![]() |
חזרה בתשובה היא לא מילה גסה...
שלום לכם קהילת הוסטס...
קודם כל לכל מי שחושב שני מנסה להחזיר אותו לתשובה שלא יקרא את זה... הרבה זמן רצית ליכתוב פה את זה. תיראו אני יודע שיש בורא לעולם הזה שברא לנו את הים ואת היבשה...צריך להגיד לבורא עולם תודה על כל מה שעשה לנו אבל הוא לא צריך את התודות שלנו... הוא רוצה שנקיים מיצוות הוא רוצה שנהיה בני אדם שנדע מה התכלית שלנו! מה התכלית שלכם לעזזל???...לעשות חרקות עם האותו???...המחשב???...זה התכלית שלכם?... כל אלא שחושבים שזה סתם בולשיט אז זה לא!!!...הייתה פעם אישה אחת שחטפה מוות כליני מי שלא יודע זה שרק חלק קטן מהגוף עובד... היא דיברה עם אלוהים בהמשך אני יספר לכם יותר מזה אני עוד כמה ימים יעשה עם האישה שיחת טלאפון יקליט את זה וישים את זה פה... תתחילו לקיים מצוות תישמרו שבת ותיראו מה זה יתן לכם... יש אנשים שאין להם כסף לאכול והם שמחים ושמחים למה???...כי הם מאמינים בבורא עולם!!! אני לא אומר שתהיו חזקים בזה רק תקיימו מצוות תאמינו בבורא עולם זה יעשה לכם טוב... ועוד דבר חודש זה הוא חודש אלול שזה חודש הסליחות אני מבקש סליחה מכל מי שפגעתי בו ואני ממליץ שתבקשו גם אתם... אני סיימתי את שלי. פיני שפדוב |
סורי,
התכלית שלי זה לא להתפלל כל היום, אם כבר תכלית? תהיה בנאדם טוב, תתרום לעצמך, תתרום לקהילה. סליחות ידידי, משתדלים שלא יהיה צורך בהם, ואם כבר אז מבקשים כל השנה, לא רק בחודש אלול או ביום כיפור. |
חזרת בתשובה היא לא מילה גסה, שתיפת מוח היא כן.
הדבר שהכי מוזר לי, איפו אתה בדיוק מוצא את ה"תכלית שלך בחיים" כשאתה מתכוון כל החיים לשבת מאחורי ספר וללמוד אותו? גם לא כל החיים, למשל נגיד כל בוקר, שחרית, כל יום במשך שארית חייך אתה מתכוון לקום ולהתחיל לקרוא, אולי יעבור זמן ואפילו לא תצטרך את הספר, פשש ממש תכלית יש לך. לדעתי אלוהים וכל השאר, הומצאו על ידי בני אדם שפחדו ולא יכלו להסביר דברים, היו פרימיטיביים, נראה שעדיין יש כאלו ומאמינים לזה... |
לא אמרתי להיתפלל ביכלל לא אמרתי את זה כי אני אפילו לא עושה את זה...
אני אמרתי שהתכלית צריכה פשוט להיות בן אדם... |
בשיא הכנות
אני תמיד חשבתי מה טוב בלהיות דתי? אסור לסוע בשבת,ככה שזה אומר אין לטייל אין ים וכו' לקום כל בוקר בישביל להתפלל כל הזמן לברך איפה שלא תהייה וכל הזמן לעשות מצוות כל החיים רק אחרי אלוהים עד שהחיים הם כבר לא חיים בסופו של דבר כולם מתים ולא משנה אם הייתה אדם טוב או רע או מילאת את כל המצוות התכלית שלי היא לחיות חיים כיפים ונורמאלים כמובן לא להיות פושע אבל גם לא להיות צדיק עד השמיים |
גם חזרה בשאלה היא לא מילה גסה
|
אורי אני לא אמרתי להיתפלל ולהיות דתי כי אפילו אני לא דתי
אני רק היתחלתי להאמין חזק אני אומר רק לקיים מצוות!!! |
ציטוט:
אני אולי לא דתי, אבל אני שומר כשרות , אנחנ עושים קידוש, ועוד המון דברים שקשורים לדת. |
התכלית שלי היא להינות מהחיים ולהיות מאושר, מה שלך?
|
חברה, מתי תבינו, לחיים אין תכלית.
|
1.אמיר אז תנסה להיות בן אדם ויופי ככה צריך שתהיה לעשות קידוש ולישמור כשרות...
2.התכלית שלי היא להיות בן אדם ולהאמין בבורא עולם... 3.mlnn אתה תבין שיש תכלים אתה תבין את זה בהמשך החיים שלך... |
אני אנסה להיות כמה שיותר עדין.
דת=תוצאה של טמטום מוחלט. לא בא לזלזל. (טוב אוליי כן) אבל זו דעתי. שכל אחד יהיה את החיים שלו ולא יתערב לאחרים. נוח לך לדפוק את הראש כל היום בספר? סבבה. אל תהרוס את החיים של אחרים. |
חס וחלילה אני לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה...
אני אומר לכם תקיימו מצוות תישמרו שבת זה יעשה לכם רק טוב... |
ציטוט:
|
אחד מהמצוות זה להתפלל לא?
אז איך לעשות מצוות בלי זה? כמובן שאני שומר כשרות עושה גם כן קידושים בשישי מידי פעם הולך לבית כנסת ביום כיפור וצם חוגג חגים אבל עד גבול מסויים |
צודק במאה אחוז!
כל הכבוד לך.. אמן שיירבו כמוך. |
תיראה אורי אני שוב פעם אני לא אומר להיתפלל אני אומר מצוות זה לעזור לאנשים ושפיכת זרע לבטלה וכבד את אביך ואת אימך למען יעריכון ימך...ועוד...
|
עם השנים
האמונה שלי בדת הלכה וקטנה. ראיתי אנשים טובים, ממש נשמות, שנדפקו, שנהרסו להם החיים ( גם בתקשורת וגם בחיים האמיתיים.) ראיתי המון מקרים של חוסר צדק, בהם שאלתי - איפה אלוהים פה? איפה כל אנשי הדת? ראיתי המון מקרים של אנשים רעים, רמאים, עבריינים אפילו, שעושים מה שעושים ואחר כך מתפללים לאלוהים מבקישם סליחה וכו. כמובן שרובם לא משנה את הדרך או משהו. אז מה הטעם בדת אם היא בשביל שאנשים יתפללו אחרי שהם עושים מעשה רע? דת צריכה לגרום לאנשים להתנהג מראש כמו בני אדם, לעזור אחד לשני וכו. יש מיליארדי אנשים בעולם ואלוהים הרי אחראי על כולם. למה שלעזאזל הוא יקשיב דווקא לתפילות ולבקשות שלכם? דת זה נחמד, כל עוד זה לא הורס לך את כל אורח החיים. אם בגלל הדת אתה לא עושה משהו שאתה אוהב ( לראות טלויזיה בשבת נניח) אז מה היא שווה? אם כל האנשים היו דואגים להתנהג כמו בני אדם, לשמור על תרבות, דרך ארץ ( ואני מנסה להישמע הכי פחות פלצני שאפשר,) לא היה צורך בדת. ואם אדם עושה איזה פשע קטן, עושה משהו רע, זה קורה. אפשר פשוט לבקש סליחה. אבל כשאנשים כל החיים מנצלים אחרים ועושים רע מה הטעם אם לאחר מכן הם מתפללים לאלוהים? לא הגיוני שהדת תיתן יותר לאנשים שמראש הם אנשים טובים? ומה אצלי? אנחנו עושים קידוש מדי פעם, מקיימים את כל החגים וצמים והולכים לבית כנסת ביום כיפור. אנחנו לא אוכלים חזיר וכאלה ומשתדלים להקפיד על בשר וחלב. אבל לא לנסוע בשבת? נו באמת. לילה טוב. |
כל מי שאומר פה שהוא לא מבין מה זה טוב לחזור בתשובה אתם לא יודעים על מה אתם בכלל מדברים
אז נכון אני לא דתי אבל שומר חלק קטן מאוד מהמצוות (תרי"ג מצוות משהו כזה לא?). כשאתם אומרים "אני לא יודע מה טוב בלהיות דתי כל בוקר לקום ולהתפלל" - אענה לך בקצרה מהידע המעט מאוד שיש לי. נותן לך דבר ראשון הרגשה טובה, דבר שני נותן לך את הכח להמשיך בחיים. אולי לך החיים הם בסדר ומסודרים אבל יש אנשים שהחיים שלהם קשים והדבר היחידי שמחזיק אותם בחיים זה האמונה בבורא עולם. דבר שגם כן נותן לך הרגשה טובה(מניסיון) וזה לא תמיד רע שיש לך משהו להאמין בו אחרת אם אין מי שברא את העולם בשביל מה אתה קיים פה? ומי שיגיד שאין בורא עולם יש לי רק שאלה אחת - רק אחת. הרי כדור הארץ התפוצץ ואז "נולד מחדש" ואז עידן הקרח ולבסוף לאחר מליוני שנים - האדם, יצירת המופת של הטבע. אין בעיה הכל טוב ויפה אבל יש לי שאלה אחת שבאמת אני לא מבין- אם הדינוזאורים נכחדו ע"י התפוצצות כדור הארץ איך מצאו שרידים שלהם? מוזר מאוד.... לפי דעתי האדם הוא הטכנולוגיה המפותחת ביותר שקיימת ולא משנה מה אנשים אומרים האדם זה טכנולוגיה - מערכת אחת גדולה ושלמה שפועלת ע"מ לשמור עליך 24 שעות ביממה במשך כל החיים שלך ויש לך אפילו UPDATE נגד ווירוסים |Lol| |
ציטוט:
לפי דעתי זה נכון כל אחד והאמונה שלו אני לא מאמין שזה שה' עשה את הארץ בשישה ימים ואז ביום השביעי הוא נח זה אומר שלא צריך לעשות כלום ביום השביעי ורק להתפלל ולישון. לפי דעתי זה היום שצריכה להיות בו ההנאה לאחר שבוע קשה של עבודה. לגבי אותם אנשים אולי אתה רואה "מעשי חוסר צדק" שנראים בעיניך ככאלה אבל אתה לא יודע מה הצדק והאם הוא נעשה נכון אולי אותו אחד לא סיפר לך את כל הסיפור. לגבי אותם אנשים שהם פושעים מי אמר שהם מתפללים ואז הכל נגמר? יש לך את העולם הבא והם יגיעו לגן עדן רק אחרי כמה שנים טובות בגיהנום ושם זה העונש האמיתי. שוב פעם אם אתה אומר האמונה קטנה אתה מוזמן לשמוע כמה סיפורי סיאנסים או אפילו באמת ללכת לרב ולקרוא איתו את הזוהר הקדוש הוא יפרש לך דברים שם הרי זה כתוב בארמית (לא הצלחתי להבין משם כלום אולי 2 מילים מקטע שלם). אחרי זה תחליט בעצמך מה נכון ומה לא... |
ציטוט:
וזה מה שהוא מנסה פחות או יותר להסביר, רק שלא הולך לו טוב עם ה"אני לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה, אבל תחזרו בתשובה". שכל אחד יעשה מה שנוח לו בחיים, עם עצמו, עם האמונה שלו, עם הסביבה שלו. יש כאלו שמאמינים אבל לא שומרים, יא כאלו שמאמינים ושומרים קצת, יש כאלו ששומרים הרבה, יש כאלו שלא מאמינים בכלל ולא שומרים. ויש באמצע עוד הרבה מאוד אזורים אפורים. בסופו של דבר שכל אחד יעשה באמת מה שטוב לו. |
אני אדם שנוסע בשבת, צופה בTV, משחק במחשב וכו' אבל מניח תפילין.
הנחת תפילין זה כולה 15 דקות ביום, מה זה 15 דקות ביום להקדיש? |
איש איש באמונתו יחיה.
אני חושב שאין טעם לדון על כך מאחר וכל אחד יעשה את מה שטוב לו ואת מה שהוא מרגיש. פיני, אתה יודע מה דעתי על מה שאמרת, ולמרות שהיא מנוגדת לחלוטין מדבריך אני עדיין מכבד אותך כבן אדם וזה לא גורע ממך (לעומת זה שאתה לפעמים לא אוכל בגללי חח). כל אחד יחשוב מה שירצה, יעשה את הדברים איך שירצה. זו היא דעתי. אגב לאלו שפה- כן, אני מאמין בה'! אבל בכל הנוגע לתנ"ך, בקושי מאמין, זה לא יותר מסתם סיפור נחמד בשבילי. המשך יום נעים. |
עוד תגובה ארוכה ומייגעת שתגרום עוד אשכול ארוך ומייגע ;)
ציטוט:
ובכלל, לכל עניין המוות קליני (הרגשת היציאה מהגוף) יש הסבר מדעי. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
גם בדת וגם במדע, המוות נתפס כדבר טוב. כמו כן בשניהם, הדת הוא התחלה חדשה. דת- ידוע הכל עולם שלאחר המוות תיקון וכו.... מדע- הטענה של המדע שהמוות נוצר בעצם מהתרבות של החי, ברגע שאתה מתרבה עשית את חלקך ולא צריך אותך יותר ביקום. כמו כן, למוות יש תחליט כי ברגע שאתה מת, אתה נעשה חלק מהאדמה, אתה תורם לשרשרת המזון ועוד... אז בקיצור, גם לאחר החיים יש חיים- בין אם בצורה רוחנית ובין אם בצורה מדעית. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
אך באותה מידה שלמדענים יש זכות להפיץ את תורת האבולוציה כהאמת המוחלטת, לדת יש את הזכות להפיץ את עצמה כהאמת. ציטוט:
ציטוט:
רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע. הכל חלק מהבחירה החופשית שדרך אגב, עפ"י חוקרי מוח (אנשים לא דתיים) לא קיימת, האם אתה מאמיןש אין לך בחירה חופשית? אבל נעזוב את זה עכשיו. הבחירה החופשית יכולה לגרום לאנשים שהם "ממש נשמות" ליפול, אין מה לעשות זה חלק מהעולם, בין אם אלוהים קיים ובין אם לא. ציטוט:
משפט זה עוות ע"י אתאיסטים ונגזר מהאמרה "צדיק באמונתו יחיה". ציטוט:
דת היא לא בחירה חופשית, האל ציווה האדם יעשה. ההשקפה שלי: האמונה שלי שונה משל רבים פה, מסיבה אחת שאני לא מקבל את התורה שבעל פה (ולא, אני לא קראי). אני מקבל את החלקים ההגיוניים, כאלה שבאמת ניתן לפרש מהכתוב...אך את החלקים שפשוט מציאים דברים אני לא מקבל. גם אני פעם לא האמנתי כמו הרוב פה אבל השתנתי. לא הקשבתי בכלל לחרטא של מוות קליני. לא ראיתי התגלות, בטח שלו את "האור". הדברים שהדהימו אותי בהתחלה וגרמו לי להמשיך לחקור הם: -הדיוק שבנבואות התורה. -התגליות המדעיות שעשו יהודים בספר הזוהר ודברי חז"ל, הקדימו את המדע באלף שנים, לפעמים באלפיים. מכאן עברתי הרבה זמן של חקר האבולוציה, ארכיאולוגיה, היסטוריה ועוד...הגעתי למסקנה שיש בורא לעולם, בין אם המדע צודק ובין אם לא. הבחירה להאמין/לדעת? היא שלכם. אם לא תאמינו, לא יהיו לכם חיים רעים יותר..רוב הסיכויים שיהיו לכם חיים טובים יותר. השאלה אם אתם מוכנים לקבל את קיומו של האל או לא. והדברים שאני ראיתי במהלך שירותי הצבאי, דברים שלא הגיוניים שאני מסתכל עליהם עכשיו משמעותם נס. אנחנו הלכנו לשמור על הארץ שלנו (העם של אלוהים), אלוהים שמר עלינו. כמובן, יש חיילים שנהרגים, אך אפשר לקחת את גדול ישראל בכל הזמנים אולי- משה רבנו, הוציא את העם ממצרים ובכל זאת, אלוהים לא נתן לו להיכנס לארץ. הטובים תמיד נלקחים, תמיד. האשכול הזה לא יוביל לשום מקום, הרי באמת מישהו מאשכול כזה יכול לחזור לאמונה? לעולם לא, זה תהליך ארוך מאוד. עריכה: אם כבר תשנו את המשפט "המפורסם" ל"איש באמונתו יתגאה". כך אחד צריך להתגאות באמונה שלו, לא משנה אם הוא מאמין שבראה אותנו יישות שלא ניתן לתפוס ובין אם הוא מאמין שנוצרנו מעצם דומם. |
ציטוט:
לפי מה שידוע לי הקטע של לא לסוע בשבת וכל הדברים האלה זה פורש ע"י רבנים. כמו שבתקופת המלכים בארץ ישראל היו את המלכים שחטאו והעם חטא איתם מסיבה אחת - העם הלך אחר מנהיגיו. זה שה"מנהיגים" (הרבנים) של העם חושבים משהו זה לא אומר שהם דווקא צודקים. מבחינתי הם טועים - אוליי אני טועה אני לא חכם ולא לומד תורה כמו שהם לומדים זה בטוח. אבל מבחינתי זה לא נכון מה שהם מציגים הם מקצינים את זה לגמרי. והיום יש גם כן את ההכי מקצינים ששומרים רק אוכל של רב אחד ולא אשכח את המקרה שאותו רב לא שיחד מישהו ומה שהמון אנשים אכלו כמה שנים טובות פתאום נהיה "פסה" למאכל פשוט אסור לאכול יותר את האוכל שמוחתם ע"י אותו רב. בקיצור ולעיניין כמו שכבר פעם האנשים היו מושחטים כך הם גם היום והיום עוד יותר. אין מה לעשות בנוגע לזה ואדם יכול לגרום לך לחיות ע"פ ההכתבה של התורה שלו. אם אתם שואלים אותי אסור בכלל אבל ב-כ-ל-ל להתגלח אז למה בדיוק דתיים מתגלחים? תחשבו על זה שניה, פעם לא היו מתגלחים בכלל לא היו להם מכונות גילוח. מי שהמציא את זה שמותר להתגלח במכונה בלבד עשה את זה מ2 סיבות אפשריות : 1. מושחט ועשה את זה ע"מ לקדם את אותם ממציאים ששילמו לו כסף לעשות זאת. 2. רצה להוריד את הזקן מהפנים שלו ולא יכל לעשות את זה עם סכין. שורה תחתונה אל תאמינו לכל מה שהרבנים מכתיבים לכם. דרך אגב לפני איזה שנה דיברתי עם דוד שלי (דתי חרדי) ושאלתי אותו מה הסיבה שמותר להתגלח עם מכונת גילוח אבל לא עם סכין. (לפי מה שידעתי עד אז זה היה בגלל שכאילו סכין על הצוואר = סימן לשחיטה). הוא אמר לי שזה לא קשור לקטע של השחיטה בכלל ושאין לו בעצמו מושג ושיש עדיין אנשים בבית חב"ד שלא מתגלחים ומגלגלים את הזקן שלהם בעצמו.... |
לא לפי הסדר:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
מלאכה זו פעולה שאתה מפיק ממנה משהו, אתה נהנה ממנה ומפירותיה...לכן לא מבשלים בשבת (לדוגמא). אני אתן לך את הדוגמא הכי טובה- יש הרבה זרמים ביהדות שאין להם רבנים ושומרים שבת: הקראים: בשביל הרבנים זה האוייב, המעוותים של הדת. אתה לא תראה קראי נוסע בשבת ופעם גם לא היית רואה קראי נוסע באמבולנס לבית חולים גם אם הוא גסס. תקרא קצת על הקראים, תבין מהם ותדע שהם לא שקרנים ונוכלים כמו הרבנים. כל הזרמים ביהדות, גם אלה שאין להם רבנים אומרים שצריך לשמור שבת (כי זה כתוב במפורשות בתורה ויש פירוט), אתה מבין בתורה יותר מכולם? ציטוט:
אך אתה טועה טעות גדולה שאתה אומר את זה, ברגע שבנאדם מקבל את האמונה באלוהים, ביהוה, האל המוזכר בתורת ישראל הוא צריך לחיות לפי התורה- כי זה מה שאלוהים אמר. לא הבנתי הרבה מהתגובה שלך כי היא לא כתובה בצורה מסודרת, אם הייתי מבין הכל הייתי מגיב על הכל. יש הרבה דברים שרשמת שהם בכלל לא קשורים..נעזוב. תאמין איך שאתה רוצה, אם אתה חושב שאלוהים לא אמר לנו לשמור שבת אז אתה לא הולך בדרך דת ישראל, אתה לא הולך בדך היהדות. לא שאני שומר, אבל אני מכיר בעובדה שצריך לשמור ושאני צבוע. בכל מקרה, כמו שאמרתי תתגאה באמונה שלך...אם אתה מאמין בלב שלם שהיא נכונה. |
ציטוט:
שוב פעם אמרתי אני לא לומד תורה בישיבה אבל לפי דעתי אתה טועה ומלאכה זה לא בהכרח משהו שתהנה ממנו. מלאכה זה אומר גם כן לעבוד את האל ואני לא חושב שהוא רוצה שהאנשים פעם בשבוע יהיו כל היום בבית הכנסת ומתפללים.. - דרך אגב אתה יודע שבעבר לא היו בתי כנסת וסיפרי תורה.... היו מתפללים רק בחגים אם אני לא טועה עולים לרגל לבית המקדש. הרעיון עם ספרי התורה הומצא בתקופה של גלות בבל ע"מ לשמור את היהודים בדתם. כך שלא בטוח שמה שאתה מאמין בו באמונה כל כך שלמה הוא הדבר הנכון... אני מציע לך לבדוק את זה ואני בכיף ייצתרף למחקר שלך אם תרצה ונבדוק יחד לגבי זה כי לפי מה שידוע לי בתקופת בית המקדש לא היו בתי כנסת אלא מזבחות שאנשים היו מעלים לשם זבח לה' וזה היה בחגים רק אם אני לא טועה. (גם מעשר וכל זה ...) |
ציטוט:
אני נאלץ להסכים איתך בקטע הזה שלא צריך אף אחד שיגיד לנו איך להאמין (אם בכלל מאמינים) אבל פה הבעייה. אין דבר כזה. כל מי שחוזר בתשובה היום רץ אחרי אנשים ברחוב (אני לא סתם אומר את זה) ומתחיל לשפוך עליהם "חרא" על הגהינום, על כף הקלע, (ככה קוראים לזה?) ועל השדים והרוחות וכל הגועל שהדת המציאה. וזה בנוסח של "אם לא תאמין או תחזור בתשובה, כל מה שנכתב לעיל יקרה\יבוא אליך בסופו של דבר. וזה הסיבה העיקרית לכך שמאוד מפריע לי אנשים שבאים אליי ומנסים לומר לי בוא תיקח ספר ותקרא בו (שוב, בלשון המעטה) מוזר שעוד לא ראיתי מדען שרץ אחרי אנשים ברחוב ומתחיל לספר להם שאם הם לא יאמינו במפץ הגדול, או שכל היעוד שלהם זה להזדווג (כמו בעלי חיים) ולמות, הם יקבלו מכות (לא מצאתי איום מסויים מצד המדע שיקרה אם האדם לא יאמין ב"כת" הזאת) ומה שעוד מצחיק שזה הסיבה היחידה שהרבנים עוד בתחילת הדרך עשו כל דבר שאפשר לעשות כדי למנוע את כניסת הטלוויזיות לבתים. כי רק בטלוויזיות יש את ערוצי המדע. ושם מדענים לא צריכים לרדוף אחרי בני אדם כדי שידעו את האמת שמסתתרת מאחורי ההמצאה הגאונית הזאת שנקראת "דת", ושיש עוד הסבר לחיים המוזרים של הבעלי חיים המוזרים האלו שנקראים "בני אדם", ע"פ הגדרתך (בעקיפין. הם הרי צריכים רק להזדווג ולמות לא? בדיוק כמו בעלי חיים) כיום זה בלתי אפשרי לחיות בלי רבנים. כי הרבנים זה הפירוש לתורה. אם הם לא היו מואילים בטובם לפרשם לנו את התורה, אף אחד לא היה מבין אותה, או מוצא לה הסבר ותירוצים לקושיות שעולות מדברים בלתי מובנים. אם אתה לא מקשיב לרבנים של היום, אז זה אומר שאתה לא אמור להקשיב לרבנים של פעם (כמו הרמב"ם, רש"י, אונקלוס, וכל מי שאתה יכול להכניס לסוגריים המצומצמים האלו) וזה אומר שאתה לא יכול לקבל שום פירוש שהתקבל על ידם. משמע? האמונה שלך בתורה מתבססת על תנ"ך ללא פירושים. ואתה יודע כמה בעיות יש לפתור?! כמה באלגן שהפרשנים שצויינו לעיל "כאילו" פתרו ע"י כוח מוזר שהוענק להם מהשמיים והוא נקרא "רוח הקודש" ובזכותו יש להם את הסמכות לשנות 99.9 אחוז מהתנ"ך? אז אם כך סלח לי, אבל אתה מסתמך על כלום. פשוט כך. אני פשוט חזרתי לבית עכשיו (השעה היא 6:20) ואני נורא עייף. אני מאלו שחשבו הרבה על התורה. לא סתם אני לא מאמין, יש לי שכל תודות לי, ותודות לסקרנות היוצאת מן הכלל שלי. אני יכול לרשום לך 9999999 עמודים של דברים שיגרמו לך פשוט לא לרצות בתורה. אבל כמו שציינתי לפני כן, אני לא מאלו שרצים אחרי אנשים ברחוב ומאיימים עליהם שאם הם לא יקראו בספר, אז יבואו עליהם שדים ורוחות בלילה. |
תן לאנשים להאמין איך שהם רוצים,
תזכר שאתה חונכת ע"י ערכים כאלו, ואחרים..חונכו על ערכים אחרים. תזכור שיש כאלו שעל הזכות להיות חיי ולהכיר בעולם, הם מודים..אך בצורה שונה. לא בצורה של להתפלל כל יום. אם באת לתת כאן או לחדש למשהו כאן משהו, אז לא עשית את זה. תן לי להאמין בדרכי, איך שאני ארצה, ואיך שטוב לי. |
קודם כל גיא תיראה...
מה שמלמדים אותך בביצפר שהתנ"ך הוא ספר היסטוריה זה ממש אבל ממש ממש לא נכון! ומי שרשם את זה "אוקיי.... רק אם אתה יכול לומר לי היכן בתורה רשום "שמור שבת תתפלל כל השבת ואל תהנה ממנה"? " אז תיראה בתורה לא רשום תתפלל כל השבת ותהנה ממנה אלא להפך... רשום שם שאתה חייב להנות ממנה כי השבת היא הדוגמא לעולם הבא! |
אשמח אם תסביר לי מה התחליט הזאת שהלא מאמינים כמוני מפספסים.
להנות מהשבת אני נהנה ואני לא נגעתי בתנ"ך זמן רב. אגב - לא כתוב איפשהו שאדם רגיל לא יכול לדבר עם ה' או משהו כזה? (אני חושב שאמרו לי דבר כזה אבל אני לא בטוח). |
סלח לי אדוני
אתה אומר שבעצם אם אני יהיה כל היום בבית הכנסת ויקבל כסף מהמדינה על זה שאני מביא ילדים ובגיל 12 יחתן אותם ועדיין ימשיך לקבל עליהם כסף אז זה יתן לי חיים ? יענו כלו לא יפגע בי ? זה שעשיתם תחילוניים שהם אלו שעושים בעיות והם ערסים וכדומה אתם טועים אתם הדתיים הורסים אומנם אני לא כמוך ויכליל את כולם אז אני יגיד הרוב ! מי ישמע מה תם עושים יובים כל היום בבית כנסת מתפללים לאלוהים אין לי בעיה אבל מצד שני מקבלים כסף מהמדינה )(לא לא מאלוהים מהמדינה איך ? בואו נגלה לכם תשיטה של בית השיטה לחובשי הכיפה) אז כך אבא דוס מתחתן עם אמא דוסה LOL עושים 16 ילדים על כל ילד הם מקבלים מהמדינה כל חודש 1500 שקל שזה יוצא 24 אלף ש"ח חדשים בכל חודש הם מקבלים כל חודש את הכסף עד שהילדים יגיעו לגיל 18 אבל ! בגיל 12 מחתנים אותם ואז הילד הדוס מתחיל לקבל כסף מהמדיה על זה שהוא הביא גם 20 ילדים ! אבל בזמן שהוא מקבל תכסף ההורים שלו גם מקבלים כי הוא עדיין לא בן 18 !!!!! זאת השיטה של בית השיטה ! לא להעלב אני לא בא להעליב חס וחסה צנון וקרפס ! אני בא לגלות לכם מנסיון ! יש לי משפחה דתיה ! אז עוד משהו כל המתפלל יזכה לחיים מאושרים ונצחיים ? לא ! אלוהים נתן בשואה 6 מליון ומעלה יהודים .... בינהם היו מלא רבים ורבניות לא ? למה ? בגלל שהם והן ישבונה בבית הקודש ? הכנסת ? בוא נמשיך יש לי זוג שכנים דתיים פעם כאשר בהיותי צעיר בגיל ה 8 - 13 הייתי הולך לבית כנסת כל ימי שבת חגים וכדומה ימי שבת ביושבינו ליד השולחן קוקראים תהילים ובסוף מזמור לדוד וכ"ו יום שבת אחד כנראה נפל מהקופת צדקה 20 שקל בשטר 2 דתיים בשבת גנבו את זה ! דתיים !!!!! יום שבת !!!!!!!!! כסף ???? זה לא מוקצה ? בחייייתיתית ! ושלא נדבר יום אחד נסעתי עם אבא שלי לתקן תרכב אישה עיוורת עם תינוקת באה לעבור במעבר חציה ואין תחרא הזה שמצפצף אבל היה ליידה רבה (רב) והבן **** עושה עם הכובע יענו לא לראות אותה ועבר במעבר חציה ! אלוהים ישמור תגיד לי אתה אם זאת מצווה מה שהוא עשה ? לא טוב נמשיך בעוד ? לא אז כך שלא תבינו אותי לא נכון אני לא אדם מאמין אבל אני כן אדם מאמין ! זה נשמע לכם סותר אבל לאאאא אני אדם מאמין רק שאין לו במה ! :) סתם שיר חמוד .... בקיצור אני מאמין שיש אלוהים לכולם אבל לא מאמין בתורה כי כל רב אם תלך ותשאלוהוא יענהו אליכם בכך שיגיד " התורה היא סיפור לדורות המספר" זאת אומרת שבמשך דורות כל פעם מישהו אחר היה בא וכותב משהו ויתכן והיה איש שכתב את התורה שינה פרטים משל האיש שלפניו משמע אומר מחר אני כותב ספר מחר ותיים אתה תמחק כמה מילים תשנה ותוסיף זהו ! אני מכבד את הורי ואומר לכם גם אמא יש רק אחת ! לא תרצח לא לא ירצח אל דאגה אלה אם מישהו יפגע איכשהו במשפחתי ואהבתי ! לא תנאף אמממ גם לא לא תחמוד אמממ אני חמוד לא יותר מזה לא תגנוב רק מהגנב ! -הגונב מגנב פתור וכדומה אבל תגיד לי אתה דרעי זכאי ? לא כי הוא גנב פשע וחטא ומה כתוב בתורה ? שאלה לי אליך ! רב הכי גדול בישראל ביום שבת יראה מולו מזוודה מלאה בשטרות מה יעשה בנידון ? אם לא יחמוד ויגנוב ? גם אם ידע שזה שייך לי יגנוב הוא את הדבר ! כי נאמר כסף מעוור עיניי חכמים בקיצור רואה ? אני לא צריך תכלית ולא בטיח ! צריך להאמין שיש אלוהים צריך לאמין ולהיות בן אדם אבל ללכת ולחזור בתשובה זאת בהחלט מילה גסה ! אז אני יגיד לך את זה ככה ! חזרה בשאלה אינה מילה גסה ! שיהיה לך יום נעים הרבה פה בטח יגידו לי נאצי וכדומה אז "גוטה" ושיהיה לכם "גוזה זחה" צהריים טובים באמת זאת דעתי מצטער לא יכולתי שלראות את מה שכתבת ולא להגיב מצטער על השגיאות כתבתי כל כך מהר ומעצבים ... |
מה שלא הבנתי אף פעם הרבה אומרים:
"אנחנו לא אוכלים חזיר או בשר לא כשר , הולכים ביום כיפור לבית כנסת " ועוד דברים קטנים אבל מה אומרים בסוף אבל לנסוע באוטו זה טימטום. אם אתה כבר שומר על מצוות תשמור על הכל ! מי אמר שאם תיסע באותו זה "טוב" יותר מאשר לאכול חזיר? נו תסביר לי בבקשה? אז מה? כולנו חוטאים מי קבע שלאכול חזיר או לנסוע במכונית ביום שבת זה פחות גורע מלהתפלל כל בוקר? נו באמת כל אחד סותר את עצמו ! אתם צדיקים כי אתם מחליטים כך אף אחד לא מחליט בשבילכם מה שתחליטו להיות אתם תיהיו ! |
ציטוט:
|
ציטוט:
תגידו, באמת אתם חושבים שמישהו יקרא את כל התגובות הארוכות הללו? בואנה תקצרו חחח |
שלי מושקעת ! :X
|
ציטוט:
אמרתה שלקום כל בוקר ולהתפלל נותן לי תכח להמשיך אולי ככה זה אצלך אם אני הייתי צריך לקום כל בוקר מוקדם רק בישביל זה ממש לא הייתי רוצה לחיות זה דיי תוקע תחיים לא לצאת לבלות והכל, לקום כל בוקר לאכול רק איפה שכשר (לא שאני אוכל חזיר למשל מקדונלס) להיות תלוי יותר מידי בדבר שאתה לא ממש יכול לראות או לגעת זה יותר מידי |
תכלית האדם בעולם לפי דעתי זה להגיע בסופו של דבר לגן עדן ולהגיע לגן עדן משמעותו לעבוד את הקדוש ברוך הוא ולקיים את כל מצוותיו
|
עצוב לקרוא את מה שכותבים פה.
אתם נולדתם להורים שלכם. אבל בעצם, למה אתם בעולם? למה אתם חיים בכלל? בשביל להנות? בשביל להיות מאושרים? ואז, מתים, ומה אז? "נגמר הסיפור"? בורא עולם שלח אתכם לעולם כדי לעשות מצוות. שבעצם מהן אתם תהנו לנצח בעולם הבא. תסתכלו על עצמכם, על הצורה שלכם, על המוח שיש לכם, כלי הדם, ועוד המון. כל זה נוצר מפיצוץ? אני לא חושב. אני ממליץ לכם מאוד להתקרב לה', אנחנו כבר עוד מעט בתקופת ימות המישח. |
אני לא מאמין בכלום אני לא שומר ולא עושה כלום? אני מאמין בלהיות ישר אגון וטוב לב זה הכל אני לא נכנס אפילו למצווה אלה רק עליתי לתורה ועושה חגים(לא בבית כנסת) אל תגידו לי פה שחצי ממכם לא עליתם לתורה רובכם עליתם אפילו אם אתה לא הכי מאמינים בעולם אני כל מה שקשור או לא קשור לצווה עושה מישהו פגע בי אם לא עשיתי מישהו איים אלי ?-לא זאת דרך החיים שבחרתי לחיות וכו' ולא להביאי ילדים בעולם שעדיין אני ילד לדעתי זה ניצול של המדינה...חמדנות
אבל מי אני שיגיד לכם לא?-אלוהים אלוהים כל היום בס''ד וכו' וכו' וכו' אני לא מאמינים אבל אני יתן דוגמה אחרת להיות הומו או לסבית זאת דרך חיים שהבן אדם בחר לחיות כמו להיות דתי חילוני וכו'.. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 18:46. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ