו כשקונים מחשב מאייבורי ברגע שהאחריות נגמרת מומלץ לקנות מחשב חדש מאשר לשפר חלקים.
בחירה לא רעה אורי :)

Cyeo 08-02-09 14:52

ציטוט:

נכתב במקור על ידי zoharesh (פרסם 697169)
יש לי ספק ג'נרי של 500W כבר שנתיים ומעלה, המחשב שקט. ולא קרה לי מקרה בעבר שהייתי צריך להחליף אותו במשך השנתיים הללו.
אל תפחידו את הבחור - הוא רק קנה את המחשב. יש לו אחריות. לא לדאוג.
ברור מאליו כשקונים מחשב מאייבורי ברגע שהאחריות נגמרת מומלץ לקנות מחשב חדש מאשר לשפר חלקים.
בחירה לא רעה אורי :)

גם לי לא קרה כלום ואני עם ספק "ג'נרי" אבל רק בגלל שלא קרה כלום, ממליצים על זה?
זה כמו שתגיד שאתה נוסע בטרנטה משנות ה70 אבל היא נוסעת יופי.. אם תוכל להשיג יותר טוב ולהוסיף קצת יותר כסף, למה לא?

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 09:17.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ