![]() |
אתר לא חוקי - מי נענש?
אהלן וחג שמח,
יש לי שאלה בקשר לחוקיות. אם אני בעל הדומיין XXX.COM ועל הדומיין הזה יושב אתר של תוכן לא חוקי שמוגן בזכויות יוצרים, ואני לא קשור לאתר עצמו (רק הדומיין שלי, ואולי הכנסתי איזו פרסומת), אז במקרה של תפיסה - יכולים להגיד לי משהו? על מי באה האחריות בדיוק? תודה! |
לפי דעתי, אתה הבנאדם הראשון שהם ייפנו אליו. ( עם הפרטים שמילאת שם )
|
מנסיון ?
יפנו אליך ואתה מפנה לאדם השני כביכול אם זה שרת שלך אז אתה זה שבבעיה אה ובקשר לדומיין אני יודע שזה לא הדומיין שמדובר אבל חחחח רציתי לכתוב לך שתמכור אותו זה שווה מליונים :P |
אני חושב שבעל השרת מפנה את התביעה אליך...
|
תעשה חוזה בכתב שאומר שכל האחריות על האתר היא של המשכיר (השם שלו).
ושבמקרה של תביעה האחריות היא עליו בלבד. |
ציטוט:
הרי אני יודע שהולך לקום שם אתר לא חוקי, זה עדיין יהיה בתוקף? |
זה לא ממש משנה, השם שלך יופיע בתביעה..
קח בחשבון את האפשרות שתצטרך להוציא כמה עשרות אלפי שקלים על ייצוג משפטי, לא משחקים עם הדברים האלה. |
אני לא הכי מבין בענינים משפטיים אבל תחשוב על זה ככה.
נניח ומישהו רוצח אצלך בבית (תשווה לזה שהוא מפר חוק אצלך בדומיין), ואתה רואה את זה, אבל מעדיף להעלים עין, כי הוא משלם שכר דירה טוב (ההוא שמשכיר את הדומיין).. לפי כל חשיבה הגיונית, זה לא עושה אותך "שותף לפשע" ? |
הבנתי,
תודה רבה! |
ציטוט:
|
ציטוט:
השוואה לא כ"כ ריאליסטית. יותר מתאים למקרה היה שהרוצח שכר את הדירה, והיא לא הייתה שייכת ישירות לבעלים (בעל הדומיין במקרה הזה). אי אפשר להוכיח שבעל הדירה ידע שהוא מתכנן לרצוח שם - והדירה מושכרת. אז הוא לא ממש שותף לפשע. |
טוב אז אם אתה הבעלים של הדומין אז יבואו אליך אבל זה לא אומר שאתה עושה משהו לא חוקי
אלה איפה שזה יושב שם מתבצע הלא חוקיות מה שלא חוקי כביכול לא יושב על הדומיין אלה יושב על השרת לפני כמה 6 שנים בערך ההיתי מאוחסן באיזה חברה ישראלית (לא משנה מה שמה כרגע), הכנסתי תוכנות לא חוקיות לאתר כמו פוטושופ גרסה מלאה וכאלו BSA פנה לחברת האחסון והם השעו לי את החשבון עד שהורדתי את התוכן שיש שם בשביל להחזיר את האתר לאוויר כשאנ יעכשיו חושב על זה אז ה BSA בכלל פנו ישר לחברת אחסון ולא עברו דרכי, לא פנו אלי ולא כלום ככה שלא נראלי שיש לך ממה לפחד היה עוד סיפור אחד לפני שנה בערך עם אתרי שיתוף לא חוקיים שהם לקחו איחסונים במקום שאין בכל עם מי לדבר שם (מקומות שאין להם חוקים עם פירטיות). זה הפתרון לבעל הדומיין אין הרבה כאן סיכון, רק למקום האחסון |
ציטוט:
אני חושב שאנשים שהרוויחו כסף (מאתר) בדרכים לא חוקיות הם לא אנשים. הם עלוקות שנהנות מתכנים שאנשים אחרים מיצרים, ומבחינתי אין להם מקום בחברה שלנו. תחשוב שאתה הייתי מייצר את המשחקים האלה ואיזה ישראלי אחד היה גוזל ממך כסף. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:33. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ