הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   מוסריות או חיי החיילים שלנו? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=28468)

Bla123Bla 10-08-06 10:33

מוסריות או חיי החיילים שלנו?

אהלן,

רציתי לפתח איתכם דיון בקשר למצב בצפון ולעניין המוסריות הישראלית.
ישראל מאז ומעולם ניסתה להיות מדינה הומנית וגם הייתה ברוב התקופות למרות שאף אחד בעולם לא מתייחס אליהן.
עכשיו אנחנו כבר לא בלחימה בשטחים, זה כבר לא חמאס וג'יהאד...אנחנו במלחמה ומה שהולך במלחמה הזאת פשוט לא נכון לדעתי! זה לא הגיוני שבקרב יהרגו חיילים באותה כמות שנהרגו בקרבות העקובים מדם של ישראל: החווה הסינית, כיבוש גבעת התחמושת ועוד... ומה שהכי מעצבן, עכשיו אנו הרבה יותר עוצמתיים, אנחנו לא נלחמים נגד צבא מסודר ורב מימדים- אנחנו נלחמדים נגד ארגון טרור: התארגנות לא חוקית של אנשים קיצוניים שמטרתם לפגוע בגורם כלשהו בלי להבדיל בין חיילים לאזרחים, גברים ונשים, מבוגרים וילדים.

הלוואי ומישהו יכל להסביר לי למה חייל נפצע קל/בינוני/קשה אך ללא סכנה מיידית לחיים צריך לחכות יותר מרבע יום כדי שיחלצו אותו ועד שבאים...הוא מת. כמובן אני לא מותח ביקורת על צוותי החילוץ שעושים עבודה מעולה, אני מותח ביקורת על האנשים שלמעלה שעושים מה שהם רוצים.

אנחנו מחלצים פצועים, החיזבאללה יורה מהצד השני של הכפר ובמקום להרים כמה F16 לאוויר (בעצם הם כבר שם) או אפילו אפאצ'י/קוברה שיכולים לעשות את העבודה ופשוט להחריב את מקורות הירי אנחנו מתנהגים בצורה מוסרית, כדי שאולי "אזרח" (שנמצא באזור שיש בו קרבות עקובים מדם וחצי מהיישוב נהרס) יפגע. בטח, נציל את האזרח ושבדרך כמה חיילים ימותו...מה איכפת לנו העיקר שהעולם לא יגיד שאנחנו לא מוסריים.

צריך להתעורר, כל דרום לבנון שייך לחיזבאללה (בין אם אלה לוחמים, משגרי רקטות, תומכי טרור וכו...). למה צריך לתת לחיילים למות ככה סתם, למה?!

שהאנשים למעלה עם המוסריות שלהם יעשו לנו טובה, בבינת ג'ביל אין, אבל אין, ממש אין אזרחים!!! הפיתרון היעיל הוא כמה מטוסי תקיפה באוויר, אפילו מפציצים שיפילו שם כמה טונות של פצצות אני רוצה לראות אם איזה מחבל ישרוד וגם אם כן, תהיה להם כזאת טרואמה ומהכח האמיתי שלנו שהם ישקשקו שישמעו את המילה ג'אייש.

מישהו ראה את ארצות הברית באפגניסטן? לא יודע מה איתכם אבל אפשר לסכם את המלחמה שם במילה אחת: B52. המפציץ מבית בואינג, שמפיל פצצות כמו סוכריות ריסק שם את רוב ההתנגדות. כמובן שאי אפשר להסתמך רק על האוויר, אבל הצבא שלנו יכול ליותר..הרבה יותר, בטח שמהאוויר והים (תזכריו לי כמה טילים נורו מספינות על הארמון של סדאם בפתיחת המלחמה? כמעט 20, רק על מבנה אחד...אנחנו עם נמצא את נאסראללה בטח נשלח אפאצ'י שיירה 2 טילים, אחד לא יתפוצץ כמו תמיד והוא יברח).

נכון, דעת העולם חשובה, אבל החיילים שלנו הרבה יותר.

מה דעתכם? אנו צריכים להמשיך לשחק במשחק שאנו מכנים מלחמה כדי שהעולם יכבד אותנו (גם אז הוא לא, ישראל תהיה מוסרית שנים ומקרה אחד יהפוך אותנו שוב לרוצחים בעיני העולם) או להתחיל להפעיל באמת את הצבא (גם אז יהיו קורבנות, אבל פחות), בעיקר את חילות האוויר והים ופשוט להפוך את לבנון לשטיח?

המשך יום נפלא.

עריכה:
הכתבה הראשית בYNET: צה"ל חוזר למרג'-עיון; קרבות קשים בגזרה.
אני רק מקווה שהפעם לא יקרה עוד אסון כמו מוות של חייל בגלל שאנחנו רוצים להיות מוסריים.

eLad 10-08-06 10:38

בגלל התגובה של הקהילייה הבינלאומית

אוטובוס שהתפוצץ בירושלים עם 10 הורגים -
אירופה: אין תגובה

בית שקרס בעקבות הפצצת חה"א כי ירו משם על חיילי צה"ל ובעקבות כך מתו 4 אזרחים (בטח גם שיתפו איתם פעולה) -
אירופה: אסון הומנטרי! ישראל הורגת חפים מפשע! צריך לרסן אותה!!

Bla123Bla 10-08-06 10:43

שמע, אין מה לעשות כיום צריך את התמיכה של העולם (אני לא חושב שבימי הרומאים מישהו הטיל וטו על ההחלטות שלהם ;) ). אוקיי, אם היינו יוזמים פעולה בלי שום תוקפנות של הצד השני הייתי (קצת מאוד) מבין אותם, אבל שחיילים נחטפים ונהרגים, תינוקות, ילדים ונשים נרצחים ברחובות ישראל אסור לנו ללכת על העולם.

ראיתי אתמול CNN את הכתב אומר משהו שהיה נכון עד לשנים האחרונות:
ישראל מעולה בלנצח את האוייבים שלה בכל מצב, אבל היא גרועה מאוד בליצור חברים.

עכשיו אנחנו לא מנצחים את האוייבים וגם לא יוצרים חברים בגלל עניין המוסריות.
אנחנו נהיה רוצחים לדעתם אם נשאר בלבנון ונפרק את החיזבאללה ונשאר רוצחים אם נצא עכשיו, אז מה עדיף? "רוצח" שבאמת מנצח.

Bla123Bla 10-08-06 10:58

YNET:
דיר אל-אסד: פעוטה נהרגה מרקטה .

תגובת ישראל העתידית: לשלוח חיילים למות על אדמת לבנון כי אנו צריכים להיות מוסריים.

alex 10-08-06 12:11

אני קצת לא מבין את השאלה שלך , יש לך כמה סוגיות שם, אבל אני אתייחס בנוגע למצב של החיילים שלנו ולמה בעצם כל כך אדישים למצב. דעתי זו מעותקת מפורום אחר בדיון מעט שונה.

אני נגד מפעל הצבא שיש בארץ, במקום לעשות צבא מקצועי ואיכותי , עם יחידות קומנדו אמיתיות ולא כאלה שביום הראשון ללחימה מאבדת 8 חיילים , הממשלה מחליטה לגייס על אזרח מעל גיל 18 , היא מעדיפיה את חייהים של אסירים מאשר את חייהים של החיילים שלה , אנחנו מנסים להחזיר 3 חיילים אבדנו יותר 10 בנים. הממשלה לא יודעת במה להתעסק יותר , בתקציב של בתי העסקים -> שהם לא אזרחים למפות בזמן שהמדינה במיתון הם יוצאים לשבות ולבקש כסף , כאילו שראש הממשלה יושב ושואל את עצמו מה אני אעשה היום, ראשי הפיקוד שלנו מפתחים אסטגרטיות שעולת לנו בחיים רק כדי שהם יוכלו לשבת על הכיסא שלהם בכנסת ולקבל משכורת של 20 אלף שקל ...
הצבא הוא כלי בעזרתו הממשלה מלבינה כספים , כן , כן עליך ועל החברים שלך שקורעים את עצמם בלבנון הממשלה מצליחה להלבין כספים , אנחנו בשנה נותנים יותר משני מליון שקל רק ליחדות הקומנדו -> התועלת היחידה שהייתה מהם, שהם איבדו 8 בנים ביום הראשון ללחימה. אז בעצם הצבא עוד כלי של הממשלה להלבין כספים , הרי במקום בו צבא מקצועי היה יכול להסתפק ש300 חיילים הממשל הישראלי מעדיף 800 חיילים , הרי כך אפשר להלבין יותר כסף.

מבלי לפגוע בכבודו של אף חייל חלילה בארץ כמובן , לממשלה פשוט לא אכפת.

Sparkie 10-08-06 12:29

אני לא חושב שזה נכון...כאילו...זה ברור שעדיף לשלוח את חיל האוויר שלנו...ולהפציץ חזק ולגמור תמלחמה...אפילו אתמול בתוכנית של חיים הכט אמרו טייסים שהם רוצים להשתמש בנשק ובכלים יותר חזקים..שעושים יותר נזק...כי לא נותנים להם את כל היד...מתי שיתנו לחיל האוויר שלנו את כל היד...
תאמין לי...תוך שעה שעתיים המלחמה מסתיימת..והעולם שוכח את הכל תוך שבוע שבועיים ונגמר הסיפור.
עכשיו בקשר לשליחת החיילים האהובים שלנו.
יבוא יום...שתהיה מלחמה ממש גדולה עם ארצות ערב אם לא נפעל כראוי...(למשל להפציץ את הכור האיראני)
צריך לקחת את הכל כפרופורציה...
אם לא נפעל כראוי...מאות..אולי אלפי חיילים שלנו יהרגו בקרבות מאד קשים אפילו גם אזרחים (אני מדבר על העתיד)
לשם כך הממשלה רוצה לעשות יותר נזק לחיזבאללה או לאירגוני טרור אחרים בפרט...ולא לאזרחים וכו'
כי ארגוני הטרור בעצם עושים את כל הבלאגן...וזה מסביר בעצם את שליחת הכוחות שלנו עד הליטאני.
קיצקץ...צריך לשים לזה סוף ומהר...ושיזדיין כל העולם! (מצטער על הביטוי)

Bla123Bla 10-08-06 12:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Sparkie
אני לא חושב שזה נכון...כאילו...זה ברור שעדיף לשלוח את חיל האוויר שלנו...ולהפציץ חזק ולגמור תמלחמה...אפילו אתמול בתוכנית של חיים הכט אמרו טייסים שהם רוצים להשתמש בנשק ובכלים יותר חזקים..שעושים יותר נזק...כי לא נותנים להם את כל היד...מתי שיתנו לחיל האוויר שלנו את כל היד...
תאמין לי...תוך שעה שעתיים המלחמה מסתיימת..והעולם שוכח את הכל תוך שבוע שבועיים ונגמר הסיפור.
יבוא יום...שתהיה מלחמה ממש גדולה עם ארצות ערב אם לא נפעל כראוי...(למשל להפציץ את הכור האיראני)
אם לא נפעל כראוי...מאות..אולי אלפי חיילים שלנו יהרגו בקרבות מאד קשים אפילו גם אזרחים (אני מדבר על העתיד)
לשם כך הממשלה רוצה לעשות יותר נזק לחיזבאללה או לאירגוני טרור אחרים בפרט...ולא לאזרחים וכו'
כי ארגוני הטרור בעצם עושים את כל הבלאגן...וזה מסביר בעצם את שליחת הכוחות שלנו עד הליטאני.

יתנו לחיל האוויר לעשות מה שהוא רוצה, המלחמה לא תגמר תוך שעתיים ולא בתוך יומיים.
מלחמה זה דבר ארוך בדר"כ אין מה לעשות, אבל גם שיותר תקיפות מהאוויר, פצצות של טונות, מסוקים שיורים על כל בניית בכפרי המחבלים ולאט לאט הכוחות יוכלו להתקדם עם מינימום נפגעים.

(לזה שמעליך) מאיזו יחידה מיוחדת נהרגו 8 חיילים? לא זכור לי דבר כזה. היחידות המיוחדות שלנו (מטכ"ל, שייטת, שלדג...) הן יחידות מעולות שעפ"י מומחים ממדינות שונות הן בין הטובות בעולם בתחום.

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה). נניח ארה"ב, שלה יש צבא שהוא כביכול מקצועי (הכשרה טובה, משכורות, מיומנות)- גם להם היו תקלים לא קטנים כמו במוגדישו, סומליה.

meshuga 10-08-06 12:43

ציטוט:

אז אני מניח שראית את הבית שלי (לשעבר עבר) בכתבה ;)...
אח שלי היה עושה בייביסיטר על הילדים של מפקד הבסיס הזה (בתקופה ההיא הוא לא היה מפקד הבסיס)...

בכל זאת...בקשר לפותח האשכול.....מצטער להגיד לך, אבל ההשקפת עולם שלך היא מצומצמת...
אולי אתה אומר ש"כן, חשובה הדרך שהעולם מסתכל" אבל אני אומר, היא לא חשובה, היא יותר...אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד, אם ארה"ב רוצה להעלים מדינה מסויימת (כמובן לא משהו כמו רוסיה, אנגליה, וכו') ויש לה סיבה..ולו הכי קטנה..היא יכולה לעשות את זה, למה? כי היא לא כפופה לאף מדינה אחרת..היא יכולה להסתדר בכוחות עצמה..שלא נדבר שהיא "מסדרת" הרבה מדינות...כמו ישראל.
כן, יכולנו לגמור את המלחמה הזאת בכמה ימים, לשטח את כל לבנון לכמו שאמר רמי בן אפריים (מפקד בסיס רמת דוד..למי שראה אתמול חיים הכט) ל"צורה מאוזנת"....היינו יכולים, ואז על הדרך להרוג 2 מליון אזרחים, שאין לנו דרך לדעת אם הם חפים מפשע או לא..אבל לעולם זה לא משנה, ואחרי תגובה עזאת, אנחנו לבד....אף אחד לא ירצה קשר איתנו ורוב הסיכויים שהמדינות הערביות האחרות יפתחו עלינו במלחמה כוללת...(לא, אני לא מדבר על סוריה ומצריים..אני מדבר על כל הסביבה...ערב הסעודית....ירדן....איראן..ומי לא?)....כל העולם ינתק איתנו קשר...וזה כנראה מה שלא הבנת..
אז אם אתה שואל אם להשוות חיים של בן אדם לאיך נראה בעולם....זה לא שאלה שאפשר להגיד ...כי זה בכל זאת חיי אדם...אבל צריך לחשוב כמה אתה מוכן להקריב בעתיד בשביל החייל הזה...
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Bla123Bla
מלחמה זה דבר ארוך בדר"כ אין מה לעשות, אבל גם שיותר תקיפות מהאוויר, פצצות של טונות, מסוקים שיורים על כל בניית בכפרי המחבלים ולאט לאט הכוחות יוכלו להתקדם עם מינימום נפגעים.

(לזה שמעליך) מאיזו יחידה מיוחדת נהרגו 8 חיילים? לא זכור לי דבר כזה. היחידות המיוחדות שלנו (מטכ"ל, שייטת, שלדג...) הן יחידות מעולות שעפ"י מומחים ממדינות שונות הן בין הטובות בעולם בתחום.

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה). נניח ארה"ב, שלה יש צבא שהוא כביכול מקצועי (הכשרה טובה, משכורות, מיומנות)- גם להם היו תקלים לא קטנים כמו במוגדישו, סומליה.

זה היה מגל"ן..וזו יחידת עילית...שעד לפני כמה זמן לא ידעו עליה בכלל...וכן, נהרגו להם 8 חיילים.
ובקשר לתגובה המצוטטת...אין לך מושג למה ח"א שלנו מסוגל..פשוט אין לך מושג...

Sparkie 10-08-06 12:44

ציטוט:

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה).

חחחח אם נותנים לחיל האוויר לעשות מה שהוא רוצה היא נגמרת בתוך פחות משניה...
טיל אחד...וכל לבנון הופכת לעיר רפאים
ציטוט:

נכתב במקור על ידי meshuga
אז אני מניח שראית את הבית שלי (לשעבר עבר) בכתבה ;)...
אח שלי היה עושה בייביסיטר על הילדים של מפקד הבסיס הזה (בתקופה ההיא הוא לא היה מפקד הבסיס)...
בכל זאת...בקשר לכל מה שכתבת.....מצטער להגיד לך, אבל ההשקפת עולם שלך היא מצומצמת...
אולי אתה אומר ש"כן, חשובה הדרך שהעולם מסתכל" אבל אני אומר, היא לא חשובה, היא יותר...אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד, אם ארה"ב רוצה להעלים מדינה מסויימת (כמובן לא משהו כמו רוסיה, אנגליה, וכו') ויש לה סיבה..ולו הכי קטנה..היא יכולה לעשות את זה, למה? כי היא לא כפופה לאף מדינה אחרת..היא יכולה להסתדר בכוחות עצמה..שלא נדבר שהיא "מסדרת" הרבה מדינות...כמו ישראל.
כן, יכולנו לגמור את המלחמה הזאת בכמה ימים, לשטח את כל לבנון לכמו שאמר רמי בן אפריים (מפקד בסיס רמת דוד..למי שראה אתמול חיים הכט) ל"צורה מאוזנת"....היינו יכולים, ואז על הדרך להרוג 2 מליון אזרחים, שאין לנו דרך לדעת אם הם חפים מפשע או לא..אבל לעולם זה לא משנה, ואחרי תגובה עזאת, אנחנו לבד....אף אחד לא ירצה קשר איתנו ורוב הסיכויים שהמדינות הערביות האחרות יפתחו עלינו במלחמה כוללת...(לא, אני לא מדבר על סוריה ומצריים..אני מדבר על כל הסביבה...ערב הסעודית....ירדן....איראן..ומי לא?)....כל העולם ינתק איתנו קשר...וזה כנראה מה שלא הבנת..
אז אם אתה שואל אם להשוות חיים של בן אדם לאיך נראה בעולם....זה לא שאלה שאפשר להגיד ...כי זה בכל זאת חיי אדם...אבל צריך לחשוב כמה אתה מוכן להקריב בעתיד בשביל החייל הזה...

כנראה שלא הבנתה אותי נכון בכלל...או שבטעות לחצתה על Quote בהודעה שלי במקום בהודעה של מישו' אחר=\
לא דיברתי בכלל על עיראק ולא דיברתי בכלל על להשמיד את כל לבנון ולא דיברתי בכלל על התמיכה מהאמריקאים=\

Bla123Bla 10-08-06 12:49

ציטוט:

ברור, אם אנחנו רוצים לחיות בסרט אז זה ככה. חיל האוויר לא צריך לגרום להרס אלא לתוצאות.
אם הוא יפציץ סתם את כל לבנון יכול להיות שלא יקרה כלום למחבלי החיזבאללה.

אנחנו צריכים תוצאות- חיסול מסיבי של של מחבלי החיזבאללה. להזכיר לך, חיל האוויר ניסה לחסל מספר פעמים מחבל שנחשב קטן בקנה מידה עולמי ושמו מוחמד דף וכל פעם הייתה להם תקלה.
לא כל דבר שחיל האוויר יעשה יהיה מושלם.

ציטוט:

זה היה מגל"ן..וזו יחידת עילית...שעד לפני כמה זמן לא ידעו עליה בכלל...וכן, נהרגו להם 8 חיילים.
ובקשר לתגובה המצוטטת...אין לך מושג למה ח"א שלנו מסוגל..פשוט אין לך מושג...
אבל מגלן היא לא יחידת קומנדו בדיוק שיכולה לבצע קרבות לבד (לעומת מטכ"ל למשל). לא מזלזל במגלן, לפי מה שזכור לי לא ראיתי פעולות שלהם בתקופה שהייתי בצבא, אבל אי אפשר לדעתי להשוות אותם ליחידות הקומנדו של ישראל שעוברות הכשרה רב תחומית.
אני בטוח שלך יש מושג מפקד חיל האוויר. תאמין לי שאם היו חושבים שחיל האוויר יכול לגמור את המלחמה לבד היו עושיםאת זה. מוזר שאפילו הרמטכ"ל שהיה מפקד חיל האוויר אמר שחיל האוויר לא יכול לגמור את המלחמה לבד, אבל אתה בטח יודע יותר טוב.

meshuga 10-08-06 12:49

ציטוט:

כנראה שלא הבנתה אותי נכון בכלל...או שבטעות לחצתה על Quote בהודעה שלי במקום בהודעה של מישו' אחר=\
לא דיברתי בכלל על עיראק ולא דיברתי בכלל על להשמיד את כל לבנון ולא דיברתי בכלל על התמיכה מהאמריקאים=\

ערכתי...עכשיו אתה תבין למה ציטטתי אותך ;)
תמנע מדאבל פוסט.

אגב, לא טיל קטן, אבל אם רוצים שלא תהיה לבנון..זה בהחלט אפשרי..

Bla123Bla 10-08-06 12:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי meshuga
ערכתי...עכשיו אתה תבין למה ציטטתי אותך ;)
תמנע מדאבל פוסט.

אגב, לא טיל קטן, אבל אם רוצים שלא תהיה לבנון..זה בהחלט אפשרי..

אתם מגזימים, ממש אבל ממש הלכתם רחוק.
אני לא דיברתי על השמדת אפילו עיר בלבנון, אני יצאתי בטענה שהכוחות שלנו לא מקבלים מספיק תמיכה אווירית ושני האלופים במיל' פה נתנו לי הרצאה על מה חיל האוויר שלנו יכול לעשות ללבנון.

אם כבר הולכים על הרס, פצצות המימן של ישראל יכולות לשמיד את כדור הארץ מספר פעמים (זה אומר שצריך להשתמש בהן?).

Sparkie 10-08-06 12:57

ציטוט:

אתם מגזימים, ממש אבל ממש הלכתם רחוק.
אני לא דיברתי על השמדת אפילו עיר בלבנון, אני יצאתי בטענה שהכוחות שלנו לא מקבלים מספיק תמיכה אווירית ושני האלופים במיל' פה נתנו לי הרצאה על מה חיל האוויר שלנו יכול לעשות ללבנון.

אם כבר הולכים על הרס, פצצות המימן של ישראל יכולות לשמיד את כדור הארץ מספר פעמים (זה אומר שצריך להשתמש בהן?).

חחחחח..לא מקבלים תמיכה אווירית?
מאיפה שמעתה את זה?
חיל האוויר שלנו מפציץ מאות מטרות ביום ובלילה...וגם בלי שתדע
הם מנקים את כל השטח לחיל הרגלים לפני שחיל הרגלים נכנס...לפעמים זה לא באמת מספיק
אבל תאמין לי שבלעדיהם לא היינו כלום והיו מאות חיילים הרוגים

Bla123Bla 10-08-06 12:59

ציטוט:

חחחחח..לא מקבלים תמיכה אווירית?
מאיפה שמעתה את זה?
חיל האוויר שלנו מפציץ מאות מטרות ביום ובלילה...וגם בלי שתדע
הם מנקים את כל השטח לחיל הרגלים לפני שחיל הרגלים נכנס...לפעמים זה לא באמת מספיק
אבל תאמין לי שבלעדיהם לא היינו כלום והיו מאות חיילים הרוגים
אתם מציגים את זה כאילו אני מזלזל בחיל האוויר.אתה לא בלבנון, אני לא שם (אני אולי אהיה בשבועות הקרובים) אבל חברים שלי שעכשיו שם אומרים שאם חיל האוויר היה פועל בכח רב יותר היה סיכוי ממשי להתקדמות יותר מהירה ולפחות נפגעים. שבאו לחלץ לפני יומיים נראה לי חיילים פשוט היה צריך להרוס את כל הכפר שם, אבל לא הממשלה שלנו מוסרית ניתן לחייל למות מפצעיו.

זאת לא אשמת חיל האוויר, זאת אשמת הממשלה.

רק הבהרה לאלה שלא הבינו אותי:
יש לנו את חיל האוויר הטוב בעולם עם הטכנולוגיה המתקדמת בעולם וכמובן הטייסים הטובים בעולם.
אבל אם אין אישור מהממשלה לפעול בעוצמה רבה יותר ולהפוך את הכפרים של חיזבאללה לפלטה אנחנו רק יכולים לחכות להרוגים שבדרך.

meshuga 10-08-06 13:04

ציטוט:

ברור, אם אנחנו רוצים לחיות בסרט אז זה ככה. חיל האוויר לא צריך לגרום להרס אלא לתוצאות.
אם הוא יפציץ סתם את כל לבנון יכול להיות שלא יקרה כלום למחבלי החיזבאללה.

אנחנו צריכים תוצאות- חיסול מסיבי של של מחבלי החיזבאללה. להזכיר לך, חיל האוויר ניסה לחסל מספר פעמים מחבל שנחשב קטן בקנה מידה עולמי ושמו מוחמד דף וכל פעם הייתה להם תקלה.
לא כל דבר שחיל האוויר יעשה יהיה מושלם.

אבל מגלן היא לא יחידת קומנדו בדיוק שיכולה לבצע קרבות לבד (לעומת מטכ"ל למשל). לא מזלזל במגלן, לפי מה שזכור לי לא ראיתי פעולות שלהם בתקופה שהייתי בצבא, אבל אי אפשר לדעתי להשוות אותם ליחידות הקומנדו של ישראל שעוברות הכשרה רב תחומית.
אני בטוח שלך יש מושג מפקד חיל האוויר. תאמין לי שאם היו חושבים שחיל האוויר יכול לגמור את המלחמה לבד היו עושיםאת זה. מוזר שאפילו הרמטכ"ל שהיה מפקד חיל האוויר אמר שחיל האוויר לא יכול לגמור את המלחמה לבד, אבל אתה בטח יודע יותר טוב.

מגלן היא יחידה שעוברת הכשרה שלא אני ולא אתה יודעים...לפחות בינתיים...נכון..היא לא ברמה של מטכ"ל..אבל היא עדיין נחשבת ליחידה עילית.

אם הרמטכ"ל היה רוצה להשמיד את לבנון ולסגור את הסיפור הוא יכול....אם הרמטכ"ל רוצה להעלים את בירות ואת נאסראללה ביחד איתה הוא יכול...אבל...המדינה לא תרשה לו..וזה מה שהוא התכוון..הוא התכוון שבפעולה העכשווית זה לא יגמר עם ח"א...כי אסור לו להגזים...כי אם אנחנו נשמיד את כל לבנון..המלחמה כביכול תיגמר..אבל הנזק התדמיתי של ישראל יהיה תמידי ומוחלט...

בקשר לעריכה שלך..לא יהיה אישור לפעול ביותר כוח (מבחינת הפצצות של ח"א על בנייני מגורים שאולי מצויים של מחבלים אך יש גם "חפים מפשע")...כי פצצה של טון שנופלת על בניין עם 200 איש...אולי זה יהרוג 10 מחבלים מבוקשים...ובעיניי זה מצויין...וגם בעינך...אבל בעיני העולם זה לא נראה טוב..זה נראה רע מאוד.....וככה זה עובד..ולא תוכל לשנות את זה כי ה190 כביכול חפים מפשע הם העיקר...והמחבלים הם הטפל..

אגב, זה לא אשמת הממשלה..זה אשמת העולם...אנחנו כביכול הצודקים....אולי זה ילדותי להגיד את זה..אבל אי אפשר להשמיט את הפרט הזה שאומר "הם התחילו"..

Sparkie 10-08-06 13:05

ציטוט:

אתם מציגים את זה כאילו אני מזלזל בחיל האוויר.אתה לא בלבנון, אני לא שם (אני אולי אהיה בשבועות הקרובים) אבל חברים שלי שעכשיו שם אומרים שאם חיל האוויר היה פועל בכח רב יותר היה סיכוי ממשי להתקדמות יותר מהירה ולפחות נפגעים. שבאו לחלץ לפני יומיים נראה לי חיילים פשוט היה צריך להרוס את כל הכפר שם, אבל לא הממשלה שלנו מוסרית ניתן לחייל למות מפצעיו.

זאת לא אשמת חיל האוויר, זאת אשמת הממשלה.

רק הבהרה לאלה שלא הבינו אותי:
יש לנו את חיל האוויר הטוב בעולם עם הטכנולוגיה המתקדמת בעולם וכמובן הטייסים הטובים בעולם.
אבל אם אין אישור מהממשלה לפעול בעוצמה רבה יותר ולהפוך את הכפרים של חיזבאללה לפלטה אנחנו רק יכולים לחכות להרוגים שבדרך.

בדיוק אחי...אני איתך בדבר הזה..לגמרי
כנראה לא הבנתי אותך נכון=\
אני גם חושב כמוך...שצריך להרחיב את הפעילות של חיל האוויר ליותר מסיבית.
גם הטייסים חושבים ככה...חבל שלא ראיתה תתוכנית של חיים הכט אתמול...
הם ממש נחושים להרחיב תפעולה ושיתנו להם יד יותר חופשית ומעשית

Bla123Bla 10-08-06 13:08

ציטוט:

מגלן היא יחידה שעוברת הכשרה שלא אני ולא אתה יודעים...לפחות בינתיים...נכון..היא לא ברמה של מטכ"ל..אבל היא עדיין נחשבת ליחידה עילית.

אם הרמטכ"ל היה רוצה להשמיד את לבנון ולסגור את הסיפור הוא יכול....אם הרמטכ"ל רוצה להעלים את בירות ואת נאסראללה ביחד איתה הוא יכול...אבל...המדינה לא תרשה לו..וזה מה שהוא התכוון..הוא התכוון שבפעולה העכשווית זה לא יגמר עם ח"א...כי אסור לו להגזים...כי אם אנחנו נשמיד את כל לבנון..המלחמה כביכול תיגמר..אבל הנזק התדמיתי של ישראל יהיה תמידי ומוחלט...
הכוונה שלי ביחידת עילית הייתה שונה. גם הפלס"רים נחשבות יחידת עילית והאמת, שהייתי בשטחים לא ראיתי אותם עושות משהו יותר מיוחד ממה שאני עשיתי בתור חייל בגדודי הצנחנים.
אבל נעזוב את זה, לא אני ולא אתה יכולים להגדיר מי הן יחידות העילית של צה"ל.

תסכים איתי שאנחנו לא יכולים ואסור לנו גם עם כל העולם לא קשור להשמיד את לבנון על אזרחיה (מדבר איתך אחד שבכל פעם מאז שהייתה לו זכות בחירה תמך בימין הקיצוני).

יש גבולות מסויימים, אנו עדיין לא קרובים אליהם. אם הממשלה תיתן אישור יש לחיל האוויר הרבה מה לתת ועדיין לא לעבור את הגבולות הללו. שהממשלה נתנה, ראינו איך חיל האוויר שיתק את עזה ושאר השטחים אולי ב20% מכוחו.

ציטוט:

בדיוק אחי...אני איתך בדבר הזה..לגמרי
כנראה לא הבנתי אותך נכון=\
אני גם חושב כמוך...שצריך להרחיב את הפעילות של חיל האוויר ליותר מסיבית.
גם הטייסים חושבים ככה...חבל שלא ראיתה תתוכנית של חיים הכט אתמול...
הם ממש נחושים להרחיב תפעולה ושיתנו להם יד יותר חופשית ומעשית
אם חשבת לרגע שאני מפקפק ביכולותיו של חיל האוויר הישראלי אז תדע לך שאני מעריץ של הטייסים האלה. אבל כנראה היה משהו בדברי שהראה כאילו אני מפקפק בחיל האוויר. ההתנגדות היחידה שלי היא לממשלה- רק היא יכולה להחליט באיזו עוצמה נתקוף.

ציטוט:

בקשר לעריכה שלך..לא יהיה אישור לפעול ביותר כוח (מבחינת הפצצות של ח"א על בנייני מגורים שאולי מצויים של מחבלים אך יש גם "חפים מפשע")...כי פצצה של טון שנופלת על בניין עם 200 איש...אולי זה יהרוג 10 מחבלים מבוקשים...ובעיניי זה מצויין...וגם בעינך...אבל בעיני העולם זה לא נראה טוב..זה נראה רע מאוד.....וככה זה עובד..ולא תוכל לשנות את זה כי ה190 כביכול חפים מפשע הם העיקר...והמחבלים הם הטפל..

אגב, זה לא אשמת הממשלה..זה אשמת העולם...
חיל האוויר הפיל שתי פצצות של טון על ביתו של סלאח שחאדה בעזה בלי בעיה תוך כדי הרג אזרחים רבים- תומך בזה לגמרה. אבל זו כן אשמת הממשלה שהיא נותנת לעולם להכתיב לנו תנאים.

meshuga 10-08-06 13:15

ציטוט:

הכוונה שלי ביחידת עילית הייתה שונה. גם הפלס"רים נחשבות יחידת עילית והאמת, שהייתי בשטחים לא ראיתי אותם עושות משהו יותר מיוחד ממה שאני עשיתי בתור חייל בגדודי הצנחנים.
אבל נעזוב את זה, לא אני ולא אתה יכולים להגדיר מי הן יחידות העילית של צה"ל.

תסכים איתי שאנחנו לא יכולים ואסור לנו גם עם כל העולם לא קשור להשמיד את לבנון על אזרחיה (מדבר איתך אחד שבכל פעם מאז שהייתה לו זכות בחירה תמך בימין הקיצוני).

יש גבולות מסויימים, אנו עדיין לא קרובים אליהם. אם הממשלה תיתן אישור יש לחיל האוויר הרבה מה לתת ועדיין לא לעבור את הגבולות הללו. שהממשלה נתנה, ראינו איך חיל האוויר שיתק את עזה ושאר השטחים אולי ב20% מכוחו.

אם חשבת לרגע שאני מפקפק ביכולותיו של חיל האוויר הישראלי אז תדע לך שאני מעריץ של הטייסים האלה. אבל כנראה היה משהו בדברי שהראה כאילו אני מפקפק בחיל האוויר. ההתנגדות היחידה שלי היא לממשלה- רק היא יכולה להחליט באיזו עוצמה נתקוף.

שמע...דבר אחד אני לא תומך במדינה במה שהם לא עשו עד עכשיו...הפגיע בתשתיות...
לבנון בשבילי היא האויב האמיתי...כי היא נותנת לחיזבאללה שהוא ארגון טרור מוכרז להתנהג בתור הצבא שלהם ואפילו לתת להם אמצעים (מי שזוכר את פגיעת הטיל בסטי"ל...זה היה עם מכ"מ של הצבא הלבנוני לפי מה שאמרו) ואני לא מבין למה אם המדינה הזאת משתפת פעולה אנחנו לא מכריזים שום דבר נגדה?...למה לא כמו שאמר איזה טייס בתוכנית של חיים הכט...להחזיר אותם לימי הביניים?..להפציץ את החשמל, המיים כל דבר שרק אפשר ולא מסכן אזרחים...אז יקח 10 שנים לשקם את לבנון..אבל הם הכניסו את זה לעצמם כשהם לא פעלו נגד החיזבאללה...
בזה..אני לא מסכים עם המדינה שלא ביצעה..בכל השאר..עם ח"א הם צודקים 100%..אם היית רואה אתמול חיים הכט היה מטרה של מחבל מבוקש...המטוס הגיע היה עם הסמן והודיעו לו בקשר שיש 3 ילדים בהמשך הכביש...לא באוטו של המחבל לא כלום...בהמשך הכביש...וביטלו את המשימה...ובזה אני תומך..כי הרושם שאנחנו נשאיר על העולם אם נהרוג את ה3 ילדים האלה ואת המחבל..יהיה יותר גרוע ועדיף כבר לבטל.
אז כן..יש חילוקי דעות..והרחבת הפעילות הקרקעית היא הכרחית לקיום שלנו..כי אסור לנו לעשות עם ח"א עוד..ורק נשאר להכניס חי"ר..

אגב, עזה זה משהו שונה לגמרי..זה לא מדינה לפחות לא בדיוק...זה שונה..

Bla123Bla 10-08-06 13:29

ציטוט:

שמע...דבר אחד אני לא תומך במדינה במה שהם לא עשו עד עכשיו...הפגיע בתשתיות...
לבנון בשבילי היא האויב האמיתי...כי היא נותנת לחיזבאללה שהוא ארגון טרור מוכרז להתנהג בתור הצבא שלהם ואפילו לתת להם אמצעים (מי שזוכר את פגיעת הטיל בסטי"ל...זה היה עם מכ"מ של הצבא הלבנוני לפי מה שאמרו) ואני לא מבין למה אם המדינה הזאת משתפת פעולה אנחנו לא מכריזים שום דבר נגדה?
הדעה שלי הפוכה משלך, חיזבאללה היא האוייב האמיתי. אך אני בעד לפגוע במטרות טקטיות בלבנון (בסיסי צבא, תכנות מכ"ם, תחנות חשמל וממסר, מפעלים וכו...). אבל מה זה יעזור לנו?
עם לבנון או בלי לבנון החיזבאללה נשאר חיזבאללה, ובנושא הזה אין מה לעשות! לא איכפת לו מהחשמל ומהכלכלה של לבנון (תמיד יש את אירן שתביא כסף), לא איכפת לו ממש מהצבא הלבנוני (הוא רואה את עצמו כהצבא), לא איכפת לו מהאזרחים וגם אם כן, רק מהשיעים.

נמוטט את לבנון בלי לפגוע ישירות בחיזבאללה- חבל על הזמן והכסף.

ציטוט:

בזה..אני לא מסכים עם המדינה שלא ביצעה..בכל השאר..עם ח"א הם צודקים 100%..אם היית רואה אתמול חיים הכט היה מטרה של מחבל מבוקש...המטוס הגיע היה עם הסמן והודיעו לו בקשר שיש 3 ילדים בהמשך הכביש...לא באוטו של המחבל לא כלום...בהמשך הכביש...וביטלו את המשימה...ובזה אני תומך..כי הרושם שאנחנו נשאיר על העולם אם נהרוג את ה3 ילדים האלה ואת המחבל..יהיה יותר גרוע ועדיף כבר לבטל.
אז כן..יש חילוקי דעות..והרחבת הפעילות הקרקעית היא הכרחית לקיום שלנו..כי אסור לנו לעשות עם ח"א עוד..ורק נשאר להכניס חי"ר..
הנה, עם הפעולה שם אני לא מסכים. ילדים ימותו במלחמה הזאת כי המחבלים מסתתרים מאחוריהם, אפשר להאשים רק את הרוצחים.

לחיל האוויר יש עוד הרבה מה לעשות, זו כבר לא לחימה בשטחים...לא יהיה קרב אחד בלי מסוקי/מטוסי תקיפה של צה"ל. כמו כן אולי אפילו כדאי להפיל פצצות בשטחים של החיזבאללה (ירי לא מדוייק) רק בשביל ליצור פחד אצל אויבנו. אני לא בטוח מה יש עוד לעשות, אבל זה עובדה שחיל האוויר עדיין עושה כל יום יותר מ-100 הפצצות. להכניס חי"ר בלי כתישה של השטח זה יהיה אסון, אני אומר לך את זה בתור אחד שנלחם בעבר עבור צה"ל והמדינה ובתור אחד שמנסה לדבר עם החברים בלבנון שמזדמן להם. כל כפר שניכנסים אליו צריך להוריד את כל הבתים וזהו, גם ככה נשארו שם רק מחבלים.

רק להזכיר, הנושא העיקרי שעליו כתבתי הוא:
די להכתבות מצד העולם, אנחנו צריכים לפעול עפ"י מה שנכון וטוב לנו...לא לצרפת או ארה"ב.

אגב,
ציטוט:

אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
תהיה בטוח שהאמריקים מקבלים תמורה מישראל עבור כל מה שהם נותנים לנו.

ציטוט:

אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד
ברור, אבל זה בדיוק מה שאני אומר...לממשלה אסור לשים זין על אף מדינה ואף גורם מחו"ל.
B52- כמובן רק דוגמא לכתישה.

meshuga 10-08-06 13:38

ציטוט:

הדעה שלי הפוכה משלך, חיזבאללה היא האוייב האמיתי. אך אני בעד לפגוע במטרות טקטיות בלבנון (בסיסי צבא, תכנות מכ"ם, תחנות חשמל וממסר, מפעלים וכו...). אבל מה זה יעזור לנו?
עם לבנון או בלי לבנון החיזבאללה נשאר חיזבאללה, ובנושא הזה אין מה לעשות! לא איכפת לו מהחשמל ומהכלכלה של לבנון (תמיד יש את אירן שתביא כסף), לא איכפת לו ממש מהצבא הלבנוני (הוא רואה את עצמו כהצבא), לא איכפת לו מהאזרחים וגם אם כן, רק מהשיעים.

הנה, עם הפעולה שם אני לא מסכים. ילדים ימותו במלחמה הזאת כי המחבלים מסתתרים מאחוריהם, אפשר להאשים רק את הרוצחים.

לחיל האוויר יש עוד הרבה מה לעשות, זו כבר לא לחימה בשטחים...לא יהיה קרב אחד בלי מסוקי/מטוסי תקיפה של צה"ל. כמו כן אולי אפילו כדאי להפיל פצצות בשטחים של החיזבאללה (ירי לא מדוייק) רק בשביל ליצור פחד אצל אויבנו. אני לא בטוח מה יש עוד לעשות, אבל זה עובדה שחיל האוויר עדיין עושה כל יום יותר מ-100 הפצצות. להכניס חי"ר בלי כתישה של השטח זה יהיה אסון, אני אומר לך את זה בתור אחד שנלחם בעבר עבור צה"ל והמדינה ובתור אחד שמנסה לדבר עם החברים בלבנון שמזדמן להם. כל כפר שניכנסים אליו צריך להוריד את כל הבתים וזהו, גם ככה נשארו שם רק מחבלים.

רק להזכיר, הנושא העיקרי שעליו כתבתי הוא:
די להכתבות מצד העולם, אנחנו צריכים לפעול עפ"י מה שנכון וטוב לנו...לא לצרפת או ארה"ב.

אגב,

תהיה בטוח שהאמריקים מקבלים תמורה מישראל עבור כל מה שהם נותנים לנו.

ברור, אבל זה בדיוק מה שאני אומר...לממשלה אסור לשים זין על אף מדינה ואף גורם מחו"ל.
B52- כמובן רק דוגמא לכתישה.

האמריקאים לא בדיוק מקבלים תמורה ממנו...זה לא בדיוק כך...הכל פוליטיקה..אם אנחנו נראים רע הם נראים רע ולכן הם ינתקו קשרים.
ציטוט:

במטרות טקטיות בלבנון (בסיסי צבא, תכנות מכ"ם, תחנות חשמל וממסר, מפעלים וכו...).
כבר הופצצו...כל הדברים שידוע שהם שייכים בוודאות לחיזבאללה ואין שם אזרחים שלא קשורים לחיזבאללה כבר הופצץ מזמן..

ואתה לא מבין מה המטרה הסופית..אם אתה מנתק את החשמל והמים..סביר להניח שתתחיל מלחמת אזרחים בלבנון נגד החיזבאללה וזה מה שאנחנו מקווים ליצור...ואז אולי לבנון תתחיל לפרק את החיזבאללה.
ציטוט:

לא אפשרי, חיזבאללה זה לבנון....90% מהאזרחים שם גם תומכים בחיזבאללה...
ציטוט:

אתה מאשים את הרוצחים, אני מאשים את הרוצחים...אבל בעיני העולם מי הם הרוצחים?..אנחנו!
ציטוט:

גם ככה נשארו שם רק מחבלים.
תאמין לי שלא...ראה כפר כנא..

זה בעייתי כל העניין..והוויכוח עליו זה סתם, כמו לנסות לדחוף מים כי אין תשובה ממשית...מה שנשאר זה פשוט להסתכל קדימה ולראות מה יקרה..כי לא לי ולא לך יש את הכוח לשנות את זה.

Alm 10-08-06 13:44

העולם מחפש אותנו בקטנה, אין מה לעשות, אנחנו אנשים שנואים בעולם וכל זה מקנאה וכעת לא קיים פתרון לבעיה חות ממה שאנחנו עושים עכשיו.

Bla123Bla 10-08-06 13:47

ציטוט:

האמריקאים לא בדיוק מקבלים תמורה ממנו...זה לא בדיוק כך...הכל פוליטיקה..אם אנחנו נראים רע הם נראים רע ולכן הם ינתקו קשרים.
אתה טועה אבל ממש. תחקור קצת, אין לי כח למגילות. בוא נגיד שלארה"ב יוצאים הרבה דברים מהקשר איתנו. ופוליטיקה? בשנייה ארה"ב יכול לשנות את הדעה שלה והם כבר לא מושפעים מאיתנו..כמו שאמרת: ארצות הרית (המדינה והאגדה..עלק).

ציטוט:

כבר הופצצו...כל הדברים שידוע שהם שייכים בוודאות לחיזבאללה ואין שם אזרחים שלא קשורים לחיזבאללה כבר הופצץ מזמן..
אני דיברתי על תשתיות של המדינה לא של חיזבאללה.

ציטוט:

לא אפשרי, חיזבאללה זה לבנון....90% מהאזרחים שם גם תומכים בחיזבאללה...
רשמית הם מייצגים מגזר של 40%. אבל אולי התמיכה בלבנון בחיזבאללה היא כמו התמיכה של עיראק בסדאם (עד שהוא נפל ואז יצאו בחגיגות לרחובות).

ציטוט:

ואתה לא מבין מה המטרה הסופית..אם אתה מנתק את החשמל והמים..סביר להניח שתתחיל מלחמת אזרחים בלבנון נגד החיזבאללה וזה מה שאנחנו מקווים ליצור...ואז אולי לבנון תתחיל לפרק את החיזבאללה.
אלה שטויות שאולי אפשר לשמוע בחדשות. כאשר 40% תומכים בחיזבאללה בשל המסורת והדת (משהו שאף מוסלמי לא מתנתק ממנו) החיזבאללה לא יפול במלחמת אזרחים. במיוחד לא כאשר הוא הכח החזק ביותר במדינה.

ציטוט:

אתה מאשים את הרוצחים, אני מאשים את הרוצחים...אבל בעיני העולם מי הם הרוצחים?..אנחנו!
אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי, אם לא הבנת מה שאמרתי עד עכשיו אז אני חוזר: לא איכפת לי מה העולם חושב, מצידי שיגידו שעם ישראל הוא היטלר 2.

ציטוט:

תאמין לי שלא...ראה כפר כנא..
לדעתי יש משהו מלוכלך בכל הסיפור הזה, אבל בכל מקרה אם האזרחים לא עזבו אחרי הודעות ישראל ולא איכפת לי מה המגבלות שלהם אז הם מחבלים. החיזבאללה דרך אגב טוען שהוא עוזר להם הוא צריך לפנות אותם. מי שנשאר עם מחבלים הוא מחבל.

ציטוט:

זה בעייתי כל העניין..והוויכוח עליו זה כמו לדחוף מיים כי אין תשובה ממשית...מה שנשאר זה פשוט להסתכל קדימה ולראות מה יקרה..כי לא לי ולא לך יש את הכוח לשנות את זה.
בגלל זה עושים פה דיון, הכל תיאורתי בלי ידע מוכח בנושא של שני הצדדים.

meshuga 10-08-06 13:53

ציטוט:

אתה טועה אבל ממש. תחקור קצת, אין לי כח למגילות. בוא נגיד שלארה"ב יוצאים הרבה דברים מהקשר איתנו. ופוליטיקה? בשנייה ארה"ב יכול לשנות את הדעה שלה והם כבר לא מושפעים מאיתנו..כמו שאמרת: ארצות הרית (המדינה והאגדה..עלק).

אני דיברתי על תשתיות של המדינה לא של חיזבאללה.

רשמית הם מייצגים מגזר של 40%. אבל אולי התמיכה בלבנון בחיזבאללה היא כמו התמיכה של עיראק בסדאם (עד שהוא נפל ואז יצאו בחגיגות לרחובות).

אלה שטויות שאולי אפשר לשמוע בחדשות. כאשר 40% תומכים בחיזבאללה בשל המסורת והדת (משהו שאף מוסלמי לא מתנתק ממנו) החיזבאללה לא יפול במלחמת אזרחים. במיוחד לא כאשר הוא הכח החזק ביותר במדינה.

אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי, אם לא הבנת מה שאמרתי עד עכשיו אז אני חוזר: לא איכפת לי מה העולם חושב, מצידי שיגידו שעם ישראל הוא היטלר 2.

לדעתי יש משהו מלוכלך בכל הסיפור הזה, אבל בכל מקרה אם האזרחים לא עזבו אחרי הודעות ישראל ולא איכפת לי מה המגבלות שלהם אז הם מחבלים. החיזבאללה דרך אגב טוען שהוא עוזר להם הוא צריך לפנות אותם. מי שנשאר עם מחבלים הוא מחבל.

בגלל זה עושים פה דיון, הכל תיאורתי בלי ידע מוכח בנושא של שני הצדדים.

ציטוט:

לא אומר שזה רק פוליטיקה..אבל זה הרוב...הם מרוויחים גם בעל ברית בחלק הארי של המזרח התיכון..וכו'..אבל תאמין לי שבעולם של היום...יש להם את הכוח להתנתק במידת הצורך.

ציטוט:

דברים כאלו כבר קרו ועוד יקרו...בלחץ הנפשי שהם נתונים הכל יכול לקרות...
ציטוט:

ואם לא הבנת עד עכשיו..ברגע שהוא יחשוב את זה אנחנו נתחיל לאכול משאריות ברחוב.
ציטוט:

גם לטעמי זה היה מלוכלך..אבל...מה לעשות...ככה זה איתם...וברור שעל רמת העקרון אנחנו צודקים כי הזהרנו אותם קודם...אבל בסופו של היום הרבה "חפים מפשע" (אני מניח שברור למה הגרשיים..כי בכל זאת הם הסתירו מחבלים) נהרגו..וזה מה שהעולם רואה..והכי חשוב..זה מה שהוא מבין.

כמו שאמרת..."אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי" אז אני פשוט לא יגיב...יש לך דעה מסויימת וככה באת..בלי יכולת להתגמש..ואולי גם אני ככה...מה שאומר שמישהו צריך להפסיק להגיב או שזה ימשיך ימים..ואני מפסיק.

יום טוב.

VajDa 10-08-06 14:06

אין מה לעשות..
האמריקאים הם הידידם שלנו, ברגע שנחריב כפרים ויהיה תעמולה ויהיה לחץ על האמריקאי
אז האמריקאים פשוט ידרשו להפסיק, וחבל שזה ייגמר בצורה שכזו

ומה אתה משווה את אמריקה באפגניסטן אלינו?
ארה"ב יכולה לעשות מה שהיא רוצה, היא לא תלוייה באף אחד, אם העולם ייחרב ארה"ב יוכלו להמשיך בחיי יום כמעט רגילים לחלוטין, הם פשוט לא תלויים באף אחד!
לעומתנו.. שאנחנו בלי האמריקאים לא היינו פה..

Bla123Bla 10-08-06 15:37

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
אין מה לעשות..
האמריקאים הם הידידם שלנו, ברגע שנחריב כפרים ויהיה תעמולה ויהיה לחץ על האמריקאי
אז האמריקאים פשוט ידרשו להפסיק, וחבל שזה ייגמר בצורה שכזו

ומה אתה משווה את אמריקה באפגניסטן אלינו?
ארה"ב יכולה לעשות מה שהיא רוצה, היא לא תלוייה באף אחד, אם העולם ייחרב ארה"ב יוכלו להמשיך בחיי יום כמעט רגילים לחלוטין, הם פשוט לא תלויים באף אחד!
לעומתנו.. שאנחנו בלי האמריקאים לא היינו פה..

אתה כל פעם מנסה "לתפוס" אותי בטעות ובעצם לא שם לב מה כתבתי:
אני לא משווה אותנו לאמריקאים, אני אמרתי שצריך לאמץ את דרך הלחימה של שיטוח כפרים (ולידיעתך הנושא כבר עלה על שולחן הדיונים בממשלה ועדיין לא נשלל).

אנשים אומרים יותר מדי אמריקה אמריקה, תתעוררו בקרוב אמריקה לא תהיה המעצמה היחידה בעולם הזה, תנו לעולם כמה שנים. האמריקאים עזרו לנו רק שזה עוזר להם:
ברית המועצות הייתה בעלת ברית של ארצות ערב. ארצות ערב נלחמו נגדנו. ארצות הברית עזרה לנו להחליש את כוחם של החברים של ברית המועצות. וסה"כ הם עזרו לנו רק ביום כיפור, שאז הייתה סכנה להתפרצות של מלחמת העולם השלישית.

אנחנו בלי האמריקאים היינו פה ועוד איך. אולי שתגדל בשנתיים ותתגייס לצבא תלמד כוחה של ישראל מהו (תלמד קצת, אלא אם כן תהיה שותף לסודות מדינה), ארה"ב לא סתם שמרה איתנו על קשרים טובים.

ציטוט:

לא אומר שזה רק פוליטיקה..אבל זה הרוב...הם מרוויחים גם בעל ברית בחלק הארי של המזרח התיכון..וכו'..אבל תאמין לי שבעולם של היום...יש להם את הכוח להתנתק במידת הצורך.
וזה מה שאמרתי, אתה כותב את כאילו אתה מתקן אותי (שהם יכולים להתנתק).
אנחנו לא סתם בעלי ברית שלהם (סתם יש סעודיה, ירדן, מצרים). תהיה בטוח שהם לא היו בוחרים סתם את המדינה הכי קטנה, העם הכי קטן, האנשים הכי שנואים באזור אם לא היה יוצא להם משהו.

ציטוט:

ואם לא הבנת עד עכשיו..ברגע שהוא יחשוב את זה אנחנו נתחיל לאכול משאריות ברחוב.
אני לא יודע מה תעשה, ברגע שזה יקרה אני אהיה הבנאדם הכי מאושר בעולם גם אם אני אצטרך לאכול עץ כל החיים. הכלכלה העולמית תלויה גם בישראל (חקלאות מפותחת מאוד- גם בחורף, מדענים/מהנדסים בין הטובים בעולם, רופאים מעולים ועוד...).

ועכשיו הכח של ארה"ב שדיברתם עליו חוזר אליך- ניסו כבר לגרום לנו לאכול שאריות, בשביל זה יש לנו בעלת ברית שפשוט אומרת "וטו" כל פעם :) .

ציטוט:

כמו שאמרת..."אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי" אז אני פשוט לא יגיב...יש לך דעה מסויימת וככה באת..בלי יכולת להתגמש
שוב, אתה מסובב את זה כאילו התייחסתי לכל מה שכתבת כשארמתי אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי. התייחסתי רק למשפט אחד שאומר שהעולם יחשוב שאנו רוצחים. תגיד לי, לפי מה שכתבתי בהודעה הראשית נראה לך שאיכפת לי מה העולם יגיד? או שנראה שאני אשנה דעה כזאת?

אני פתוח לשינויים בדעה, אבל לא שינויים שישנו את המחשבות שיש לי שנים בראש.

meshuga 10-08-06 16:44

אני חייב להגיב לזה..
ציטוט:

שוב, אתה מסובב את זה כאילו התייחסתי לכל מה שכתבת כשארמתי אין לך מה להגיב בתגובות כאלה אליי. התייחסתי רק למשפט אחד שאומר שהעולם יחשוב שאנו רוצחים. תגיד לי, לפי מה שכתבתי בהודעה הראשית נראה לך שאיכפת לי מה העולם יגיד? או שנראה שאני אשנה דעה כזאת?

אני פתוח לשינויים בדעה, אבל לא שינויים שישנו את המחשבות שיש לי שנים בראש.

אבל זה בעקיפין נושא האשכול, מוסריות או החיים שלנו....אז זה מה שאני אמרתי מההתחלה..זה לא מוסריות...זה פעולה לפי העולם....אתה לא יכול לצאת רוצח בעולם כשאתה מדינה...כשאתה ארגון טרור אתה בעקרון מיועד לכך..כשאתה מדינה..לא.

ציטוט:

אנחנו בלי האמריקאים היינו פה ועוד איך. אולי שתגדל בשנתיים ותתגייס לצבא תלמד כוחה של ישראל מהו (תלמד קצת, אלא אם כן תהיה שותף לסודות מדינה), ארה"ב לא סתם שמרה איתנו על קשרים טובים.
היינו פה אבל לא במצב שאנחנו...היינו במצב הרבה יותר גרוע..אפילו קשה לדמיין את זה...בלי העזרה של ארה"ב לא היה לנו את הצבא שיש לנו היום, ואת הכלכלה (שאולי אפילו היא גרועה) שיש לנו היום.
ציטוט:

אני לא יודע מה תעשה, ברגע שזה יקרה אני אהיה הבנאדם הכי מאושר בעולם גם אם אני אצטרך לאכול עץ כל החיים. הכלכלה העולמית תלויה גם בישראל (חקלאות מפותחת מאוד- גם בחורף, מדענים/מהנדסים בין הטובים בעולם, רופאים מעולים ועוד...).

ועכשיו הכח של ארה"ב שדיברתם עליו חוזר אליך- ניסו כבר לגרום לנו לאכול שאריות, בשביל זה יש לנו בעלת ברית שפשוט אומרת "וטו" כל פעם
אי אפשר להגיד שאין לנו נתח בכלכלה העולמית, אבל היא בכלל לא תלויה בנו...אנחנו לא כווית ולא ערב הסעודית שיש לנו משהו שאין לאף אחד אחר כמעט....
מדענים, מהנדסים..כולם יברחו מפה וילכו ללמוד בחו'ל...
או, שילמדו פה ויעבדו בחו'ל..

לכן..לא היית אוכל תפוח...כי לא היה פה כסף וכלכלה יציבה...ולאט לאט הכל פה היה נהרס.
אנחנו תלויים בעולם, ולא העולם בנו...וזה מה שצריך לזכור ולהפנים.

HOSTANA 10-08-06 20:40

חיל האוויר לא צריך לגרום להרס אלא לתוצאות

Bla123Bla 11-08-06 08:51

ציטוט:

אבל זה בעקיפין נושא האשכול, מוסריות או החיים שלנו....אז זה מה שאני אמרתי מההתחלה..זה לא מוסריות...זה פעולה לפי העולם....אתה לא יכול לצאת רוצח בעולם כשאתה מדינה...כשאתה ארגון טרור אתה בעקרון מיועד לכך..כשאתה מדינה..לא.
בגלל זה הרבה פעמים שאמרתי מוסריות באשכול התייחסתי אל זה בצורה צינית. עם ישראל מעולם לא היה מוסרי מרצונו ואף פעם לא יהיה. צריך להפסיק להעמיד פנים בשביל העולם.

ציטוט:

היינו פה אבל לא במצב שאנחנו...היינו במצב הרבה יותר גרוע..אפילו קשה לדמיין את זה...בלי העזרה של ארה"ב לא היה לנו את הצבא שיש לנו היום, ואת הכלכלה (שאולי אפילו היא גרועה) שיש לנו היום.
לא צריך להיות ביחסים מעולים עם ארה"ב כדי שהיא תעזור לנו מבחינה צבאית. יש מדינות שביחסים הרבה פחות טובים עם ארה"ב מאיתנו ומקבלות עזרה מבחינה צבאית. השאלה איך זה משרת את האינטרסים של ארה"ב, ברגע שזה ישרת את האינטרסים שלהם הם יחמשו אפילו אל אל קעידה.

ציטוט:

אי אפשר להגיד שאין לנו נתח בכלכלה העולמית, אבל היא בכלל לא תלויה בנו...אנחנו לא כווית ולא ערב הסעודית שיש לנו משהו שאין לאף אחד אחר כמעט....
מדענים, מהנדסים..כולם יברחו מפה וילכו ללמוד בחו'ל...
או, שילמדו פה ויעבדו בחו'ל..
אני לא מאמין שאנשים יברחו מהמדינה בשביל כסף, יש הרבה שכן אבל תאמין לי שיש הרבה שלא.

ציטוט:

לכן..לא היית אוכל תפוח...כי לא היה פה כסף וכלכלה יציבה...ולאט לאט הכל פה היה נהרס.
אנחנו תלויים בעולם, ולא העולם בנו...וזה מה שצריך לזכור ולהפנים.
אני אחד שמנסה להסתכל יותר על דברים שמאחורה, ולא רק על מה שמראים לנו בתקשורת.
לדעתי אם לא היינו בורג *יחסית מרכזי בעולם הזה, פשוט לא היינו פה כבר.

נכון, אולי רמת החיים הייתה יורדת אבל לדעתי רמת חיים זה משהו שולי. יש אנשים שמכונים שרמת החיים שלהם תהיה נמוכה כדי לשמור על העקרונות.

דרך אגב, התוכנית שהייתה על חיל האוויר...יש אנשים שפשוט יכנו אותה בשמה האמיתי "תעמולה".
נכון, חיל האוויר שלנו יכול לעשות מה שהוא רוצה אם יתנו לו, אבל תהיו בטוחים שהטייסים שם לא באמת אמרו את מה שהם חושבים (אולי קצת, אבל הרבה דברים שם נאמרו בגלל התעמולה). הרי ברור שחצי מהלבנונים כבר ראו אותה וזה בטוח שינה משהו אצל רובם.
זה בטח לא אומר שחיל האוויר יכול לרסק את חיזבאללה ביומיים, אבל סליחה אתה יודעים על חיל האוויר יותר טוב ממני ומהרמטכ"ל ומכל הצבא (את לבנון הוא יכול, את חיזבאללה לא).

ואפשר לקחת הרבה דוגמאות מהעולם- צבא שניצח מדינה אבל לא ארגון טרור/"התנגדות":

ארה"ב- וייטנאם.
ארה"ב- סומליה.
ארה"ב- עיראק.
ארה"ב- אפגניסטאן.
ישראל- לבנון (1982-2000).
ישראל- רשות פלסטינית.
ישראל- לבנון (2006- אני מקווה שהפעם ננצח).

אבל מצד שני, כל המלחמות כמעט נגד מדינות (ללא ארגוני טרור מהצד) הצליחו.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:39.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ