![]() |
כמה שאלות לגבי פתיחת חברת איכסון
אוקיי ברצוני לדעת כמה דברים.
כמה זה יעלה לי? אפשר לעשות את זה על מחשב שיעבוד מהבית? וכמה יעלה להיות עסק רשום. בקיצור אני רוצה לדעת גם מה יהיו ההוצאות של זה תודה לעוזרים |
איזה ידע יש לך בתחום?
|
אם אתה שואל שואלות כאלו אז עדיף לך לקחת רסיילינג שעולה בסביבת 100 שקל לחודש.
לגבי המחשב שעובד בבית... רוחב הפס של כבלים או ADSL שהספקים מספקים למשתמש הרגיל הוא נמוך מדיי בשביל לאחסן שרת בבית. אם אין לך קרוב משפחה שעובד בבזק או ספק אינטרנט אז לא כדאי :) |
אין לי קרוב משפחה שעובד בבזק מה זה אומר?
|
שרת 3000 ש"ח [חד פעמי]
איחסון בחוה 300 ש"ח לחודש תחזוקה - 500+- ש"ח לחודש אתר (עיצוב,דומיין,בנייה) - 500+- ש"ח חד פעמי רישום: חינם, תיזוזים עובדים (תומכים, נציגי שירות..) 100 +- ש"ח לחודש |
ציטוט:
- תלמד קצת אודות ההוסט , כיצד לתת מתן תמיכה ושירות שיספקו את לקוחתייך - תקנה ריסלר ( ממליץ כ 3 גיגה להתחלה ) - דומין . עם יש אפשרות לישראלי. זה יהיה נהדר. - עיצוב ותיכנות - לא חייב ברמה מדהימה ,אבל לפחות שיהיו ניתנים לצפייה - וזהו :) אני משער |
ביקש שרת, נתתי לו שרת של מתחילים. הוא יצטרך לשלש את סכום של השרת אם הוא יצליח.
|
ציטוט:
הוא אפילו עוד לא התחיל לכן להתחלה. ריסלר - יהיה מצויין ומתאים בדיוק למה שאתה צריך ולדרישותיך , זו דעתי. |
רק תענה על השאלות האלו לפני שאתה מתחיל
האם אתה מתכוון להישאר בעסק או שזהו רגע חולף? האם אתה חושב שאתה מספיק אחראי כדי שמישהו יפקיד את כספו בידך? האם אתה היית קונה את השירות של עצמך? אם לא תוכל לענות על השאלה הזאת עדיף שלא תתחיל בכלל מקווה שיהיה לך רק טוב ali_napso |
תתחיל בקטן אבל בגדול (אם הבנת את כוונתי)
קודם כל, תקנה דומיין ישראלי שזה 100 שקל +- אתר - בסביבות 400 שקל וריסלייר - 70 שקל +- לחודש (3 גיג'ה) זו השקעה ראשונית +- להירשם לא עולה כסף |
ציטוט:
איחסון בחוה ל-1U מתחיל ב-100$ ,ארון 1100$ לחודש תחזוקה... נו באמת. עובדים... כנראה שכחתה שתי אפסים ולהוסיף שזה פר מומחה בחודש. חייב להסיף לגבי תוכנות, למשל רק תוכנת דואר בעלת של 3000$ פר שרת , win, פנל ניהול, לא לשכוח את FierWall - בעלות לפחות 25000 ש"ח ועוד ועוד ועוד... להיות עסק רשום - 0 ש"ח ממלאים טפסים ומקבלים אישור ו... וואלה, אתה עסק רשום. |
אם אני נכנס אני נכנס ברצינות כמובן אבל אני לא מבין למי להשקיב כי JOIN WEB אמר מחירים ממש גבוהים
|
ציטוט:
לבקש מאבא 400 ש"ח דמי כיס ולפתוח "חברת" אחסון =\ |
ציטוט:
אחסון עולה 250 ש"ח שרת מצוין להתחלה עם Core 2 Duo או אופטרון עולה כ-3 אלף ש"ח. איך הגעת ל-15,000? אם אתה רוצה ממש "להתפרע" ב-10,000 אתה קונה כבר Dual Xeon מהסדרה החדשה. ואני לא יודע מאיפה אתה מביא את המחירים האסטרונומים של שאר הדברים שאתה מדבר עליהם.. |
ציטוט:
אז נכון, אפשר להשיג אכסון לשרת ב-250 ש"ח, אבל עד כמה אתה שולט שם במאפייני האכסון? איזה שירותים אתה מקבל מהמקום? עד כמה השירות מקצועי? באמת נראה לך שחברה שמכבדת את עצמה תשב באכסון כזה? איזו אחריות יש לחברה כזו כלפיך וכלפי הציוד שלך? לפני שאתה עונה..תחשוב ברצינות. שרת ב-3 אלף ש"ח? בטח אתה מתבלבל והתכוונת לPC, או לPC באריזה של 1U. כשכותבים שרת, מתכוונים לVENDOR..כלומר, שרת מבית IBM, DELL, HP וכו'..הPC שהרכבת, זה לא שרת..זה PC (זה שאתה משתמש בו כשרת זה משהו אחר, אבל אין מה להשוות את איכויות החומרה או את האחריות בפועל שאתה מקבל מהחברה שממנה נרכש השרת). 10K? דואל קסאון מהסדרה החדשה? של VENDOR כלשהוא? תעביר לי הצעת מחיר בנושא, אני מבטיח לך שאני קונה 2. אחרת? תפסיק לבלבל במוח ולהמציא מחירים. עלות העובדים שjoinweb ציין כמובן מתייחסת לאנשים עם נסיון (ורזומה מתאים), לא מדובר על ילדים שבגלל שהם מכירים את הפקודה TOP הם חושבים להיות אשפים בנושא. בקיצור, אתה כותב כאן על "חברת" אכסון, joinweb כתב על משהו קצת יותר מקצועי ורציני. אגב, פותח האשכול..לא ענית לי על השאלה המקורית: איזה נסיון יש לך בנושא? |
ציטוט:
|
ציטוט:
ב-250 שקל אפשר לארח שרת אצל חברות טובות מספיק (דוגמאות ? ויהוסט, אקספרט-סרב, שרתים ועוד). זה ש-sPD לוקחים על זה סכום אסטרונומי לא אומר שכל חברה איכותית עושה זאת. חלק ב': כל שרת הוא מחשב. כשכותבים שרת לא מתכוונים ל-VENDOR, מתכוונים למחשב שמשמש כשרת. יש אנשים שישקיעו הון כסף בקניית שרתי מותג, אך אני נגד זה. כל חברות המותגים האלה (IBM, HP, DELL) לוקחות כסף מיותר עבור השם. אבל מה זה נותן לך? שיהיה כתוב DELL או HP על השרת? זה לא שהחברות האלה מייצרות חומרה מיוחדת. זו חומרה שכל אחד יכול להרכיב ולחסוך אלפי שקלים. בחזרה לנושא - אני לא רואה שום דבר פסול בזה שחברות מתחילות יקנו "רק" שרת בסגנון Opteron 1210 או C2D עם 2 ג'יגה זיכרון. בסופו של דבר, גם המעבדים לשוק השרתים מבוססים על אותם מעבדים בדיוק מהשוק הביתי. חלק ג': רוצה להיות פראייר שמשלם אלפי שקלים על שם, מותג ? קדימה, לך תקנה לך Tyan/Dell/HP/IBM מורכב ב-20,000 שקל. אבל בסופו של דבר, הכי משתלם ונוח זה לקנות חלקים ולהרכיב. אני שולח לך בפרטי איך דואל זאון מהסדרה החדשה עולה פחות מ-10K. |
ציטוט:
אמרתי SPD? נסה livedns, joinweb, sweethome, interspace..תבדוק מה העלות שחברה "עם גב על הכתפיים" תיקח לך על השירות הזה, ותראה מה אתה מקבל תמורת העלות (מבלי כמובן לזלזל בחברות שציינת). חלק ב': רואים שמעולם לא התנסת בשרת שהוא מותג, ברור שכל שרת הוא מחשב, לא ראית כמה הוא חזק יותר בפועל בעשרות אחוזים מאשר שרת במפרט זהה שאינו מותג, אין כלל מקום להשוואה. אחריות, איזה אחריות אתה מקבל עם שרת מורכב? או יותר נכון..אני אשאל את זה אחרת, מה תעשה עם כרגע (שבת) נשרף לך הלוח אם? תלך לKSP ותבקש החלפה של הלוח? וכמה ימים (במקרה הטוב) אתה חושב שזה יקח לך? תבדוק מקרה מקביל עם מותג ותחזור אלי, תראה מה עדיף לך. אגב, ב-250 ש"ח אתה מאכסן 1U או "קייג'"? בהצלחה כשיפול לך בורג (במקרה כמובן) בתוך הקייג', נראה מה ישאר מהPC שלך. בהצלחה עם ה"שרתים" סוג ג'. |
ציטוט:
אבל אתה מנסה להוציא את עצמך צודק. הקטע שאין פה צודק ולא צודק, אני חושב שרוב האנשים יסכימו איתי שחברה מתחילה יכולה להסתפק באירוח שרת באחת מהחברות הנ"ל. ב. בתנאי שהמעבד/ים, זיכרון והארדיסק יהיה אותו דבר בשרת מותג ובשרת שאתה מרכיב, הביצועים יהיו זהים. לגבי ההמשך, ברור שאתה צודק, אבל הצחקת אותי בקטע הזה. תגיד לי איך לוח אם יכול להישרף, אם אתה בעצמך מרכיב את מפרט השרת ושם מארז עם ספק איכותי ולוח אם נורמלי? לוח אם לא נשרף סתם כך. צריכה להיות לו סיבה טובה, מאוד טובה בשביל להישרף. ג. כמובן ש-1U. מי אמר קייג'? ד. עם הגישה המזלזלת שלך, לא תגיע רחוק. |
ציטוט:
גם אני בעבר הייתי בעלים של חברת אכסון וכן..עבדתי לרוב עם PCים..אבל כן, היום אני מבין שמאחורי ההחלטה הזו היתה מחשבה כלכלית ולא מחשבה של "מה באמת מתאים".. בגלל זה, חברה רצינית שמסתכלת קדימה לא תיקח שרת שהוא לא VENDOR נקודה. ב. זה בדיוק מה שאני אומר, מעבד, דיסק קשיח וזכרון זהים - ולא, הביצועים עדין לא יהיו שווים, ופה אני כבר מדבר מנסיון. מה זאת אומרת לוח אם לא יכול להשרף סתם? קצר חשמלי זו סיבה מספיק טובה בשבילך? אבל זו לא הנקודה שלי, הנקודה שלי היא סה"כ העובדה שיכול להיות שהלוח אם שתקנה יהיה אפילו יותר איכותי מזה שIBM מספקת..אבל שורה תחתונה, IBM יחליפו את הלוח תוך- עד 4 שעות, ואתה? לא. ג. באמת השארת אותי חסר מילים, פשוט נשמע מגוכח. ד. טוב אבא. |
ציטוט:
קצר חשמלי? תסביר לי למה שדבר כזה יקרה. בנוגע לביצועים, אתה מבין שזה לא יכול להיות נכון שיש הבדל בביצועים אם המעבד, זיכרון והארדיסק הם אותו דבר? אתה אומר פה משהו לא הגיוני שלא יכול להיות פשוט. ג. מה? לא הבנתי. שאלת איזה מארז על הזאון? או על השרת ב-3K? זאון ברור ש-1U, השרת ב-3K, מיקרו-ATX. ד. לא, הגישה שלך לחיים היא גרועה מאוד אם אתה לוקח ויכוחים כאלה בצורה אישית |Rolleyes| |
ציטוט:
קצר חשמלי? למה שיקרה? תבדוק מול בעלי שרתים כאן..הטענה הזו כבר מגוכחת. הבדל ביצועים? נסה ותתרצה, עד אז..תמשיך להאמין שזה לא הגיוני. אתה אמרת שהגישה שלי גרועה, יש סיבה שאני לא אקח את זה אישית? מצחיק אתה. |
ציטוט:
המשך יום נעים ושבוע טוב!. |
ציטוט:
שוב, אם אתה אומר הבדל בביצועים תסביר איך. כי זה לא נראה הגיוני ששני שרתים עם אותו מעבד, זיכרון והארדיסק אבל אחד מותג ואחד לא, יפיקו ביצועים שונים. אין שום סיבה פשוט.. אני אמרתי שהגישה שלך מזלזלת, וזה לא יעזור לך בחיים. רגע, אני טועה? "בהצלחה עם "שרתים" סוג ג'" הוא רק משפט אחד ממגוון המשפטים המזלזלים שלך... FreshServ - אייל שרתים מארח ב-200 שקל (בהתחייבות ל-3 חודשים). מושיק מאקספרט-סרב מארח ב-250 שקל. בקשר לויהוסט.. קיבלתי הצעת מחיר של 250 ש"ח (לאירוח M-ATX) בהתחייבות ליותר מחודשיים. |
ציטוט:
אבל עוד פעם כמו שדניאל אמר,מה שתקבל בחברה X שתשלם לה 250 שקל זה לא מה שתקבל בחברה Y שתשלם לה 500 שקל. וגם אני שרק פתחתי את העסק היו לי 3 "שרתים" מחשבי PC שעד היום אני מצטער שבכלל התחלתי איתם. א.ברגע שהלך לך הלוח,לך תסע לחווה,תפרק את המחשב,תוציא את הלוח תשים אצל היבואן,ואז זה או לקנות חדש או לחכות שיחזור מתיקון,בינתיים כבר הלך יום שלם והשרת ב-DOWN. לעומת זאת שרת של HP DELL IBM ASUS איזה יום אחד הלוח אם החליט שהוא לא רוצה לעבוד יותר,טלפון אחד ומגיע טכנאי לחווה תוך פחות מ-4 שעות פותר לך את התקלה במקום ואין לך לא DOWN ולא שום דבר. זה רק סיבה אחת למה כל השרתים שלי היום הם של DELL HP IBM. |
ציטוט:
למה קצר חשמלי? נו..נתחיל לפרט: 1. היתה הפסקת חשמל בארון 2. עקב רשת החשמל ה"יציבה" בישראל, השרת קיבל "זפטה".. אני לא חשמלאי, בגלל זה אמרתי לך..שאל בעלי שרתים כאן..ו"תופתע", זה לא כל כך נדיר (בייחוד בPCים). בקשר למפרט, מן הסתם שזו לא בדיוק אותה החומרה..אבל את זה אתה כבר אמור לדעת, שלא הכול טמון בסוג המעבד והזכרון שיש לך..לך תשיג עכשיו לוח אם לשרתים של IBM לדוגמא..מן הסתם, יש הבדלים בלוח אם מלוח אם של PC. (את ההבדלים, אתה מוזמן לחפש לבד באתר IBM). ואבאל'ה, זוהי הגישה שלי אליך |קורץ| |
ציטוט:
זה כמו שתהיה לך הפסקת חשמל בבית והספק ישרף. דבר שקורה רק בספקים עלומי שם שקונים ב-50 שקל. בקשר ל-2, אפילו בלי לארח שרת אני בטוח שיש בחווה מייצבי מתח לחשמל.. וגם אם לא, שוב, זה לא אמור להזיז לספק נורמלי. עכשיו בקשר ללוח אם. נתחיל מזה שהמותגים כגון HP, Dell, IBM לא מייצרים לוחות אם. נעצור בזה שהבדלי ביצועים שנובעים מלוחות, הם קטנים ביותר, אחוזים בודדים ולפעמים אפילו פחות. זה בטח לא מה שישפיע ויעשה הבדל בביצועים. נמשיך בזה שמה שקובע יותר על ביצועי הלוח (שגם ככה לא משנים הרבה) זה הצ'יפסט בכלל, ולא איזה לוח מאיזה יצרנית או מותג. חוץ מיזה אני כבר ממזמן לא מדבר על מה שאתה קורא לו "שרת PC" אלא על על שרתי מותג לעומת לא מותג... אז אתם יודעים מה... נכון... אם יקרה משהו אז תהיה תמיכה ויבוא טכנאי מהר מהר, ויחליף את החלקים או יתקן הכל. אבל האם זה באמת שווה להוסיף 50% ממחיר השרת בחלקים על מנת לקבל שרת מותג? אולי לכם כן, בכל מקרה, אני חושב שלא. loads, בקשר לאירוח, אין ויכוח על זה שכשמשלמים יותר כסף מקבלים יותר איכות (ברוב המקרים). לא אמרתי שלא. אבל הנקודה היא שחברה מתחילה, שפותח הדיון רוצה להקים, לא צריכה את האירוח הכי מלכותי והכי טוב שיש. מה רע בלהתארח בחודשיה הראשונים של החברה במחירים של "רק" 250 ש"ח לחודש? נכון, אז לא מקבלים 965786 כתובות אייפי כמו באירוח ב-500 ש"ח, ולא מקבלים KVM OVER IP, ואין תחזוקה בסיסית שכלולה במחיר, אבל שורה תחתונה, זה מספיק טוב להתחלה. לילה טוב |קורץ| |
לא ניתן למצוא את הפרטים מהאשכול בשום ספר!
לכן, לפותחי שירות איחסון אתרים, חייבים להסכים עם TelecarT ולהקשיב לכל מילה ! את עלוית שהצגתי הינן נכונות - עובדה ! "מותג" זה לא סתם מילה, כאשר מתחייבים ל- 99.99% UpTime ברגה שמגיעים ל- 150 או 250 אתרים פר שרת - בלי "מותג" זה נפילות , נפילות , נפילות, רגעים שלא שוכחים לעולם ואת אלפי טלפונים שלא נגמרים. זול - נפילות יקר - שרידות |
ציטוט:
הערה שרציתי לכתוב לפותח האשכול: תבין, עסק אחסון הוא עסק לכל דבר, זה לא שאתה הולך ופותח בסטה, גם אם נראה לי שזה דבר שהוא לא מוחשי (אי אפשר הרי לגעת באחסון אתרים נכון?) זה עדין שירות שעולה כסף ואנשים מתפרנסים מזה וחיים על זה (כן, כמו שההורים שלך חיים על המשכורת שלהם). אני מקווה שהבנת ששאלת שאלה מאוד כללית וקיבלת תשובה בהתאם. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 03:41. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ