![]() |
מעבד עדיף למשחקים
שלום,
אח שלי רוצה לקנות מחשב ובין היתר הוא מריץ משחקים (כבדים). הייתי רוצה לשאול - כדי להריץ משחקים, מה עדיף? Core 2 Quad, או Core 2 Duo? תודה. |
כרגע? לפי דעתי C2D, בעתיד? C2Q.
|
ציטוט:
אבל השאלה היא מאוד כללית.מעבד בוחרים בתוך מפרט(אלא אם יש לך תקציב לא מוגבל;P) ולא לבד כי צריך לעשות שיקולים בתוך התקציב מה עדיף. |
ציטוט:
לא יעזור לך מעבד טוב אם לא יהיה לך כ.מסך כמו שצריך.. ככה שכמו ש"בניה" אמר צריך לעשות חישוב להכל ולראות מה התקציב, במידה ויש תקציב לא מוגבל, אז השמים הם הגבול ;) |
הייתי ממליץ לך לרפרף בזה:
http://bithw.com/forum/index.php?showtopic=12 |
היום גם רוב המשחחקים לא תומכים במעבד 4 ליבות ... נראלי?
|
ציטוט:
אם אין לנו תוכנה משחק או כול דבר אחר שמצריך שימוש ב-4 ליבות לא כדאי לקחת. עדיף ללכת על: c2d E8400 Penyrn |
בואו נצא מנקודת הנחה שיש לי את הכרטיס מסך הכי טוב, הזכרון הכי טוב, הכרטיס קול הכי טוב וכו'...
שורה תחתונה - Duo או Quad? |
QUAD עם OC לוקח את ה-C2D [למשל ה-Q6700 עם מכפלה של 10]
אבל אם אין לך כח להיכנס לזה, לך על ה-C2D |
ציטוט:
בהצלחה... |
ציטוט:
|
מה תאכלס ההבדל שיהיה במשחק עצמו? הוא יזוז יותר לאט במעבד של ה 4 ליבות, לא ירוץ חלק..?
|
ציטוט:
בשניהם "ירוץ חלק", אבל יהיה הבדל טכני. |
ומה הטכני הזה אומר מעשית?
זה ייפגע באיכות המשחק או שפשוט אתם אומרים שעדיף אם כבר לקנות את הליבה הכפולה כי בשתי הליבות אני אקבל את אותו איכות משחק כשהמחיר שלהם שונה (של המעבדים) |
ציטוט:
|
אם יש לך תקציב טוב קח Q9550
|
ציטוט:
זה ההבדל היחידי... |
לא יותר חכם פשוט לקנות C2Q ככה שבעוד שנה ואפילו שנתיים המחשב עדיין יהיה מצויין למשחקים מטכנולוגיה מתקדמת (שכן ישתמשו ב 4 ליבות וסביר להניח שגם ב 8)
במקום סתם לקנות D ואחרי שנתיים להצטער? (אני שואל לא אומר) |
רוב הישומים כיום (כולל משחקים) מנצלים ריבוי Threadים (במיוחד אם עובדים מול XP או Vista), לכן גם עכשיו יש יתרון כלשהוא לריבוי ליבות. במידה ואותם ישומים לא מנצלים ריבוי Threadים, מערכת ההפעלה כן, מה שישפיע כללית על פעולות המערכת. נדירות הן מערכות ההפעלה שיודעות *באמת* לנצל ריבוי ליבות, ולא קיימות כלל לשימושים ביתיים. ריבוי Threadים במערכות הפעלה של היום הוא תמיד דבר טוב. :)
|
ציטוט:
קנייה היום של 4 ליבות זה לא חשיבה חכמה לטווח הרחוק? או שזה לא באמת משתלם? |
ציטוט:
קודם כל כשנגיע לנקודה שכפולי ליבה הם נחותים מבחינת הספק, יהיו מעבדים יעילים וזולים בהרבה (כבר עכשיו עומדים לצאת סטים ראשונים). כשכולם ירכשו לעצמם מעבד יעיל *בהרבה* בפחות ממה ששילמת על שלך, אתה תתן לעצמך בראש. עד לאותה נקודה, מרובע ליבות אכן יותר יעיל מכפול ליבה. לא מדובר בהבדל שיריץ את המשחק יותר טוב, אבל יש שיפור בחוויה הכללית. |
ציטוט:
ההבדל היחידי הוא למעשה זה שאני ישלם יותר כסף בשביל משהו שעוד שנתיים יהיה נחשב להרבה פחות טוב ממעבדים אחרים (אבל שוב עדיין יותר טוב מהכפול ליבה). אני שם כרגע בצד את העלות והכסף שאני מפסיד כי אין מה לעשות, העולם מתקדם, אולי אני פשוט לא אקנה היום מחשב ואחכה לעוד שנתיים ואז גם אחכה לעוד שנתיים כי יצא טכנולוגיה יותר מתקדם. |
אני מדבר על החצי שנה הקרובה, לא שנתיים.
|
ציטוט:
אבל אני חושב שהפעם אתה צודק. הכפול ליבה והווריציות שלו כבר מתיישנות. באמת כדי לחכות לתכנולוגיה הבאה :) |
לא יצא שום משחק בשנה הקרובה שתומך בquad אז עדיף לקנות dual, הייתי בסיפור הזה רציתי לקנות quad היה לי תקציב בסוף הקשבתי לאנשים וקניתי e8400, עכשיו כשאני רואה שכל אלה שקנו קוואד נדפקו כי לא crysis או farcry2 תומכים בקוואד.
|
ציטוט:
מעבדי QUAD משפרים את החוויה הכללית שלך ואפילו מבטיחים לך שקט לטווח הרחוק. אז.. בוא נשמע, מה יותר טוב במעבד כפול ליבה לבין מעבד QUAD? ממליץ לך בחום אם אתה הולך על QUAD ללא ספק Q6600, אם אתה הולך על כפול ליבה E8400, לשתיהם ביצועים מעולים. בהצלחה ברכישה :). גבריאל |
ממליץ על Q6600 למשחקים.
או אם אתה באמת רוצה סוס עבודה, קח את ה Q9550. מעבד מאוד מאוד חזק. בהצלחה |
C2D לדעתי, גם אני פתחתי נושא על זה..
|
אתם פולטים יותר מדי שטויות. יש אפליקציות שלא מנצלות ספירת Threadים, מה שאומר שגם כפולי ליבה מיותרים. קנו חדי ליבה כבר, יותר זול!
|
ציטוט:
למעבדי הQUAD יש Mhz גבוהה יותר, כלומר מליוני סיבובי שעון פר שנייה, תכפיל את זה בX4. בכל מקרה זה תלויי, יש כמה עמדות וכמה שימושים לכל מעבד. ציטוט:
עשיתי בדיקת ביצועים לQ6600 בCrysis ויצא לו נתונים טובים יותר מהE8400, אז.. אתה אומר לי שהוא לא תומך? |
ציטוט:
מעבדי Core 2 Quad צורכים יותר חשמל, לכן ע"מ לשמור על יציבות ופליטה נמוכה, התדר (או כמו שאתה אמרת ה-"Mhz") טיפוסית נמוך יותר. מהירות שעון היא פעימות, לא סיבובים. |Lol| מעבד Core 2 Quad בתדר של 2.0GHz הוא עדיין סך הכל 2.0GHz, לא מכפילים שום דבר. |
ציטוט:
ברגע שנתון לך מעבד בעל 2 ליבות פיזיות שיש לך פר ליבה 1.00Ghz, ומעבד QUAD שיש לך פר ליבה 0.80Ghz. סה"כ ל2 ליבות: 2.00Ghz סה"כ ל4 ליבות: 3.20Ghz אני צודק? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
עדיין לא הבנת את הראש שלי.
אבל.. שיהיה. |
ציטוט:
קח שני מעבדים המבוססים על אותה ארכיטקטורה, אותו נפח מטמון ואותו תדר בהנחה שישנו גשר פיזי בין הליבות (כמו כל מעבד נורמלי כיום) כשהאחד כפול ליבה והשני מרובע ליבה. באפליקציה לא מבוססת ספירת Threadים, הם יתפקדו בצורה זהה. היתרון היחיד של ריבוי ליבות הוא ספירת Threadים, אין הבדלים בתדרים. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
בקיצור,
כרגע עדיף כפול ליבה, אבל תלוי איזה דגם. קח את Q6600 ואת E8400, לאחר המון השוואות באתרים אחרים, יצא שה- E8400 נותן ביצועים הרבה יותר טובים מה-Q6600, למרות שקיימות יותר ליבות. כמו שאני רואה את זה: E8400 - נותן ביצועים יותר טובים במשחקים. Q6600 - ירוץ הרבה יותר טוב עם תוכנות כבדות כמו פוטושופ וכו'.. אבל שוב, זה תלוי בדגם המעבד. המרובע ליבה שאפשר להתלהב ממנו זה כבר Q9XXX. המתחרה האמיתי של E8400. זאת דעתי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:21. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ