![]() |
שילוב HTML עם php, מה מומלץ?
שלום!
אני בונה כרגע מערכת שקשורה בהצגת תכנים ממסד נתונים. אני רוצה שהתכנים יוצגו מעוצבים, משמע שיהיו תחת תגי HTML. השאלה שלי היא, מה הכי מומלץ מבין הדרכים הבאות : 1. PHP קוד:
PHP קוד:
האם יש דרך מקצועית וטובה יותר? תודה! |
לפי מה שאני יודע פתיחה של php גוזלת משאבים...
אז השניה... אני מעדיף בכלל קוד:
echo <<<html |
|
ציטוט:
|
ציטוט:
מה זה משנה משאבים? השרת עובד לא אתה:-) |
ציטוט:
|
לפתוח ולסגור PHP זה לא מומלץ...
הכי טוב זה לעשות פשוט ECHO ולהבריח תווים... או להשתמש בherdoc ולעשות ECHO... בעקרון ECHO עדיף על פרינט - הוא לוקח פחות משאבים. |
אף אחת מהשיטות האלה לא מומלצת
השיטה הכי מומלצת זה לעבוד עם מערכת טמפלטים (או מוכנה או בנוייה אישית) ועם מערכת CACHE לחסכון בזמן עיבוד. |
השיטה שתתפוס לך הכי פחות משאבים, ונחשבת הכי איכותית - מערכת טמפלייטים, כמו ש-RS324 ציין.
מה שאני מציע לך, זה ללמוד OOP, ובהתחלה, בהתחלת הדף, $to print=""; ובכל פעם - במקום להדפיס - לעשות $to_print .= "Text"; ולבסוף, לעשות את ה-ECHO. כשתתקדם, תבנה מערכת טמפלייטים לעצמך, תשתמש במחלקות, וכו'. |
שיטת ההברחה כמובן, יותר מקצועי, יותר מסודר, ופחות משאבים.
|
ציטוט:
ציטוט:
כל אחת מהשיטות האלה, אתם לא עושים את הפעולה הבסיסית של הפרדת תוכן (HTML) מקוד ככה שאף אחת מהשיטות האלה לא מקצועית ובטח שלא נכונה לעבודה במערכות גדולות. |
אני אשתמש ב-smarty וזהו :)
|
אכן עבודה נכונה זאת עבודה עם תבניות, הhtml והphp בנפרד.
קח דוגמאות ממערכות גדולות, תוריד ותראה איך הם עובדים. |
ציטוט:
אני מדבר על PHP קוד:
|
ציטוט:
זה בדיוק מה שאסור לעשות. |
RS324, כמובן שבמערכות שלי אני עובד עם קבצי סקין, אבל אתה מצפה שעכשיו הוא יתחיל לעבוד גם עם OOP, גם עם מחלקת טמפלייט, וגם עם קבצי סקין?....
צעד אחד בכל פעם, כמו שבן גוריון אמר |
משתנים? פונקציות..
מיליון ואחת דרכים. |
ציטוט:
לא משנה אם תעטוף את ה ECHO בפונקציה זה עדיין לא נקרא הפרדה של תוכן מקוד... |
ציטוט:
בכ"מ אני במערכות שלי משתמש בקבצי TEMPLATE שאין להם כל קשר לקוד כמו שאמרת... ולבסוף אחרי שאגרתי את כל הHTML בתוך משתנה מסויים אני מדפיס אותו באמצעות ECHO. ושיטה שאני מאוד אוהב לעשות זה לעשות כמה פונקציות שאחראיות על החלפה של תוכן... אני עושה משהו כמו PHP קוד:
|
זה סתם בולשיט, "ההפרדה מהקוד" לא באמת משנה.
|
ציטוט:
|
אתה מדבר על עיצוב? כלומר קבצי skin למשל???
אם כן- זה בכלל לא קשור לקוד עצמו, זו רק מתודיקת עבודה.. אני אישית עובד עם קבצי סקיןף אבל שוב- זו שיטת עבודה, ולא הדרך. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:28. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ