![]() |
על מעצבים מתחילים וכסף בעיניים [מאמר?\ביקורת? לשיכולכם]
חברי פורום גראפיקה שלום
כמו שבטח הרבה ממכם יודעים קוראים לי דניאל כהן, מפתח אתרים ומעצב גראפי מתעסק בתחום כבר מספר שנים טובות... עד היום עבדתי מול עשרות אנשים בין אם זה בעיצוב, הנפשה, תיכנות או קידוד אתרים אני רוצה לדבר על תופעה שכבר קיימת המון זמן בפורום הזה... ובכלל מעצבים מתחילים, עיצוב ראשון בקושי וישר מוכרים אני יפתח בשאלה למה נראה לכם?? למה שבן אדם ישלם אפילו 20 שקל לבן אדם שרק התחיל להתעסק בתחום והרמה שלו ברצפה למה נראה לכם?? שבן אדם נורמלי יעדיף לקנות ממכם עיצוב ב100 שקל מאשר לפנות למעצב עם יותר עבר ויותר נסיון ישקיע עוד 50-100 שקל ויקבל תמורה הולמת? הנה כמה דוגמאות: ** הדוגמאות הוסרו במטרה לא לפגוע, בכבוד רב, דניאל ** התעוות בצע הזאת הורגת אותי! בן אדם רואה כמה עיצובים מחליט שהוא גם יכול מקשקש איזה משהוא ומציע את זה ב300 שקל מה שאני מנסה להגיד זה שהגיע הזמן להרגע... לצבור נסיון להכין כמה עיצובים בהתנדבות ואחרי שתאמנו את הכישרון והיכולת תתחילו למכור וד"א הנה טיפ אישי מנסיון! זה יבוא לבד... אחרי כמה עיצובים שתעשו לאנשים בהתנדבות או שסתם תעשו לעצמכם תקבלו את ההודעה הפרטית הזאת של מישהוא שמבקש ממכם הצעת מחיר... אני לא בא פה לשפוט או לקטול מעצבים מתחילים, אלה לתת טיפ רציני, תשדרו קצת רצינות, זה לא הכל תלוי בכסף! בהצלחה בהמשך... דניאל כהן. |
כל מילה לפנים - לי לקח איזה 4 חודשים לקבל את ה"אומץ" להציע את עצמי בתור פלאשר.
מכיוון שהרמה שלי לא הייתה אז בשמיים אפילו לא הצגתי עבודות. לא לנסות למכור כל דבר - ולא לחשוב על ההתחלה על המליונים. אחלה נקודה למחשב דניאל רק שהייתי מוריד את הדוגמאות כי זה פוגע |
מסכים איתך דניאל , שכל אחד יפנים.
|
חבל שאתה מזיע ומתאמץ כדי לשנות דעה של אנשים.
יש אוזן, אבל היא אטומה מדיי. |
לפני שאני אגיד את דעתי ואסכים איתך על רוב הדברים שאמרת, אני לא חושב שזה במקום לציין נושאים ושמות של אנשים. יראה הרבה יותר מכובד אם תוריד את הקישורים שנתת.
ממממ, תראה, אתה צודק ב-100 אחוז. כל אחד שרואה את העיצובים אומר לעצמו "אהה! כסף קל!", זאת עובדה מצערת וחבל שכך. אני לא חושב שבאמת אנשים קונים כאלו עיצובים (אם כן, הם פראיירים להשקיע על זה). בכל מקרה, להגיע לרמה מסוימת דורש ניסיון, כמו שאמרת. זה שאנשים רק לומדים וישר חושבים למכור זה מצער. אני למשל מבין בפלאש, אני יכול לעשות דברים מסוימים ולמכור אותם אבל אני מעדיף שלא. אני תמיד אומר ללקוח שעם פלאש אני לא מתעסק ומפנה לאדם נוסף שיכין על מנת שיקבל תוצאה טובה יותר. דבר אחד שאני לא מסכים איתך, אתה אומר שלקוחות ישקיעו עוד 100 שקל (סך הכל 200) וילכו למישהו יותר מקצועי. בוא אני אספר לך משהו, אנשים, במיוחד מפה, לא רוצים להוציא כסף. אתה יודע כמה הודעות אני מקבל אחרי שאני מפרסם עיצוב בסגנון של "אני אתן לך 1000000 אחסון"? אנשים לא ממהרים להוציא כסף. בכלל, אם מישהו (מקצוען, מנוסה, איך שאתה רוצה) מוכר עיצוב, 200 שקל זה לא מחיר, זה דמי כיס. יש גם את נקודת הגילאים שהיא גם חלק משמעותי. ילד בן 15 שהכין עיצוב ישמח למכור ב-100 ש"ח. בן אדם בן 18 לא, מה הוא כבר יעשה עם 100 ש"ח? רק יוצאים מהבית והלך הכסף. בסופו של דבר, כל אחד עושה מה שבראש שלו. הדיון הזה לא ישנה כלום כי תמיד יהיו אנשים חדשים, תמיד יהיו מתלמדים ותמיד יהיו את האנשים המנוסים שיסתכלו מהצד ולכולם מטרה משותפת - להרוויח. |
אתה דיי צודק..
|
בדוגמאות יש רק אחד שניסה למכור, והשאר זה בסדר גמור, מציגים מקבלים תגובות וממשיכים ללמוד.
חוץ מאלה שרצו לפתוח חברת פיתוח אתרים. והתופעה מעצבנת, אני כבר מעל לשנתיים וחצי בתחום עיצוב האתרים, ועדיין לא מציג למכירה עבודות. |
אני לא סכים עם רוב מה שאמרת, אבל שמע קודם כל בקישורים, רק הראשון ניסה למכור, ובשניים אחרים רק הציגו וביקשו ביקורת, אני לא מבין מה הבעייה שלך??
מה אכפת לך שיינסה למכור עיצוב? מצדך שלא ייקנו, אבל מה זה מפריע לך? מה הם גונבים לך את הפרנסה?? תן לאנשים להתלהב מהצעד הראשון עם עיצובים, ובכלל בתיכנות אני לא רואה הרבה כאלה, כי אנשים פוחדים, זה לא שאתה מראה מה עשית ואם מישהו רוצה הוא קונה, בתיכנות מבקשים ממך לעשות משהו מסויים. לכן לדעתי זה לא אמור להפריע לאף אחד.... |
אתה רושם משהו נכון שהוא עלייך, יענו פסיכולוגיה הפוכה...
ממתי אתה מתכנת ומקודד אתרים? לא יותר מחודשיים נכון? (או שאני טועה) אז בבקשה... |
ציטוט:
על InvisionArt אי פעם שמעת? |
ציטוט:
עלייך שמעתי ומעל לחודשיים ידעתי שאתה פלאשר טוב ומעצב אבל מתכנת לא הייתה. |
צודק במאה אחוז
אתה צודק במאה אחוז באמת לא להתלהב או משהו
אני מעצב מתחיל ואני כל הזמן מבקש ביקורות ואני רואה אחרים שפתאום אומרים מחיר סמלי וכאלה דברים שיתאמנו ויהיו ברמה טובה ואז ינסו למכור |
ציטוט:
ושיתלהבו כמה שהם רוצים מהעיצוב הראשון שלהם, למכור? לא! עיצוב זה משהו שאנשים לומדים שנים על גבי שנים לפני שהם לוקחים מחירים טובים (ולא, 500 ש"ח זה לא מחיר הגון בכלל), או מתקבלים לחברות פיתוח אתרים ברמה גבוהה באמת (ובלי להעליב, אין כאלה בהוסטס). ביום שעסק אחסון כאן ישקיע 1500 ש"ח בערך בעיצוב, ייראו את זה! |
ציטוט:
מה גורם לך לחשוב שזה ככה רק בעיצוב אתרים גראפיקה וכל מה שקשור לפוטושמוק? זה בכל תחום, בין אם זה חברות איחסון, תיכנות, וכמו שציינת גראפיקה.. מה גורם לך לחשוב שהאשכול ישנה משהו? :) נפחו עשרות כאלו, תריץ חיפוש ותבין :] היו הרבה ניסיונות מצד ההנהלה לסדר את המצב אבל ללא תועלת.. מקווה שאי פעם תעלה עוד קהילה טובה כמו IART :) |
ציטוט:
הייתי מנהל שם הפורום נסגר כבר לפני כמה שנים... אל תגיד לי שאני מתעסק בתחום חודשיים... אני (ועוד הרבה פה) יודעים שיש לי נסיון ועבר תאי אני לא חושב שאתה צודק, מישהוא זוכר את טומי? (build4-u) אחד התותחים, בזמנו היה איתנו בiart וגם ב-jpg וגם בisra והיום הוא עובד בחברה ענקית (שאת שמה אני לא אציין) ואלירן הרוש (prinstyle) כבר שנה הוא עובד בחברה בחיפה והוא מקבל משכורת חודשית רגילה בעלת 4 ספרות טל [WebProject] תעשה טובה ושלח לי אי מייל עם המסנג'ר שלך או משהוא כזה dcohenb@gmail.com אני צריך לדבר איתך... |
ציטוט:
אני מדבר על תכנות בלבד. עיצוב ופלאש אין לי ספק שאתה מתעסק בזה הרבה זמן. |
אשכול ממש טיפשי,
ולמה הסרתה את הדוגמאות? אם המעצבים לא ידעו שמדברים עליהם?! לדוגמא.. אני מכרתי מספר עיצובים, בתמורה לכסף.. ועדיין יש כאן אנשים שחושבים שהרבה שלי של מתחיל.. ועל זה אפשר להגיד, שעל טעם וריח אין על מה להתווכח. והאשכול מדבר על תעוות בצע? תסתכל איך אנשים מתחילים לרדת אחד על השני, שכול אחד ישאר בעינינו ובעסקיו. |
ציטוט:
וזה כן ענייני, כי אנשים כמוך מורידים את הרמה של הפורום במקום להעלות אותה! |
לא משנה אם לדעתך הרמה "ברצפה", מדובר באדם שמבקש תמורה לזמן ומאמץ.
אין לך ולא לאף אחד אחר זכות לאמר לאנשים מה, מתי ואיך למכור. |
ציטוט:
ובקשר אלייך דניאל סבבה תתעלם ממני כבר אין לך לאן לברוח אתה כבר ענית על השאלה שלי;P |
עומרי, באמת שפה אין ממש מישהו צודק, מצד אחת, דניאל, דואג לרמה של הפורום, והוא די צודק, השוק לאט לאט נהרס, וממחירים שפעם היו גבוהים, והיית מקבל תמורה מאוד טובה, עכשיו אתה מקבל עיצוב ב20 שקל, אבל, גם אתה צודק, אין לאף אחד זכות להחליט על המחירים פה.
|
ציטוט:
לא ראיתי שMantis או ספקי שירות אחרים התחילו להוזיל את המחירים. |
חחח...אני מסכים עם דור, הרבה מהמעצבים שהגיבו כאן, זה בעצם המניע שלהם כמו רבים אחרים.
אבל אני מסכים איתך בכל זאת אולי אפשר שהמניע להתחלה יהיה כסף אבל קודם צריך לספק מוצר ראוי בתמורה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אין לך זכות לקבוע מי ימכור ומי לא, והרמה של הפורום נשארת כמו שהיא. אולי היא מתחלקת, למתחילים ולמקצוענים. כמו שאמרתה, למה שמישהו יבוא ויקנה ממתחילים עיצוב? אז מה הבעיה? מפריע לך שיש עוד הודעות בפורום? |
יכול להיות שלא הייתי ברור, אני מבקש סליחה.
אף אחד, אבל באמת אף אחד לא שואל לדעתכם בכמה למכור מוצר/שירות שיחודי רק לו וששווה ישירות לזמן ומאמץ. אני יכול עכשיו להציע למכירה רבוע לבן עם עגול שחור בתוכו בסביבות ה$1,000,000, ולאף אחד מכם אין את הזכות לאמר לי אם זה ראוי למכירה ובכמה כן למכור. לא אהבתם? אל תקנו. בטוחים שזה כל כך גרוע? אז מה אתם דואגים בקשר למחיר, אף אחד לא יקנה. לכל אחד יש את הדעה שלו. למען האמת לדעתי אף אחד מה"מעצבים" בפורום ברמה של עיסוק מקצועי בתחום. |
ציטוט:
אתה מחפש להתקיל אותי אבל לא מצליח ובנוגע לשאלה שלך אני כבר מתעסק יותר מחודשיים בתיכנות רוצה עדי ראייה גם? |
ציטוט:
אני בא ומתלונן על אנשים שתופסים מעצמם בלי שום סיבה מעצב מתחיל שרק עיצב את העיצוב הראשון שלו, כן, באיזה שהוא מקום צריך לאסור עליו למכור עיצוב ב300 שקל כי הוא רק פוגע בעצמו אני נכנס פה לאשכולות כאלה ומתחיל לצחוק זה פוגע ברמה של הפורום! |
ציטוט:
אתה לא יכול לאסור על מישהו למכור "עיצוב" רק בגלל שהוא הראשון שלו. אין לך בכלל מילה בעניין, אתה יכול להביע את דעתך וזהו. |
ראסמי, קודם תדאגו להפסיק לקטול אחד את השני שזה יותר מפריע, ובולט באשכול הזה בצורה מטורפת ואחר כך תדאגו שיפסיקו למכור עיצובים, למרות שגם זה לא צודק, ודניאל אני עדיין מחכה שתענה לשאלות שלי בעמוד הראשון
|
ציטוט:
כמו שאתה אומר, אף אחד לא יקנה ממך את העיגול השחור אבל הדבר היחיד שיקרה ממכירה שכזאת הוא שאתה תיפגע. אנשים יגידו שהמחיר והעבודה לא מוצדקת, ילעגו לך וכבודך יפגע. אני חושב שזה יותר עניין של כבוד וביזוי עצמי. תחשוב שאתה יצרן מכוניות, לא הייתה מציע לחנויות לקנות ממך אוטו שנראה כאילו הוא יוצר בשנות ה-30 והוצא ממגרש הגרוטאות נכון? פחות או יותר כאן. אף אחד לא מנסה לגרום לאנשים לא למכור, הם יכולים לעשות מה שהם רוצים. מה שכן, נותנים להם המלצה לעבוד וללמוד עוד כדי שישתפשפו בעסק, ישתפרו ואז יוכלו למכור עבודות וגם להרוויח את הכבוד האישי. |
ציטוט:
העובדה היא שפותח הנושא דיבר על איסור, ואי אפשר לאסור. |
ציטוט:
הייתי מציע לך לעבור על האשכול בשנית ולראות מה אנשים חושבים ותבין... ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
יש זמן, מקום ודרך להביע את דעתך, לא כמו שעשית. |
אתה צודק..
עזוב על לשלם להם 100 ש"ח או להוסיף להם איזה 50 ש"ח.. הם חושבים שמישהו ישלם להם לדוגמא 100 ש"ח על העיצוב הראשון שלהם שניראה לא ברמה ביכלל.. כשאיפשר ליקנות עיצוב הרבה יותר מקצועי ממנו למרות שהוא לא יהיה כל כך יחודי ב 15 ש"ח.. |
עמרי, למיטב ידיעתי אחד מהמטרות של פורום הוא להציג ולחלוק דעות עם אנשים אחרים...
הצגתי דעה, אתה מתנגד לה? זאת זכותך, זכותי גם להתנגד אלייך בחזרה. |
ציטוט:
ההודעה המקורית טיפה לא "נחמדה", ולכן אמרתי שלא כך מביעים דעה. |
ציטוט:
והבעתי את דעתי כמו שאני חושב שהייתי צריך להביע אותה אני בטוח שאם זה היא "קשה" מדי היו מצנזרים לי את ההודעה |
תאמת זה נראה שכולם רק מתווכחים כדי שתיהיה פחות תחרות ויותר לקוחות להם
חוץ מעומרי שוסטר כמובן... קודם כל היחדים שמותר להם לאסור משהו פה בפורום גרפקיה זה ALM MESHUGA הבעלים וNIRUS שהפקידו בו סמכות מסויימת לנהל את הפורום כל השאר יכולים רק להתלונן מצידי אני יכול גם למכור פיקסל לבן כעיצוב באיזה מחיר שבא לי:\ וזה תמיד ככה בחדשים שבאים אלו שאין להם רמה בסדר סתם נונתים להם עצות וכמובן אומרים תשתפר ואז תמכור ואלו החדשים שבאים עם רמה בכלל קוטלים אותם לכל הרוחות שיועופו מפה לדעתי זה בגלל שפוחדים מהתחרות ולא הבנתי מה הבעיה שהם מציגים את העיצובים שלהם ואתה את שלך ההפך אם שלהם כל כך מכוערים ושלך פשוט מושלם אז זה אמור להבליט את העיצוב שלך כמו זהב וירוצו אחריך אנשים זה שיש אנשים בלי טעם טוב אז הם עדיין לא יקנו את הטעם הטוב למה זה לא נראה להם לדעתי הדיון הזה לגמרה מיותר |
הדרך היחידה לעשות פילטר מסויים למעצבים, זה לתת למכור עיצובים רק כאשר אתה יכול להנפיק קבלה.
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ