![]() |
האם LIVEDNS עושים חאלתורות ?
אהלן ,
אז רכשתי לי ביום שישי בלילה דומיין , נעזוב עכשיו את שם הדומיין רק נגיד שהדומיין היה דיי נדיר , עם סיומת CO.IL וצפיתי עליו כבר כמה חודשים וכל הזמן הזה הוא היה פנוי גם בלילה שהזמנתי בדקתי והיה פנוי , הזמנתי אותו מLIVEDNS , מה אני מקבל היום בבוקר ? דחייה שמשהו רשם אותו לפני , מתי? היום כמובן ולכמה זמן? לשנתיים , השאלה אם זה קרה לעוד משהו ? איך בדיוק הצירוף מקרים הזה שדומיין שהזמנתי שהיה פנוי כמה חודשים טובים (ולפי מיטב ידעתי גם לפני כן ולא נרשם ) פתאום נתפס בדיוק באותו יום שאני הייתי צריך לרכוש אותו ואפילו עדכון שרתים של DNS אין בדומיין הזה (לא מוגדר) , פשוט משהו מאוד מאוד מסריח לי. |
חאלטורות?
נורא פשוט, הראשון תופס. אתה כנראה.. לא היית הראשון. |
בוא תסביר לי איך דומיין שאני שם אליו לב כבר חצי שנה , נרשם בדיוק בתאריך שאני רשמתי אותו? (והיה פנוי עד יום ההרשמה) , צירוף מקרים ? אולי כן אבל זה פשוט יותר נדיר מלזכות בלוטו מה שקרה פה , ההתסברות הפראנוייה הישראלית אומרת משהו אחר לגמרי , במיוחד כשהדומיין היה דיי נדיר.
|
את האמת שאני לא מכיר את החברה ולא את תהליך רכישת הדומיין אבל מזה תמיד פחדתי.
הרי שאתה מבקש לקנות את הדומיין, החברה עוברת על הבקשה לא? אם היא רואה דומיין מעניין היא יכולה לעשות את מה שעשו או לא עשו לך לא? זה מפחיד ומאוד מעצבן. בכל מקרה שמעתי שlivedns מאוד אמינה וטובה, יכול להיות צירוף מקרים, למרות שזה מאוד הזוי. |
אולי מישהו אחר גם חיכה לו חצי שנה, כמו שאמרת בעצמך הוא די נדיר, אז כנראה שאתה לא היחיד שניסה לתפוס אותו.
|
ציטוט:
לפחות ככה היה ב isoc.. לקח לזה איזה יומיים להתעדכן עד שהם מקבלים את התשלום וכו' שזה תפוס.. |
אני אתן לך דוגמא, אני הזמנתי את הדומיין Tutorials.co.il, עד הרגע שהם אישרו היה כתוב שהוא פנוי כל פעם שעשיתי WHOIS, אבל אם היית מזמין, הם היו מחשיבים את ההזמנה שלי קודם ולא שלך.
|
כיוון שהדומיין נתפס אולי תוכל לשתף אותנו בשם שלו? :)
בכל מקרה דברים קורים.. יכול להיות שחשבת עליו אז מישהו חשב עליו גם, או שאמרת למישהו ש"וואי קבל איזה דומיין פצצה פנוי מצאתי!" והוא החליט להקדים אותך ברכישה. |
Livedns לא ילדים , הם לא עושים חלטורות כאלה.
|
נראה לי קצת מעניין שם הדומיין, אולי תשתף אותנו? אנחנו לא נתפוס לך את זה עוד שנתיים אל דאגה ;P
|
גם לי זה קרה אם הדומיין exc.co.il זה היה ממש מוזר
|
ציטוט:
cycle.co.il |
יש מצב שמי שמאשר את ההזמנות אצלם עושה "חאלטורות"...
שווה להתלונן... |
הזמנתי מהם כבר כמה וכמה דומיינים נדירים שלא אפרט אותם פה .. והכל היה בסדר תמיד ..
|
אני מציע לך להרים טלפון ולפנות להנהלה. אני בטוח שם היה שם משהו אם יפצו אותה. החברה היא חברה אמינה מאוד.
|
גם אני קניתי דומיינים שלא פנויים כל יום.. ולא עשו לי בעיות.
מי שתופס ראשון. ככה זה הולך |
שום חאלטורות.
מי שמזמין ראשון הדומיין שלו, כנראה שאיזה אחד הזמין את אותו דומיין כמה שעות לפני. |
אני יודע שמי שתופס ראשון תופס אבל קצת מוזר שדומיין ששמתי עליו עין חצי שנה היה פנוי כל הזמן הזה ששמתי עליו , ופתאום באותו היום שאני מזמין גם משהו אחר מזמין , לא קצת חשוד? , בכל מקרה אין לי על מה להתלונן אי אפשר להוכיח דבר כזה וגם אם כן הם ישלחו אותי לחפש את חברים שלי , חבל דווקא רציתי לבנות משהו רציני שהיה מתפתח מאוד בארץ על הדומיין הזה ועכשיו נהרס לי כל החשק (ואני יודע שמי שרציני היה עושה אבל עדיין לקח לי בערך כמה חודשים טובים למצוא דומיין קליט וטוב , ומי שמבין קצת בבניית אתרים [לצערי יש לי ניסיון של אתרים דיי גדולים ] , יודע שזה פרמטר מאוד חשוב).
|
מי שקנה את הדומיין יש לו חנות אופניים בשם cycle בתל אביב. כנראה סתם צירוף מקרים.
|
דברים כאלה קורים, זה לאו דווקא קשור לLIVEDNS.
בעבר רציתי לקנות את הדומיין utube.co.il. הוא היה פנוי וקניתי אותו מISOC עצמם, יום למחרת אני מקבל אימייל שהדומיין נתפס... ככה זה עובד. |
קניתי כמה וכמה דומיינים מעניינים... לא חושב שיש כאלו דברים שם... אבל הכל יכול להיות.
|
לכל הספקנים, כך זה עובד:
באותה השנייה שבה אתם לוחצים על כפתור "סיום ורכישת הדומיין", נשלחת בקשה לאיגוד. ללא מגע יד אדם (לא אצל כולם זה כך)! בשלב זה, הדומיין עדיין מופיע כפנוי ב whois (אם זה בסוף שבוע, זה יכול להופיע כפנוי ל 72 שעות). אם בזמן זה, מישהו אחר ירצה לקנות את ההודעה תחת המערכת שלנו, תתקבל הודעה כי יש בקשה לרכישת דומיין זה ואם היא תאושר, אזי בקשתכם תיפסל. אם הבקשה שהוגשה לפניכם לא מאושרת, הבקשה הבאה תאושר וכן הלאה. אם כך, מדוע לא קיבלת את ההודעה שלעיל? פשוט כי הדומיין המדובר נרכש באיגוד ולכן Livedns אינה יודעת על כך, אלא רק על הבקשות שבוצעו באמצעותה. אם עדיין מישהו סקפטי, תוכלו לבדוק את זה לפחות בשתי דרכים: 1. להתקשר לאגוד ולהתלונן. שם אולי הם יגידו לכם אם הבקשה שאושרה הוגשה לפניכם או לאחר מכן. 2. להזמין דומיין אצלנו. לאחר מכן, פיתחו חשבון נוסף והגישו את הבקשה בשנית. אז תוכלו לראות את ההודעה המדוברת ולאחר האישור של הדומיין תקבלו שני מיילים אחד אחרי השני. הראשון יודיע "הדומיין נרכש בהצלחה". השני, יודע ש "שרכישת הדומיין נכשלה" מהסיבה: domain already exists. בדומיינים מבוקשים, לפעמים יש מעל 10 בקשות לרישום מייד לאחר 24:00. כמובן שרק אחד זוכה... קובי |
ציטוט:
האם אתה מדבר כנציג של ISOC/חברה כלשהי? |
ראוי לציין כי קובי הינו נציג חברת LiveDNS.
|
בחיים לא קרה לי.. פעם ראשונה ששמעתי על זה
תבדוק מי קנה, על שם מי רשום ותברר פשוט.. תיצור איתו קשר |
ציטוט:
ציטוט:
|
לא מוזר
אני מאמין שלא היתה שום חלטורה וישנם שני סיבות אפשרויות: 1. אכן צרוף מקרים מעצבן כי בכל זאת הדומין הוא על שם החנות של הבעלים 2. יש אתרים שבעת בדיקת פניות של דומין שומרים את החיפושים ועוברים עליהם עם סוג של אלגוריטם לבדיקת ערך או ידנית דבר זה אני יודע מנסיון ומקור שני כי הדבר נפוץ בכל מיני אתרים שמציעים כלים נוחים לחיפוש דומין אם כי מה שאני נתקלתי בו היה בחו"ל בלבד |
ציטוט:
אז ככה, ברור שחברות כאלו עושים את זה, ועוד משהו יפה יותר אני גם יכול לחדש לך... בחברת Internic ממקור פנימי שאני יודע... יש להם סקריפט שכל דומיין שאתה בודק אם פנוי או לא אז זה בלי שום קשר רושם את השמות שם אצלהם מה חיפשו, הם רוכשים את זה לפני הלקוח במידה והוא עלה על איזה שם טוב, נדיר ופנוי דרך אגב מה אתה קונה מהם דומיינים? תוסיף עוד כמה שקלים ותקנה ישירות מאיגוד האינטרנט הישראלי, הכי בטוח ואתה גם יכול לבדוק איתם בטלפון אם הדומיין נרשם ממך עוד לפני שהוא נרכש... הכי בטוח גם לי היה דומין שחיכיתי לו המון זמן עד שפג התוקף וישר קניתי אותו אבל רק מהאיגוד... הכי טוב והכי בטוח. דרך אגב הם גם לא גנבים, הם נותנים לך מחיר קבוע כל הזכיינים למינהם קובע שער דולר לפי איך שבא לו ולא לפי היציג היומי. אני מציע לך שתגיש תלונה על הרשם הזה מול ISOC כנס לכאן http://isoc.org.il/domain_heb/registration.html שם יש לך תלונות על רשמים |
ציטוט:
זה שב Internic (לדברייך) עושים מה שעושים זה בעיה שלהם ולא אומר שכל רשם אחר עושה את זה livedns לא סתם מורשים ע"י האיגוד livedns לא חברה של ילדים יש להם מספיק עלהראש גם בלי השטות של "גניבת שמות" פשוט וקל, צירוף מקרים. נדיר אבל קורה ! לא הצלחת לרשום דומיין ?, יאללה נתחיל לחפש איך עבדו עליי . |
עזבו אני לא מהאלה שמתלוננים על שטויות , חפיף קורה , נדיר מאוד אני עדיין בספקות אבל יכול להיות , אין לי גם איך להוכיח דבר כזה , אני אמצא משהו אחר ובאמת אקנה פעם הבאה מהאיגוד ישירות , תודה לכולם וסליחה :)
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:55. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ