![]() |
מסלול קד"צ בצבא ..
שלום אנשים !
אני עכשיו בן 17 אני עוד מעט גיוס ורציתי לשאול אותכם חבריי אם מישהו פעם עבר קורס קד"צ למי שלא יודע מה זה : http://www.aka.idf.il/giyus/general/...72&DocID=25004 מה דעתכם זה שווה ? לי אישית אין רשיון לא לרכב ולא לטוסטוס לשום דבר רק אופניים |Lol| |
הבנתי שזה הופך אותך לנהג בצבא..
מה שמקנה לך את אחד המקצועות המחורבנים ביותר שיש חח.. לדעתי.. אם זה לא נהיגה על האמר צבאי זה לא שווה.. תחשוב טוב טוב לפני שתחליט על דבר כזה.. |
ציטוט:
זה עדיף על קרבי למרות שאני חייתי פעם על ET (אנימי טריטורי) |
ציטוט:
בצבא יש הרבה מיקצועות "קרביים" מעניינים או מיקצועות לא קרביים מעניינים (ומן הסתם שיש קרביים מעניינים מאוד!) קד"צ נהיגה הוא לא אחד מהם. |
ציטוט:
אם אתה לא רוצה קרבי אז לך על מקצוע כבר עדיף לך.. ואם חיית על ET ואתה חושב שככה זה צבא אתה חי בסרט(משחק). ומצטער אבל להיות נהג צבאי זה אחד המקצועות הכי מחורבנים שיש XD אני מכיר אנשים שחוו את זה.. בכל מקרה בהצלחה. |
קד"צ = קורס קדם צבאי.
לא כל קד"צ בהכרח צריך להיות קד"צ נהיגה.. ודעתי? "לא שווה". עדיף ללכת למשהו אחר מהבחינה שתוכל לתרום שם יותר (אם יש לך יכולת לקרבי, אז לך לקרבי). נהיגה על מכוניות ועוד... יימאסו עליך אחרי חצי שנה. ואז תיתקע שנתיים. |
ציטוט:
אגב החתימה שלך אחלה בפולנית יש HWDP = cHuj W Dupe Polycja |
אם אתה רוצה עבודה קלה ונוחה, לך על זה. תקווה פשוט שתיפול בתור נהג בוס או נהג יחידה, ולא בתור נהג תובלה. לא יכול להגיד ב100% שנהגי תובלה לא נהנים מהשירות שלהם, אבל אני מכיר אנשים מכל סוג ויודע שאם כבר נהגים (ולא נהגי האמר שיורדים לשטח), אז עדיף נהג בוס או נהג יחידה (עם פרופיל נמוך).
|
ציטוט:
אני התכוונתי רק לנהגי משאיות (לא האמרים ולא ג'יפים למינהם) |
ציטוט:
אתה יכול ליפול להיות נהג בוס, שגם זה מתחלק פחות או יותר... אני מכיר בן אדם שהוא אחראי על נהגים, ובעיקרון הנהגים שלו לוקחים את המכוניות למוסך וסידורים שונים שקשורים לאוטו, מסיעים קצינים ובעלי דרגות בצבא וכו'... חלק מהזמן הם סתם יושבים במשרד ולא עושים כלום...מה שכן, כשהם כן נוסעים הם צריכים הרבה פעמים למצוא איך להעביר את הזמן באוטו או בבסיס מסויים עד שהם יצטרכו לחזור. נהג יחידה (שהוא לא קרבי) זה בעיקרון להיות נהג בוס של יחידה שלמה. להקפיץ חיילים ממקום למקום (אבל לא לרדת לשטח איתם, במקסימום לקחת אותם לשם..), להביא ציוד לבסיס ודברים כאלו.. נהג יחידה שהוא כן קרבי, עושה את אותו הדבר פשוט יוצא עם היחידה לשטח, נלחם, קרבי לכל דבר בעיקרון. ונהג תובלה...פשוט להיות נהג משאית ולהעביר את רוב הזמן בכבישים בין בסיס לבסיס ולהעביר ציוד, ממזון ועד אלוהים יודע מה...לא יודע לפרט לך יותר מידי על זה.. בנוגע לפרופיל, אני עם פרופיל 72 והציעו לי את הנהג יחידה. אני מניח שיכלתי גם ללכת לקד"צ והיו מושכים אותי להיות נהג בוס או נהג תובלה, אבל בסוף וויתרתי. לא יודע אם אתה עם פרופיל 97 למשל תוכל ללכת להיות נהג בוס או נהג יחידה לא קרבי. אבל כמובן עם הצבא שלנו, אי אפשר לדעת.. שוב, קח את כל מה שרשמתי בערבון מוגבל...שום דבר פה לא בטוח ב100%... |
נהג בצבא זה אחד המקצועות שהכי טוחנים בו אם אתה ביחידה קרבית.
לעומת זאת, נהג ג'ובניק זה תפקיד שיכול להיות ממש סבבה, תלוי מאד נהג של מי. בכל אופן, לא מומלץ בכלל, צריך יותר מדי מזל בשיבוץ. |
ציטוט:
|
אני בדיוק כרגע בתקופה הזאת עושה את הקורסים האלה
כל יום משעה 10 עד 15 ללמוד תאוריה עם מורה.. קשה להתמיד לבוא כל יום (ככה זה שמסיימים בית ספר.. לא רגילים לזה כבר;)) אבל נחמד מאוד |
כדאי לך ללכת למשו עם יותר משמעות , הצבא יכול להיות כלי נהדר להמשך החיים ,
מה גם שבצבא אתה בדרך כלל מתחבר עם אנשים והחברויות האלה מחזיקות שנים ואפילו עד סוף החיים. ( את המסקנה מזה תסיק לבד ) נהג אני אומר לך דוגרי זה חרא תפקיד לאנשים עצלנים , ישך פרופיל 97 , יש אנשים שחולמים על זה , לדעתי עדיף לך , לי ולכל העם הזה שתעשה משו יותר מועיל. |
ציטוט:
|
ציטוט:
במכללה למנהל בחיפה כל אחד ואיפה שהוא גר |
ציטוט:
יש לך פרופיל קרבי ובכל זאת אתה בוחר לא ללכת לקרבי. אני לא נכנס לסיבות שלך אבל בוא תגיד לי אתה משהו אחד, יש לך משפחה, חברים ואולי חברה שאתה אוהב נכון? למה אני צריך ללכת עם חברים שלי, להגן עליהם ואתה לא? איזה סיבה מספיק טובה יש בעולם שמצדיקה את זה שאני צריך לסכן את החיים שלי, כדי שכל מי שאתה אוהב יוכל לישון בשקט, בזמן שאתה בדיוק כמוני רק בוחר לא לעשות את זה? |
אם תלך- תתכונן לחודש של מילואים כל שנה.
בהצלחה |
ציטוט:
זה לא העיניין שאם הפרופיל קרבי הוא צריך להיות קרבי, יש אנשים שלא מתאימים מבחינה גופנית ונפשית להיות קרבית. מה שכן נכון שהוא לא צריך לחפש את התפקיד הקל והפשוט אלה לחשוב איך הוא הכי תורם למדינה. יש המון תפקידי תומכי לחימה מעניינים שאפשר לעשות. שוב, בהצלחה לך. |
ציטוט:
|
לא יודע מה אתכם. אצלי זה או ממר"ם או להקה צבאית... תעשו את החשבון..
אני עושה עתודה כנראה... זאת הדרך שבה אני יכול לתרום למדינה. |
ציטוט:
כן פעם היה דבר כזה. זה כמו מש"ק ממטרות. זה תורם למדינה? ביחיאת רבעאק :\ |
ציטוט:
|
ציטוט:
את כל הנשקים והמדים שאתה מקבל מהצבא מי אתה חושב שמביא אותם? נהגים את כל הדברים שאתה משתמש בחיי יום יום בבסיס.. נייר טואלט וכאלה.. מי אתה חושב שמביא? הנהגים מסמכים רפואיים ורגילים בין בסיס לבסיס מי מביא? הנהגים אם לא היה נהגים.. אז מי היה עושה את כל זה? |
ציטוט:
ולי יש פרופיל 82 וזה נחשב כקרבי ואני דווקא כן יכול להיות בכושר ומבחינה פיזית בקרבי,אבל בחיים אבל בחיים אני לא אהיה קרבי בחיים! מהסיבה הפשוטה שלא נראה לי שמבחינה נפשית אני אוכל להיות קרבי. וכן כבר מעכשיו אני מחפש תפקידים קלים וכן אני לא מתבייש שיעשו שיהפכו לי את השירות הצבאי לשירות כמה שיותר קל ומהנה ומתאים עבור התחת שלי. ואל תתחילו עכשיו שאם מתאימים לקרבי צריך ללכת וכ'ו כי זה ממש לא מזיז לי ולא מעניין אותי,כל עוד אני מעוניין לתרום ורוצה לתרום למדינה מבחינתי עשיתי את חובתי! וכן אני אתעקש להיות כל היום בבית ולא נראה לי שאני אוותר על זה,וכן אני אבקש לא לקרוע את התחת מ-6 בבוקר עד אחת בלילה. ואם עוד פעם תתחילו לקפוץ ולהגיד שאני לא עושה ולא תורם כלום למדינה,אז אני תורם בצורה מסחררת למדינה! כל התרמות שיש ויש לי כסף אני תורם,מבחינתי ומבחינת רבים זוהי תרומה עצומה למדינה,כי המדינה לא יכולה לממן ולהשקיע את הכסף הזה במקום זה אני ועוד רבים וטובים תורמים,וזוהי תרומה בריבוע למדינה. |
ציטוט:
|
תסלחו לי, אבל הוצאתם את הדברים שלי מהקשרם!
אני אמרתי שג'ובניקים לא מועילים ולא צריך אותם?! ברור שיש אנשים שלא מוכנים לזה מבחינה נפשית ואין לי בעיה עם זה. ויש הרבה שלא מתאימים לקרבי והולכים לתפקידים של תומכי לחימה וגו'ב ועושים עבודה מעולה וחשובה לא פחות מקרבי. אבל בנאדם שיש לו פרופיל שמתאים לקרבי ובא עם תגובה כמו: ציטוט:
ו-ozsason: תן לי סיבה אחת למה אני צריך ללכת ולקרוע את התחת שלי ימים ולילות, בקור ובחום, ולסכן את החיים שלי בשביל שאתה והמשפחה שלך וכל מי שאתה אוהב ישנו בלילה במיטה החמה שלהם בזמן שאתה יכול לעשות את אותו דבר ולא רוצה לעשות אותו? ואני לא מדבר על לתרום למדינה וכל זה. |
ציטוט:
כי וואלה לא בראש שלי לסכן את החיים שלי בשביל המדינה. כי וואלה אני ראיתי איך המדינה הנפלאה שלנו מתייחסת לחיילים שלה. וואלה כי אני ראיתי מה קורה עם השבויים שלנו. אני לא בנוי למלחמות,ועוד פעם מבחינה גופנית אני יכול בלי בעיה,פשוט אני לא מעוניין,שאין רצון לא יעזור בשיט את התפקיד אותו אחד לא יעשה או שיעשה אבל לא כמו שצריך,בוא נגיד ככה גם אם וזה יהיה חובה עליי ואני יתגייס לקרבי ואין לי רצון להיות בקרבי האם נראה לך שאני אוכל לתפקד כמו שהצבא צריך שאני אתפקד? כי אם אין רצון זה ממש לא שווה. והמטרה שלי בחיים זה לא לסכן את החיים שלי בצבא בגיל כ"כ צעיר ושמהדינה הנפלאה שלנו לא כ"כ דואגת לתושביה. מצטער אבל אני לא נולדתי כדי ללכת לקרבות וחס וחלילה למות או משהו כזה בצבא,ועכשיו אתם תגידו גם הקרביים לא נולדו בשביל זה,אני יודע אבל ההבדל היחידי הוא שאולי הם רצו את זה ואני לא. ואני חושב שיש דיי מספיק אנשים שירצו ללכת לקרבי. |
בעעעעע אני עשיתי רשיון על משאית[מעל 15]
ואני אומר לך ממש אבל ממש לא שווה לך!!! אתה לא נוהג על רכב טובים,אתה נוהג על רכבים של שנות 50-60 אנערף איזה שנה[אבל מאוד ישןןן] למשל אביר,ריאו,סופה.האמר. *אתה יכול לבקש אני רוצה להיות נהג קרבי. ואני יצאתי מזה עד שעשיתי המון בלאגן ונכנסתי לכלא[בקיצרו סיפור]ועכשיו אני במשהו שאני ממש אוהב. |
ציטוט:
אתה קרבי? |
האמת לא חשבתי על זה .
אני יותר בקטע של השייטת . |
אני עשיתי רשיון בצבא.
שירתתי כנהג כל השירות הצבאי שלי. היום אני מתפרנס מנהיגת משאית וולוו FH12 שמשקלה הכולל 34 טון. על הוולוו הזו מותקן מנוף של 62 טון באורך של 35 מטר. מגיל 18 שהתחלתי לנהוג עם רשיון (לפני התחלתי בגיל 12 אבל ללא רשיון) ועד היום אני נהנה ממה שאני עושה. אפשר לכנות אותי חולה הגה... כך שהמלצתי אלייך: תעשה מה שאתה אוהב ונהנה ממנו, אם אתה נהנה לרפא אנשים תלמד רפואה. אם אתה נהנה מנהיגה תלמד נהיגה. |
ציטוט:
ואחר כך הצבא אמר לי אם אתה רוצה מעל 15 טון. |
ציטוט:
אז זה בסדר שאני אסכן את החיים שלי בשביל המדינה (ואני בדיוק בגיל שלך) ואתה לא? אם אתה לא מרוצה מהמדינה הזאת מה אתה בכלל עושה פה? למה אתה ממשיך לחיות פה? הרי אתה לא אוהב את המדינה ואתה "לא רוצה לעשות דברים שאתה לא אוהב"! |
ציטוט:
ולמה אתה תסכן את החיים שלך? אתה לא רוצה אל תסכן. כל אחד שיעשה מה שמתאים לו,סליחה אבל זה לא פשע לא לרצות למות,זה לא פשע לא לרצות להיות קרבי,זה לא פשע לשנוא מלחמות,זה לא פשע להיות נגד אלימות,ואם זה פשע מגיע לי גזר דין מוות. וכן אני לא מרוצה מהמדינה,ו 90 אחוז לא מרוצים מהמדינה,אבל מה לעשות אי אפשר כל הזמן לברוח. ונכון אני לא יעשה דברים שאני לא אוהב ולא מתאימים לי. עוד פעם זה לא פשע לא לעשות דברים שאני לא אוהב. ושוב אתה לא רוצה להיות קרבי,לא מעוניין לסכן את החיים שלך עבור המדינה אז אל תסכן. חיים רק פעם אחת! וממש לא בא לי לבזבז אותם על מלחמות. |
ציטוט:
מי ימנע כל יום (ושאני אומר לך כל יום אני אומר את זה בביטחון מלא) ממחבלים לבוא ולהתפוצץ באוטובוסים, בקניון ובעוד מקומות? בעצם מה שאתה בא להגיד פה זה שיש פראיירים אחרים שיסכנו את החיים שלהם, בשביל מה שאתה תסכן. |
ציטוט:
לא יעזור מי שבאמת לא ירצה להיות קרבי הוא פשוט לא יהיה,כי היום זה לא כמו פעם,היום בלי שום בעיה אפשר לא להתגייס לקרבי גם אם מתאימים. לא יעזור שורה תחתונה מי שלא רוצה להיות קרבי לא יהיה,ואם יהיה את התפקיד לא יעשה כראוי אין מה לעשות ככה בנוי האדם ברגע שהאדם לא רוצה לעשות משהו והוא בכל זאת יעשה,אז או שהוא ישתגע או שהוא לא יעשה את התפקיד שלו טוב. ואז מה המדינה עשתה בזה? כלום! ואם ויהיה מצב שבו יהיה מחסור בקרביים הפיתרון שאני רואה זה להפוך את זה ממש לעבודה,להציע סכום משכורת מכובד ותוספת סיכון ווואלה זה יכול לפתור את הבעיה. |
ציטוט:
אתה דואג רק לתחת שלך ולדעתי זה פשוט גועל נפש. ורק שתדע, לקרביים יש תוספת סיכון. |
ציטוט:
ובמה בדיוק אני דואג רק לעצמי פה? בזה שאני לא מעוניין בשום פנים בשום מצב בשום כלום להיות בקרבי? לא זו זכותי המלאה! ואני לא דואג רק לעצמי,מבלי להשוויץ אבל עם חצי עולם היה מתנהג כמוני אז וואלה העולם היה דבש מתוק ממתוק! קודם כל נתחיל מזה שאני תורם לנזקקים,נתקדם הלאה בזה שבמשך כ-3 חודשים אני התנדבתי במתנ"ס (למרות שאני שונא את המתנ"ס הקרוב לבית שלי כי יש שם ים ערסים) ללימוד קשישים מחשב,א"כ אחרי שנגמר ה 3 חודשים הבאתי לקשיש שלימדתי אותו את מספר הפאלפון שלי,בחופש הגדול הוא היתקשר אליי אמר לי שהילדים שלו קנו לו מחשב ,שאל אותי אם אני יכול ללמד אותו עוד קצת מבלי לחשוב פעמים כן עבודה לא עבודה אמרתי כן,מיד יום אחרי הייתי אצלו בבית ככה 7 ימים במשך של החופש הגדול כל יום שעתיים,הסברתי לו על המחשב לימדתי אותו על המחשב בסוף הוא בא להביא לי כסף לא הסכמתי לקחת בשום מצב! נעבור לעניין של פרוייקט החסויות שיש לי שלא יוצא לי מזה גרוש. ויש עוד הרבה שאני לא כ"כ מעוניין לפרט,אבל לתחת שלי אני דואג אבל לא רק לעצמי,ולפעמים קורים מצבים שאני דואג לאחרים ולא לעצמי. אז מי פה ולהגיד שאני דואג לתחת של עצמי בלבד זה כבר מוגזם! |
ציטוט:
צא משירות מתוך אידיאולוגיה שאתה לא מוכן להחזיק נשק ונגד מלחמות, ותפתור לך את הבעיה של ג'ובק קל או ג'וב קשה. ואין לי בעיות שאתה לא רוצה להיות בקרבי (גם אני לא ממש רוצה...ואני בטוח שאני אוכל לתרום הרבה יותר בתפקיד אחר..), וגם אין בעיה שאתה רוצה לחפש את הג'וב הכי קל והכי קל"ב והכי פחות טחינה (כי אם אני אהיה ג'ובניק, זה מה שאני ארצה...) אבל אל תהיה אגואיסט. נכון המדינה הזאת מנוהלת חרא. מבפנים ומבחוץ...אבל עדיין זאת המדינה שלך, ועדיין צריך לתת את הכבוד המינימלי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 06:13. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ