![]() |
לכל מתכנת ומתכנת.
לאחרונה, חלק מהאנשים משתמשים בדרך ה"קלה" והפשוטה, שתופסת הרבה משאבים.
PHP קוד:
אני אתן לכם דוגמה. נגיד, שלהדפיס זה שניה. אם אתם מדפיסים, 4 פעמים, כמה זמן זה? 4 שניות. לכן, מה שעושים, כל מה שרוצים להדפיס-עושים ככה. $to_print.= "Text To Print"; ובסוף הדף, echo $to_print; חוץ מזה, אני פשוט אומר לכולם משהו שכולכם חייבים ללמוד. OOP. אם אתם רוצים להתחיל למכור דברים, או סתם להכין תוכניות שיהיו בנויות באופן טוב, למדו OOP. כל חברה רצינית שרוצה מתכנת, לא משנה אם זה ב-C++, CSharp, Visual Basic, ASP, או PHP, דורשת ממנו לדעת OOP, תכנות מונחה עצמים. |
האמת שזה לא כ"כ נכון.
כל הטקסט שמחוץ ל PHP כמעט ולא לוקח זמן לטעינה.. כי זה HTML פשוט. להפך, ככה זה יותר קל ונוח. דבר שני, הדפסה תקח בהתאם למה שאתה רוצה להדפיס. הדגמה: 1) http://shellrock.info/print1.php - הדפסה ללא PHP 2) http://shellrock.info/print2.php - הדפסה אחת 3) http://shellrock.info/print3.php - השיטה שהצעת אתה יכלו לראות שהכל לוקח אותו זמן. והשיטה שהצעת - לא נוחה. |
דווקא לא.
נחלק את הדפסה ל-2 חלקים. שליחה לדפדפן-.X הדפסת הדפדפן-Y. בשיטה שלך-5X, 5Y. בשיטה שלי, 1X, 1Y. זה לא משנה מה אתה שולח-עצם השליחה, זה מה שמשנה. |
כל עוד זה נוח ולוקח אותו זמן - אין שום בעיה.
יש לך כאן הוכחה מוצקת, למה אתה מתווכח? |
זה הוכחה חד משמעית.
אתה שולח 5 בקשות לדפדפן-להצגת מידע, ואני שולח 1. אין הבדל, לא? הרי השליחה וההדפסה של הדפדפן זה נאדה, לא? יש הבדל בין מה שמתבצע על השרת-לבין מה שמתבצע אצל המשתמש. |
מה הקשר,
5 echo זה כמו echo אחד לדפדפן. כל הטקסט מגיע אליו כפלט אחד שלם, הוא לא יכול להדפיס כל פעם קצת.... |
אך, השליחה נשלחת 5 פעמים.
(ד"א, משתמשים ב-flush() כדי להציג לפני שהדף גומר להיטען) |
ציטוט:
המנוע של PHP "זוכר" כל echo ושולח הכל ביחד. |
אני לא בטוח ב-100% אבל אני חושב שניר די צודק.
|
כל פעולה שמקורה בצד שרת(כדוגמת echo) לא קשורה בכלל לדפדפן.
הדפדפן מקבל את הפלט אחרי שכבר הודפס בצד שרת. אין קשר בין הדפדפן למה שאתה מציין. ככה שהY של איך שאתה עושה, וה Y שאיך שהוא עושה שווים בסופו של דבר. חוץ מזה שבגלל שהדפסה היא פעולה נורא פשוטה, אין ממש הבדל בדרך ההדפסה. ובטח ובטח שלא בשניות, לדעתי אפילו לא באלפיות השניה.(אין שינוי) |
ציטוט:
שינוי אולי אולי אולי באלפי אלפי אלפית השניות לטובת דרך 1 ו 2. |
אף אחד מממכם לא שם לב אי פעם שלפני שמתבצעת איזה פעולה המנוע של PHP עושה PARSE לקוד, כלומר הוא קודם כל קורא אותו ככה שאם תעשה פעם 1 ECHO או 5 או 10 זה יהיה כאילו עשית פעם, PHP מספיק חכם בשביל לשמור את מה שאתה עושה בזמן הפעולה. אתה פשוט שומר את זה למשתנה ו PHP שומר את זה בזמן הריצה, ככה או ככה אין הבדל.
ואם תשאלו אותי לא הדרך הזאת ולא הדרך הזאת עדיפה, אני לא מכיר מערכת נורמלית שלא משתמש באפשרות של טמפלטים. זה פשוט מסדר את הקוד וחוסך הרבה שורות סתם. |
ציטוט:
|
גם אני מסכים בקשר לטמפלטים אבל אני חייב להגיד גם שצריך להיות קוד של HTML בדפים אבל לא קוד ארוך כי אם לא יהיה בכלל קוד אז איך תוכל להדפיס משהוא יפה?אוקיי אני מסכים שטמפלטים יכולים לסדר את זה אבל זה לא הפתרון הסופי
|
אתמול באמצע הלילה בדיוק נזכררתי בטמפלטים.
P: ב-HTML יש רק בקבצי סקין-לא בשום מקום אחר. וקבצי הסקין בנויים כולם מפונקציות(למרות שאני משתמש ב-OOP שם D:). חוץ מזה, שהקוד הבא: PHP קוד:
PHP קוד:
חוץ מזה, שלפעמים תרצה לסנן דברים כלשהם בפלט, ולא תוכל לעשות זאת. |
אני עכשיו מפתח מערכת ומשתמש בטמפלטים, אין דבר נוח מזה.
|
ציטוט:
בתוך הטמפלטים אפילו תנאים ולולאות. |
אתה יכול פשוט לעשות
if("אלי, האם הסיסמה נכונה?") LOG ON D: אבל.... הרבה יותר אסתטי, נראה טוב, ומובן, טמפלייטים. |
עדיף לשמור את התוכן לתוך משתנה ואז להדפיס מאשר להדפיס כל פעם.
קחו, תלמדו ותשכילו :) http://phplens.com/lens/php-book/opt...ugging-php.php |
אשמח גם להוסיף, אם לא אמרתי,
בעצם אמרתי, ואני אחזור, כל חברה רצינית שרוצה מתכנת, לא משנה אם זה ב-C++, CSharp, Visual Basic, ASP, או PHP, דורשת ממנו לדעת OOP, תכנות מונחה עצמים. חוץ מזה-זה לא בעייה-בסוף ילמדו את הקוד-פשוט ב-OOP זה יקח חצי שעה, ורגיל זה יקח שעתיים. חוץ מזה שאם לדוגמה להדפיס טקסט, יהיו כמה דרכים, כל אחת בשורה שונה. PHP קוד:
PHP קוד:
OOP זה אחד הדברים היותר גאוניים, שמשלבים פונקציות רן, מאמר נחמד D: |
נראה לי שאתה לא יודע בכלל מה זה OOP.. =\
|
ציטוט:
בכל אופן לטענתך - כל חברה רוצה מתכנת שיודע OOP אך לא דורשת ממנו להשתמש בזה. אני מכיר מספיק מתכנתים טובים שלא משתמשים ב-OOP (אני כן משתמש, כי אני אוהב סדר) |
ציטוט:
|
חחחחחח אתה קורע אותי לפעמים שתבין שאולי OOP זה מסודר יותר אבל לפי התגובות שלך אני יכול להגיד לך דבר אחד בידיוק אולי הקוד ה-"OOP" שלך יהיה מסודר מהקוד שלי אבל זה לא מבטיח שהוא יהיה יעיל יותר
|
איך הגעתם ל OOP בכלל ? אתם יודעים מה זה אומר ? שאתה מדברים כל כך הרבה שטויות באשכול אחד ?
|
ציטוט:
אך נובע מהודועותיו שאין לו מושג בזה. OOP = Object Oriented Proggraming או בעברית תכנות מונחה עצמים, שהבסיס שלו זה מחלקות. |
ציטוט:
אני לא מתיימר לדעת הכל(למרות שאני לא מבין שנשאר עוד משהו ללמוד ב-OOP), אך OOP פשוט בשבילי-אישית, תורם לסדר(ולעוד עשרות מתכנתים). איני מתיימר להיות מקצוען- אך במערכת שאתה מתכוון להפיץ, או אפילו רק לשימוש האישי- OOP זה פשוט משהו נדרש. פשוט להכל. בקשר ל- Eran-S: איני מתיימר להיות מומחה, וכן-רשמתי את הראשי תיבות באשכול אם איני טועה. וד"א, בשבילי זה פשוט פיתרון גאוני D: למרות שכן-אפשר כל דבר להחליף, אפשר לעשות אפילו בלי OOP, בדיוק אותו דבר(עם תוספת ענקית של שורות קוד), זה פשוט עדיף, יותר נוח, ויותר אסטטי. אין לזה שום עזרה מבחינת מהירות הריצה(עד כמה שאני יודע). כשאתם מגיבים, אל תגיבו כאילו "הוא מקצוען", כי אני לא- אני סתם עוד מתכנת מסכן D: אוף, פספסתי תגובה. ציטוט:
למרות שכמו שאמרתי-כל דבר אפשר להחליף(גם את התג <b>, בעזרת CSS, ואפשר בכלל להחליף את זה-עם 4 שכבות, כל אחת נוטה לכיוון שונה, ואז זה "ידגיש"). אנא, אחד בכל פעם P: |
ציטוט:
אני לא משתמש במחלקות, בקודים שלי אין אפילו פעם אחת מחלקות, המילה class בקודים שלי מופיעה בהקשר אחד - <div id="x" class="header">, ובכ"ז אני מצליח לתכנת, לעשות כל מה שאנשים עושים עם מחלקות - רק הממ, בלי. תעשה לי טובה. |
אין לי נסיון עם OOP בPHP, אבל עבדתי עם זה קצת בJAVA.
הדבר היחיד שזה עושה, מסדר לך קצת את הקוד. זה לא גאוני וזה לא חוסך כלום. אפשר להגיע לבדיוק אותה תוצאה עם לולאות ופונקציות. |
:S
מה עם פולימורפיזם? הורשה? זה OOP =\ במיוחד בג'אווה. מאסטר-טי, לך פתח ספר, או איזה אתר טוב ותתחיל ללמוד |
למה לא לקרוא את כל ההודעה ><
את החלק הראשון, ה-5 שורות. עריכה: אני לא יודע מה איתכם-אבל אני משתמש ב-OOP רק לסידור הטקסט. masterpl, אשמח אם לא תגיב בנושא אני נותן לכם דוגמה, שוב, שאני פשוט שונא אותה-אבל מה אפשר לעשות. האם תוכלו לתת לי מערכת פופולארית, בלי OOP? ואני פשוט שונא את הדוגמה הזאת. מדגיש, שונא. למי שלא האמין שקראתי את המאמר- רפרפתי בין הנקודות וקראתי את העיקר.... |
ציטוט:
|
שימוש ב OOP בכלל לא חובה.
רוב המערכות הישנות שלי, אני לא השתמשתי בשום class והם מערכות מצויינות. מה שטוב ב OOP, זה לתחזוק יותר מאוחר של המערכת והצטרפות מתכנתים נוספים לעבודה על המערכת. אם אתה בונה מערכת חד פעמית, שאתה לא הולך לתחזק אותה, ואף אחד מתכנת אחר, לא הולך להצטרף לעבודה עליה, אין צורך ב OOP. אבל שוב זה תלוי בפרוייקט ובגודל שלו. במערכות שאני מפתח היום, אני משתמש אוטומטית ב OOP מכיוון שאני משתמש בפריימוורק של CodeIgniter. מי שבאמת רוצה קוד מסודר ונוח לתחזוק עתידי, וגם להצטרפות של מתכנתים אחרים, אני ממליץ לו על CI. http://www.thecrow.co.il/33/codeigni...d7%91-php.html |
MasterT, אתה כל הזמן כולל את המילה OOP אך עדיין לא הוכחת לנו כמה אתה צודק.
בקשר לטענה שלך שזה מקצר: התשובה היא לא, הוא אולי אפילו מעריך בעוד כמה שורות. |
Tomer: נכון, אני לא יכול לתת הכללה, פשוט אמרתי הרוב.
ציטוט:
הרבה יותר פשוט להבין, להשתמש, וגם-אם משתמשים ב-<<<EOF, אתה יכול להשתמש בפונקציות בתוכו. ציטוט:
ובקשר לתשובה לטענתי- אני התכוונתי שאם מישהו ינסה דווקא לא להשתמש ב-OOP-אבל למצוא לזה תחליף, זה יאריך. אני לא מחייב כאן אף אחד- ואני בטח שלא מתיימר להגיד "אני הכי חכם, תקשיבו מייד", פשוט אני ממליץ לכם. הרי אם תעשו מערכת סקרים, ותפיצו אותה-ככה יהיה הרבה יותר מסודר לכולם. נכון, נכון, אתה יכול לעשות קוד מבולגן ב-OOP, וקוד מסודר בלי OOP, אבל OOP מקל על העבודה. ד"א, אשמח אם מישהו יסביר לי למה זה "תיכנות מונחה עצמים", מה פירוש השם של זה. |
חחח אתה אומר שאתה יודע מה זה OOP ובעצם לא יודע מה זה תכנות מונחה עצמים?קרעת אותי תכנות מונחה עצבים זה OOP זה תכנות המבוסס על עצמים (מחלקות) שבעזרתם אתה יכול לקצר את הקוד ולסדר אותו וזה בהרבה יותר פשוט אבל עדיף בהתחלה ללמוד הרבה על הסוג התכנות הזה לפני שמשתמשים בו כי לפעמים הוא יכול רק לבלגן יותר
|
כן, אבל האם יש לו שימוש אחר.
אשמח אם לא תגיב בנושא שוב, ואני אחזור, " masterpl, אשמח אם לא תגיב בנושא". תגובותייך אינם הולמות (ציטוט: "יש לך שגיעות"), לכן, תגובתך הבאה בנושא תדווח. אנא, בפעם הבאה שתחליט לפרוק את פורקן טיפושתך, האשכול הוא איננו המקום הטוב ביותר, ה"פ תיהיה מצויינת. |
ברור שעולם התכנות בנוי כיום על OOP, ומצד שני - בשפות סקריפטינג כמו ASP/PHP, כדי להשיג תוצאה ספציפית, לא תמיד יש צורך בשימוש ב OOP.
ברור שתכנות של אפליקציה רצינית בלי שימוש באובייקטים נועד לכשלון (מסורבל מאד, דורש הרבה זמן לאיתור ותיקון באגים, קשה להכניס מתכנת חדש לפרוייקט כזה), ומצד שני, כדי להשיג משימה פשוטה - שפות הסקריפטינג משמשות אפשרות פשוטה שלרוב גם מקצרת את זמן התכנות. בכל מקרה ניראה לי שהאשכול קצת מיצה את עצמו והפך להתנגחות אישית בין הפותח למגיבים... |
אפשר ל הסכים איתך.
אבל בקשר לטענה שלי, שעדיף לשמור את כל הטקסט במשתנה- הנה עוד משהו שאפשר לעשות רק עם זה- דף שגיאה. (כמובן, עם טמפלטים). הממ, אני אדווח כדי שינעלו על הנושא, אם מישהו עוד חצי שנה יבוא ויהיו לו טענות כדי להחיות את האשכול, נפתח שוב D: |
אחרי שקראתי אני יכול להגיד לך שזה יהיה בדיוק אותו דבר.
מישהו(מ): OOP זה הדבר הכי פצצה. עוד מישהו(ע): אפשר לתכנת בלי OOP בלי בעיה. (מ): אבל OOP זה הדבר הכי פצצה. (ע): אבל כל החיים שלי תכנתתי בלי OOP בלי בעיה. (מ): אבל OOP זה ה-דבר ה-בא ! (ע): אבל אפשר להתסדר בלעדיו גם ככה.. (מ): אין מצב, אין משהו יותר טוב מהOOP... וכך הלאה.. :) אם פגעתי במישהו חס וחלילה, אני מצטער. בתודה רונן.ב. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:56. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ