![]() |
ללכת לקרבי או להישאר ג'ובניק ?
אני עובר כרגע טירונות 02 , טירונות של ג'ובניקים ...(כרגע אני בבית בחופשה)
לאחרונה התעורר בי שוב הרצון לשרת בקרבי .. אז נכון , כג'ובניק אני מיילל שזה "קשה" אבל כולם מיללים , אני חושב שאפילו קרביים .. אני משום מה מרגיש גאווה לתת למדינה , שברוב המקרים פשוט מחרבנת עלינו אבל חפיף .. בכל אופן , קצת מקשה עליי המחשבה שאני הולך להיות סתם "עוד ג'ובניק" . מצד שני , אם אני הולך לקרבי , אני אצטרך לוותר על המון דברים בחיים שלי .. בין היתר זה על העסק , לראות את הבית הרבה , לראות חברים , חברה וכל מה שיבוא ב 3 השנים הקרובות . רק לפני כמה דקות ישבתי וראיתי סרטים בפליקס על צה"ל , שפשוט העלו לי את הרעל , שגובר מיום ליום . אני לא יודע מה אעשה , אבל אני מזל מאזניים ומזלות מאזניים מתלבטים קשות . רציתי להתייעץ איתכם - מה אתם חושבים ? שווה לוותר על כל מה שיש לי כרגע וללכת להילחם במלחמה הבאה ? או שעדיף פשוט להישאר ג'ובניק שעושה יומיות ? אני ממש מתלבט ... |
ג'ובניק
|
קרבי , רק קרבי.
|
לא חבל על העסק שלך?
תישאר ג'ובניק תחסוך לך כאב ראש.. |
אני בחופש עושה טירונות 02 והולך ללמוד שנתיים במכללת בראודה - על חשבון הצבא.
אולי זה חיל האויר עדין לא קיבלתי תשובה אבל אם לא אז בטוח חיל חימוש (קריעת תחת) בקיצור אם אני לומד על חשבונם יש להם זכות להחליט לאן אני הולך. תאמין לי אם לא הייתי הולך ללמוד, הייתי הולך לקרבי. לא מרצון לעזור למדינה לפנות ישובים כמו זבל.. אלא כדי לרצוח ערבים (אולי היה יוצא לי..) אם לא היה לך עסק הייתי אומר לך לקרבי. רק שתדע שהטירונות שם זה לא כמו של גובניק. אז תחשוב על העתיד של העסק שלך. |
להישאר ג'ובניק שעושה יומיות
|
ג'ובניק. מה אתה צריך כאב ראש ענקי של קרבי, לך תידע לאיפה ישלחו אותך
|
ליאור, קח עצה מחבר.
מי שרוצה קרבי פשוט הולך לקרבי, אם אתה מתלבט אז תהיה ג'ובניק כי כשתתלבט פעם הבאה, יהיה מאוחר מידי. |
ציטוט:
|
שמע, לענות לך משהו ספציפית כמו שכולם ענו פה (ללכת לכאן או לכאן) אני לא יכול כי זאת החלטה שלך בלבד.
אבל בתור אחד שעשה שירות קרבי, על דבר אחד אני יכול לענות לך: ציטוט:
אין הרגשה יותר טובה מההרגשה של תרומה למדינה, שאותה דרך אגב, אתה יכול להשיג גם משירות לא קרבי- ישנם עוד הרבה תפקידים משמעותיים בצבא. עוד תהייה שעולה בי היא האם אתה בכלל יכול לעבור לקרבי בשלב זה (מחזור הגיוס הבא לקרבי עוד כחודש). בהצלחה. |
ציטוט:
למה ? כי אין דבר העומד בפני הרצון . אני עדיין מקדיש לכך מחשבה .. חושב על מה אני הולך לוותר .. ויש פה הרבה .. פשוט כואבת לי המחשבה שאחרים עושים ימים ולילות על מנת לשמור ולהגן עלינו ואני סתם ג'ובניק שבא לעוד "יום עבודה" .. צריך לחשוב על זה .. עוד תגובות ? :) |
אני ממש לא מצליח איך אנשים יכולים להגיד "תחשוב על העסק".
כאילו מה, זה העתיד שלך(ושל כל האחרים)? להיות מנהל של איזה עסק שמוכר איחסון לילדים בני 15? תחשוב בעיקר על העתיד שלך, ועל החיים שלך.. כי את העסק תוכל גם לפתוח מחדש בעוד 3 שנים. |
אם אתה מתלבט, אל תלך. מי שבאמת רוצה יודע את זה מהרגע הראשון.
ציטוט:
|
ציטוט:
אני ממש לא מסכים.. אני מתגייס עוד שבועיים... קרבי.. הולך לקרוע את התחת... ת'עכלס, כשהייתי בביה"ס, אמרתי שאין סיכוי שאני אהיה קרבי, וכו'... אבל... אם חס וחלילה, יקרה משהו לאנשים שאני אוהב שמשרתים בצבא כקרביים (ויש הרבה כאלה). אני יודע, שלא אוכל לסלוח לעצמי. יותר גרוע, אני יודע שאני אעשה לעצמי משהו \ שהחיים שלי ידפקו עד העצם. נכון שזה שאני קרבי, לא אומר שלחברים שלי לא יקרה שום דבר, אבל אם אהיה ג'ובניק ויקרה להם משהו, או אם אהיה קרבי ויקרה להם משהו, המצב שונה לגמרי. חוץ מזה שמעצבן אותי שאומרים "המדינה לא עשתה בשבילי שום דבר..." יש לך בית?.. יש לך מים זורמים?.. המדינה עשתה בשבילך.. הגיע הזמן להחזיר... אני הולך בלב שלם, להיות קרבי... מפחיד?.. כן... אבל גם מוצדק... זה משהו שנאי יודע שאני אתחרט עליו הרבה במהלך השירות.. אבל אני מבטיח, שאחרי השחרור, אתה מסתכל אחרת על החיים... אתה מעריך הרבה יותר... ובלי קשר, אלה 3 שנים שאתה מכיר בהן ים אנשים חדשים, שלא היית מכיר לולא היית קרבי... אם יש לך ראש טוב לעסקים, זה לא יעלם ב שנים.. להיפך, רק תמצא שותפים חדשים לעסק... בהצלחה!, בכל דרך שתבחר.. אגב, אני מתגייס למודיעין שדה ב12.3 |
ציטוט:
למרות שיש את העסק שלי שמחוייב לפעול גם בשנה הקרובה (בגלל שקנו ממני המון אנשים מראש) ולמרות שיש לי הרבה דברים שקשורים בחיים שלי ולאו דווקא בעסק , זה לא כזה פשוט לוותר על הכול . אם אני הולך לקרבי זה ישנה את החיים שלי , אין ספק . אני פשוט רוצה את זה , אבל אני לא יודע אם זו התלהבות ראשונית או רעל מזוייף ..או שזה רעל אמיתי .. פיזית לא חסר לי כלום , אני יכול להגיע לאן שארצה בצבא . אבל נפשית - ההתמודדות היא אחרת . יש אנשים שנשברים בקרבי ואני לא יודע אם אני אעמוד בזה .. מצד שני , אי אפשר לדעת עד שלא מנסים :) אשמח לעוד תגובות ... |
ציטוט:
מים זורמים? אתה משלם בשביל זה. לא תשלם - לא יהיו מים. זאת מערכת גומלין, אין כ"כ קשר למדינה פה. לגבי חברים ואנשים שתכיר, אני מסכים איתך חלקית. זה שאנשים בחרא ביחד זה מקרב מאד, אין שום דבר להגיד על זה. אבל מה גורם לך לחשוב שכג'ובניק לא תכיר אנשים חדשים? בכל מסגרת חדשה שתיהיה בה תכיר אנשים חדשים. ותאמין לי, לשמור על קשרים אחרי שמסגרת נגמרת זה לא דבר קל. כל אחד והעיסוקים שלו והדברים שלו. יהיה מה שיהיה, זה לא יהיה אותו הדבר. ואני כבר לא צריך לבחור את הדרך שלי בצבא, השתחררתי לפני כחודשיים :) בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה בשירות שלך, תנסה לא להתייאש ברגעים הקשים, ויהיו הרבה, בין אם אתה קרבי ובין אם אתה ג'ובניק. |
לך לקרבי...
|
יש גם ג'ובניקים שלא עושים יומיות ולפעמים קורעים את התחת יותר מקרביים..
ואחרי שאתה מסיים את הטירונות, באיזה תפקיד תשובץ? מה האפשרויות שלך? |
תחשוב על זה ככה:
אתה מוכן לסכן את החיים שלך בשביל המדינה? אם ענית שכן בלי להסס, אז לך לקרבי, אם לקח לך הרבה זמן לחשוב על זה, תהיה ג'ובניק, זה לא סוף העולם. |
אמממ אם להיות אנוכי
קרבי שאני יוכל להשתלט לך על העסק חיחי סתם אמרתה סתם עוד ג'ובניק חשבתה עלזה שתיהיה סתם עוד קרבי? לדעתי גו'בניק |
אני לא מרבה להגיב פה אבל לנושא כזה אין ספק שאני אגיב.
אני גם עוד אחד שבעוד חמישה חודשים אתגייס לקרבי,ובתקווה גבוהה הכי קרבי. המדינה נראית כמו שהיא נראית היום בגלל אנשים כמוכם אינטרסנטיים ואגואיסטים. המחשבה של "המדינה שמה זין עליי,אני אשים עליה גם" לא מועיל ולא נותן כלום,למה אנשים אחרים לא שונים ממכם בס"מ אחד צריכים לשמור עליכם?צריכים להיהרג בשבילכם ? למה מי אתם ? כמו שלכם מגיע החופש גם להם מגיע החופש. תפסיקו כל הזמן לחשוב על עוד 2000 שקל,זה לא מה שיעשה אותכם מאושרים,לדעת שתרמתם והגמול שקיבלתם הוא, קריעת תחת, חברים חדשים חוויות חדשות זה שווה את זה הרבה יותר. ובקיצור ולעניין אין לי פה דעה מסויימת כי אני נגד גו'בניקים,או להתגייס לקרבי או לצאת מהצבא זה לא שווה את זה. בהצלחה במה שתבחר ושבת שלום לכולם. |
ציטוט:
אגב, אפשר לתגמל את המדינה בצורה אחרת וזה לא בהכרח כולל לשבת במגדל שמירה |
מס הכנסה לא מספיק:S?
|
ציטוט:
וחוץ מזה, כחייל, אם אין לך הע"פ (היתר עבודה פרטי), אתה לא יכול לעבוד.. |
ציטוט:
ישנם תפקידים רבים בצבא שהקרביים לא היו מצליחים להסתדר בלעדיהם ובכללי כל אחד תורם. זו בהחלט אגואיסטיות מה שאמרת (מופנה לram). |
קרבי.
רק קרבי |
מש"ק ממטרות אימפריה:]
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אני לא מבין דבר אחד. חלק לא קטן מהמגיבים פה אפילו לא היו בצו ראשון, מאיפה אתם יודעים מה זה צבא בכלל?! אפילו לא הייתה לכם את האינטרקציה הראשונה הזאת איתו. תאמינו לי שתתבגרו אז תחשבו אחרת - לפני, באמצע ואחרי הצבא - הדעה תשתנה.
ציטוט:
|
עוד מעט צו ראשון .. בע"ה אומר להם רק קרבי..
סיירת גבעתי.. בפלש"ר:] בע"ה!!:] |
אני מבקש לא לפלוט פה שטויות על שג'ובניק לא תורם למדינה.
אין לכם מושג על מה אתה מדברים ובטח לא לעשות הכללות. אני מה שאתם קוראים לו "ג'ובניק" עם רמת פעילות א', אז בבקשה.... תודה לגבי הדילמה שלך, לא משנה מה תבחר כל עוד החברה שתזכה לשרת איתם סבבה הזמן יטוס ואתה תהנה. |
כמה שטויות רואים פה.
אחד כתב ש"אם אתה מוכן לסכן את עצמך עבור המדינה, אתה תיהיה בקרבי".. פאק זה מה זה לא זה =\ אז נכון עוד לא הייתי בצבא ואני אחרי הצו ראשון, מתגייס עוד חצי שנה, אבל אני מבין כמה דברים. אין אחד שהיה קרבי ולא התחרט על זה כמה פעמים במהלך השירות שלו, אבל במבט לאחור, אחרי זה, אחד אחד יגידו לך שהם גאים במה שהם עשו, שמחים שהם בחרו בזה וזה הפך אותם לאנשים טובים יותר. החברים שיהיו לך בשדה הקרב, זה חברים לכל החיים. חברים ששומרים על החיים שלך, ואתה שומר על שלהם - אפשר למצוא רק במקום אחד. אני לא מזלזל בג'ובניקים, אני עצמי הולך להיות כזה [שלא מרצוני], כל אחד ממלא תפקיד בצבא, גם אם זה ממטרות או מחשבים. ודעו לכם שישנם תפקידים לא קרביים שהם לא פחות "קריעת תחת". אם היה לי 97, הייתי רץ לקרבי, זה מה שמתאים לי וזה מה שרציתי לעשות, פשוט נראה לי נכון, שאם אפשר - עושים. לא מבין מה ההגיון שמניע אנשים להוריד פרופיל.. בהצלחה בגיוס. |
ציטוט:
2. אין דבר כזה חברים לכל החיים. ככל שאתה מתקדם בחיים דברים משתנים וקוטעים מערכות יחסים, גם אם זה עם החברה, האישה או החבר הכי טוב. לעולם אתה לא יכול לדעת מה יהיה. 3. אתה לא מבין את ההגיון של אנשים שמורידים פרופיל? יש לך ראיית עולם שהיא ממש קו ישר. יש אנשים שלא מסוגלים להיות קרביים או בכלל חיילים, אם זה נפשי, בריאותי או מנטלי. אם אדם עם פרופיל 97 אבל מופנם, מעולם לא עשה כושר בחיים שלו וסובל מדכאונות, למה שיילך לקרבי? יש את אלו שיגידו שזה יעשה לו רק טוב, אבל זה לא. אלו אנשים שלא ימצאו את עצמם במסגרת הקרבית. אין סיבה שיאמללו את עצמם ובגלל זה הם יורידו פרופיל. כמובן שזאת רק דוגמא אחת ממיליון אחרות. |
חתיכת חארות חלק מהאנשים
מה זה תישאר ג'ובניק על בסיס יומיות? הוא אומר שעולה לו הרעל לקרבי אז שווה לעזוב הכל! גם אם זה להיות שריונר וגם אם זה להיות בשייטת לשרת את המדינה על הצד הטוב ביותר נכון שהמדינה לא עוזרת לך ונותנת לך הכל עדיין תחשוב על איזה בסיס המדינה קמה..על החיילים על כל חללי מערכות ישראל ז"ל שבלעדיהם לא תהיה מדינה ואם כולם ירצו להיות ג'ובניקים אז אין עתיד למדינה.. המדינה קיימת ותמשיך להתקיים רק בזכות החיילים הנפלאים. פעם היו אנשים שלוקחים פיקוד בזמן מלחמה בקו האויב היום לרוב החיילים לא אכפת,אכפת להם רק איך להוציא גימלים ואיך להשתחרר מוקדם כל יום תאמין לי אם תשרת בקרבי תכיר חברים לכל החיים זה יתן לך מוטיבציה כל היום להיות עם החיילים לאכול להילחם וכו' כל הדרך חיים שלך תשתנה ואתה תראה לרוב זה לטובה אז אני אלמד אותך משפט אחד שבכל מקום אומרים אותו אם יש ספק,אין ספק! לך לקרבי ושיהיה לך בהצלחה! ואני מצטער על השפה הזו פשוט זה מרתיח אותי אנשים שרוצים להיות רק ג'בניקים(עמוד ראשון ולא זה לא פותח האשכול) אם יש לך פרופיל שלא מאפשר אז תתגייס לאן שאתה יכול לתרום הכי הרבה ואם יש לך פרופיל אז תלך לקרבי בלי לחשוב |
ציטוט:
ואם כולם ירצו ללכת לקרבי מה יישאר ממכם? לא יהיה מודיעין, לא תהיה טכנולוגיה וכל הצבא שלנו יהיה מבוסס על חיל רגלים כמו אצל הערבים. |
ציטוט:
אני לא מדבר מניסיון, אבל לדעתי התרומה למדינה היא לא הדבר שאתה צריך לשקול כרגע, כי אם בכל תפקיד שתעשה תרצה לתרום למדינה, אני די משוכנע שתצליח. |
ציטוט:
לא משנה, לא ממש נוח לי לדבר על זה כי אני עצמי עם פרופיל עורפי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:40. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ