![]() |
שאלת הגיון
אממ תמיד עולה לי השאלה הזאתי.. ==\
נגיד פה בפורום- הצפיות של האשכולות , לכל אשכול זה צפייה יחודית, כלומר אני יצא יכנס לא יעלה הצפיה מישהו אחר יכנס יעלה. אז לפי זה הבנתי שעשו טבלה חדשה , שכל פעם שמישהו נכנס מוסיפים שורה .. עכשיו בוא נגיד בשניה 100 אשכולות נצפים תוך דקה 600 אשכולות נצפים , תוך שעה 36000 אשכולות נצפים. אז בשעה נכנסים 36000 שורות למסד, זה לא מפוצץ אותו ? |
יש טבלה...אבל של כל נושא...וזה מתעדכן...אבל בצורה כזאת:
הIP שלך נכנס למסד...ואז המערכת בודקת אם הוא כבר קיים...אם כן היא לא מעדכנת...אם לא אז לא...ורוב הסיכויים שהוא נמחק אחרי זמן מסוים...או שזה פשוט מכניס את מספר המשתמש שלך... |
יש טבלה אבל של כל נושא :!?
בכל מקרה , אפילו אם זה נמחק זה סכום ענק של שורות לשעה.. בוא נגיד זה נמחק פעם ביום.. 86400 שורות ביום , גם אמור ליצור עומס. |
יש טבלה של נושאים...ושם מאוכסנים הנושאים...ואני מניח שהמחיקה מתבצעת אוטומתית...כל שעה נגיד בעזרת CRON JOBS
|
לא נראה לי שיש שימוש ב CRON JOBS , כאן במערכת וגם בIPB2 ..
עוד שאללה : יש הגבלה למספר השורות במסד?! |
יש שימוש ב CORN במערכות VB ופה זה לא קשור ל איפי,
עבור כל נושא יש שורה במסד אפילו עבור כל תגובה... למה זה ככה ? כי ככה הכי נכון לעבוד. |
חחח נכון שלכל נושא יש שורה בטבלה ..=]
אבל זאת לא הייתה השאלה אלא בקשר לצפיות.. אם גם לצפיות יש טבלה ונכנסים אליה אלפי רשומות ביום אמור להיות עומס.. |
קצת קשה לומר...אחרי הכל אף אחד פה לא תכנת את VB או IPB וזה...
|
בלי קשר ל vb \ ipb ..
זה רק דוגמא.. |
פה זה עוד פורום קטן יחסית
תתארו לכם אתרים שלמים שבנויים על הדברים האלו.. אז אל תעשו מזה כל כך עניין.. אז יש עשרות רשומות.. זה נמחק כל פעם |
בכל טרייד יש לך views ואז אם צריך זה מוסיף...מגדיל ב 1
|
ציטוט:
|
זה לא שמור בקוקיז?
אפשר אבל לבדוק.. מי שיודע PHP יכול להסתכל בקוד ולראות.. אבל זה שנישמרת שורה למשתמש שהוא נכנס לאשכול, לא נישמע לי ממש סביר.. ממש לא סביר.. |
לא ממש הבנתי מה נשמר בקוקיז =:!?
וגםם לי זה לא נראה ממש סביר.. |
אני חושב שזה עובד על זמן...כמה זמן עבר מאז שהתחברת
(לפי זה עושים טריידים חדשים)...צריך להסתכל ולבדוק.. |
וואלה אלמוג הבאת אולי כיוון
עושים ככה: (מזמן לא השתמשתי בקוקיז אז בט יש שגיאות) PHP קוד:
בטח יש לי שגיאות אז אני מקווה שאתה מבין מה רשמתי :) |
חחח ממש ממש ממש לא !!!!
נראה לך באמת שזה מסתכל בקוקיז ? יש פורום עם 40 אלף הודעות אז על כל משתמש יש לי 40 אלף קוקיז ? אין מצב... זה לא עובד ככה פעם עבדתי עם VB הרבה אני פשוט לא זוכר איך זה עובד... תנו לי זמן אני אבדוק לכם... |
אין בעייה. אם תמצא פיתרון זה יעזור גם לי.|קורץ|
|
ציטוט:
אבל ע"פ מה שאני יודע userdata לא ניתמך בדפדפן שהוא לא IE.. והכוונה בעוגיות זה שכל פעם שמשתמש נכנס להודעה, אז זה שומא לו עוגיה שהוא היה באשכול הזה. אם יש 3323234 אשכולות והוא ביקר ב 500 הודעות אז יהיו לו רק 10-50 עוגיות על המחשב..(אפילו פחות), הרי בכל עוגיה נישמרים כמה נתונים, 4 KB נתונים, אחרי 4 KB נפתחת עוגיה חדשה.. יכול להישמר LOG כניסות למספר אשכולות שונים על עוגיה אחת..(על מסמך TXT אחד) |
ציטוט:
לא התכוונתי ל USERDATA אני לא יודע למה אתה מתכוון כי זה בתיכנות בלי קשר לדפדפן ואל תחשבו גם על SESSION כי VB משתמשים ב DB עבור SESSIONS ככה שזה גם לא נכון יש שם איזה טריק אני פשוט לא זוכר אותו ואני קצת עסוק בדברים נוספים... |
ציטוט:
USERDATA הוא כמו קוקיז, רק שהוא שומר יותר מידע. וזה בטוח לא SESSIONS, כי SESSION נימחק מתי שהמשתמש סוגר את הדפדפן. "כי VB משתמשים ב DB עבור SESSIONS ככה שזה גם לא נכון" לא הבנתי כלום ממה שאמרת פה.. |
ציטוט:
עכשיו מערכת VB לא משתמשת ב SESSIONS של PHP אלא הם בנו מערכת נפרדת שיוצאת SESSION לפי פרמטרים מיוחדים ולא זה לא נמחק כשאתה סוגר את הדפדפן...מניסיון. בכל מקרה הם משתמשים בשיטה אחרת וזה לא קוקיז...הם לא שומרים כמעט כלום על המחשב של הגולש. |
בלי לקרוא הכל, אני חושב שאולי זה נכנס לשדה בתוך הטבלה של הנושא.
|
יש לי כמה הערכות לא יודע אם כבר אמרו את זה פה:
1. יש שדה בטבלת המשתמש שלך בשם view_topics ושם מסודרים הIDים של כל הדיונים שבהם צפית המופרדים בפסיק כך: 1,2,3,56634,7345 וכו' ואז בודקים אם צפית בדיון אז זה לא מעלה תמס' צפיות שלו - ואם לא צפית אז זה כן. 2. אפשרות הגיונית זה שימוש בקוקיז לכן גם כשמוחקים קוקיז שהוצבו על ידי הפורום הצפיה אולי תעלה (שמישהו יבדוק P: ) וגם כך מראים לך אילו דיונים צפית בהם אילו חדשים וכו'... 3. שימוש בסאשיין...(?) |
ציטוט:
|
ציטוט:
זתומרת מקסימום 20 כפול 20 עוגיות. 400 עוגיות בסה"כ לדומיין (20 רגילות ולכל עוגייה, 20 תת עוגיות). |
במערכות VB הוא לא מעדכן על המקום צפיות, הוא מחכה כמה דקות ומעדכן את כל הצפיות שהיו
אם אני ייכנס 50 פעם לנושא, ואף אחד אחר לא ייכנס יהיה 50 צפיות זה לא עובד על IP\קוקיז במערכות VB |
חצי אתה צודק חצי אתה טועה.
במערכת VB - אכן הוא מעדכן אחרי כמה דקות. אבל אני נכנסתי 20 פעם לנושא והוא עדכן רק פעם אחת. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:19. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ