![]() |
[הדיון הרשמי ]הממשלה אישרה את עסקת השבויים
ברוב של 22 שרים מול 3 מתנגדים אושרה העסקה עם חיזבאללה להשבת החטופים גולדווסר ורגב. בתמורה תשחרר ישראל את סמיר קונטאר, 4 לוחמים לבנונים ועשרות גופות לבנונים
הממשלה אישרה בישיבתה בצהרים (ראשון) את עסקת השבויים עם חיזבאללה ברוב של 22 שרים. רק שלושה שרים, זאב בוים (קדימה), רוני בר-און (קדימה) ודניאל פרידמן, התנגדוו. מיד לאחר ההצבעה הוכנסו משפחות החיילים החטופים אהוד גולדווסר ואלדד רגב ללשכת ראש הממשלה, שהודיע להם על ההחלטה. על פי החלטת הממשלה, במסגרת המתווה להשבת החטופים, יוחזרו אלדד רגב ואהוד גולדווסר, ויועבר לישראל דו"ח על היעלמות רון ארד. ישראל תקבל גם את יתרת חלקי הגופות של חללי צה"ל במלחמת לבנון השניה. בתמורה תשחרר ישראל את סמיר קונטאר ועוד ארבעה לוחמים לבנונים, ותעביר עשרות גופות של לבנונים, בהן שמונה חללי חיזבאללה. כמו כן, תעביר ישראל למזכ"ל האו"ם מידע על ארבעת הדיפלומטים האירניםהנעדרים ותשחרר גם אסירים פלסטינים, שטרם נקבע מספרם. הממונה על המו"מ עופר דקל ימשיך בתהליך ליישום העסקה. פרסומתבהחלטתה, הדגישה הממשלה, כי היא חוזרת ומאשרת את מחויבותה לעשות את כל הנדרש על מנת להביא את כל המידע האמין והמוצק על רון ארד. במקביל חזרה הממשלה ואישרה את התחייבותה להמשיך ולפעול לשחרורו של גלעד שליט, ולחיפוש אחר כל נעדרי צה"ל והחיילים שמקום קבורתם לא נודע. מוקדם יותר היום הודיע ראש הממשלה אהוד אולמרט בישיבת הממשלה כי הוא תומך בקיום עסקת השבויים עם חיזבאללה והמליץ לשרים לאשרה. זאת, למרות שלדבריו, "ככל הידוע לנו שני חיילנו אינם בחיים", ועל אף ההתנגדות של ראש השב"כ יובל דיסקין וראש המוסד מאיר דגן, שקראו לא לקבל את העסקה. לקוח מ WALLA |
כואב לי לומר, אבל רק העברנו להם מסר שמשתלם לחטוף לנו חיילים.
|
ציטוט:
|
הם מתים, אסור לנו לתת לחיזבאללה כזה כבוד (תראו מה נותנים לו בשביל חיילים מתים.. פעם הבאה הם יאספו גופות של חיילים)
|
אז השבויים בעצם מתים ? מתי תתבצע העסקה ?
אני נגד כל העניין של החזרת שבוים . אם לא יהיה משא ומתן לא יהיו עוד חטיפות. ככה רק מעודדים פשיעה וחטיפת חיילים ישראלים. |
השבוים לפי מידע מודיעיני של ישראל ולפי בדיקות של מדענים של הקלטות ושל כל התצלומים הכריזו כי השבוים אינם בחיים.
כמו כן אי אפשר לדעת אם זה באמת נכון, עד אשר יבוצע חילוף השבויים. לבנתיים יש הוכחות לחייל אחד שהוא בחיים וזה גלעד שליט , שלדעתי היה צריך לשחרר אותו קודם. |
הממשלה לא עשתה בטוב, פתחה בקו של מו"מים על גופות, עכשיו הם רק ירצו לחטוף עוד חיילים :(
שני החיילים האלה לא בין החיים, וזה ידוע ומוכח - אז למה לשחרר אסיר שהרג במו ידיו משפחה שלמה - תמורת חיילים מתים? כן, עוברות לי צמרמורות בגוף שאני כותב את זה, אבל גם משפחת רון ארד אמרה שהם לא מוכנים לשחרר אף אסיר חי בשביל להחזיר את הגופה של רון. לדעתי הדבר היחידי שצריך לפעול למענו זה שחרורו של גלעד שליט. |
היה אסור לאמר שאנחנו חושבים שהם לא בחיים
כי גם אם הם היו בחיים הם היו הורגים אותם עכשיו כי הם יודעים שאנחנו חושבים שהם לא בחיים טעות |
ציטוט:
אני אומר צריך להכנס לשם ולהוציא את הגופות. שום עסקה ושום כלום. |
ציטוט:
תזכרו שאם אין משא ומתן לא יהיה להם למה לחטוף חיילים ולכן זה יפסק . |
לכל אלה שמדברים לאוויר כעת (כן ויש המון, כל אחד חושב שהוא מינימום רמטכ"ל), תנסו קצת, אבל רק קצת לחשוב.
יש חיילים חטופים של ישראל, ישראל צריכה לפעול בכל האמצעים על מנת לשחרר אותם. והאמצעים היחידים (לצערנו) שעומדים לרשותנו כעת (עם הממשלה הנוכחית) זה דרך המשא והמתן. רבים מהאנשים בארץ שחיים באיזשהי בועה, שסיירת כלשהי יכולה להיכנס ו"לקחת" את החייל החטוף. זה יותר מסובך ממה שזה נראה, צאו מזה. אחרי שנקבל חזרה הביתה את השבויים (ולא משנה מה מצבם), רק אז נוכל לפתוח בהתקפה כלשהי, עד אז - שכחו מזה. אני בעד לשחרר מאות אסירים בעד חייל אחד שלנו. |
ציטוט:
|
טעות לפי דעתי.
מה שאני אומר זה - גופה בעד גופה. חיל בכיר תמורת חיל בכיר שלהם. וכך הלאה. ממש לא לשחרר את סמיר קונטאר ועוד מחבלים תמורת גופות. אחרי זה מתפלאים שהם ממשיכים בחטיפות. |
קשה לי להבין את משפחות החטופים
הם אוטמים את עצמם ומבחינתם יתנו את כל המחבלים שיושבים בכלא בשביל גופה |
ציטוט:
|
מתי שהם מחזירים את החיילים שלנו , צריכים להשים על הפליטים שאנחנו נותים איזה מטען חבללה ואיך שהם מגיעים להפעיל אותם
חחחחחחחחחחחחחחח איזה שננאה יש לי אלליהם , |
יש מצב להרעיל את הרוצח הזה ושהוא ימות שם עוד איזה חודש?
|
ציטוט:
יש רעלים שלא ניתן להבחן אותם |
החלטה נכונה אבל אסור להגיד שהם כבר חללים ככה
|
ציטוט:
אחרי שחטפו את רון ארד - לא חזר, לא היית "עסקה". אחרי שחטפו את גלעד שליט - לא חזר . אחרי שחטפו 2 חיילים - "עסקה" לא משתלמת, אבל זאת "עסקה" ! זה משהו. *בנוגע ל"הרעלה". תחשוב על זה שהם ימותו עוד חודש, ויעלו על זה.. איזה משא ומתן יהיה לנו בעתיד איתם ? |
נגד,
זה ילמד אותם לחטוף לנו עוד חיילים כדי להרוויח. לפחות שיחזירו לנו אותם בחיים, אמן ! |
ציטוט:
|
ממשלת חלם.
אני לא חושב שיש עוד מדינות מטומטמות כמו ישראל, שהיו מסכימות לבצע את העסקה המגוחכת הזאת. עבור גופות משחררים 5 רוצחים, ועוד כאלה שלא מצטערים על משיהם ולא רק זה במקום להרקב בכלא היו גיבורים וימשיכו לרצוח אזרחים ישראליםץ שלא לדבר על כמות הגדולה של הטרוריסטים "הפלסטינים" שישראל הולכת לשחרר סתם ככה. מה לגבי העקרונות של ישראל שלא משחררים רוצחים עם דם בידיים? אפילו יוסי ביילין שכדאי שאני לא אגיב מה שאני חושב אליו פה, אומר שהעסקה הזאת מבישה..... בקצרה: החיזבאללה ניצח שוב. |
אתם באמת חושבים שזה עושה אתכם אינטיליגנטים, שאתם "חושבים על הכל"
ואומרים "חייל חיזבאללה חי לא שווה חייל ישראלי מת"? אם אתם חושבים שכל העסקה תלויה בתמורה ובקבלה, אתם ממש טועים. יש כ"כ הרבה פרמטרים להחלפה הזו ובגלל זה היא כ"כ קשה. ותעשו לי טובה, "חייל מת שלנו לא שווה חייל חי שלהם" - בגלל אנשים כמוכם המדינה שלנו נראת כמו שהיא נראת. צוחקים אבל זה נכון. חלק יבינו את מה שאני כותב פה. |
מה הקשר שווה?
לא חשבת על זה שהמדינה מסכנת אנשים חיים בשביל גופות? הרי ברור שחלק מהמשוחררים ימשיכו להתעסק בטרור.... לא חשבת שעדיף כבר היה לשחרר את שליט (אם הוא חי)? לא חשבת שעכשיו כל פעם שחייל ישראלי יהרג חס וחלילה הם ילכו לתפוס את הגופה שלו וידרשו אליה דרישות מוגזמות? לא חשבת על זה שעכשיו מחבלים בטוחים שעל טרור אין עונש, וכל מי שכנס לכלא ישוחרר ויהפוך לגיבור שהוא יחזור לעזה / לבנון? וזה רק ההתחלה של כל הדברים שלא חשבו אליהם..... |
ציטוט:
אני אישית בשוק שהם חוזרים על אותו פיגור. הם לא נחטפו במקרה... זו היתה המטרה של המתקפה! למה חטפו? כי ידעו שיקבלו עליהם אסירים! איך ידעו? כי קיבלו כבר לפני! הממשלה עמוסה באישים אטומים ובורים. סוכנויות המודיעין שלנו המליצו לא לבצע עסקה, מעניין למה. ברגע שיש עסקה, הם יחטפו עוד. אני לא אומר שהחיילים לא חשובים (מתים או חיים), אני רק אומר שגם החיילים האחרים חשובים. למה לסכן סתם? |
עמרי - זה לא לסכן סתם,
אבל באמת ביחס של סיכון : תמורה, אולי עדיף לא להכנע ולבצע עסקאות שכאלו. |
ציטוט:
עצם העובדה שהם מבצעים עסקה עם גוזרים את דינם של חפים מפשע. |
אבל להגיד שזה לסכן סתם - זה לפגוע בכבוד של החללים.
הם חשובים, אבל אם חושבים קדימה על הסיכון שיווצר אם העסקה תתבצע - עדיף לא לעשות אותה. זה לא לסכן סתם, אבל הסיכון לא שווה את זה. |
ציטוט:
אם לפחות את שולל אותי ואומר שהיו עסקאות גרועות יותר - אז בבקשה תן דוגמה כי זה ממש חסר ערך לכתוב דברים בלי להוכיח או לפחות לציין במה מדובר...... ברור שקבלו לפני זה אסירים וברור שהם ידעו שהם חוטפים כדי לקבל על-כך "אסירים" שלהם, אבל העסקה הזאת פשוט ביזיון אפילו יותר מהעסקאות המגוחכות הקודמות.... |
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
עריכה: רק שיהיה ברור, אני אומר דברים כאלו בהומור בלבד. לא מעודד רצח של אנשים חפים מפשע (או כללית רצח). |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 14:21. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ