הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   [מומלץ לקריאה]האמת מאחורי פלסטין. (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=70709)

רותם 31-12-08 16:30

[מומלץ לקריאה]האמת מאחורי פלסטין.

אני רוצה לשתף אותכם בטוקבק שקראתי מה דעתכם עליו? מסכימים ?

פלסטין ? פלסטינים ?

מעולם לא היה עם כזה שנקרא פלסטיני . ומעולם לא היתה מדינה שנקראה פלסטין. לפני קום מדינת ישראל שלט פה המנדט הבריטי ולפני כן שלטה האימפריה העות'מנית.

* בקוראן לא מוזכרת המילה "פלסטין" אפילו פעם אחת.

אז מאיפה הגיע השם "פלסטין" ?

הרומאים שכבשו את ארץ ישראל קראו לה "פרוביניקה פלשתינה" – על שם הפלישתים שישבו בערי החוף הישראליות.

מי היו הפלישתים ?

הפלישתים היו יורדי ים אדומי שיער שהגיעו לחופי ישראל מאירופה ונעלמו כ-1600 שנים לפני הולדת מוחמד.
לפלישתים האלו מאירופה אין קשר לערבים בארץ ישראל .כיוון שהערבים מוצאם ממדינות ערב ולא מאירופה (ולכן הם נקראים 'ערבים') .

מוצאם של ערביי ארץ ישראל :

* הערבים בארץ ישראל הם מצבור של שבטים וחמולות שחדרו לארץ ישראל מרחבי העולם הערבי\מוסלמי בעידוד הכובש העות'מני
* חלק גדול מהם באו כמהגרי עבודה בתקופת המנדט הבריטי לשם בניית תשתיות.
* גלי ההגירה הערבית לתוך ישראל התגברו ככל שהתפתחו אפשרויות הפרנסה והמחיה בארץ ישראל.

חלק משמות המשפחה של הערבים מעיד על המקום ממנו השבטים שלהם הגיעו :
לדוגמא:
"מצרי" – "אל מצרי" – מצרים
"מוגרבי" – "מגרב" – צפון אפריקה
"עותמאן" - טורקיה
"חוראני" –בדואים מירדן
"חלבי" –חבל ארץ בסוריה
"אל שאם " – ""שאם" – "אל שאמי" - סוריה

לדוגמא :
תושבי ג'סר עזרקא (ליד קיסריה) הגיעו ממצרים וסודן
תושבי אום אל פאחם מקורם בשבטים שהגיעו ממצרים, סעודיה וירדן

* סמואל לונגהורן , הידוע יותר בשמו מארק טוויין (שכתב את הספרים ''האקלברי פין'' ''תום סוייר'') חיבר ספר בשם "מסע תענוגות בארץ הקודש " . בספר זה הוא מתאר את מסעו בארץ ישראל בשנת 1867 : "ארץ ישראל עטויה שק ואפר. שוממה ומכוערת. מרחבים קודרים ודוממים , לא ראינו נפש חיה לאורך כל המסע"

* לפני שהיהודים חזרו להתיישב בארצם לאחר 2000 שנות גלות , ארץ ישראל היתה חרבה ושוממה מלאה חולות , ביצות , חולירע וקדחת .

היהודים החלו בייבוש ביצות, הקימו את המוביל הארצי שהוביל מים לרחבי הארץ והפריחו את השממה. בנו ערים לתפארת וחקלאות מתקדמת. עכשיו ,בזכות היהודים, הפכה ארץ ישראל לגן עדן. לא פלא שהערבים זוממים לחמוד אותה.

ארץ ישראל בקוראן

אפילו לפי הקוראן ארץ ישראל שייכת לעם ישראל:

* סורה 5 פסוק 21 (5:21): משה :" בני עמי ,היכנסו אל הארץ הקדושה אשר כתב לכם אלוקים"

* סורה 10 פסוק 93 (10:93) : "אחר כך הושבנו את בני ישראל לבטח בארצם והענקנו להם מכל טוב "

* סורה 17 פסוק 104 (17:104) : "אחרי פרעה אמרנו לבני ישראל ,שבו בארץ וכאשר תתקיים ההבטחה לאחרית הימים ,נקבץ פזוריכם"

( סורה = פרק )

* אנשי הדת המוסלמיים, שמכירים את הפסוקים האלו ופסוקים נוספים בקוראן המראים שארץ ישראל שייכת ליהודים , מסתמכים על כך שרוב המוסלמים אינם קוראים את הקוראן.

* כאשר נכבשו שטחים נוצריים (במזרח אירופה) על ידי האימפריה העות'מנית , המוסלמים הפכו את הכנסיות למסגדים. כך הם עשו בכנסייה המפוארת סט. סופיה שנמצאת בבירת בולגריה , סופיה, והפכו את הכנסייה למסגד. כך הם עשו ברחבי אירופה שהם כבשו וכך הם עשו במקום בית המקדש.

בית המקדש

600 שנה אחרי חורבן בית המקדש השני, בנו המוסלמים במקומו על הר הבית את מסגד אל-אקצה ואת כיפת הסלע (הכיפה המוזהבת)

* שימו לב שכאשר המוסלמים מתפללים בירושלים ובמסגד אל אקצה, הם משתחווים לכיוון "מכה" שבסעודיה , כך יוצא שהם מפנים את ישבניהם לכיוון הר הבית וכיפת הסלע. (האם כך נוהגים ב 'מקום קדוש' לטענתם ? )

* כמה פעמים מוזכרת ירושלים בקוראן ?
0 פעמים.

* כמה פעמים מוזכרת ירושלים בתנ"ך ?
653 פעמים .

daMn 31-12-08 16:53

לא שינה לי כמעט כלום, לא היססתי לרגע שישראל לא שייכת ליהודים.
מה שכן נחמד לדעת שבקוראן כתוב שישראל שייכת לעם היהודי.

Proviewz 31-12-08 16:54

מעניין, רק חבל שהעבודות האלו לא עוזרות במשהו.

עמרי שוסטר 31-12-08 17:25

הפלשתים לא אירופאים. באו מכרתים.

niv-as 31-12-08 17:27

זה לא מעניין , הארץ שלנו והם יכולים .....

עמרי שוסטר 31-12-08 17:29

זה באמת משנה מה הם אומרים? גם אם לטובה וגם אם לרעה, בדת שלנו מאמינים שהארץ שבה אנו חיים יועדה *לנו*. לא מסכימים? שיקפצו.

ASTeam 31-12-08 17:31

כתוב עוד כמה דברים בקוראן שמתקשרים ליהודים כמו - שיש להתייחס ליהודים(ולנוצרים) באופן מיוחד, אין להפגין אלימות כלפיהם אין לנסות לשדל אותם לאיסלאם ושות'(עם הספר)

ירושלים קדושה למוסלמים משום שמשם עלה מוחמד השמימה...

הם די אנאלבתים הערבים האלה....XD

ולא קשור אבל בכ"ז
ישראל נכבשה(יחד עם עוד שטחים נוספים) ע"י עומר(מייסד האיסלאם, בן דודו של מוחמד)

HOLD 31-12-08 17:33

לתרגם לערבית ולפרסם באל-ג'זירה.

maor 31-12-08 17:35

חחח צריך לשים את זה בפורום של מחבלים לא אצלנו

amirs_5 31-12-08 22:51

גם אני קראתי את זה באיזה מקום..
והארץ שלנו, אין בכלל ויכוח ;]
כל נסיון שלהם לקחת לנו אותה יכשל!

ronka 31-12-08 23:25

צריך לתרגם את זה לכמה שפות ולפרסם את זה באתר מיוחד להסברה.

MusicMan 01-01-09 00:13

מה אתם אומרים על פרויקט?
תרגום קידום והפצה בכל הרשת ע"י משתמשי הוסטס?
מכון לעזור בקידום+ לתת לינק יוצא מPR3.

KingSnake 01-01-09 15:30

ומה אתה רוצה להגיד בזה?!
ישראל לא שייכת לאף אחד בגלל כמה מילים בספר אידיוטי (תנ"ך, הברית החדשה או הקוראן).
זה שהשם של הפלשטינים ניתן להם בדרך משונה משהו, לא אומר שהם לא עם או לא בני אדם. יש להם זכות על לארץ הזאת בדיוק כמו לנו (ארץ, לא מדינה. לדעתי יש להקים מדינה פלשטינית לצידה של ישראל), זכות למקום בעולם.

עמרי שוסטר 01-01-09 15:35

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690105)
ומה אתה רוצה להגיד בזה?!
ישראל לא שייכת לאף אחד בגלל כמה מילים בספר אידיוטי (תנ"ך, הברית החדשה או הקוראן).
זה שהשם של הפלשטינים ניתן להם בדרך משונה משהו, לא אומר שהם לא עם או לא בני אדם. יש להם זכות על לארץ הזאת בדיוק כמו לנו (ארץ, לא מדינה. לדעתי יש להקים מדינה פלשטינית לצידה של ישראל), זכות למקום בעולם.

גם הבריטים בני אדם, זה אומר שיש להם זכות להתישב פה? הפלשתינים פליטים. שיחזרו למקום שבאו ממנו.
ד"א בפעם הבאה שאתה חושב לכנות את התנ"ך (אבן היסוד בדת היהודית) "ספר אידיוטי" במדינה יהודית שעקרונה הבסיסי ביותר הוא חופש דתי, תחשוב עוד קצת.

KingSnake 01-01-09 15:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 690106)
גם הבריטים בני אדם, זה אומר שיש להם זכות להתישב פה? הפלשתינים פליטים. שיחזרו למקום שבאו ממנו.
ד"א בפעם הבאה שאתה חושב לכנות את התנ"ך (אבן היסוד בדת היהודית) "ספר אידיוטי" במדינה יהודית שעקרונה הבסיסי ביותר הוא חופש דתי, תחשוב עוד קצת.

אני אתחיל מהסוף;
נכון, יש כאן חופש. לכן אני יכול לכנות כל ספר כאידיוטי. מוזר לי שלא הפריע לך שככה כיניתי גם את הקוראן והבית החדשה. וחוץ מזה- אין כאן חופש דתי, וגם לא חופש מדת (עוד עיקרון ששכחת). המדינה והדת כאן הם חלקים בלתי נפרדים. והאמת כואבת. גם במדינה פי כמה וכמה יותר דתית מישראל- ארה"ב, המדינה והדת נפרדו, למה לא כאן?
ולהתחלה:
הפלשטינים פליטים בדיוק כמונו, גם אנחנו לא ישבנו כאן מאז ומעולם. בעצם, הם היו הרוב כאן שנים רבות לפנינו.

עמרי שוסטר 01-01-09 15:52

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690110)
אני אתחיל מהסוף;
נכון, יש כאן חופש. לכן אני יכול לכנות כל ספר כאידיוטי. מוזר לי שלא הפריע לך שככה כיניתי גם את הקוראן והבית החדשה. וחוץ מזה- אין כאן חופש דתי, וגם לא חופש מדת (עוד עיקרון ששכחת). המדינה והדת כאן הם חלקים בלתי נפרדים. והאמת כואבת. גם במדינה פי כמה וכמה יותר דתית מישראל- ארה"ב, המדינה והדת נפרדו, למה לא כאן?
ולהתחלה:
הפלשטינים פליטים בדיוק כמונו, גם אנחנו לא ישבנו כאן מאז ומעולם. בעצם, הם היו הרוב כאן שנים רבות לפנינו.

תריץ חיפוש ידידי, אני מאז ומתמיד בעד חופש דתי נטול אפליה (אתה תראה לפחות חמישה נושאים שאני מגן בהם על הקוראן). יש חופש ביטוי ויש חופש דתי. אתה לא יכול לנצל זכות אחת ע"מ להפר את השניה. יש כאן את האמא של כל החופש הדתי. מקום שמאפשר לכל אחד לא משנה מה דתו לעסוק בה. מה לעשות שזו מדינה יהודית בעיקרה, שנוצרה למען יהודים ומאוכלסת בעיקר ע"י יהודים שזכותם לעסוק בדתם. במשפט המאוד קצר ופשוט (אני בטוח שהוא יצא גם בלי יותר מדי מחשבה) אתה מעליב ופוגע בעם שלם. חופש הביטוי נועד לאפשר הבעת דעה בכפוף לזכויות הפרטיות. אתה לא יכול להעיר הערות גזעניות, אתה לא יכול לאיים, אתה לא יכול להפלות ולא יכול להעליב דת שלמה. מה לעשות, גם לחופש הביטוי יש את המגבלות שלו.

אנחנו לא פליטים. אנחנו בני ישראל והעם היהודי. זהו ביתנו.

Amits 01-01-09 16:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690110)
אני אתחיל מהסוף;
ולהתחלה:

קודם כל, בלי קשור לחופש הביטוי או לכל זכות אחרת שקיימת במדינה - לא צריך להתבטא ככה, אנחנו אנשים תרבותיים וניתן לדבר גם בלי לקלל או להשמיץ את ספר התנ"ך / קוראן /הברית החדשה.
ויש כאן חופש דתי - הכוונה לכך שאתה יכול להאמין לכל מה שאתה רוצה(חצי מהכיתה שלי לא מאמינה בכלל בה'), אך אין חופש מלא מהדת, לדוגמא חייבים להתחתן ברבנות, ואני בטוח שזה לא כזה נורא, עובדה - 60 שנה אנשים מתחתנים בלי בעיות.
ולא, לפלשתינים אין זכות על המדינה/הארץ שאנחנו חיים בה, וגם לא תקום מדינת פלשתינה - מכיוון שאין כזה עם! אין מה לעשות, תסתכל על העובדות, הפלשתינים הם פליטים.
בנוסף, שהם חיו פה הם לא רצו תמדינה העלובה שהייתה פה, עם ביצות, אין אפשרות לגידול חקלאי וכו' - אנחנו קיבלנו אותה למרות המצב הנורא שלה, כי אנחנו מרגישים קשר חזק למדינה הזאת, יש לנו סיבה להיות פה (וכן, בגלל הספר האדיוטי שאתה מכנה התנ"ך).
וארה"ב לא דתית כל כך, הגזמת.
ודבר אחרון, אתה יודע בת כמה מדינת ארה"ב? משנת 1776, ואנחנו רק מ1948, מה שאומר שיש לנו הרבה מה ללמוד.

KingSnake 01-01-09 16:26

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 690115)
תריץ חיפוש ידידי, אני מאז ומתמיד בעד חופש דתי נטול אפליה (אתה תראה לפחות חמישה נושאים שאני מגן בהם על הקוראן). יש חופש ביטוי ויש חופש דתי. אתה לא יכול לנצל זכות אחת ע"מ להפר את השניה. יש כאן את האמא של כל החופש הדתי. מקום שמאפשר לכל אחד לא משנה מה דתו לעסוק בה. מה לעשות שזו מדינה יהודית בעיקרה, שנוצרה למען יהודים ומאוכלסת בעיקר ע"י יהודים שזכותם לעסוק בדתם. במשפט המאוד קצר ופשוט (אני בטוח שהוא יצא גם בלי יותר מדי מחשבה) אתה מעליב ופוגע בעם שלם. חופש הביטוי נועד לאפשר הבעת דעה בכפוף לזכויות הפרטיות. אתה לא יכול להעיר הערות גזעניות, אתה לא יכול לאיים, אתה לא יכול להפלות ולא יכול להעליב דת שלמה. מה לעשות, גם לחופש הביטוי יש את המגבלות שלו.

אנחנו לא פליטים. אנחנו בני ישראל והעם היהודי. זהו ביתנו.

אין לך כאן חופש דתי. ביום שיוכל לעבוד אדם עם כאפיה בתור שופט בישראל- נראה התקדמות. כרגע מוסלמים לא יכולים לעשות שום דבר שלא בקהילה שלהם.
ושוב- אין כאן חופש מדת. חופש שאמור להיות. למה אני לא יכול לתפוס אוטובוס בשבת? להינשא בלי הרבנות? או לקנות חזיר בלי אלפי מטיפים? למה גוי שנכנס לארץ הזאת צריך לחזור בתשובה?
רואה? אין כאן חופש.
ושוב- לא פגעתי באף עדה או אמונה. זכותי להגיד את דעתי לגבי ספר מסוים. הארי פוטר והתנ"ך נראים לי אותו דבר, ואני יכול לכנות אותם איך שאבחר (והנה, גם לפוטר יש קהילת מעריצים לא קטנה, גם בהם לא לפגוע?).

והמשפט האחרון שלך אומר הכל- אנחנו יותר טובים, יותר חכמים, והכי חשוב- נבחרים. אנחנו לא סתם אנשים שברחו מאירופה בגלל הזוועות. אנחנו עם מיוחד!

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 690123)
קודם כל, בלי קשור לחופש הביטוי או לכל זכות אחרת שקיימת במדינה - לא צריך להתבטא ככה, אנחנו אנשים תרבותיים וניתן לדבר גם בלי לקלל או להשמיץ את ספר התנ"ך / קוראן /הברית החדשה.
ויש כאן חופש דתי - הכוונה לכך שאתה יכול להאמין לכל מה שאתה רוצה(חצי מהכיתה שלי לא מאמינה בכלל בה'), אך אין חופש מלא מהדת, לדוגמא חייבים להתחתן ברבנות, ואני בטוח שזה לא כזה נורא, עובדה - 60 שנה אנשים מתחתנים בלי בעיות.
ולא, לפלשתינים אין זכות על המדינה/הארץ שאנחנו חיים בה, וגם לא תקום מדינת פלשתינה - מכיוון שאין כזה עם! אין מה לעשות, תסתכל על העובדות, הפלשתינים הם פליטים.
בנוסף, שהם חיו פה הם לא רצו תמדינה העלובה שהייתה פה, עם ביצות, אין אפשרות לגידול חקלאי וכו' - אנחנו קיבלנו אותה למרות המצב הנורא שלה, כי אנחנו מרגישים קשר חזק למדינה הזאת, יש לנו סיבה להיות פה (וכן, בגלל הספר האדיוטי שאתה מכנה התנ"ך).
וארה"ב לא דתית כל כך, הגזמת.
ודבר אחרון, אתה יודע בת כמה מדינת ארה"ב? משנת 1776, ואנחנו רק מ1948, מה שאומר שיש לנו הרבה מה ללמוד.

אני לא השמצתי בצורה חריגה אף ספר. כמו שאמרתי לידיד הקודם, התנ"ך והארי פוטר שניהם ספרים. אני יכול לאהוב או לא, זכותי.
והרעיון החולני הזה של נישואין ברבנות מתוך חובה מעלה בי חלחלה. לא מספיק שבשבת אני לא יכול לנסוע באוטובוס או ללכת למכולת הקרובה- אני גם צריך לממש את אהבתי בתוך בית דת. גועל נפש!
רגע, זה שהם החליטו שהם עם לא הופך אותם לעם? אם כך, אתה תשמח לגלות שחלק גדול מהיהודים שאתה מכיר הם גויים שונים שמישהו במהלך השושלת שלהם החליט הוא יהודי (והם כמובן שלא יודעים את זה, זה קרה לפני שנים רבות).
אם הם החליטו שהם עם- הם עם. פשוט מאוד. מיליון וחצי נפשות זה באמת כמות מספיקה לאיכלוס מדינה.

ברר שיש לנו מה ללמוד מארה"ב, למה אנחנו לא עושים את זה?!

Amits 01-01-09 16:35

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690128)
אין לך כאן חופש דתי. ביום שיוכל לעבוד אדם עם כאפיה בתור שופט בישראל- נראה התקדמות. כרגע מוסלמים לא יכולים לעשות שום דבר שלא בקהילה שלהם.
ושוב- אין כאן חופש מדת. חופש שאמור להיות. למה אני לא יכול לתפוס אוטובוס בשבת? להינשא בלי הרבנות? או לקנות חזיר בלי אלפי מטיפים? למה גוי שנכנס לארץ הזאת צריך לחזור בתשובה?
רואה? אין כאן חופש.
ושוב- לא פגעתי באף עדה או אמונה. זכותי להגיד את דעתי לגבי ספר מסוים. הארי פוטר והתנ"ך נראים לי אותו דבר, ואני יכול לכנות אותם איך שאבחר (והנה, גם לפוטר יש קהילת מעריצים לא קטנה, גם בהם לא לפגוע?).

והמשפט האחרון שלך אומר הכל- אנחנו יותר טובים, יותר חכמים, והכי חשוב- נבחרים. אנחנו לא סתם אנשים שברחו מאירופה בגלל הזוועות. אנחנו עם מיוחד!

אני לא השמצתי בצורה חריגה אף ספר. כמו שאמרתי לידיד הקודם, התנ"ך והארי פוטר שניהם ספרים. אני יכול לאהוב או לא, זכותי.
והרעיון החולני הזה של נישואין ברבנות מתוך חובה מעלה בי חלחלה. לא מספיק שבשבת אני לא יכול לנסוע באוטובוס או ללכת למכולת הקרובה- אני גם צריך לממש את אהבתי בתוך בית דת. גועל נפש!
רגע, זה שהם החליטו שהם עם לא הופך אותם לעם? אם כך, אתה תשמח לגלות שחלק גדול מהיהודים שאתה מכיר הם גויים שונים שמישהו במהלך השושלת שלהם החליט הוא יהודי (והם כמובן שלא יודעים את זה, זה קרה לפני שנים רבות).
אם הם החליטו שהם עם- הם עם. פשוט מאוד. מיליון וחצי נפשות זה באמת כמות מספיקה לאיכלוס מדינה.

למה לא? כי אנחנו מדינה צעירה, זה לוקח זמן.
מטומטם זו השמצה מספיק גדולה.
רעיון חולני? איזה רעיון חולני? זה שאתה נח בשבת בטח מעלה אצלך חלחלה גם נכון?, זה שיש לך חופש שבועים+ בערך בפסח, זה גם לא מעלה אצלך חלחלה נכון? קל לבוא נגד הדת באותו זמן שאתה נהנה מהדת גם.
זה שהם החליטו להיות עם לא אומר שהם עם, הם פליטים מעמים אחרים - שיחזרו לעמים שלהם/מדינות שלהם.
מליון וחצי אנשים זה כמות מספקת, אבל עכשיו שימצאו מקום אחד, כי לא תהיה להם מקום במדינת ישראל.
יותר מזה, לך תגור בשדרות שבוע אחד, רק שבוע - ותראה שהם לא רוצים מדינה ושלום, הם רוצים שאנחנו נעוף קיבינימט.

עמרי שוסטר 01-01-09 17:26

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690128)
רואה? אין כאן חופש.

ראשית תן לי לבשר לך שאין לך מושג מה המשמעות של חופש דתי. אתה פולט שוטוית על ימין ועל שמאל. אתה כותב בצורה עילגת, מעליב ומפלה עמים שלמים לרעה והכל על בסיס בורות. אני לא רוצה להגיד כמו מה אתה נשמע, אבל אני מציע לך (לטובתך בלבד) ללכת לשאול את ההורים (כי ברור למדי שמדובר בילד קטן) מה באמת קרה.

KingSnake 01-01-09 17:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 690138)
ראשית תן לי לבשר לך שאין לך מושג מה המשמעות של חופש דתי. אתה פולט שוטוית על ימין ועל שמאל. אתה כותב בצורה עילגת, מעליב ומפלה עמים שלמים לרעה והכל על בסיס בורות. אני לא רוצה להגיד כמו מה אתה נשמע, אבל אני מציע לך (לטובתך בלבד) ללכת לשאול את ההורים (כי ברור למדי שמדובר בילד קטן) מה באמת קרה.

אם יש דבר אחד שבד"כ לא כותבים לי, זה שאני כותב בצורה עילגת. אולי זה בגלל כמה לקויות למידה שיש לי, אבל אתה יודע, מתגברים. אשמח אם תעיר לי נקודתית.
דבר שני, אני לא מעליב ומפלה עמים שלמים, יותר מכך, אני בהן אדם האחרון שאתה יכול לקרוא לו גזען. ספר זה לא עם.
ניחשת (?) מצוין, אני באמת ילד קטן.
וההורים? אווו אני שואל מספיק. תאמין לי שבתור בן לאמא המאמינה בשמאל ולאבא הבוחר ימינה יש לי נקודת מבט מאוד אובייקטיבית.

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 690131)
למה לא? כי אנחנו מדינה צעירה, זה לוקח זמן.
מטומטם זו השמצה מספיק גדולה.
רעיון חולני? איזה רעיון חולני? זה שאתה נח בשבת בטח מעלה אצלך חלחלה גם נכון?, זה שיש לך חופש שבועים+ בערך בפסח, זה גם לא מעלה אצלך חלחלה נכון? קל לבוא נגד הדת באותו זמן שאתה נהנה מהדת גם.
זה שהם החליטו להיות עם לא אומר שהם עם, הם פליטים מעמים אחרים - שיחזרו לעמים שלהם/מדינות שלהם.
מליון וחצי אנשים זה כמות מספקת, אבל עכשיו שימצאו מקום אחד, כי לא תהיה להם מקום במדינת ישראל.
יותר מזה, לך תגור בשדרות שבוע אחד, רק שבוע - ותראה שהם לא רוצים מדינה ושלום, הם רוצים שאנחנו נעוף קיבינימט.

רעיון מאוד חולני. למה אני לא יכול לבחור לבד מתי לנוח? למה אני לא יכול לנוח למשל ביום ראשון? (כמו בנצרות) למה אני לא יכול לקבל חופש בחג נוצרי/מוסלמי?
הנה, מעלה בי חלחלה העובדה שאני שבוי של הדת היהודית רק בגלל שאני יהודי (דברים מאוד שונים בעייני).

נכון, למה במדינת ישראל? הם גם לא מתים על האופציה. תציע לפלסטינים להקים לעצמם את מדינת פלסטין על גבולות 69. אין לנו זכות על השטח יותר מלהם.
תגור שבוע בעזה, ותראה מה אנחנו רוצים. [אם תשרוד בכלל]

דניאל 01-01-09 18:01

KingSnake,
גם אני לא מאמין גדול, יחד עם זאת.. אני לא אקרא לתנ"ך "ספר מטומטם" ואני לא אשווה אותו להארי פוטר,
יודע למה? כי אני מכבד את האנשים, את רוב העם בארץ הזה.

אני יכול שלא להסכים עם עשרות "גזרות" וצורות החיים שמכתיב עלינו הספר (או "המממשים את דברו"), אבל אם מישהו מאמין והוא מכבד אותי.. אין סיבה שאני לא אכבד אותו.

מעבר לזה ואם זה מוצא חן בעינך או לא,
התנ"ך הוא מה ששימר אותנו כעם.. אתה גר בארץ, אז כן.. היהדות היא דבר מובן מאליו עבורך,
זה שלא מפלים אותך בבית ספר בגלל שאתה יהודי.. זה בגלל שאתה כאן, ומושגים כמו "ברית מילה" או "בר מצווה" נראים לך טריוויאלים.
אולי מעט נסיון חיים (באמת מעט, משלחת לחו"ל או משהו) יתנו לך את התמונה מהצד השני, מה זה להיות יהודי בגולה ומה היהדות (שבסיסה התנ"ך) אומרת להם, גם אם לא במובן הדתי- במובן הקהילתי.

ולשאר,
ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים,
אין פה עניין של "מי היה כאן קודם", יש פה עניין של מי נמצא פה עכשיו ומה עושים עם זה.

צאו מהסרט, אי אפשר "לזרוק את כל הערבים לים" אם כל פתרון טיפשי אחרי שקראתי עליו כאן,
יש התלהמות אחרי פגיעה באזרחים או בחיילים שלנו.. מובן, אני עצמי אשדודי,
אבל להבדיל אלפי הבדלות.. קחו נשימה, תהיו ראלים.. ותפסיקו לכתוב שטויות.

Ron | CSite.co.il 01-01-09 18:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690142)
רעיון מאוד חולני. למה אני לא יכול לבחור לבד מתי לנוח? למה אני לא יכול לנוח למשל ביום ראשון? (כמו בנצרות) למה אני לא יכול לקבל חופש בחג נוצרי/מוסלמי?
הנה, מעלה בי חלחלה העובדה שאני שבוי של הדת היהודית רק בגלל שאני יהודי (דברים מאוד שונים בעייני).

נכון, למה במדינת ישראל? הם גם לא מתים על האופציה. תציע לפלסטינים להקים לעצמם את מדינת פלסטין על גבולות 69. אין לנו זכות על השטח יותר מלהם.

אני לא מבין דבר אחד,
מישהו מכריח אותך לגור בארץ ישראל ? אתה לא חייב להיות פה.

רוב העם לא חושב כמוך, ומכבד (גם אם לא שומר באופן מלא) את המסורת, וזו עובדה.
המדינה שלנו קמה לפי המסורת ואני מאוד מקווה שככה זה יישאר.

הדברים היחידים שאתה יכול לעשות זה,
או לכבד את דעתו של הרוב,
או לעזוב לארץ אחרת (שם בוודאות יהיה לך טוב יותר, לפי דבריך).

עמרי שוסטר 01-01-09 18:24

אני אסגור את הסיפור מצידי בתגובה הבאה:
אנחנו (בצורה לא פלצנית ויהירה) עם (ע"פ כל הגדרה אפשרית) אשר מזוהה אך ורק עם ארץ ישראל. בלי ישראל, נטולי בית. מכוון ואנחנו (בתור מדינה) הגיוניים "לפחות" ברמה כזו או אחרת, אנחנו לא מפלים לרעה בין האזרחים השונים, לא משנה מה דתם. ישנם ישראלים מוסלמים, ישראלים נוצרים, ישראלים יהודים, ישראלים שומרונים, ישראלים בודהיסטים וכל דת אחרת עד אתאיסטים. בניגוד אלינו (ואני כן מפריד בצורה ברורה בין שתי האוכלוסיות), הם לא מחפשים דו-קיום שהוא. אני מעדיף לחשוב שלא מדובר במשהו אישי נגדנו, אלא רצון לאכלס באופן בלעדי את אדמות המדינה. עוד לפני הקמת המדינה בוצעו רציחות שיטתיות של יהודים ומהגרים שונים ע"י הערבים במדינה. אף אחד לא דיכא אותם ואף אחד לא הגביל אותם בצורה שהיא. זה מסתכם בעובדה שאנחנו רוצים לחיות כאן והם לא מסכימים. קרה מה שקרה ונאלצנו לנקוט בצעדים שנקטנו ע"מ לשמור על ביטחון אזרחי המדינה (לא משנה דתם) שנמצא בראש סדר העדיפויות שלנו (כמו כל מדינה שקולה). בעקבות אותם מקרים הגענו למצב שגם הם לא בדיוק אהובים עלינו, וזו אשמתם בלבד. בדור שלנו הם לא יחיו ביחד, וכפי שראינו לפני (התנתקות), הם לא מחפשים עצמאות, אלא מחפשים לסלק אותנו לחלוטין משטחי המדינה. אותה שנאה בסיסית רק גררה עוד שנאה שכרגע נראית לי סתמית. אי אפשר להפטר מהם ואי אפשר לחיות איתם. צריך להגיע לפשרה ואני מאמין שאת הצד שלנו מיצנו. המצב הנוכחי הוא אשמתם בלבד (וכן, אני אומר זאת גם כתושב אשדוד). ישראל היא לא כוח אכזרי ומדכא. ישראל היא אנחנו.

KingSnake 01-01-09 18:26

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT (פרסם 690144)
KingSnake,
גם אני לא מאמין גדול, יחד עם זאת.. אני לא אקרא לתנ"ך "ספר מטומטם" ואני לא אשווה אותו להארי פוטר,
יודע למה? כי אני מכבד את האנשים, את רוב העם בארץ הזה.

אני יכול שלא להסכים עם עשרות "גזרות" וצורות החיים שמכתיב עלינו הספר (או "המממשים את דברו"), אבל אם מישהו מאמין והוא מכבד אותי.. אין סיבה שאני לא אכבד אותו.

מעבר לזה ואם זה מוצא חן בעינך או לא,
התנ"ך הוא מה ששימר אותנו כעם.. אתה גר בארץ, אז כן.. היהדות היא דבר מובן מאליו עבורך,
זה שלא מפלים אותך בבית ספר בגלל שאתה יהודי.. זה בגלל שאתה כאן, ומושגים כמו "ברית מילה" או "בר מצווה" נראים לך טריוויאלים.
אולי מעט נסיון חיים (באמת מעט, משלחת לחו"ל או משהו) יתנו לך את התמונה מהצד השני, מה זה להיות יהודי בגולה ומה היהדות (שבסיסה התנ"ך) אומרת להם, גם אם לא במובן הדתי- במובן הקהילתי.

ולשאר,
ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים,
אין פה עניין של "מי היה כאן קודם", יש פה עניין של מי נמצא פה עכשיו ומה עושים עם זה.

צאו מהסרט, אי אפשר "לזרוק את כל הערבים לים" אם כל פתרון טיפשי אחרי שקראתי עליו כאן,
יש התלהמות אחרי פגיעה באזרחים או בחיילים שלנו.. מובן, אני עצמי אשדודי,
אבל להבדיל אלפי הבדלות.. קחו נשימה, תהיו ראלים.. ותפסיקו לכתוב שטויות.

טוב, אני מצטער אם פגעתי במישהו כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.
אני חי בקהילה שרובה מאמינה, וכך גם החברים הכי טובים שלי. לא ניסיתי להמעיט בערכם של המאמינים בספר, אבל בהחלט המעטתי בערכו לעומת חיי אדם (כן כן, גם חיים של מי שלא יהודי), שלפי דעתי- חשובים בהרבה.

ורק שתדע- היה מאוד קשה להסביר לחברים שלי מדוע לא עליתי לתורה, וזה בלשון ההמעטה. אני חושב שהחברה שלנו כאן אפילו יותר מדי מסוגרת.

Amits 01-01-09 18:57

ציטוט:

אם יש דבר אחד שבד"כ לא כותבים לי, זה שאני כותב בצורה עילגת. אולי זה בגלל כמה לקויות למידה שיש לי, אבל אתה יודע, מתגברים. אשמח אם תעיר לי נקודתית.
דבר שני, אני לא מעליב ומפלה עמים שלמים, יותר מכך, אני בהן אדם האחרון שאתה יכול לקרוא לו גזען. ספר זה לא עם.
וההורים? אווו אני שואל מספיק. תאמין לי שבתור בן לאמא המאמינה בשמאל ולאבא הבוחר ימינה יש לי נקודת מבט מאוד אובייקטיבית.

אתה סותר את עצמך, מכיוון שאם למדת, היית יודע שהרעיון של יום מנוחה היה קיים רק ביהדות, ואומץ על ידי הנצרות.
אתה נוצרי? אתה מוסלמי? אתה רוצה לנוח בחג מולד? תנוח, מותר לך - אבל בגלל שרוב המדינה היא לא מוסלמית, ובטח לא נוצרית, תהיה צריך לחיות עם הרוב(כמובן בגלל הלימודים או מסגרות חינוכיות אחרות שחייבים ללכת אליהם).
ודבר אחרון, אי אפשר לשנות את החברה, עדיין לא.

Hemp Gru 01-01-09 19:01

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 689910)
הפלשתים לא אירופאים. באו מכרתים.

לי אמרו שהם משהו כמו יוונים ...

עמרי שוסטר 01-01-09 19:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Hemp Gru (פרסם 690162)
לי אמרו שהם משהו כמו יוונים ...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%...AA%D7%99%D7%9D

ronka 02-01-09 00:37

KINGנחש אתה מדבר שטויות... תתבגר קצת.
להשוואת ספר תנ"ך להארי פוטר?? אפילו אני שאני לא מאמין אני עדין לא משוואה בין שני הספרים האלה, יש בניהם שוני עצום!
ולמה אתה נח בשבת ולא בראשון? כי אתה גר במדינת ישראל ובמדינת ישראל הרוב הוא יהודי, אז הולכים לפי הרוב כמו שאומרים. לא טוב לך? אתה מוזמן לעבור לחו"ל.

תגיד תודה שלא נולדת באיראן או בשאר המדינות האלה, מזמן היו הורגים אותך...

עמרי שוסטר 02-01-09 00:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי rOnka (פרסם 690237)
KINGנחש אתה מדבר שטויות... תתבגר קצת.
להשוואת ספר תנ"ך להארי פוטר?? אפילו אני שאני לא מאמין אני עדין לא משוואה בין שני הספרים האלה, יש בניהם שוני עצום!
ולמה אתה נח בשבת ולא בראשון? כי אתה גר במדינת ישראל ובמדינת ישראל הרוב הוא יהודי, אז הולכים לפי הרוב כמו שאומרים. לא טוב לך? אתה מוזמן לעבור לחו"ל.

תגיד תודה שלא נולדת באיראן או בשאר המדינות האלה, מזמן היו הורגים אותך...

לא שאני חס וחלילה משווה בין השניים, אבל שניהם נמצאים ברשימה של 10 הספרים הנמכרים ביותר אי פעם. התנ"ך אמנם מקום ראשון, אבל הארי פוטר לא בדיוק מקום עשירי.

Dima 02-01-09 01:49

KingSnake, רציתי להעיר לך על התגובות שלך.

א. אף אחד לא מפריע לך לאכול חזיר וליסוע בשבת יש חנויות שלמות שמוכרות את זה.. אתה מוזמן לבוא לפה לאשדוד ואני אראה לך באיזור שלי כמה חנויות שאתה רוצה, מה גם שבשבת יש פה מוניות שירות שנוסעות לאיפה שאתה רק רוצה.
ב.אתה חושב שאתה יכול לחיות עם ערבים? אני שוב מזמין אותך לבוא לפה לאשדוד, אני מבטיח לך שלפחות אחרי הצפירה השניה שתשמע דעתך תשתנה.

ספר מטופש? מאות מליוני אנשים מאמינים בספר הזה שאתה מכנה אותו מטופש, כן אפשר לחלוק עליו כמה הוא נכון או כמה הוא לא נכון, אבל מפה ועד מה שכתבת?

ולאלה שנתנו ברירות:

לא נכון, יש לו 3 ברירות ולא 2.

1. לחיות פה עם אמונה שהארץ היא שלנו.
2. לרדת לארץ אחרת.
3. לחיות פה באמונה שהארץ שייכת לא רק לנו.

גם אני אישית לא אוהב את האופציה השלישית, אבל המציאות מכתיבה לנו אחרת.
אגב, אם לא הצלחת להסביר לחברים שלך למה לא עלית לתורה, אבל הם עדין נשארו חברים שלך אז זה רק מוכיח שלמרות הערכים שהם חונכו אליהם, הם מוכנים לקבל גם את האחר.

HOLD 02-01-09 04:13

ציטוט:

תגור אתה שבוע בעזה, והבטחה שלי הערבים שאתה כל כך אוהב, לא ישאירו אותך חי.
אתה מדבר כל כך הרבה שטויות, מה זה משנה מתי יש לך חופש? ראשון או שבת ?
ואם אתה רוצה לחגוג את החגים של המוסלמים ולקבל חופש, תגור במדינה מוסלמית (שם אין אפילו חופש דיבור).

אתה נהנה מהמדינה ויורק לה בפרצוף, לא חשבתי שאתה כזה.

CrazyLioNeT 03-01-09 15:48

King Snake כנראה אתה עדיין לא לומד אזרחות.. אבל אתה תלמד על סובלנות ועל הרוב.

ואם אתה לא מאמין אז לפחות אל תזלזל בערכים של האחרים.

MusicMan 03-01-09 19:15

ציטוט:

נכתב במקור על ידי KingSnake (פרסם 690155)
טוב, אני מצטער אם פגעתי במישהו כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.
אני חי בקהילה שרובה מאמינה, וכך גם החברים הכי טובים שלי. לא ניסיתי להמעיט בערכם של המאמינים בספר, אבל בהחלט המעטתי בערכו לעומת חיי אדם (כן כן, גם חיים של מי שלא יהודי), שלפי דעתי- חשובים בהרבה.

ורק שתדע- היה מאוד קשה להסביר לחברים שלי מדוע לא עליתי לתורה, וזה בלשון ההמעטה. אני חושב שהחברה שלנו כאן אפילו יותר מדי מסוגרת.

תקשיב חמוד.
זה שזכית באיזה תואר של איזה בלוגר מצטיין לא אומר שאתה יכול להוציא מהפה שלך מה שאתה רוצה.
אתה ילד מה אתה מבין? שתגיע לגיל שצריך להתגייס פתאום תתחיל להבין איך הערבים הכלכך אהובים עליך דופקים אותך 3 שנים. ואם במקרה תהיה על אזרחי ואיכשהוא תגיע לעזה (כל כך מקווה שזה יקרה לך) תראה מה יקרה לך. אחרי יום בעזה אני בטוח שתשנה את הדעות שלך. בנתיים שתגדל תבין.

ולעניננו.
לדעתי אין מנוס מפתרון סופי לערבים (כמה שזה לא נשמע טוב) , לא משנה מה יהיו אבדות אי אפשר לחיות ככה!
לא מספיק שהם חיים במדינה שלא שלהם הם גם תוקפים אותה? איפה נשמע דבר כזה?

Shay Ben Moshe 03-01-09 19:22

ציטוט:

נכתב במקור על ידי moshe_z5 (פרסם 690545)
ולעניננו.
לדעתי אין מנוס מפתרון סופי לערבים (כמה שזה לא נשמע טוב) , לא משנה מה יהיו אבדות אי אפשר לחיות ככה!
לא מספיק שהם חיים במדינה שלא שלהם הם גם תוקפים אותה? איפה נשמע דבר כזה?

אני לא נגד הפעולה בעזה או משהו כזה, האמת שלהפך, אני בעד אבל בכל אופן, מה זאת אומרת איפה נשמע דבר כזה?
לפני הקמת המדינה הארגונים כמו הלחי, האצל והיוצאים בהם היו גם "ארגוני טרור" במדיה מסויימת.
שוב, אני לא מצדיק את הערבים אבל אל תהפכו אותנו לקדושים, כי אנחנו לו כאלה טובים כמו שלפעמים אנחנו חושבים.

MusicMan 03-01-09 19:52

ציטוט:

נכתב במקור על ידי The Chosen Generl (פרסם 690547)
אני לא נגד הפעולה בעזה או משהו כזה, האמת שלהפך, אני בעד אבל בכל אופן, מה זאת אומרת איפה נשמע דבר כזה?
לפני הקמת המדינה הארגונים כמו הלחי, האצל והיוצאים בהם היו גם "ארגוני טרור" במדיה מסויימת.
שוב, אני לא מצדיק את הערבים אבל אל תהפכו אותנו לקדושים, כי אנחנו לו כאלה טובים כמו שלפעמים אנחנו חושבים.

אנחנו ממש לא טובים ואני ממש לא חושב ככה, אבל גם הגרמנים עשו רצח עם ועובדה שהם הגיעו ליעד שלהם- גרמניה בלי יהודים. נקווה (אני בכל זאת מקווה) שההסטוריה תחזור על עצמה.
ובקשר לאצ"ל ולח"י הם פשוט דרשו את שלהם- מדינת ישראל- מדינת היהודים!!!

Gak | WebPower.co.il 03-01-09 19:56

ציטוט:

נכתב במקור על ידי moshe_z5 (פרסם 690550)
אנחנו ממש לא טובים ואני ממש לא חושב ככה, אבל גם הגרמנים עשו רצח עם ועובדה שהם הגיעו ליעד שלהם- גרמניה בלי יהודים. נקווה (אני בכל זאת מקווה) שההסטוריה תחזור על עצמה.

שמת לב מה אתה אומר? אתה משווה אותנו לנאצים?
המטרה שלנו היא לא "ישראל בלי ערבים" (זאת כבר גזענות), אלא שהטרור ייפסק ונחייה בשלום ובנחת.

hhaifa 03-01-09 21:39

חבר'ה, כאחד שלומד 5 יחידות מזרחנות אני יכול להגיד לכם שירושלים קדושה לאסלאם כי לפי האמונה הנביא מוחמד הגיע למסגד אל אקצ'ה בירושלים במסע שלו לשמיים.
בקוראן לא כתוב לפגוע ביהודים אך כל פלג באסלאם מפרש את הקוראן בדרך שלו כך שהוא מוצא כביכול צידוקים לתפיסת עולם שלו.

MusicMan 03-01-09 22:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gak | WebPower.co.il (פרסם 690551)
שמת לב מה אתה אומר? אתה משווה אותנו לנאצים?
המטרה שלנו היא לא "ישראל בלי ערבים" (זאת כבר גזענות), אלא שהטרור ייפסק ונחייה בשלום ובנחת.

ברגע שיש בישראל ערבים לא אין שלום. הם לא ינוחו עד שתהיה להם מדינה והבירה תהיה ירושלים.
ובקשר לנושא השני- אני לא כלכך יכול לרשום מה אני חושב פה בפומבי.

Gak | WebPower.co.il 04-01-09 00:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי moshe_z5 (פרסם 690587)
ברגע שיש בישראל ערבים לא אין שלום. הם לא ינוחו עד שתהיה להם מדינה והבירה תהיה ירושלים.

אלה לא כל הערבים, גם אם אתה לא מתכוון להכליל, תנסח את זה שזה לא יצא ככה.
אני מכיר כמה (נוצרים/מוסלמים), הם ממש לא "פרימיטיבים", הם חכמים ואחלה אנשים (עוזרים הרבה כשצריך),
הבעיה שכל דבר קטן שאתה עושה או שלא נראה להם הם ישר חושבים שזה בגלל שהם ערבים.
בנוגע לאלה שאתה מדבר אליהם, אלה הטרוריסטים ותומכי הטרור, מה לעשות שהם דוברי ערבית (שוב, לא כל הערבים! אל תכליל אין לך מושג כמה זה משפיע ופוגע)

הנאצים רצו להשמיד את היהודים (פגיעה בחפים מפשע)
אנחנו רוצים להפסיק/להשמיד את הטרור (פגיעה בטרוריסטים, אין לנו כל כך מה לעשות שהטרוריסטים מתחבאים בין החפים מפשע, אין לנו גם הרבה ברירות אם אנחנו רוצים שזה ייפסק, תזכור שאנחנו מנסים ואמורים לפגוע כמה שפחות בחפים מפשע!)

בוא נגיד ככה, יש ערבים שמספיק להם מה שיש להם עכשיו, והם רוצים רק לחיות בשקט, ואתה בא ומכליל אותם בקבוצה של אנשים ש"צריכים למות"? באיזה זכות? אתה רוצה שיכבדו אותך? תכבד אחרים קודם
הזכות הראשונה של כל אדם היא הזכות לחיות, יש אנשים שאומרים שהזכות הזאת תקפה עד שאותו אדם הורס חיים של אחר

אתה צריך להבין את הדברים האלה ולהסתכל על כל הפרטים גם הקטנים לפני שאתה קובע דברים (שזה יהיה לך משפט לחיים בכל נושא.. לא רק בנושא הזה)

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:36.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ