![]() |
[סקר] איך אתה עושים רישיונות במערכת שלכם?
תשמעו אני יודע שיש כבר מיליון אשכולות על איך לעשות רישיונות למערכת אבל לא מצאתי פתרון בשום מקום אבל מצאתי תשובה והתשובה שמצאתי היא שאין אפשרות כזאת.
בכל זאת רציתי לשאול אתכם(מי שהתנסה בזה) איך אתם הסתדרתם בסוף ועשית רישיונות? אשמח לכל מידע ראיון פתרון או כל דבר אחר. תודה מראש. |
אז זהו, שאף אחד לא הסתדר בסוף...
חלק אמרו לעשות הצפנה, חלק אמרו לשים קובץ שבודק בשרת שלך את הרישיון (רעיון גרוע, אם השרת שלך נופל?), לאחסן פשוט את כל המשתמשים על השרת שלך, ללא אפשרות לערוך את המערכת. ויש עוד כמה שאני לא זוכר.. |
שתמע,השיטה הטובה ביותר היא לדחוף קודים מסובכים ולא מובנים בתוך הקודים של המערכת (ממש לדחוף קודים ,במקוומת שיהיה קשה לגלות ובהרבה דפים),ואז אם מישהו היה עד כדי כך חכם כדי למחוק את כל הקודים האלה סימן שהוא יכל לבנות מערכת כזו בעצמו.
ורוב הסיכויים שאתה מכור לאנשים שאין להם מושג ב php.ככה שזאת הדף הכי טובה. לפחות לדעתי. |
ציטוט:
יש אולי עוד ראיונות? |
לדעתי לעשות דבר כזה שמכניסים סיראל באמצע ההתקנה (לעשות ממש מערכת מאובטחת שקוראת סיראלים)
ושרת אחר של המאגר עצמו בודק אם נרכש סיראל כזה והוא בשימוש (ואם השרת הזה נופל שיהיה שרת גיבוי נוסף שיפעל ביחד אם השרת הראשון) אני יודע שדבר כזה יעלה הרבה,אבל אין מה לעשות אם רוצים אבטחה טובה למערכת שלך משקיעים עד הסוף. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ככה אם תעשה את מה שאני הצעתי אתה "תחגוג" ולא הם כמובן שאתה תקבל את הכסף שהגיע לך ,כי הרי השקעת במערכת שלך (כמובן אם זה משהו טוב ולא סתם חרטה).. |
ציטוט:
|
אני בדקתי את הרעיון הזה מהמערכות של VBulletin
למרות שפה ושם פורצים אותה אבל הרוב קונים.. |
מה הבעייה?
אז אם זה בודק את השרת, והתשובה היא "DOG", אז זה בסדר, אז פשוט תשנה את הקוד ככה שזה תמיד יחזיר DOG. יש לי שיטה מאוד טובה, אך איני רוצה לחשוף אותה ברבים-מחשש להעתקה. כל שיטה פריצה, אין כזה דבר "לא פריץ". השאלה כמה קשה. |
אתה צריך לשאול את עצמך אם באמת יש לך צורך בכאלה רישיונות..
האם הלקוחות מבינים משהו במערכות שכאלה? האם ללקוחות או למקורבים שלהם יש אינטרס לדעת בקוד? האם המאמץ של אותם אנשים יהיה כדאי להם? הסיבה שאני כותבת את הדברים האלה היא כי גם אני מתעסקת עם מערכות שכאלה אבל מלבד ההגנות הרגילות אני לא רואה צורך ברשיונות וכו' מכיוון שהלקוחות שלי לא יוכלו ולא ירצו לרמות אותי מהסיבה הפשוטה שהמאמץ לא משתלם להם.. |
ציטוט:
אני מתכוון להוציא המון המון עדכונים,מודולים,תיקונים וכ"ו, בגלל זה אני רוצה לעשות רישיונות |
תעשה כמו ש liveDNS וחברות גדולות אחרות עושים הם פשוט מוכרים את המערכת ניהול תוכן עם חבילת אחסון.. ולבעל האתר אין גישה לשרת רק לפנאל ניהול של המערכת.
|
גם רעיון.
חוץ מזה, שלא פשוט יותר להיות חברה מספיק גדולה(אולי של ההורים, של הדודים, או של קרובי משפחה), וכל מי שינסה לגנוב-.... |
ציטוט:
מעין "השכרת" מערכת :) |
ציטוט:
איך הוא ישנה? הוא כל פעם ישגע אותנו? ד"א למשל הפאנל DA, יש שם גישה לקבצים, מה אפשר לעשות עם זה? |
ציטוט:
אפשר לעשות מערכת ניהול טמפלטים.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אתה יכול לעשות שאת קובץ ה CSS ניתן לערוך דרך הפאנל (כתיבה / קריאה לקובץ) ואת כל הטמפלטים באתר לשמור במסד נתונים, ולקרוא לכל טמפלט בדף שהוא אמור להיות בו. כמו לדוגמא ב VBulletin... |
הגעתי למסקנה אישית, שהאופציה הכי חכמה היא לעבוד כמו vBulettin.
הכוונה שברגע שמתקינים מערכת, הכתובת נרשמת במקום מרוחק. ע"מ להגן על הקוד הזה עלה לי רעיון עוד יותר חכם של, לאנקלד קובץ TXT מרוחק באמצעוות קובץ LOCK (כמו זה שישי בIPB 1.3 או כמו אלה של הWIKIPEDIA, שהם נעולים ואי אפשר להתקרב). ובתוך הקובץ TXT להכניס את כל הPHP, וברגע שאינקלדת כל הקוד בפנים עובד כמו קוד PHP ואפשר לעושת מה שעולה בראש שלך וזה לא מחיק. בקיצור ולעניין - ליצור קובץ נעול ובו לשים INCLUDE של קובץ מרוחק ששומר את המידע על הכתובת שבה מותקן המערכת, ואופצייה לדלת אחורית שגם היא מאובטחת בקבצי LOCK, שפשוט יסגרו אותה. (יסגרו את המערכת הלא חוקית כיאילו) בהצלחה! |
ציטוט:
ל-100% לעולם, זאת הבעיה, זאת עדיין PHP, היא פתוחה לכולם. בפעולות הנ"ל מנעת הרבה מאוד דברים. לדעתי מיצינו את הנושא. כל אחד יעשה את השיקולים שלו לגבי בניית מערכות עם רשיונות. בהצלחה לכולם. |
ציטוט:
אני אשמור אותו בשרת שלי, ואאנקלד אותו במקום הרגיל. |
אבל איך אני יכול לעשות קובץ שהוא לא מחיק ואי אפשר לשנות אותו?
|
אי אפשר.
|
צוותים טובים כמו של vBulletin ו-IPB לא פתרו את הבעיה לגמרי, אתם מצפים לפתור אותה בעצמכם?
הפתרון לאחסן את המערכת אצלכם בשרת לא אפקטיבית מספיק, כי מי שיהיה בעסק מספיק זמן יוכל לראות שיש לא מעט לקוחות שדורשים איחסון בשרת משלהם, או שתצטרכו לאחסן אותם בשרת אחר מסיבות כאלו ואחרות. עוד סיבה שזה פתרון לא טוב מספיק, זה כשמישהו פורץ לשרת שלכם ומעתיק את הקבצים, מה תעשו אז? עדיין צריך שליטה טובה יותר בעניין. הדבר הכי נכון לעשות זה לעשות את המקסימום, לעשות כמה שיותר, אבל לא להישבר כשתראו ש"פרצו" את המערכת שלכם. |
ציטוט:
אגב MASTERT, בהקשר לגתבוה שלך לטל בנו, אפשר לנעול קבצים ולא לאפשר מחיקה ושינוי שלהם עם הLOCK, אבל זה לא במאה אחוזים. |
דרך טובה להצפין קוד:
http://scripts.datacomponents.net/in.../tencoder_v1_0 הוא משתמש בפונקציות מובנות של PHP בלי שום הפעלת תוכנה.... רק יצירת הקוד נוצרת ע"י תוכנה אצל המתכנת. |
ציטוט:
כחנות אלקטרונית שמתעסקת עם כרטיסי אשראי, לא הייתי קונה ממך. ציטוט:
רוצה לעשות ניסוי ? תעלה קובץ ותראה... |
base64_decode הוא דו כיווני?
וחבל שאתה מפרסם שאתה כ"כ טוב, הוא יכול לתבוע אותך |
ציטוט:
2. בו נגיד שלפרוץ לשרת מאובטח כמו שצריך לא יהיה כל כך קל. 3. כמו שכמעט כולם אמרו אי אפשר למנוע גניבה של 100% או במימים אחרות "כל מנעול אפשר לפרוץ השאלה כמה זמן יש" |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
(לא הייתה הכוונה שלי תומר).
אלעד, נאי מתערב איתך ב64BIT יכולה לעזור אפילו בכמה אחוזים, זה כבר מוצפן וזה כבר התקדמות, עוד צעד קדימה, זה כבד עוד צעד, של לקחת ולחהצפין ב64BIT ואז להצפין לדוגמה בMD5 ואז אפילו בSHA1 בCRYPT, מצדי אפילו בCRC32 ועוד ועוד ( ממש התלהבתי =\ ), זה כבר עוד צעד וזה דורש מהפורץ לזהות עוד ועוד הצפנות, יותר שלבים לפיצוח, באיזשהו שלב זה יגורם לו להפסיק. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל הוא אומר שהוא כבר ניסה לעשות פעם משהו כזה והצליח.. (נו טוב...) |
אני לא מבין מה הבעיה :\
איך אתה משווה לסיסמא שמוצפנת בMD5?? אותו דבר!! |
אתה משווה את ההצפנה...., הקוד שאתה כתבת משווה את ההצפנה של שניהם.
אז אם הקוד עצמו יהיה מוצפן בהצפנה דו כיוונית זה בכלל לא יהיה קוד אלא אוסף תווים אחד גדול מאוד... |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:41. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ