![]() |
Windows ו Linux באותו מחשב..
http://www.linuxforum.com/forums/ind...owtopic=159143
נושא מעניין על איך אפשר לעשות שהווינדאוס והלינוקס יהיו באותו מחשב היתה תגובה כזאת: ציטוט:
אז אם יש לכם מדריך בעברית איך לעשות את זה אני ישמח לקבל |
למה פה? :-|
בכל מקרה, פיצול מכונן ל2. התקנה של הווינדוס על מחיצה אחת התקנה של לינוקס על השניה. זה הכל :-) הפיצול אפשר לעשות בכל מיני שיטות, אני הכי מעדיף דרך הדיסק של הווינדוס, להכניס אותו למחשב, ולהגדיר בביוס שהוא ירוץ קודם על הכונן דיסקים עושה ת'עבודה. |
מערכת אחת ב
C ואחת ב D גאוני :) |
אאהמ אני שם דגש על מה שכתוב שם
ציטוט:
|
ציטוט:
שלא יתנו לך להכנס לדף בית שלך ויעבירו אותך לאיזה אתר סקס מעפן:qqb010: |
ציטוט:
|
|
בס"ד
הצעה שלי, תשתמש בparatition Magic לעבודה עם המחיצות. אתה יכול ליצור איתה בתוך הווינדוס מחיצות עם מערכת קבצים של לינוקס וגם יש בה מערכת Boot שתמנע ממערכת הפעלה אחת לעלות על השנייה. (רק תגבה קבצים חשובים לפני כל זה כי הכל עלול ללכת לעזאזל) |
יש והיה לי את זה גם..
פעם שרציתי לנסות תלינוקס ולא רציתי לפרד מהוידנוס.. אז ככה אתה מפצל את הכונן ל 2ואז צריך להביא תכונה ששחכתי תשם שלה.. בקיצור אתה צריך ליצור כונן מיוחד ללינוקס ואז אתה מתקין עליו תלינוקס ושאתה מפעיל תמחשב הוא שואל אותך אם אתה רוצה להפעיל לינקוס או וינדוס.. וזהו |
זה ממש לא בעיה לעשות את זה, סה"כ צריך ליצור מחיצות וה-grub מטפל בזה לבד אחר כך במסך בחירה בין המחיצות
|
ציטוט:
|
אפשרי,
אבל תוכל להתחבר או ללינוקס, או לווינדוס. אני השתמשתי בזה פעם, עד שנמאס לי מהלינוקס כי הוא הרס לי את הסאונד בגלל איזה משהו. |
ציטוט:
נוחה ביותר למרות שאני יודע לעשות כונן דרך הדיסק של הווינדאוס.. תודה לכולם על ההסברים תגידו אפשר לעשות שבלינוקס יהיה קיים הכונן שבווינדאוס עם אותם קבצים? או שזה אוטומטי עושה את זה? ד"א עוד שאלה שמעתי שלינוקס זאת תוכנה חופשית (GPL) האם זה נכון ואם אפשר להוריד אותה מהאינטנרט? (אל תביאו לינק אני יחפש לבד..) ואיזה גירסה הכי מומלצת לשימוש אישי? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
איך אני ילמד?
תשמע אני רוצה לעשות כונן.. כמה ג'יגה מקום הלינוקס דורש? וכמו ששאלתי הלינוקס משתמש במחיצות של הווינדאוס? ומאיפה אני מוריד לינוקס? אתה יכול לתת לי קישור? |
ציטוט:
תחלק את הכונן שלך ל2... ללינוקס יש פורמט משלו ועם ההתקנה הוא יפרמט את המחיצה שתתאים.. linuxiso.org או מאתר המערכת הנבחרת... |
יש לי 2 שאלות
1. האם אחרי שאני מתקין windows & linux על אותו מחשב ואני רוצה למחוק את ה linux. אני אצטרך לפרמט את המחשב או שאפשר רק למחוק את לינוקס? 2. יש לי שתי כוננים קשיחים אם אני יתקין לינוקס על אחד מהם ו windows על השני אני יוכל פשוט לפרמט את הדיסק הקשיח עליו נימצא לינוקס מבלי שישארו לי קבצים מלינוקס על הכונן השני? |
ציטוט:
|
אז ככה יש פה הרבה שאלות על חלוקה למחיצות ואני דווקא לא ממליץ על "פרטישן מג'יק"
מכמה סיבות. 1. בפרטיששן מג'יק הוא לא יכול לעשות מחיצת ריסייר (שבא אני בדרך כלל משתמש יותר נוחה ומהירה בהרבה" 2. גם עם הגדרת מחיצת EXT3 או EXT2 לא תוכל להגדיר את מחיצת ה- SWAP אז מי אמר שבטעות לא תמחוק את כונן סי? אני ממליץ לך בהתחלה להשתמש בלינוקס שמגיע ב-LIVE CD כמו קזית, קנופיקס או כל גירסא ניגזרת של קנופיקס תמיד תוכל להריץ חיפוש פה www.google.co.il/linux ולהגיע לדף הבית. לפניי שאתה מתקין את לינוקס ההיתי גם ממליץ לך לקרוא את: http://www.penguin.org.il/guides/faq ובקשר לשאלה הקודמת שלך, יש באג בגרוב לכן אני ממליץ לך להישתמש ב-LILO הבג בגראב הוא שכאשר אתה מוחק את לינוקס הוא נישאר וכאילו "לא מזהה מערכות הפעלה במחשב" תקרא הרבה מדריכים לפניי שאתה עובר ללינוקס. |
הורדתי
FEDORA PROJECT ואני יתקין את זה על כונן חדש.. |
לא יודע מה איתכם,אני מחכה שאבא שלי יקנה מחשב חדש או משהו..ואני יקח
את הפנטיום 3 למחשב לינוקס לניסויים:p |
אני איתך..
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:10. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ