![]() |
האם לדעתכם זה נכון לעשות overselling?
טוב אני כבר כמה זמן מסתובב לפעמים באתרים של חברות איחסון ורואה שרוב החברות
מבצעות אוברסלינג, זה דיי שקוף וקשה להגיד שאני משקר כאן.. לדוגמא חברה אחת שאני לא יגיד את שמה היא מוכרת חבילת אחסון אתר 20GB שטח 600GB תעבורה כל השאר ללא הגבלה.. ז"א מבחינת תעבורה שרת 1 יוכל להחזיק 2 משתמשים עם 2 באמת מגיעים ל600GB עכשיו בואו נמשיך בדיון, זה נראה לכם אמיתי? - ברור שלא! האם לדעתכם זה נכון לעשות את זה? אם כן לפרט ולאלו שענו כן לענות גם על זה : אתם לא חושבים שזה לא מקצועי מצד החברה לבצע דבר כזה? ז"א שתיהיה אמיתית.. למה לשקר? |
כל עסק והמחירים שלו, אל תאמין למה שאתה רואה על המסך, לפעמים זה עסקים שאין להם אפילו שרת אחד, אלא מתקיימים על רסיילר, ופשוט רוצים להיראות רציניים.
לך רק על חברות מוכרות בעלות פידבק חיובי, גם אם יקר יותר, תזכה לאיכות גבוהה יותר. |
שמע, זה עיניין של כמות, אין חברת איחסון שלא עושה OVERSELLING אבל אם החברה עושה את זה בטעם
ויודעת מתי לעצור זה בסדר, מתוך ה 20GB האלה רוב המשתמשים משתמשים ב 20MB בהתחשב בכך שאסור להעלות ווארז וקבצים מעל X מגה אני בטוח שגם יש הגבלה כזאת. אז אם אחד ישתמש ב 10GB זה לא יהיה משנה כי זה מתאזן. אתה חושב שחברה שיש לה בשרת הארדיסק עם 250 GB ימכרו איחסונים שמשקלם הכולל 250GB? לא הם ימכרו 400GB... ואם החברה רצינית ותראה שהשרת ממתמלא היא תקנה עוד אחד ולכן זה OVERSELLING חכם. |
אין כזה דבר בסדר או לא בסדר, אובסלינג זו צורת שיווק וצריך לדעת איך להשתמש בה, הכל תלוי בכמות המשאבים שאני מוכן להקצות.
|
דימה בזה אתה צודק, אבל יש גבול עד טעם הטוב.
הנה אובר סלינג קצת מטומטם אם אפשר להגיד : שטח איחסון : 150GB תעבורה חודשית : 500GB כל השאר ללא הגבלה ואז יש למטה. 100MB הגבלה פר מסד. אז מה זה שווה השטח איחסון עם יש לך הגבלה ל100MB למסד? זה אוברסלינג מטומטם. |
ציטוט:
|
100MB מסד עצום? מה עצום בזה?!
הפורום שלי שהיה בן חצי שנה היה לו 100MB תוך שנה הוא הגיע ל800 ואז השתמשתי בסקריפט הקטלני של אלון בעל האתר הזה [SHEV.COM] כדי ליצור ארכיון ואז בעצם הגעתי ל100MB מסד חדש.. 100MB זה כלום! אם יש לך פורום שיש לו 500MB וזה עולה.. אל תתפלאו עם הפורום איטי קצת.. אבל בחברה שהראתי כרגע זה לא אפשרי! כי המגבלה היא 100MB למסד! AHAHAHAH איזה אבסורד זה. |
ציטוט:
המסד שלי שוקד 1.3 ג'יגה מעלה מליון וחצי הודעות ב ipb הלוואי והייתי יכול להקטין,אבל זה המצב.. |
זה בסדר גמור .
מה כבר הבעיה? הרי ברור שרוב הלקוחות לא משתמשים אפילו ב-50 אחוז מהשטח / תעבורה שהם רכשו. כל עוד זה לא עבודה בעיניים לא נראה לי אמור לעשות בעיות. מה שאני מתכוון. זה שעם לקוח (בניגוד למצופה בחברה) באמת ישתמש ב- 90 אחוז מהאחסון לדוגמה. היא לא תעיף אותו גם אם הלקוח הזה לא ריווחי עבורה. בזמן האחרון אני רואה מלא חברות שמכניסות סעיף נוספים כגון אם לחברה לא משתלם לאחסן אז יכולה להעיף. סעיף כזה מהווה זלזול מוחלט באינטלגנציה של הלקוח. שכן ברור שאם משתמש באמת מתחיל להשתמש בשטח שטוענים שמקצים לו אז מעיפים אותו פשוט מהשרת. |
מה הקשר שהם לא משתמשים ב50% מהשטח?
זה מרמה מה שהם עושים.. אם אני יבוא לבעל חברת איחסון ויקח את החבילה ויגיד לו שאני בא עם אתר העלאת תמונות של 90% מהשטח שהוא נותן לי שם ז"א הוא נותן 100GB אני בא כבר עם 90GB ואני אומר לו שהתעבורה היא 450GB חודשית ויש לי עד 500GB אני שם איתך כסף שהוא יברח כמה שיותר מהר או שיגדיל את עלות החבילה. עריכה.. תחשוב על זה ככה.. אינטל אומרת : 'פיתחנו מחשב חדש עם 16 ליבות..' מי אנחנו שיכולים " לראות " כמו שאומרים את ה16 ליבות.. אז אינטל תגיד 16 ליבות והיא תמכור אותו.. אבל מי אמר שכל ה16 ליבות יפעלו? זה על אותו עיקרון גם אם אינטל היא חברה בן הגדולות בעולם.. |
ציטוט:
חוץ מזה יש גם סוגים אחרים של אוורסלינג. אני מניח שגם פה חברות שעושות אוורסלינג על אף שהם הוגנים ואולי אפילו יקרים. למכור 120% משטח האחסון בשרת זה בהחלט לגיטימי אם למשל החברה יודעת שבפועל הלקוחות לא ישתמשו ביותר מ-70 אחוז (למשל) |
אגב, יש חברות בארה"ב שמשווקות אחסון אתרים בצורה הרבה יותר "מקוממת".
נותנים אוברסלינג מטורף במחיר מצחיק, אבל בתקנון כתוב במפורש שאם יהיו יותר מידי http connections הם ישעו את האתר מהשרת. אני לא יודע כמה זה זלזול או לא, אבל זאת צורת שיווק והיא עובדת מצויין בארה"ב ועל תמיכה בכלל אין מה לדבר, תמיכה במייל שמבוססת על טמפלטים של תשובות מוכנות וגם אם בכל זאת אתם מתקשרים לשם, אתם תאלצו לחכות חצי שעה לפחות עד שהודי יענה לכם ואתם תצטרכו להסביר לו לאט ובצורה סבלנית מה הבעיה בשרת, אחרת הוא פשוט לא יבין אתכם (יצא לי לעבוד עם הודים באחסון אתרים, אמנם יותר בנסיבות של עובד, אבל מבחינת ההבנה, הם אטומים). ככה שאוברסלינג של 10GB לפה ו-10GB לשם זה באמת לא משמעותי. |
בארה"ב בלי לזלזל הם קונים שרת VPS ממש נחמד ב50דולר, שזה כלום!
מה לעשות ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת.. פורחת כמו שאני הולך לשירותים כל יום כן? אבל ארה"ב היא ארה"ב וישראל היא ישראל. |
ציטוט:
בממשק בעל תמיכה בריבוי ליבות, המערך יעבוד בצורה חכמה. גם בממשק בסיסי בעל תמיכה בריבוי Threadים (כמו כל מערכת כיום כמעט) יהיה שימוש בכל הליבות. אתה סתם משמיץ את Intel פה, בלי שום בסיס (או שאין לך מושג על מה אתה מדבר). 8-* |
אני לא משמיץ את אינטל, אני אומר תיאורטית.. תסתכל על ה4 ליבות.. יש מקרים שרק 3 יעבדו ולא כל הארבעה.
אנחנו סוטים מהנושא, עומרי אז מה אמרת אתה בעד או נגד? :) |
Overselling הוא הימור במחינת הספק, מה שאומר סיכוי ממשי לכך שהמשתמשים לא יהיו מרוצים עם התוצר הסופי. כלומר... אני נגד.
מעבד עם 4 ליבות הוא לא Overselling. כל הליבות פעילות (בצורה כזו או אחרת) בסביבה המתאימה. זה שאתה מנסה להריץ Windows 98 או משהו בסגנון על מעבד שכזה, זה כבר עניין אחר. |
ברור שזה לא אובר סלינג מעבד עם 4 ליבות.. זה בחיים לא יהיה גם דבר כזה כי אין אפשרות כמעט להגיע לדבר כזה בתחום כזה
אבל ניסיתי להראות את העיקרון של העיקרון בדבר הדיון. אני שמח שהבנת. |
ציטוט:
|
אין שום הימור באוורסלינג. תמיד אפשר להוסיף עוד שרת. הדבר היחיד שיכול לקרות זה שמלא לקוחות בה זמנית יחליטו לנצל עד יסוד את חשבון האחסון שלהם ואז כל המקום יתמלא ואז תיהיה בעייה. אבל מנהל חברת אחסון חכם ידע להוסיף שרת לפני שמגיעים למצב שכל המקום מנוצל.....
|
ציטוט:
|
ציטוט:
דוגמה (זה לא אמיתי): יש לך בשרת דיסק קשיח של 80 גי'גה. מכרת 160 חבילות של 1 גי'גה. בחודש הראשון הלקוחות שלך משתמשים רק ב-30 ג'יגה. בחודש השני הנצילות מגיעה ל-50 גי'גה. אתה מבחין בכך ומוסיף עוד דיסק קשיח של 40 ג'יגה כדי שלא תיהיה במצב שלא תוכל לספק את השירות. לא overselling? |
ציטוט:
תשובה לשאלה שלך - לא, לא Overselling. |
|
ציטוט:
ציטוט:
כפי שכבר צוין על ידי מעל: ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
יתכן והם באמת מוכרים דברים כאלו
בסכומים גדולים אין על מה לפתוח דיון כזה כול אחד והבחירה שלו בקניה ומכירה |
מה זה בחירה שלו!? זה לא מקצועי! אם ככה חברות מראות את עצמם, ככה הם יתנו דוגמא לעתיד וככה זה ימשיך.. מי המציא את הדבר המטופש הזה OVER SELLING?
ומה שעוד יותר מעצבן שגם DA תומך בOVER SELLING.. אתם יודעים מה אני ירצה לראות בעיתונים בעוד מס' שנים? שבגלל אובר סלינג חברה תצטרך לשלם פיצויים מאוד מאוד ' שמנים ' אם אפשר לומר ללקוח.. ואז תבינו את המשמעות של לא לעשות אובר סלינג! |
לא מבין על מה אתה מתלהם...
לדעתי בכלל אין בעיה לעשות את זה, כל עוד רואים לפי הסטטיסטיקה של הלקוחות שלך שהם לא מנצלים את מלוא המקום שמוקצב להם... כמובן שאם הם ינצלו את זה ויתחילו להיות בעיות - על בעל השרת לפצות את הלקוחות ולתקן את זה מיד... |
אתה לא מבין את העיקר שבדבר.. עדיף שלא תגיב.
|
אני לא רואה בזה שום פסול..
זה דבר מאוד הגיוני. |
למה לדעתך הוא הגיוני?
|
כי לא צריך לשים 30TB במידה ואתה אפילו לא מנצל 10% מזה.
צריך להתחיל בקטן ולעקוב אחרי הסטטיסטיקות חסר מקום? מוסיפים עוד.. |
עניין של כמה בעצם יש להם..יש הרבה חברות של ילדים בעצם שהם על רייסליר שקונים מחברה רצינית..לפי דעתי אם החברה רצינית ויש עליה ביקורות טובות אין בעיה בלרכוש ממנה
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אלעד מה הקשר ל30TB? יש לך נגיד 100GB
בא לקוח מבקש 150.. ברור שתמכור, אתה לא תגיד לו שיש לך רק 100 כי בדיעבד אתה לא חושב שהוא יעבור את ה100.. ברגע שכן.. אז מגדילים.. מה זה עזר לך? לדעתך היית חוסך את ההגדלה אם היית נותן לו חבילה ב50GB פחות ומרוויח כמה גרושים פחות? |
ציטוט:
זה נושא שאין עליו וויכוח overselling זה עיניין "מוסרי" ובגלל זה יש שני דעות ואי אפשר לקבוע מי מהן נכונה, אין מה לעשות, זה משתלם בסופו של דבר ובגלל שזה לא דבר "מוחשי" אפשר לעשות אותו בקלות, וכול עוד הלקוח לא מתלונן ויש בעיות, אז למה בעצם לא לעשות את זה?. |
נראה לי שמיצינו את העניין ואפשר לנעול את הנושא, מי שהבין הבין.. מי שלא הבין שימשיך לשבור את הראש,
על כל מקרה, לסיכום זוהי החלטת החברה עם לעשות אובר סלינג או לא, 2 מילים שלי : לא - כדאי אך כמו שאמרתי זאת החלטה שלכם בלבד. תודה לכל מי שהשתתף בדיון! |
עזבו את העניין המוסרי שבדבר. יש בעיה אחרת לחלוטין - משפטית.
אתה אמור לידע את הלקוח, אבל אם הלקוח ידע, הוא לא יהיה לקוח שלך יותר. |Lol| |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 04:42. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ