![]() |
[שו"ת] FAQ לשפות תיכנות
קדימה , רכזו את שאלותיכם , ותשובותיכם .
שאלות בירוק - php, asp סגול - HTML אדום - c/c++/c# שחור - visual basic שאלה : כיצד אני יכול לבדוק את הערך הגדול ביותר במערך/קבוצת משתנים ?תשובה : ע"י הפונקציה Max : תחילה , נכתוב מערך חדש : PHP קוד:
PHP קוד:
פונקציה זו עובדת גם עם מס' פרמטרים או משתנים , לדוגמא : PHP קוד:
או : PHP קוד:
|
רעיון טוב!
ואני מציע לך לשנות מהירוק הבהיר הזה לזה: כמו פה... כי צריך לסמן את הירוק הבהיר כדי לראות טוב... |
צודק =]
|
PHP: איך מבטלים דיווח על שגיאות?
תוסיפו את זה בתחילת הטקסט: PHP קוד:
|
איך שולחים עוגיות גם לאחר שכתבנו פלט לדף?
כתבו בתחילת הדף PHP קוד:
PHP קוד:
(לא רק לעוגיות- לכל היידר קיים) |
כל הכבוד עומר.. ^^ וכולם.
(אני לא מתכנת..) |
שאלה : כיצד אפשר לחסום ip ?דבר ראשון , לבנות טבלא של SQL במסד הנתונים.
שנית , לכתוב : PHP קוד:
להלן הקוד המלא : PHP קוד:
|
ציטוט:
שים לב שגם אני לא מלמד ולא נוגע בדברים שאני לא יודע...למשל לא תראה אותי עוזר/מלמד בASP כי אני לא יודע וJS ועוד המון שפות שאני לא יודע/לא יודע ממש טוב.... אגב, האשכול ננעץ. |
מה הבעיה איתה ? אני מודע לחסרונות , אך היא פשוטה ביותר ונוחה ע"פ דעתי.
עריכה : סבבה שי =] הביקורת נתקבלה , אך אני חולק על דעתך לגבי הלימוד , לא הייתי שולח פוסטים סתם, חשבתי על הדרך הפשוטה ביותר , והמובנת שכמו שאמרת מותאמת למערכות קטנות יותר, תיקונים יתקבלו. אבל האמת , אני לא מבין גדול ב-ip וחסימות , צודק, אך לגבי ה-php שלי , לא חושב שתיהיה בעיה ללמד, יש לי מספיק ידע. להבא , אני יעזור בחלקים השולטים שבי =] :) |
ציטוט:
עכשיו הבדיקה, במקום להריץ לולאה ואז לשלוף וכו' וכו'. אתה יכול לעשות 2 דברים או: PHP קוד:
PHP קוד:
עכשיו, אני לא מזלזל בך...וזה לא קשור לאיי פי וחסימות..זה יותר קשור לניצול וחסיכת משאבים וכו'. וכן, לדעתי הכי טוב זה שכל אחד יוציא לפה את מה שהוא טוב בו...כי אח"כ חבל שאנשים ילמדו דברים שגויים או פחות טובים... בכל מקרה כמו שאמרתי, הרעיון של האשכול מצויין. |
בצבעים שם שכחת JS..
|
ציטוט:
שאלה : כיצד ניתן להציג תוכן של הודעה נגיד בפורום , בבועה ? ממש כמו ב-vb? פשוט מאוד : PHP קוד:
|
ציטוט:
השיטה שלך בעצם תבדוק כל פעם האם מצאת את ה IP והאם אתה כבר בסוף הרשימה (כלומר EOF) קודם כל הייתי מעביר את הרשימה הזאתי לקובץ XML וכל פעם שאני חוסם IPים אני ממיין את הקובץ הזה מחדש. ובמקום לבדוק כל פעם האם ה IP שלך נמצא במסד והאם הגעת לסוף הרשימה EOF אפשר לקצר את זה בכמה מילישניות טובות עם הוספת ה IP לסוף הרשימה ואז לבדוק רק אם מצאת אותו. במידה ומצאת רק אז אתה בודק אם אתה בסוף הרשימה. במידה וכן, אז אין לך את ה IP הזה. במידה ואתה לא בסוף הרשימה אז יש לך כבר את ה IP הזה בחסומים. כמובן בסוף אתה צריך למחוק את ה IP שהוספת אותו ידנית. |
יותר מזל משכל למישהו עם פחות משנתיים ניסיון, אלעד.
|
ציטוט:
|
תחשוב שאני עושה את מה שאמרת- זה מלא פונקציות, וזה ממש מסובך, ואני לא יודע, זה דיי הימור על ההצלחה.. (אם הקוד לא מלוטש)
|
ציטוט:
ואגב, האלגוריתם של להוסיף את האיבר שאתה מחפש בסוף הרשימה משמש אותנו (בצבא) כשמחפשים רשומה בבסיס שמכיל מיליארדים של רשומות וזה עושה את זה בחצי מהזמן מאשר חיפוש רגיל. נקודה למחשבה. :icon_idea: |
כיצד אפשר להציג את x הפריטים האחרונים ? (למשל , הצגת 10 ההודעות האחרונות בפורום) :
הוספת תנאי ORDER BY ו LIMIT : PHP קוד:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
לא אבל אם נשלח פלט הסיישן לא יעובד..
בגלל זה אני שואל אם זה עובד גם על סיישן כדי שהסישןן יעבוד |
נראה לי שזה עובד גם על סשיין.. אני זוכר שניסיתי פעם וזה עבד... :)
|
PHP: הורדתי WAMP5, מכאן, איך אני ממשיך? איך אני מפעיל דברים שבניתי בPHP על מחשבי?
|
ציטוט:
אתה נכנס לתיקייה שהתקנת, כמו למשל c:\Program Files\wamp אתה מעלה את הקובץ שאתה צריך. אתה ניגש לתיקייה ככה: http://127.0.0.1/xxxx.php או ככה: http://localhost:80/xxxx.php וזהו =] |
מה הפקודה שאם לוחצים עליה הדף חוזר לעמוד הקודם? |
ציטוט:
HTML קוד:
history.go(-1)HTML קוד:
history.back() |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
איך אפשר לקבל את הURL שבשורת הכתובת?
|
ציטוט:
PHP קוד:
|
ציטוט:
אני מתכוון למשהו כמו $PHP_SELF רק שיוציא את כל הכתובת.. |
יש לך REQUEST_URI
SCRIPT_NAME ORIG_PATH_TRANSLATED ORIG_PATH_INFO כל אחד מוציא משהו אחר הכי פשוט echo "<pre>"; print_r($_SERVER); ותראה מה אתה צריך |
תודה =]
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:39. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ