![]() |
לא לאפשר להם לעשות את המצעד בעיר הקודש!!
|
הם צועדים כבר 5 שנים בירושלים,אני לא מבין מה קרה היום לחרדים שהם התפרצו ככה.
העברת המצעד לעיר אחרת=כניעה לטרור החרדי המופעל בירושלים.אני כתושב מאוד רוצה שזה יהיה שם רק בגלל ההתנגדות שלהם,לא כל דבר צריך להיגמר בגלל הטרור החרדי הקיצוני. הם צועדים במרכז העיר,למי שמכיר את העיר אז מתחיל בקפה הלל לאורך רחוב קינג ג'ורג'. החרדים לא עוברים באזור.סתם עוד טענה מופרחת של הגופים החרדים התומכים באלימות הם והרבנים שלהם.שנה שעברה זה כמעט נגמר ברצח,למה אף רב חרדי ולו אחד! לא גינה את זה?? אז השנה יש לזה תמיכה מטורפת מצד הרבנים. אני בעד שהם יצעדו בעיר! |
אני בדעתך רפי, עיר הקודש לא עיר הקודש, זה לא שהם משחיטים אותה, הם סה"כ בני אדם כמו כולם
|
אני לא מבין מה הבעיה?
הומואים רוצים לבצע את מצעד הגאווה בירושלים? שיקיימו , זה שזה לא נוח למגזר החרידי לא צריך לעניין אף אחד. כל יום יש בעיה חדשה שאיכשהו פוגעת במגזר החרידי ! |
לדעתי מצעד הגאווה יכול להיות בכל ערי הארץ אך לא בירושלים.
זו עיר קדושה אז בשביל מה סתם להתגרות באנשים שם?? |
ציטוט:
מחר,החרדים יחליטו שאישה לא תצעד ברחובות ירושלים.זה לגיטימי לא? זה עיר הקודש,זאת התגרות.די עם שטויות האלה! |
לא לתת להם להביא את התועבה לירושלים.
ואני לא דתי או משהו. ירושלים היא עיר הקודש , ולכן אין זה מתאים לערוך מצעד מסוג זה . יותר מתאים בת"א , בגלל אופי האנשים שם. |
תנו להומואים לצעוד איפה שהם רוצים, בחיים לא היו אומרים לקבוצה אחרת פרט להומואים ללא לצעוד במקום מסויים..
אני חושב שיש כאן השתלטות דתית על המדינה והיא לאט לאט שוברת שיאים.. |
ציטוט:
ת"א מתאים , בטיילת כמו תמיד ירושלים עיר קדושה לכולם , אפשר להתפשר על ת"א |
ציטוט:
אתה יודע למה הדתיים לא היו אומרים כלום? כי רק מצעד כמו זה (לא רק, אבל זה בין היחידים) עובר באופן מוחלט על המסורת שלהם. גם כן השתלטות דתית על המדינה, אנשים לא מסתכלים ימינה ושמאלה ורואים כמה הם חופשיים לעשות מה שירצו... אם אתם לא מרגישים חופשיים במדינת ישראל אז מה אני אגיד...רחמים. ודרך אגב, אל תשכח שזאת מדינה יהודית, ככה שהדת לעולם לא תנותק מהמדינה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
הדת היא מעל החוק בארץ ישראל, אין מה לעשות.
יבוא אליך דתי\דוס\חרדי ויביא מכות לך, לשוטר יהרוג אותו או כל מה שזה לא יהיה, החרדי לא יואשם בכלום. ככה זה. את הדמוקרטיה של ארץ ישראל, אפשר לדחוף לתחת. |
ציטוט:
אוי, בכלל לא הגזמת. |
אני נגד המצעד הזה לחלוטין..!!!
ואני הולך גם למחות על המצעד הזה! אני לא בא בגישה של דתי /חרדי/חילוני /ערבי או כל דבר אחר אלא בגישה של יהודי בלבד!!! לא ייתכן שאנשים ירצו לקיים מצעד התועבה בעיר הקודש... אם המצעד הזה יתקיים בעיר הקודש שמסמלת את כל העם שלנו מה אנחנו נסמל לשאר העולם?! שאנחנו נותנים לאנשים שמתנהגים בניגוד לתורה בניגוד לערכי המדינה בצורה בוטה לחלוטיין אני לא מדבר על המעשים אלא על אופן המצעד [אנשים חצי ערומים פונפונים והרבה יותר מזה] זה לא ייתכן שמצעד תועבה כזה יהיה בא"י ואפילו בירושלים. מצעד כזה נוגד את כל הערכים של הציונות הדתית הן מבחינה דתית והן מבחינה מדינית. אומנם יש את חופש הביטוי ואנחנו חיים במדינה דמוקרטית אבל כמו שאסור לבנאדם ללכת ערום ברחוב ככה אסור לקיים מצעד כזה מפני שהאנשים האלה הולכים חצי ערומים ברחובות ולא מתנהגים בצורה נורמלית. אם המצעד היה מתבצע בצורה יותר נורמלית ולא במטרה של להראות ולעשות דווקא [ואני מכיר הרבה מהציבור שהולך לצועד במצעד הגאווה] לא היה לי בכלל בעיה עם זה... ובכלל למה דווקא בעיר הקודש? חסר ערים במדינה...? ועוד ערים מרכזיות אהממממממ... lשיעול l תל-אביב... קיצר אני לא אמשיך לפרט כאן... אני חושב שהמצעד הזה לא לגטימי בכלל בייחוד לא בארץ הקודש שלנו שמסמלת כ"כ הרבה לא רק לעם היהודי אלא לכל העולם כולו. זה מראה על חוסר ערכים ועל חוסר ציונות לא רק שאנחנו מוסרים שטחים לערבים אנחנו גם מאבדים את הצביון הדתי שלנו! |
ציטוט:
אומנם זה שלוש דתות אבל זה הרבה יותר יש לך בכל אחד מהדתות האלה עוד ציבורים כמו חרדים- דתיים לאומיים,מסורתיים,חילוניים,ערבים,מוסלמים,דרוזים,נוצ רים,כתולים ועוד... |
לדעתי הם צודקים החרדים
גם הנוצרים והמוסלמים מתנגדים לזה וגם החרדים והדתיים זה עיר קדושה רוצים לצעוד ב"גאווה" סבבבה בעיר אחרת או אפילו בבית שלכם לכו תעשו את זה אולי יעשו גם מצעד ה"זונות" מצטער על המילה ירושלים היא עיר קדושה -ואם עושים שיעשו בת"א או בעיר אחרת |
הבנתי,עיר הקודש,מדינה יהודית יפה.אז צריך לסגור את כל החנויות בשבת,למונע תחבורה ציבורית.מדינה יהודית? אז עד הסוף!
עכשיו מישהו מוכן לתת לי הסבר למה חמש שנים הם צועדים בעיר ואף אחד לא דיבר?? מה קרה עכשיו? |
ציטוט:
אתה יכול לתת לי הסבר למה האדם כבר קיים על פני כדור הארץ זמן רב ובכל זאת רק במאה הזאת הוא המציא את המחשב? מזה השטויות האלה, עכשיו התחילו לעשות משהו וזהו. מזה מפריע לך מתי עושים מחאה? ציטוט:
אתה באמת רוצה שזה יקרה? הרי זה ברור שלאדם שאין קשר לדת או אין קשר חזק לא תהיה התנגדות למצעד ולמי שיש תהיה- אין פה בכלל שאלה לדיון. |
קהילת הגאים לא מפריעה לי, שיחיו ויתנו לחיות. רק כמו שהם מצפים לכבוד, לשוויון, שיתנו בחזרה.
מצד אחד טיעון ששמעתי הוא, שמקיימים את המצעד בירושלים בגלל אותם דתיים "גאים", שכנראה זה "זן" שכן קיים, מועט אבל קיים. מצד שני, בשביל מה? הרי כבר 5 שנים שיש התנגדות, שמשנה לשנה רק מחריפה יותר. שנה שעברה אם אני זוכר נכון זה נגמר בבן אדם שנדקר, השנה זה יכול להיות חמור יותר. מיותר. בת"א אף אחד לא יגיד להם לא. יקבלו אותם בזרועות פתוחות. למה לא ללכת לשם? כי שם הם לא יעוררו פרובוקציות כנראה, וחבל שזה צריך להיות ככה. שיקיימו עשרות מצעדים, שיקיימו גם את המצעד בינלאומי בארץ, אבל לא בירושלים. לא כשיש התנגדות עזה של מספר רב כל כך של אנשים (ועוד מ3 דתות שונות, שחושבות אותו דבר, הישג גדול!). |
מזה השטויות האלה, עכשיו התחילו לעשות משהו וזהו. מזה מפריע לך מתי עושים מחאה?
זה מפריע לי אני תושב העיר,הם הולכים לסגור אותה.כפיה דתית יותר מזה אין!! יש להם בעיה עם המצעד? שלא ילכו ברחוב יפו. אגב מה הצביעות של הדוסים? אתה יודע כמה כאלה ראיתי הולכים למכוני ליוי? די עם היתממות הזאת. אתה באמת רוצה שזה יקרה? לא!!!! |
ציטוט:
אתה תושב ירושלים? מי כמוך שבחר לגור שם ידע שהוא הולך לגור בעיר שומרת מצוות שהרוב היהודי שלה דתי... המצעד = דמוקרטיה, גם התנגדות למצעד (בדרכים חוקיות) = דמוקרטיה. ציטוט:
כמו שאני, אתה וכל המדינה הזאת צבועים במקצת (ומי שיגיד שהוא לא הוא פי 2 צבוע) גם הם. |
BHXHUI,התנגדות למצעד בדרכים חוקיות! אני מסכים.אבל פה הם הודיעו במפורש שתהיה אלימות,ראינו את התוצאה שנה שעברה=דקירה של שלושה צועדים.הרבנים שלהם מגבים אלימות!
אני מסיים פה את הויכוח הזה הוא מיותר לדעתי,אני כאדם חילוני רוצה לגור בעיר הזאת באופן חופשי! מחר יגידו לנו לסגור את הפאבים/מועדונים.כי זה מפריע לצביון "החרדי" של העיר. בית משפט קבע שזה יתקים!! אם זה לא התקיים בגלל הפגנת אלימות תרתי משמע. זה ביזיון לדמוקרטיה! לגבי התמימות/צביעות.הם הולכים לבתי זונות לצעוק שיש פריצות?? או למשהו אחר?... |
זה ממש לא לעניין.
לא מתאים לעשות כאלה דברים ב-עיר הקודש ! הם כאילו עושים דווקא... |
ציטוט:
מבלי להיכנס לראש של הצד השני לעולם לא תוכל לשרוד במדינה משולבת, הרי אתה אומר שאתה רוצה לחיות בעיר חופשית וזה לגיטימי מבחינתך, אך מבחינת אדם דתי בגילך זה לגיטימי מאוד שהכל יהיה סגור/מושבת. מי צודק? מבחינתך אתה, מבחינתו הוא. אלה דיונים שלא יכול להיות להם סוף או אמת אחת. |
ציטוט:
שתהיה לכם אחלה שבת שבעולם בלי בלאגנים מיותרים! שבת שלום!! |
אח, כבר אמרתי שהחרדים הם מעל החוק או לא?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323300,00.html אם קבוצת אזרחים רגילה היו אומרים לא ומפגינים, כל יסמני"ק היה בא ומפרק לאזרח את הצורה. מזל שאני גר הרחק מהאנשים האלה. |
אה ?!
למה מחקו לי את ההודעה |
כולם יגידו אחרת
אני בעד ההומואים.
לא אכפת לי איפה הם יעשו את המצעד, גם עם זה יהיה ברחוב שאני גר (ברמת גן) אבל שלא יפריעו לי לישון! כשההומאוים רוצים לעשות פעם בשנה מצעד קטן וסמכן, כל החרדים, ההומופבוים והחילונים הקיצוניים יוצאים מהחורים. |
ציטוט:
להם עשו משהו? די לחפש את המגזר הזה בכל דבר קטן... ציטוט:
ציטוט:
כל עוד הוא במקום אחר, תפדלו... |
ציטוט:
ובענייננו, הקבוצת האזרחים שהפגינה אני מאמין שלא דקרה אף אחד\לא זרקה אבנים\לא הרגה אף אחד\לא הרימה יד על שוטר. החרדי בארץ הזה יכול לעשות הכל, מהשתנה בקשת על שוטר עם סמכויות ועד הריגתו. ותודה בזה, החרדים מעל החוק. |
ציטוט:
ציטוט:
נראה לי שאתה קצת שונא את המגזר החרדי לכן אני לא מתייחס לתגובותיך על המגזר הזה כרלוונטיות, אני מקווה שאתה מבין אותי. ולא, אני לא אודה במשהו שאני לא מאמין בו. |
תגובה טובה ואני אסביר במשפט אחד פשוט..
רוצים לעשות את מצעד הגאווה בארץ? אף אחד לא אמר לכם לא... אבל הם קטנוניים! במקום לעשות את זה בעיר הכי ליברלית שיש ת"א הם עושים את זה בירושליים ע"מ להתגרות בחרידים, ולכן אני מצדיק את עמדתם. |
דיון פומבי: מה דעתכם על תגובת החרדים למצעד הגאווה?
לאור ההתפתחויות האחרונות במדינה, נוצר מצב דיי בעייתי בירושליים.
מספר כתבות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323073,00.html http://news.walla.co.il/?w=/90/1001911 http://news.walla.co.il/?w=/90/1001551 תנו פה את דעתכם כלפי המצב, לטוב או לרע. נא לא להרוס את הדיון עם קללות והשמצות כלפי שני הצדדים. אתחיל עם הדעה שלי: צריך להיות פלורליזם במדינה. כל שנה המצעד מתקיים ואין שום סיבה שהשנה הוא יתבטל בגלל אלימות מצד החרדים. דעתכם? |
כמה דקות יקח לזה להפוך לויכוח? נקווה שהפעם זה לא יקרה.
לדעתי הם לא צריכים לצעוד בירושלים ולא, הסיבות אינן דתיות: *קודם כל עניין הר הבית, למידע נוסף: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323060,00.html *דבר שני, לדעתי מארגני המצעד לא באמת כל כך רוצים לעשות אותו בירושלים, לדעתי הם עושים אותו שם כי לא רוצים אותם שם. *ניקח מקרה תאורתי של מצעד חרדי-דתי באזור הבילויים של תל אביב- שירי דת, תקיעות שופר וכל זה לעיני התיירים והמבלים. אני בטוח שתהיה התנגדות גדולה לעניין (עשרות אלפי חרדים צועדים על חוף הים? לא נראה שיאושר). *מארגני המצעד צריכים להתחשב באמונות ה"פרימיטיביות" של הדתיים, הם צריכים להיבן שמצעד כזה בירושלים פוגע בכבוד, מסורת והדת של הציבור החרדי. אז...כמו שהם לא היו רוצים מצעדי ענק של הדתיים הפוגעים בכבודם, כך הדתיים לא רוצים מצעדי גאווה שיפגעו בכבודם. *גיוס משטרה מכל חלקי הארץ- מה יקרה אם יהיו התרעות לפיגועים חלילה? או כל מצב חירום אחר בתוך גבולות הארץ? השוטרים יעזבו את המצד? אם כן זה יהיה אסון, אם לא...גם אסון. *מארגני המצעד מסכנים את הצועדים נוכח איום החרדים למלחמת קודש. *סיבה פחות חשובה לדעתי: כמעט כל אדם בעל טיפת אמונה לא מעוניין להכניס מצעד שכל מה שעומד מאחוריו נוגד את התורה לעיר ההיכל. *צריך להתנתק מהאגו: אם המצעד לא יתקיים בירושלים (וכך תמנע אלימות, מחסור בשוטרים, פגיעה בכבוד הדתיים וכל מה שציינתי) זה יפגע אך ורק באגו של מקיימי המצעד ולא בשום דבר אחר. *האיום המוסלמי: תזכירו לי, מי יותר קיצוני בעניין מלחמות קודש ופגיעה בירושלים, יהודים או מוסלמים? תזכירו לי, בירושלים ומסביבה גרים לא מעט מוסלמים, נכון? תזכירו לי, מוסלמים אף פעם לא הרגו/ניסו להרוג מישהו בכלל פגיעה בדתם? תזכירו לי, שמוסלמי מת תוך כדי הגנה על הדת זה כבוד לדתו או לא? |
שמעו, ההומואים עושים דווקא, ירושלים היא מקום קדוש...
ולא רק לחרדים זה מפריע זאת הפעם הראשונה ששלושת הדתות התאחדו למאבק משותף.. הערבים החרדים והנוצרים. המצעד יכול להתקיים בת"א, יותר מתאים אפילו בגלל אופי האנשים בת"א שהוא יתקיים שם ולדעתי אגב ריכוז ההומואים שם הרבה יותר גבוה. זהו |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 04:02. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ