הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   ניהול עסק ומודעות דרושים לעסקים רשומים בלבד (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=20)
-   -   המניע לפתוח עסק (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=43284)

SHeDoN 10-04-07 19:39

המניע לפתוח עסק

מנהלי עסקים יקרים ואלו "שרוצים להיות", ברצוני לחלוק אתכם את החוות הדעת האישית שלי (מהניסיון שהיה לי) על עסק האחסון.

אני התחלתי לפני המון זמן (כמו כולם, תומך, אחראי מחלקה ומנהל) להכיר את המושג Hosting, היו לי עליות וירידות לא קטנות..למדתי לא מעט את הנושא שנקרא הוסטינג ואפילו? זכיתי לחברים.

העסק האחרון שלי היה DigitalTech (למי שזוכר או לא זוכר),
הוא נסגר גם מחוסר זמן אך גם בגלל שהבנתי שאני מוציא אנרגיות מרובות יותר על "כלום" (כלומר, כלום ליחס של תמיכה, שירות, אחזקה וכו') ובכלל..בתור אחד מהנערים כאן (שאמנם בקרוב מסיים) הבנתי שצריך לתת "לגדולים" את המשחק.

בינינו? כמה עסקים שרדו כאן את ה- 3 שנים?
אפסים (יש כמה, אבל הם מעטים)

"נער" יכול להחזיק עסק, לפעמים לתת שירות ותמיכה יותר טובים מהגדולים ביותר, אבל בשביל מה? Hosting זהו לא "כסף קל" ואני מקווה שכולם מבינים את זה וזה לא אחד מהמניעים שלו לפתוח עסק, מלבד זאת שהכסף שאפשר לקבל מהוסטינג במחירי שוק של היום ביחס להכל הוא 1:0 (אחד לאפס).

יותר משנתיים ניסיון מעלים לי את השאלה,
מה המניע שלכם לפתוח עסק Hosting?

כסף? הגדולים עושים אותו, "מחירי השוק" (הם לא באמת מחירי השוק אבל זה מה שנראה פה) לא עולים על מגש פיצה עם החבר'ה או סרט עם החברה. המחיר שאתה משלם (לריסיילר/ שרת) הוא לפעמים אמנם נמוך, אבל ההשקעת הזמן שאתה מבזבז בחודש לעומת התמורה שאתה מקבל (ונניח שזה רווח נקי של 800 ש"ח) היא לא שווה את זה.

אם מחפשים כסף עדיף לעבוד בחנות ולהרוויח הרבה יותר בלי המשקל של "בעל עסק" וללא כל הכאב ראש הזה.

מה באמת כ"כ להיט לפתוח עסק? אני היום שאני חושב לאחור למה אני "רצתי.." לפתוח את העסק זה היה כי חשבתי שהתמונה היא אחרת, המטרה של האשכול הזה הוא לומר לכם: זוהי התמונה, המחירים בשפל וHosting זה לא משחק ילדים.

אז לפני שאתם רצים לקנות את העיצוב, הדומיין והשרת תחשבו לרגע האם זה באמת משתלם (אני לא באמת בא להזיז למישהו אלא לתת חוות דעת אישית) לתמוך בלקוחות כ"כ הרבה שעות ולהתבזבז כ"כ הרבה זמן? נכון, מפתה גם ללמוד יוניקס ותחזוק - אבל את זה אפשר לעשות גם מחוץ לכותלי "ניהול עסק" ואולי גם מומלץ (ניסיון על שרת שיושבים לקוחות או ניסיון של למידה נטו?)

סיימתי לחפור,
מי שקרא לפי דעתי הרוויח.
אלי.

Talbo 10-04-07 20:32

אלי, אני מסכים איתך בהרבה,
זה לא עסק שכל אחד פותח עסק, אבל כל אחד רוצה לנסות לנהל עסק.
מה שאתה עושה כאן זה דיי כמו לאמר לא כל אחד צריך להיות פה בהוסטס (גם לאלו שכבר הושהו או משהו אחר), לפחות זה מה שאני הבנתי.

אתה מדבר פה לכל בעלי העסק שגם הם רצו להרגיש,
זה הרגשה טובה, גם אני הרגשתי אותה, לנהל עסק.
לשים את הבאנר בחתימה:
שם: לא משנה
שם משפחה: לא משנה
תפקיד: "בעל העסק"

ולומרות זאת, רוב העסקים נופלים, אני חושב שזה לא מפריע לעסקים הגדולים כל כך (חוץ ממחירי הזנות),
אני עדיין חושב, שגם אם עוד עסק נפתח בשניה הזאת, הרווח של Bezeq Host לא ירד (או של Lom, SPD)
זה עדיין הרגשה בשמיים.

אני חושב שזה התחלה נהדרת לנערים לפתוח בעבודה (אחרי זה מתקדמים לחנות :)).
בכל מקרה, אהבתי מאוד את ההודעה שלך.

אשמח לדון איתך על זה יותר נרחב בפרטי, לא כאן.
מצטער אם לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

תודה :).

נ.ב:
נהנתי מאוד לקרוא את המאמר, והרווחתי :-] .

נמרוד 10-04-07 20:34

קראתי, הרווחתי אבל לא חידשת לי.

MoshikB 10-04-07 20:35

כנראה שנסיון של שנתיים + לא הספיק לך להבין... שיש כאלו שדווקא זה כן משתלם להם לפתוח עסק אחסון (גם מגיל קטן..) (ואני אחד מהם 8-* ), אני לא אגיד לך שהרווחים הם עשרות אלפים, אבל בתור אחד שחווה את זה, זה פשוט מתגלגל.. מפתיחת פורום (לא חובה http://hosts.co.il/forums/images/smilies/qqb014.gif ), התעסקות בעניין, נכנס בתור איזה איש מכירות או טכנאי, והמצב עושה את שלו עד שנכנסים לעניין חזק, אפשר להגיד שחלק מהעניין הוא הזמן הפנוי שיש לנוער, ואפשר לומר שחלק מהעניין הוא גם קצת קנאה מאחרים שנמצאים בתחום הגילים דומה עם הצלחה לא רעה.

לדעתי, עדיף שילדים יתעסקו בענייני ההוסטינג, מאשר להיות כל החיים ברחוב ("ילדי רחוב" בימינו http://hosts.co.il/forums/images/smilies/qqb020.gif).
כנראה.. שלצעירנו, העניין כבר נהיה משחק ילדים, ולא כזה קל לעצור את זה.
מה שבאמת אתה צודק ונכון הוא, שהעסקים האלו מתפרקים מקסימום עד שלוש שנים... וככה העסקים מתגלגלים, נפתחים עסקים חדשים ונסגרים עסקים ישנים שלא מצליחים - "מעגל ההוסטינג".
אבל אל תשכח אלי, העניין הזה לא ממש פוגע בחברות הגדולות וב"מבוגרים" שמתעסקים בעניין ההוסטינג, מכיוון שזה ידוע שהעסקים ה"קטנים" מתעסקים עם לקוחות של פורומים ואתרים פרטיים קטנים, ומחפשים את הזול שאין ממש בחברות הגדולות.

סיימתי גם לחפור...

עריכה: אהה עוד עניין חשוב: הכבוד והגאווה הוא עניין חשוב פה.. הרבה פותחים עסקים גם כדי לעשות רושם (אני מקווה שזה לא מפתיע, כי זה ממש ידוע), כמו ש Gix אמר, הרבה אוהבים לעשות רושם..
בברכה,מנכ"ל חברת אקספרט-סרב, מושיק ברק.
(בציניות :) )

mlnn 10-04-07 20:35

מה עם נסיון? כביכול ניהול עסק. היכרות עם התהליך ארץ, היכרות עם פירסום ומציאת לקוחות. ועוד עוד.. לא רק כסף :P

DmN 10-04-07 20:35

תראה,
כסף ? אולי לא זה המניע.

לי,באופן אישי ,יש עונג לנהל עסק , לתת שירות ותמיכה.
זה לא תרגיל שיווקי , למרות שזה נראה ככה , אני פשוט נהנה מזה.

גם אם הרווחים שלכים הם לא גבוהים במיוחד.

Talbo 10-04-07 20:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DmN (פרסם 456647)
תראה,
כסף ? אולי לא זה המניע.

מסכים, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה שלי למעלה,
זה רק העונג בלאמר (אפילו לצעוק):
אני בעל עסק

MoshikB 10-04-07 20:41

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gix (פרסם 456652)
מסכים, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה שלי למעלה,
זה רק העונג בלאמר (אפילו לצעוק):
אני בעל עסק

תיקון טל, אנשים לא מתענגים על "אני בעל עסק", אלא על "אני בעל חברה" - מנכ"ל http://hosts.co.il/forums/images/smilies/qqb011.gif

Talbo 10-04-07 20:45

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Expert-Serv.Co.iL (פרסם 456656)
תיקון טל, אנשים לא מתענגים על "אני בעל עסק", אלא על "אני בעל חברה" - מנכ"ל http://hosts.co.il/forums/images/smilies/qqb011.gif

אמת גם כן ידידי :).

KilleR 10-04-07 20:48

דווקא אהבתי..
אבל יש נערים, שפותחים עסק אחרי כמה חודשים נירשמים במס, אחרי שנה משכרים משרד אחרי זה הולכים לצבא (כל שבוע חוזרים הבייתה/עובדים מהצבא) ואחרי הצבא פשוט מתחילים באמת לעשות חברה, שיש לה משרדים טובים, עובדים רציניים, ומתפרסמים בארץ(לא רק דרך האינטרנט).

RS324 10-04-07 20:51

אני חושב שבראש ובראשונה פותחים עסק בשביל לעשות כסף
אחרי זה כל התמיכה ובלה בלה בלה בלה זה פשוט חלק מהעניין...

למה כולם פותחים עסקיי הוסטינג ?

כי הם גם ככה כל היום מול המחשב והם חושבים שזה עסק קל...
ומפה זה מתחיל, אנשים חושבים שזה כסף קל

אבל אחרי הכל הם עדיין ילדים ולא מוכנים לאחריות שיש מאחורי זה.

Talbo 10-04-07 20:54

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 456673)
אני חושב שבראש ובראשונה פותחים עסק בשביל לעשות כסף
אחרי זה כל התמיכה ובלה בלה בלה בלה זה פשוט חלק מהעניין...

למה כולם פותחים עסקיי הוסטינג ?

כי הם גם ככה כל היום מול המחשב והם חושבים שזה עסק קל...
ומפה זה מתחיל, אנשים חושבים שזה כסף קל

אבל אחרי הכל הם עדיין ילדים ולא מוכנים לאחריות שיש מאחורי זה.

שוב, לאו דווקא,
יש אנשים שמתחילים ככה ויש שמתחילים ככה.
אני, בעסקי הראשון באמת חשבתי על כסף, אך גם נהנתי מזה.
בעסקי השני (שנסגר גם הוא) פתחתי אותו לא רק בשביל הכסף, אלא לתמיכה, לניהול, בעצם עוד פרוייקט.

Jarhead 10-04-07 21:46

אנשים אולי הדעה שלי קצת קיצונית בעניין אבל מה שנכון נכון בשלב כזה של החיים (12-17) מה שאתם אמורים לעשות זה ללמוד להנות ולא לפתוח עסק לעבוד כן אבל לא לפתוח עיניים ולחשוב הוסטינג זה מה שחסר לי בחיים ולשבת הרבה שעות מול המחשב ולקבל טלפונים בשיעורים כשאתם עם חברים או כל מקום אחר.
רוצים להרוויח כסף לכו תעבדו במקום מסודר ששם יעריכו את העבודה שלכם ותרוויחו מה שאתם צריכים.
כאחד שגולש כאן בפורומים כשלוש שנים + ראיתי הרבה עליות וירידות דברים לא אתיים בין אתרים שונים מריבות וכל השאר, מה אתם צריכים את זה?
אני עכשיו בצבא לפני הצבא כשהיה לי זמן השקעתי בעבודה הזאת כן גם אני עסקתי בזה ועדיין כן (צבעים נט אם זכור לכם עם אלירן) אבל עכשיו אני בצבא ועובד עם קהל מצומצם יותר ולא זקוק לתהילה ולפי דעתי הדעה הזאת שכיף לרשום או לחשוב על זה שאתה בעל עסק היא סתמית ללא מחשבה כי עם מחשבה כזאת לא תגיעו רחוק בחיים.

יוסי.

Vitalist 10-04-07 22:18

צודק, נוצר מצב שאנשים עובדים עשרות שעות בשבוע בלחץ אדיר של נפילות שרתים, תחרות עם 100 חברות אחרות, טעויות מלחיצות וכנ"ל.... ובסופו של דבר מרויחים כמה מאות שקלים (במקרה הטוב) בחודש. ת'כלס למכור פרחים בצומת הרבה יותר משתלם.

אבל אני לפחות למדתי שעסק זה עניין לא כל כך קל. צריך להשקיע הרבה ולהיות בעל חזון ורעיונות שיבידלו אותך לטובה לאחרים. אחרת אתה פשוט מבזבז את הזמן והכסף שלך.....

iDan | Gold-host 10-04-07 22:50

Extreme-Serv
אני מאוד התאכזבתי ממה שאמרת בהתחלה שאתה מעדיף שהנוער יתעסק בענייני הוסטינג מאשר להיות ברחוב.
כיום כל הילדים תמיד בתוך הבית סגורים על המחשב , הדור של היום תקוע על המחשב כל היום , אני לא אומר שזה רע , זה מועיל , אבל כל דבר עם הגבול שלו .
אפשרי להיות שעתיים ביום גג על המחשב , ושאר הזמן להעביר ב: הכנת ש.ב , לצאת למגרש לשחק כדורגל\כדורסל , להיפגש עם חברים , להכיר בנות , לצאת למועדונים ומה שנקרא להכיר את העולם שבחוץ!
אם נישב כל היום מול מסך מחשב ולא נבלה את הזמן שלנו במקומות אחרים כמו שפירטתי מקודם , אנחנו רק נתקלקל.
זו דעתי האישית, יום טוב , עידן.

sport 11-04-07 00:17

לא היה לי כוח כל כך לקרוא את כל מה שכתבת..

אבל המניע לזה הוא בקיצור - שעמום ורצון לעשות משהו עם עצמך..
אבל זה מתרצים את זה כדי לעשות כסף ובעיקרון גם הרווחת זה גרושים , אתה רואה עסקים של אחסון שמוכרים ב10 שקל- 15 שקל... זה כלום.. אבל העיקר אתה בעל חברה , אתה גדול ומשהו מעסיק אותך.. זה גם דבר שהולך ובא עם הגיל.. רב האנשים פה שבני 17 בערך כבר לא פותחים חברות.. כי הם יודעים שכבר בזבוז זמן ואדיוטי.. אבל לילד בן 14.. שאין לו מה לעשות.. זה נראה דווקא רעיון טוב.. להתנסות במשהו.. בגלל זה כל פעם לא הבנתי מה אנשים בעלי חברות או לשעבר בעלי חברות אומרים לאנשים שרוצים לפתוח "עוד ילד פותח חברה", "ילדודס" , תעשו טובה אל תשחקו אותה האנשים האלה רוצים להתנסות בזה בדיוק כמוכם..

זאת לא תורה מסיני.. בקיצור..

Pro-Host.co.il 11-04-07 02:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Domain (פרסם 456774)
Extreme-Serv
אני מאוד התאכזבתי ממה שאמרת בהתחלה שאתה מעדיף שהנוער יתעסק בענייני הוסטינג מאשר להיות ברחוב.
כיום כל הילדים תמיד בתוך הבית סגורים על המחשב , הדור של היום תקוע על המחשב כל היום , אני לא אומר שזה רע , זה מועיל , אבל כל דבר עם הגבול שלו .
אפשרי להיות שעתיים ביום גג על המחשב , ושאר הזמן להעביר ב: הכנת ש.ב , לצאת למגרש לשחק כדורגל\כדורסל , להיפגש עם חברים , להכיר בנות , לצאת למועדונים ומה שנקרא להכיר את העולם שבחוץ!
אם נישב כל היום מול מסך מחשב ולא נבלה את הזמן שלנו במקומות אחרים כמו שפירטתי מקודם , אנחנו רק נתקלקל.
זו דעתי האישית, יום טוב , עידן.

אני מעדיף שאחים שלי הקטנים ישחקו בסוני פלסטיישן ובמחשב כל היום מאשר שיצאו לגן השעשועים ויראו ילדים מעשנים נרגילה וסגריות..

SHeDoN 11-04-07 04:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gix (פרסם 456640)
אלי, אני מסכים איתך בהרבה,
זה לא עסק שכל אחד פותח עסק, אבל כל אחד רוצה לנסות לנהל עסק.
מה שאתה עושה כאן זה דיי כמו לאמר לא כל אחד צריך להיות פה בהוסטס (גם לאלו שכבר הושהו או משהו אחר), לפחות זה מה שאני הבנתי.

אתה מדבר פה לכל בעלי העסק שגם הם רצו להרגיש,
זה הרגשה טובה, גם אני הרגשתי אותה, לנהל עסק.
לשים את הבאנר בחתימה:
שם: לא משנה
שם משפחה: לא משנה
תפקיד: "בעל העסק"

ולומרות זאת, רוב העסקים נופלים, אני חושב שזה לא מפריע לעסקים הגדולים כל כך (חוץ ממחירי הזנות),
אני עדיין חושב, שגם אם עוד עסק נפתח בשניה הזאת, הרווח של Bezeq Host לא ירד (או של Lom, SPD)
זה עדיין הרגשה בשמיים.

אני חושב שזה התחלה נהדרת לנערים לפתוח בעבודה (אחרי זה מתקדמים לחנות :)).
בכל מקרה, אהבתי מאוד את ההודעה שלך.

אשמח לדון איתך על זה יותר נרחב בפרטי, לא כאן.
מצטער אם לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.

תודה :).

נ.ב:
נהנתי מאוד לקרוא את המאמר, והרווחתי :-] .

אני גם מקבל את זה שלהיות בעל תווית של "בעל עסק" זה נחמד,
מהצד השני - כדי לפתוח עסק (רק עסק, לא חברה) צריך לעבור תהליך (או פרוצדורה) שרוב "בעלי העסקים" כאן לא עוברים.

השאלה היא,
האם זה נחמד כי כי זה קל (כלומר לקנות ריסלר, לשלם למתכנת ולמעצב ולהתחיל),
או יותר נכון, האם באמת אתם חושבים שאתם פותחים עסק/ חברה? רובם כאן לא.

ההודעה שלי רק באה לחזק את זה ש..התמונה היא אחרת וכדאי להסתכל קצת יותר טוב עליה.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Expert-Serv.Co.iL (פרסם 456645)
כנראה שנסיון של שנתיים + לא הספיק לך להבין... שיש כאלו שדווקא זה כן משתלם להם לפתוח עסק אחסון (גם מגיל קטן..) (ואני אחד מהם 8-* ), אני לא אגיד לך שהרווחים הם עשרות אלפים, אבל בתור אחד שחווה את זה, זה פשוט מתגלגל.. מפתיחת פורום (לא חובה), התעסקות בעניין, נכנס בתור איזה איש מכירות או טכנאי, והמצב עושה את שלו עד שנכנסים לעניין חזק, אפשר להגיד שחלק מהעניין הוא הזמן הפנוי שיש לנוער, ואפשר לומר שחלק מהעניין הוא גם קצת קנאה מאחרים שנמצאים בתחום הגילים דומה עם הצלחה לא רעה.

לדעתי, עדיף שילדים יתעסקו בענייני ההוסטינג, מאשר להיות כל החיים ברחוב ("ילדי רחוב" בימינו).
כנראה.. שלצעירנו, העניין כבר נהיה משחק ילדים, ולא כזה קל לעצור את זה.
מה שבאמת אתה צודק ונכון הוא, שהעסקים האלו מתפרקים מקסימום עד שלוש שנים... וככה העסקים מתגלגלים, נפתחים עסקים חדשים ונסגרים עסקים ישנים שלא מצליחים - "מעגל ההוסטינג".
אבל אל תשכח אלי, העניין הזה לא ממש פוגע בחברות הגדולות וב"מבוגרים" שמתעסקים בעניין ההוסטינג, מכיוון שזה ידוע שהעסקים ה"קטנים" מתעסקים עם לקוחות של פורומים ואתרים פרטיים קטנים, ומחפשים את הזול שאין ממש בחברות הגדולות.

סיימתי גם לחפור...

עריכה: אהה עוד עניין חשוב: הכבוד והגאווה הוא עניין חשוב פה.. הרבה פותחים עסקים גם כדי לעשות רושם (אני מקווה שזה לא מפתיע, כי זה ממש ידוע), כמו ש Gix אמר, הרבה אוהבים לעשות רושם..
בברכה,מנכ"ל חברת אקספרט-סרב, מושיק ברק.
(בציניות :) )

מושיק (או ברק?),
הניסיון של שנתיים + הוא רק בנוגע לניהול Hosting (כלומר יש עוד 5 שנים אחרות שבהם יש עוד ניסיון).

אני לא אמרתי שאין כאלו,
אבל כמה הם? כמה מהם עברו את ה- 3 שנים? אני סופר אותם על יד אחת.

זמן פנוי לנוער?
אני שוב שואל, האם התמונה נראית כ"כ פשוטה?
הקמת עסק בהתחלה הייתה נראית לי עניין פשוט, התמונה היא קצת שונה.

מה שאני לא מסכים איתו הוא "מעגל ההוסטינג" הזה,
זה לא אמור להיות ככה..זה לא צריך להיות ככה ואנחנו רק פוגעים בHosting בגלל זה.

מנהל כללי,
אתה רשום במע"מ ובמס כחברה (לא עסק רשום/ מורשה)? :)
ציטוט:

נכתב במקור על ידי DmN (פרסם 456647)
תראה,
כסף ? אולי לא זה המניע.

המשקל של "עונג" לבין "ניהול עסק" אמור להעשות קצת אחרת.

"ניהול עסק" לרוב צריך איזשהו ניסיון בניהול (אבל דברנו על כך שהעסקים כאן הם קצת אחרת ממה שנראה בחוץ) ולא רק בניהול עצמו אלא גם במה שבחרת לנהל (כלומר בHosting).

גם לי היה נראה נראה שיש לי עונג לנהל עסק ולתת שירות (ואפילו ללמוד מזה) אבל הבלון הזה יתפוצץ יום אחד שהבנתי שאני עושה טעות, ניהול עסק זה לא רק לתת שירות (וקודם כל לפתוח את העסק) זה עוד כמה דברים שצריך לקחת בחשבון (ורובם לא לוקחים אותם).

אתה יכול להנות מזה, אבל באיזשהו שלב תצטרך לסגור (כי אנחנו משתנים והסביבה שלנו משתנה), הזמן לא יאפשר/ החשק ירד, "בניהול עסק" היה צריך לקחת את זה בחשבון.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי KilleR (פרסם 456668)
דווקא אהבתי..
אבל יש נערים, שפותחים עסק אחרי כמה חודשים נירשמים במס, אחרי שנה משכרים משרד אחרי זה הולכים לצבא (כל שבוע חוזרים הבייתה/עובדים מהצבא) ואחרי הצבא פשוט מתחילים באמת לעשות חברה, שיש לה משרדים טובים, עובדים רציניים, ומתפרסמים בארץ(לא רק דרך האינטרנט).

יש,
אתה בא איתי לספור אותם? בעצם אני יכול לבד עם היד הימינית שלי.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי sport (פרסם 456826)
לא היה לי כוח כל כך לקרוא את כל מה שכתבת..

אבל המניע לזה הוא בקיצור - שעמום ורצון לעשות משהו עם עצמך..
אבל זה מתרצים את זה כדי לעשות כסף ובעיקרון גם הרווחת זה גרושים , אתה רואה עסקים של אחסון שמוכרים ב10 שקל- 15 שקל... זה כלום.. אבל העיקר אתה בעל חברה , אתה גדול ומשהו מעסיק אותך.. זה גם דבר שהולך ובא עם הגיל.. רב האנשים פה שבני 17 בערך כבר לא פותחים חברות.. כי הם יודעים שכבר בזבוז זמן ואדיוטי.. אבל לילד בן 14.. שאין לו מה לעשות.. זה נראה דווקא רעיון טוב.. להתנסות במשהו.. בגלל זה כל פעם לא הבנתי מה אנשים בעלי חברות או לשעבר בעלי חברות אומרים לאנשים שרוצים לפתוח "עוד ילד פותח חברה", "ילדודס" , תעשו טובה אל תשחקו אותה האנשים האלה רוצים להתנסות בזה בדיוק כמוכם..

זאת לא תורה מסיני.. בקיצור..

"רצון לעשות משהו עם עצמך",
זה כמו שתגיד לי שאתה מקים עסק של פיצרייה (וכולם פה יקימו) רק כי יש להם "רצון" אז מה שאתם רואים היום הוא "עסק של ילדודס" אבל זה שונה במציאות.

זה עסק לכל דבר,
Hosting או לא, זה עסק או שזה לא עסק ("חברת X..") אבל זה אומר חאפר שאין לו משקל של עסק ואין לראות בו כאחד כזה (אפשר לראות אותו אפילו כ"בנאדם פרטי שמציע ב- X כסף Hosting ועובד שחור").

אני יודע על מה אתה מדבר, כי אני בתור נער (גיל 14-15) רציתי גם,
המטרה של האשכול הזה היא לתת "טעם שונה" של ניהול עסק Hosting (אולי אמיתי יותר).

בוקר טוב,
אלי.

sUP 11-04-07 05:25

אני אמנם לא מתעסק בהוסטינג אלא בבניית אתרים,
ואני יכול להגיד לך שהמניע שלי הוא לעשות כסף.

אם אתה יודע איך חוקי השוק ואתה יודע לשווק את עצמך,
אתה יכול להרים אחלה של עסק, ולעשות לא מעט כסף
הסוד הוא השיווק.

אבל אני מניח שרוב החבר'ה פה באים במחשבה של "הנה זה כסף קל יאללה בוא נעשה את זה"
שזה מה שגם אני חשבתי פעם שהתעסקתי בהוסטינג (נסיון רע למי שזוכר חח)

אבל לאט לאט לומדים, מתבגרים, מבינים מה הולך, ובסוף גם גורפים רווחים.

ofek_golan 11-04-07 09:55

( לא הגבתי בפורום הזה כבר מעל לחצי שנה בגלל הנושא הזה בדיוק )...

אני מסכים איתך כמעט בהכל,
אז נכון שה"בורסה" של ההוסטינג הולכת ויורדת
וזה נכון שזה בגלל כל העסקים הקטנים שפותחים את העסק שלהם בגלל ה"יוקרה" של אני מנהל עסק
(אבל אני לא מצליח להרוויח משהו ממנו).

אני אומר שכל העסקים הקטנים האלה שמפריעים לעסקים רציניים להתפתח הורסים את השוק
וזה חבל....
אני אומר לך בכל האמת, שלפני חצי שנה + רציתי לפתוח עסק וראיתי מה המצב של השוק
ראיתי שהוא מתחיל להדרדר ולא שווה להיכנס אליו...
אני רציתי באמת להשקיע הרבה ולהגיע רחוק, רק שההתחלה קשה לעבור את כל המכשולים האלה...

תודה על ההקשבה,
אופק

Susik 11-04-07 11:42

חחחח מה שמרגש אותי אישית בדבר הזה

שיהיה לי שרתי רדיו 4 FREE חחחחח

Light 11-04-07 12:40

אני בעסקים ממניעים אחרים לגמרי.

כשפתחתי את לייטסרב בספט' 2006 הייתי חסר ניסיון ניהולי ועסקי בתחום. חוץ מהפאנל DA באמת שלא הבנתי שום דבר,ואני מודה בזה.
את העסק פתחתי בראש ובראשונה כדי ללמוד,להבין את התחום,להבין איך הכל זז ונע בעולם ההוסטינג.
עוד סיבה שפתחתי את העסק היא כדי לעזור לאנשים ולספק להם את מבוקשם בצורה הטובה ביותר.
הכסף הוא רק "בונוס" עבורי,ולא הדבר שבאמת מעניין אותי בעסק.
אני כן חושב שהעסק שלי נחשב בחודשים הראשונים לעסק ילדודס,אבל עכשיו אני חושב שלייטסרב היא מותג רציני,שיכול להחזיק הרבה זמן.
מקווה לתגובות.

דניאל 11-04-07 12:53

למה אנשים פותחים כאן "עסקים"?
מתוך שעמום, נטו.

אני לא חושב שאף אחד מהילדים שפותחים כאן עסק באמת חושבים על "רווחי ענק" במכירות של 15 שקלים, אבל כן יש בעיה בזה שהם לוקחים את זה בתור תחביב.

האינטרנט יוצר תחושה של "זה לא קיים באמת", וזה מה שהילדים כאן מרגישים,
הרי אם האתר של הלקוח לא יפעל 4-5 שעות ביום..מה כבר יקרה? "כולה השרת לא פעל..לא סוף העולם".
מה שלא נכון, כי גם שעה של לקוח יכולה לעיתים להיות שוות ערך לאלפי דולרים (הסכום שהוא עושה בזכות האתר, אם ממכירות, פרסום ועוד.).
וזו הבעיה של הילדים האלו, חוסר אחריות.

הם פשוט עדין לא בגיל לזה,
גם היום בגיל 22 אני מתחרט שהתחלתי עם הסיפור בגיל 18 (אחרי כמה שנים שהסתובבתי סביב זה), גם בגיל 18 הייתי צעיר מידי ללחץ הזה, לשיחות האלה מול לקוחות, לטלפונים באמצע הלילה.

מה שמצחיק ש-18 נחשב לגיל מופלג בפורום הזה.

אני לא אומר "תנו לגדולים",
אבל תסתכלו על התמונה הכוללת, על מה אתם מוותרים בשביל ה"עסק" שלכם,
אני יודע שאני וויתרתי על המון ולמרות שהיום בזכות זה אני עובד במשרה מלאה בתחום, הייתי מעדיף שלא לוותר על מה שוויתרתי.

Alter 11-04-07 13:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT (פרסם 457014)
למה אנשים פותחים כאן "עסקים"?
מתוך שעמום, נטו.

אני לא חושב שאף אחד מהילדים שפותחים כאן עסק באמת חושבים על "רווחי ענק" במכירות של 15 שקלים, אבל כן יש בעיה בזה שהם לוקחים את זה בתור תחביב.

האינטרנט יוצר תחושה של "זה לא קיים באמת", וזה מה שהילדים כאן מרגישים,
הרי אם האתר של הלקוח לא יפעל 4-5 שעות ביום..מה כבר יקרה? "כולה השרת לא פעל..לא סוף העולם".
מה שלא נכון, כי גם שעה של לקוח יכולה לעיתים להיות שוות ערך לאלפי דולרים (הסכום שהוא עושה בזכות האתר, אם ממכירות, פרסום ועוד.).
וזו הבעיה של הילדים האלו, חוסר אחריות.

הם פשוט עדין לא בגיל לזה,
גם היום בגיל 22 אני מתחרט שהתחלתי עם הסיפור בגיל 18 (אחרי כמה שנים שהסתובבתי סביב זה), גם בגיל 18 הייתי צעיר מידי ללחץ הזה, לשיחות האלה מול לקוחות, לטלפונים באמצע הלילה.

מה שמצחיק ש-18 נחשב לגיל מופלג בפורום הזה.

אני לא אומר "תנו לגדולים",
אבל תסתכלו על התמונה הכוללת, על מה אתם מוותרים בשביל ה"עסק" שלכם,
אני יודע שאני וויתרתי על המון ולמרות שהיום בזכות זה אני עובד במשרה מלאה בתחום, הייתי מעדיף שלא לוותר על מה שוויתרתי.

לדבר עם אבי? הוא יודע שזה מה שאתה חושב? ;P

אלי, כל מילה בסלע, הדעה שלי כמו שלך.
חוץ מזה, יכלת להחזיק את העסק שלך כמו גדול, הוא היה מצויין, אני עדיין מאוהב בעיצוב שהיה לך בזמנו.

אגב, דימה מחזיק כבר 3 שנים ומשהו |קורץ|

דניאל 11-04-07 14:00

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Alter (פרסם 457044)
לדבר עם אבי? הוא יודע שזה מה שאתה חושב? ;P

לא הבנת אותי נכון,
היום אני מרוצה כי בזכות זה אני ..עושה היום כסף, ועוד ממשהו שאני נהנה ממנו.

אבל לפני שלוש שנים?
בוא נגיד שיכולתי גם בלי זה.

movieslearn.com 11-04-07 14:30

תגידו לי מה איתכם?
אתם לא מבינים שילד בגילאים 14-18 לא יכול לעבוד כי הוא לומד?
תבינו, בשביל ילד בגילאים הללו זה ים של כסף!!
למה נראה לכם שילד לא יכול להחזיק עסק? מה הוא פושע?
ושתדעו שזה דיי ריווחי אם תעשו חישוב מהיר:
רסיילר 3 גיגה עולה 45 שקלים.
הילד מוכר כל 300 מגה ב-30 שקלים.
בכדי לגמור את הריסיילר הוא צריך 10 לקוחות.
10*30=300 שקלים.
הכסף הזה פחות ההוצאות 300-45= 255.
255 שקלים בחודש לילד בן 14-18 זה מלא כסף.
ואל תגידו לי שילד לא יכול לטפל ב-10 לקוחות.
10 לקוחות מניבים מקסימום אם נסחפנו 20 פניות בחודש.
ואל תגידו לי שאלו מחירים לא נכונים ועובדות שיקריות, זה ככה היום!
יותר משתלם לקנות ריסיילר מאשר איכסון אם יש לכם אתר שדורש יותר מ-500 מגה!
הדבר היחידי שלא משתלם בכל הסיפור הזה ההוא השכרת שרת.
מהרגע שמשכירים שרת הכל מתחיל להיות קשה, אין רווחים גבוהים, צריך לתחזק אותו וכו'.

דניאל 11-04-07 14:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי movieslearn.com (פרסם 457063)
תגידו לי מה איתכם?
למה נראה לכם שילד לא יכול להחזיק עסק? מה הוא פושע?
ושתדעו שזה דיי ריווחי אם תעשו חישוב מהיר:
רסיילר 3 גיגה עולה 45 שקלים.
הילד מוכר כל 300 מגה ב-30 שקלים.
בכדי לגמור את הריסיילר הוא צריך 10 לקוחות.
10*30=300 שקלים.
הכסף הזה פחות ההוצאות 300-45= 255.
ואל תגידו לי שילד לא יכול לטפל ב-10 לקוחות.
10 לקוחות מניבים מקסימום אם נסחפנו 20 פניות בחודש.
ואל תגידו לי שאלו מחירים לא נכונים ועובדות שיקריות, זה ככה היום!
יותר משתלם לקנות ריסיילר מאשר איכסון אם יש לכם אתר שדורש יותר מ-500 מגה!
הדבר היחידי שלא משתלם בכל הסיפור הזה ההוא השכרת שרת.
מהרגע שמשכירים שרת הכל מתחיל להיות קשה, אין רווחים גבוהים, צריך לתחזק אותו וכו'.

ומי אתה חושב מתחזק לך את הריסלר הזה שעלה 45 ש"ח?
ילד. :-D

JoinWeb.co.il 11-04-07 15:20

לפתוח חברת איחסון מומלץ
כל משיכול לפתוח צריך לפתוח ולא לפחד !

ahoy 11-04-07 19:16

לצערי, אני לא מסכים אם הרבה ממה שנאמר כאן -

איכות נמוכה, עיצוב מזעזע, שגיאות כתיב בוטות, תמחור שקורע את השוק ועוד רעות ומחלות אחרות מאפיינים את השוק הזה ... לטעמי והבנתי בעיקר בגלל 'שפע' היוזמות שקמות ונופלות (בעיקר על ידי 'ילדודס' כמו שכינו אותם כאן).

מי, כמוני, שרוצה להקים ולנהל עסק רציני (עם תוכנית עסקית, ניסיון וידע ושגם מארח אתרים) מוצא את עצמו נלחם מלחמה אבודה במחירים והצעות שירות שהלקוחות שלו פשוט חושבים שהוא מרמה אותם.

אז אין לי בעיה עם יזמות צעירה ... אבל לא כשהיא הופכת חלטורה ומוציאה שם רע.

sUP 12-04-07 11:52

ציטוט:

נכתב במקור על ידי movieslearn.com (פרסם 457063)
תגידו לי מה איתכם?

הרשה לי לגחך..
255 שקלים בחודש לילד בן 14-18 זה כלום.
255 שקלים זה מה שאני מוציא בשבוע חחח 8-)

ואתה יודע, לא חייבים ללמוד |winky| אני מסתדר מצויין חח

RS324 12-04-07 12:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sUP (פרסם 457576)
הרשה לי לגחך..

זה תסלח לי אבל אני חושב שאתה טיפש..לפרוש מהלימודים בשביל לעבוד זה טימטום
מה אתה חושב שתמיד יש עבודה בזה ?

עוד 10 שנים תדבר ואז תגיד איזה מטומטמם הייתי

movieslearn.com 12-04-07 18:26

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sUP (פרסם 457576)
הרשה לי לגחך..

אם אני מחלק פליירים 5 שעות ביום אני עושה את זה ביומיים וחצי.. אבל אני לא יכול לעבוד תוך כדי לימודים!

dvir | point-serv 12-04-07 18:52

כולם צודקים בדבר אחד אבל שאתם מדברים ילדים מתחילים לפתוח עסק
זה נישמע כאילו ''תיראו את הקטנים האלה -חושבים את עצמם למנכ''לים''
ויש כאלה ש''עוד אחד יאללה תנו לו להיות 3-4 חודשים עוד מאט פחות אחד יהיה פה''
ויש כאלה'' אחלה עוד אחד בא בו נדפוק גם אותו''
ויש כאלה'' אינה עוד עסק נפתח עכשיו יהיה תחרות יותר קשר''
כל בעל עסק הוא אם ה''אינה''''עוד אחד...'' ''אחלה''
ואל תגידו שלזה לא נכון כי כל אחד חושב משהו אחר ....

לאיזה גילים אתם מתקוונים שהם ''קטנים מידי או\ו לא מתאימים או שהם בוגרים מספקים''????
אבל אני יספר לכם משהו איך אני יתחלתי
באמצע שבניתי את האתר שלי פנה אלי מנכ''ל חברה של משאבי אנוש והדרכה יוצרת -הינה פעם ראשונה לפני שאני רשום באה דווקא אלי מכל ה700 אלף חברות איכסון דווקא אלי אז החלטתי לתפוס את הגל ולצאת על זה מאז אני מתפתח ונהנה אני לא יגיד שאני לא אוהב לקבל כסף בחשבון (כי אז אני ישקר) אבל העינין הוא לא הכסף אלה האתגר שבכל העינין איך לעשות מה להגיד מה לכתוב איפה להכניס מה מו מי מה זה מה שמעניין הכסף זה רק חתיחת נייר ששווה כמה שקלים(עשרות שקלים או מאות) אבל כולכם 100% והם לא כולם אז תכירו את המושג'' כסף זה לא הכל בחיים''
אז מצטער שחפרתי
תהנו

sUP 13-04-07 01:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי movieslearn.com (פרסם 457955)
אם אני מחלק פליירים 5 שעות ביום אני עושה את זה ביומיים וחצי.. אבל אני לא יכול לעבוד תוך כדי לימודים!

אתה יכול אחרי הלימודים =\
5 וחצי שעות ביום במקום לשבת על המחשב לך תעבוד

רותם תחשוב שאני טיפש, אין לי בעיה עם זה
אבל אני מעדיף להרוויח כסף מאשר לעבוד אחרי זה בשמירה
כי תואר אני לא יוציא, ועם בגרות אין לך הרבה עתיד חוץ ממשכורת מינימום

RS324 13-04-07 02:12

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sUP (פרסם 458244)
אתה יכול אחרי הלימודים =\
5 וחצי שעות ביום במקום לשבת על המחשב לך תעבוד

רותם תחשוב שאני טיפש, אין לי בעיה עם זה
אבל אני מעדיף להרוויח כסף מאשר לעבוד אחרי זה בשמירה
כי תואר אני לא יוציא, ועם בגרות אין לך הרבה עתיד חוץ ממשכורת מינימום

אתה יודע מה יהיה בעוד 10 שנים ? למה לחסום לעצמך דלתות שיעלה לך אחר כך הרבה כסף לפתוח אותם ?

KilleR 13-04-07 10:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 458246)
אתה יודע מה יהיה בעוד 10 שנים ? למה לחסום לעצמך דלתות שיעלה לך אחר כך הרבה כסף לפתוח אותם ?

צודק מאוד!
sUP אתה אומר שלא אכפת לך מהחיים שיהיו לך, אכפת לך מהעכשיו וזה לא טוב !!
אפשר להגיד שאתה פשוט זורק את העתיד שלך לזבל!
אתה חושב רק על היום ולא על מחר.

Boris 13-04-07 10:31

אלי, הכל טוב ויפה אבל המחירים בשפל (בהוסטס) הוסטס זה לא שוק, זה כמה אנשים שבמידה והוסטס נסגר גם החברה שלהם נסגרת, בחברות גדולות המחירים בסדר גמור.

SHeDoN 13-04-07 11:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Boris (פרסם 458287)
אלי, הכל טוב ויפה אבל המחירים בשפל (בהוסטס) הוסטס זה לא שוק, זה כמה אנשים שבמידה והוסטס נסגר גם החברה שלהם נסגרת, בחברות גדולות המחירים בסדר גמור.

בוריס, אני יודע את זה וציינתי את זה גם למעלה.

Ori 13-04-07 12:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 458246)

דניאל, אני באמת חושב גם אני שעשית טעות.

אני , תאמין לי שהבית ספר מאוד מציק לי במסגרת העסקית , ואם הייתי יכול הייתי מוותר עליו.

אבל חלאס, כמה נשאר לי ? שנה ? זהו.. עוברים את זה וגמרנו.

sUP 13-04-07 13:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Ori (פרסם 458358)
דניאל, אני באמת חושב גם אני שעשית טעות.

אני , תאמין לי שהבית ספר מאוד מציק לי במסגרת העסקית , ואם הייתי יכול הייתי מוותר עליו.

אבל חלאס, כמה נשאר לי ? שנה ? זהו.. עוברים את זה וגמרנו.

יפה, לי יש עוד 3 שנים.
ולא אמרתי שאני לא הולך להוציא בגרות או משהו,
אני בעד זה והכל

אני פשוט נגד להשקיע את כל הזמן כשאפשר לפתח את זה למקומות אחרים
ולעתיד הרבה הרבה יותר גדול

כי אם תוותר על העסק עכשיו, עוד כמה שנים יבוא הצבא, ואחרי זה כבר השוק יהיה פתוח לעוד מיליון ואחד מתחרים שחבל בכלל על הזמן

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:50.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ