![]() |
מחשב חדש לבר-מצווה, עזרה בהרכבת מפרט
קונים לי מחשב חדש לבר-מצווה, אז אני וחבר בנינו מפרט :
מה אתם אומרים? AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice Arctic Cooling Freezer 64 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Creative Live 24bit 7.1 Bulk Leadtek WinFast PX6600 GT Extreme PCIe GeForce 6600GT SLI 128MB MGE XGBOX Sidewinder 400W ATX Chassis Black OCZ 1GB (2x512MB) DDR PC3200 Dual Channel Value Cas 2.5 Genius NetScroll+ Traveler PS2 Red Icemat Audio - White Siberia Multi Headset Microsoft® MultiMedia Keyboard OEM Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM JD ASUS CDROM X 52 Retail Black Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk תגובות:) |
אם כבר רואים שיש כסף.
תיקח: AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX קח 2 גיגה זכרון [ 4 סלוטים לDDR יש לך שמה אם אני לא טועה ] 200 גיגה קשיח ו- geforce 6800 512mb לא בטוח שזה השם, תקנו אותי :P אל תקנה ZBOARD, קנה משו' של microsoft ועכבר של LOGITECH ותקנה PAD לעכבר. |
אין טעם לקחת 2G, כמעט ולא מורגש בשינוי,
זיכרון לוקחים 1G DUAL CHANNEL פשוט לעבודה רגילה/סביר-מתקדם לאוברקלוק חמוד מעבד - 3700+ בזבזני ביותר 3200/3000 או 3800 DUAL CORE, אין טעם לקחת מעבד אחר, חבל על הכסף. |
ציטוט:
מעבדים של Athlon 64 דומים מאוד אחד לשני... בין מעבד 3000 ל 3400 אין כמעט הבדל אבל יש הבדל בין 3000 ל3700... וכמובן שתראו הבדל במעבד כפול ליבה :qqb007: |
מחשב נחמד..
אבל מה זה הכרטיס מסך הזה??? אם כבר השקעת .. אז עד הסוף.... |
לאחר כמה חישובים ראיתי שחרגתי מהתקציב, אז לאחר הצעות והיתיעצויות בניתי תמפרט הבא :
AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice Arctic Cooling Freezer 64 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Creative Live 24bit 7.1 Bulk Leadtek WinFast PX6600 GT Extreme PCIe GeForce 6600GT SLI 128MB MGE XGBOX Sidewinder 400W ATX Chassis Black OCZ 1GB (2x512MB) DDR PC3200 Dual Channel Value Cas 2.5 Genius NetScroll+ Traveler PS2 Red Icemat Audio - White Siberia Multi Headset Microsoft® MultiMedia Keyboard OEM Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM JD ASUS CDROM X 52 Retail Black Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk |
ציטוט:
שייהיה לך מחשב טוב |
קודם כל,
מה תרצה להריץ על המחשב? משחקים? לגלוש? תאר, וכך נוכל לדעת אם המחשב מתאים לצרכים/לא מתאים. |
המחשב טיפה לגיימינג ובעיקר לגרפיקה, וגם גלישה באינטרנט ועבודה עם תוכנות כבדות.
עריכה : שכחתי לציין שאין הבדל משמעותי בין 3000 ל 3200, ודבר שני אני יחשוב על 120 :) |
אולי תגיד לנו את התקציב שיש לך ואנו ננסה לעשות לך משהו?
|
5000 ש"ח
|
בס"ד
אחי אחי, אל תפריז עם המחשב! בסוף 2006 כניראה יצא ווינדוס ויסטה, ואם ראית את דרישות המערכת שלו, לא כדאי לך לקנות עכשיו מחשב כזה יקר, כשבסוף 2006 תצטרך לקנות עוד אחד חדש לגמרי... הדרישות של ויסטה נכון להיום זה 1 ג'יגה זיכרון פנימי, מעבד 3 ג'יגה הרץ לפחות, כרטיס מסך עם 256 מגה זיכרון פנימי לפחות, בקיצור חתיכת דרישות! אם תיקנה עכשיו מחשב כזה יקר, הוא אומנם אחלה של מחשב, אבל גם מחשב של 2.66 שיכול לעלות לך 2500 שקל עם כרטיס מסך נחמד ג'י פורס רגיל יטען לך כל משחק אפשרי. לך על משהו לא יקר, כך שכשיצא ויסטה תוכל לקנות מחשב על רמה, דואל קסאון, 2 ג'יגה זיכרון פנימי, כרטיס מסך רדיון או ג'י פורס מהמתקדמים ביותר, תאמין לי שעדיף... באמת חבל שאני מקלקל לך את החגיגה, אבל תחשוב שעוד שנה המחשב הזה לא יעלה את מערכת ההפעלה ויסטה, שבתור אחד שהתקין דמו של המערכת אצלו על המחשב, אני מוכן להגיד שהמערכת תותחית ואי אפשר להשוות אות בגרוש לאקס פי, ואחרי שאתה משתמש בויסטה חצי יום, אקס פי ניראה לך כמו ווינדוס 95... באמת חבל לקנות מחשב כזה ועוד שנה לצבוע אותו בכחול או למכור בחלקים, ממש חבל... |
ציטוט:
התלהבת יותר מדי מהוינדוס ויסטה הזה .. אפשר לחשוב .. אז גם בה יהיו הרבה חורי אבטחה .. כמו שדיברו פקה פקה על WIN XP ושיהיו שיפורים מפה ועוד שנה ומיקרוסופט הביאו לנו רק חורי אבטחה .. אז תעשה לי טובה , בסדר ? כותב האשכול - שלא תעיז לקחת מעבד 3000+ .. זה כבר נחשב ישן . .אני קניתי לפני חודשיים מחשב עם 3000+ ואני מתחרט שלא חיכיתי טיפה או שחסכתי קצת כסף והייתי לוקח מעבד קצת יותר חזק , כדי שהמחשב ישרוד כמה שיותר זמן .. בכל אופן , שיקולים שלך .. אם זה לגרפיקה קח כרטיס מסך יותר חזק - חובה !!! |
בס"ד
אני לא מגזים... התקנתי על המחשב שלי את הגירסה הניסוית של המערכת הזו (זו שמקבלים העיתונים שרוצים לסקר אותה) ואין מה לדבר בכלל על זה ועל אקס פי באותו משפט. חורי אבטחה תמיד יהיו, אבל האיכות של המערכת, הרמה הגראפית, התוספות השונות, אלה דברים שלא קיימים באקס פי ולא יהיו קיימים גם אם יצא sp3. ההתקנה של ויסטה באה על דיסק DVD ולא ניראה לי שיהיה אפשר להעתיק דיסקים שלה כמו שמעתיקים את אקס פי. אקס פי ממש לא בעיה לפרוץ, ואפילו אני בתור אחד שלא כ"כ אוהב להתעסק בפריצות, הצלחתי בקלות לפרוץ את החסימה שאקס פי עושים כשאתה רוצה להוריד עידכונים עם sp2 שאומרים לך שהסריאל לא מקורי. לא באתי לבאס בכל אופן, חוץ מזה, המחשב שהוא אמר, רק תשפר כרטיס מסך ומעבד כמו שליאור כאן לפניי אמר והכל יהיה אחלה... בכן אופן, אני תמיד מעדיף פנטיום או קסאון, אבל איך שבא לך. |
ציטוט:
אלוהים ישמור$#^#%&U%^@!@%$#&Y$*%#^@#@# מה עשית מויסטה? תכף תרשום לו תקנה QUAD DUAL CORE OPTERON עם QUAD SLI 7800GTX, יש לי 3200+ ו-LeadTek 6600GT, מוכן להתערב איתך על המחשב הזה, שהוא מריץ את VISTA כמו בובה, אגב, אין טעם לקחת 6600GT EXTREME, ההבדל בינו לבין כרטיס רגיל שהוא בא עם אוברקלוק מהמפעל(מה שאתה גם יכול לעשות בבית...) EXTREME SERV, 1.8Ghz מחזיק יחסית הכל דיי טוב, |
תקשיבו כל אלו שחשים את עצמם מבינים במחשבים אחרי שהם קראו את הכתבה בוואלה :qqb007:
בואו נסביר את זה ככה... הדרישות לXP הן: מעבד 1,400MH'z זיכרון רך 512MB מאיץ גרפי 16MB ו1.5GB מקום פנוי או יותר ועובדה שהוא עובד כמו גדול על מעבד 400MH'z זיכרון רך 128MB...רק שתדעו שצריך 64MB מינימום כדי להתקין... מאיץ גרפי 8MB כונן קשיח 10GB... סתם מחשב ישן של חבר שלי... אז הם תמיד מגזימים... הדרישות אף פעם לא היו ראליסטיות... הדרישות לVISTA הן: מעבד 1,600GH'z עדיף 64BIT זיכרון רך 2,048MB מאיץ גרפי 64MB (לא יודע איך הגעת ל256MB) ו5GB מקום פנוי או יותר אז כנראה שהם החישובים נעשו כמו אצל המערכות הקודמות הדרישות האמיתיות כדי שיפעל הן: מעבד 600MH'z עדיף 64BIT (לכן כדאי מעבד חזק יותר) זיכרון רך 512MB מאיץ גרפי 32MB כדי הVISTA תפעל חלק :qqb003: וכל מי שלא מבין דיי לזיין ת'שכל! אתם לא קולטים שאתם מבלבלים אנשים? |
איזה מחשב מסריח מאיפה קנית?
כמה עלה לך? |
ציטוט:
|
ציטוט:
היה לי מחשב פנטיום 3 קופרמיין 500 מגהץ ( לא סלרון כמובן ) 192מגה זיכרון ATI 128 RAGE והאקס-פי רץ לי כמו גדול! עכיוש כבר יש לי פנטיום 3 קופרמיין 1 גהץ' ( לא סלרון כמובן ) 384 מגה זיכרון Geforce FX5200 ( דרך אגב, מחשב חזק! =] :qqb003: ) וGTA:SA רץ לי חופשי ( לא שהוא כזה משחק כבד ), ואני בטוח שגם VISTA ירוץ חלק. אז באמת תפסיקו לבלבל תמוח, ועוד משהו, לגבי הכרטיס מסך, אני יראה, ולגבי המעבד, אולי אני יקח 3800 דואל, אבל השאלה האם הלוח יתמוך? |
ציטוט:
סתם שאלה... איך בדיוק יש לך P3 עם GeForce FX5200? הכרטיס הזה מיוצר רק בגרסאת AGP (מה שלא היה קיים בתקופת הP3...) ויש מצב שהVISTA יפעל על הP3 אבל לא ממש חלק :qqb007: |
חחחחחחחחחחח ברור שיש AGP בP3, אפילו בP2 עוד קיים :)
ולא ממש הבנתי, אתה יכול להסביר לי מזה דואל ומזה כפול ליבה? ומה ההבדל בינהם? תודה מראש :) עריכה: הAGP של P3 הוא X4 ושל P4 הוא X8 ושל P2 הוא X2 :) |
ציטוט:
|
ציטוט:
X2 זאת אומרת, אם יש מעבד בשם Xeon, ואתה רואה במקרה שרת "Dual Xeon", זה אומר שהשרת הוא עם 2 מעבדי Xeon. כפול ליבה : Dual Core ניתן להגיד, שזה 2 מעבדים בתוך אחד. עד היום הכירו את טכנולוגית הHyper Threading, טכנולוגיה שבה, מעבד 1 פיזי, מתחלק ל2 לוגיים. מהיום, ישנו מעבד Pentium Dual Core, זה בעצם מעבד, מבוסס על Pentium 4, אבל כולל בתוכו 2 מעבדים. מה יוצא לך מכפול ליבה? 2 מעבדים - אתה יכול להריץ פי 2 עומס, ממעבד 1. אומנם, ליבה כפולה זה לא בדיוק כפול 2, אבל זה עדיין מוסיף, בהרבה. מובן? :) |
מובן תודה, ועומרי אתה טועה, בכל לוח P3 ישנו כניסת AGP.
גם AGP קיים בP2 אבל קצת קשה להשיג לוח כזה. |
ציטוט:
הליבה זה חלק אחד מתוך מבנה המעבד... הליבה היא בעצם התשתית של המעבד עצמו ומכילה את זיכרון המטמון וכו'... כיום הצליחו להקטין את גודל הליבה בחצי...במקום להקטין את גודל המעבד הם החליטו לנסות להריץ שתי ליבות על יחידת עיבוד אחת! כלומר שני מערכי ליבה שמכילים פונקציות עיבוד עצמאיות שמפיקות יותר יעילות מליבה אחת שמפעילה פונקציות דומות. Hyper Threading זה טכנלוגיה שנמצאת בשימוש במעבדי intel ומטרת להרחיב את קיבולת העברת המידע וכך להאיץ את ביצועי המעבד... (כמובן שצריך לוח אם שיתמוך בטכנולוגיה , כנ"ל לגבי ליבות כפולות) דואל CPU זה צמד מעבדים שמחוברים תחת עקרון עיבוד מקבילי ללוח אם אחד שמתחם את הביצועים של המחשב למספר מסוים של זיכרון רך , זיכרון פיסי וכו'... היתרון הבולט הוא הקלת המאמץ של המעבד על שותפו וכך העלאת היעילות... ושוב אני חוזר ואומר או שיש לך לוח אם יקר במיוחד או שאתה שקרן...:) ואין בשום לוח אם של P2... וAGP זה לא "כניסה" זה תושבת... |
הרגע צילמתי לך את הלוח P3 הישן שלי, שהוא היה בין הלוחות הראשונים לP3.
בבקשה : http://www.uf-il.net/p3 עריכה: שיט! בדיוק עכשיו השרת נפל :( אני על Israel-Serv, גם כן שרת...... עריכה2: אההה אחלה חזר :) |
ציטוט:
|
זה נפל ל 2 דקות וחזר...
|
ציטוט:
|
אני מתכוון למחשב שהוא קנה.
|
לי זה טס =\
בכל מקרה, הינה : http://www.rar.co.il/files/eMule-1131289404.zip |
פשש יפה לוח אם P3 עם AGP 8X... עכשיו אתה יכול לנצל את הכוח המדהים של הP3 יחד עם הFX5200 הסאסון שלך...:qqb006: בכל מקרה רק בגלל שיש לך אחד כזה לא אומר שכל לוח אם של P3 מכיל וכללית תדע לא להכליל בשום נושא...
|
כמה דברים:
1) אמרתי שבP4 יש 8X, איך הגעת לP3????????????? 2) הלוח שהראתי לך עכשיו הוא די חדש, אבל יש לי אחד יותר ישן שגם בו יש AGP שכרגע אני משתמש בו במחשב. אותו אני לא יכול לצלם, כי הוא מחובר כרגע למחשב..... |
ציטוט:
|
הלוח אם שהראתי לך שווה 50 ש"ח
והלוח אם שיש לי עכשיו קניתי ב80 מלפני חצי שנה, זה הרבהה?????? ומצאתי לך עוד לוח שיש בו AGP ( לא שלי ) : http://us.st9.yimg.com/store1.yimg.c...s_1866_4870886 |
ציטוט:
|
ציטוט:
אמרתי שאני לא יודע את זה? כתבתי שאני לא יודע את זה? לא. פשוט הסברתי את זה בצורה פשוטה יותר, כל ההסבר הזה שכתבת כאן, למשהו שלא מבין בתחום, זה יפנית. אני ידעתי את זה כבר:qqb007: |
ציטוט:
הבנתי אותו ב100% :) |
בכל מקרה, לא משנה אם יש AGP או לא, בוא נחזור לעניין שלנו, נו אתם זוכרים המפרט לבר-מצווה, דואל בלה בלה בלה..
עריכה: לא שמתי לי שעשיתי דאבל, סליחה. |
עזוב אותך משטויות כולם מדברים על מה יותר טוב ומה יותר חזק אבל בפועל כמעט אף אחד לא משתמש בכוח של החלקים האלו... קח את המחשב שאמרת עם AMD Athlon 64 3000+ ו1,024MB ראם
אבל עם GeForce 6800GT 256MB וזה יהיה מחשב חייתי... |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:06. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ